Hirdetés
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Hobby elektronika
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen széket vegyek?
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed #5797 üzenetére
Kezdem elveszíteni a fonalat ...
Tehát van két lakásod/házad, Berettyóújfaluban meg Szoboszlón.
Berettyóújfaluban van optika (FTTH) és ED3 is. Szoboszlón van Digi FTTH-d, de te Telekomos optikát akarsz. A Digit meg átakarod rakni Berettyóújfaluba... Te szerintem ennek semmi teteje...
írom mindezt úgy, hogy 3 évig volt párhuzamosan ADSL-em és UPC-m (2012-2015)Az "elsődleges lakás" Berettyóújfalu, tehát kétféle nettel van, de hogy ebből hogy lesz egy szolgáltató, azt sajnos nem értem
Viszont az tény, hogy az, hogy a sok szolgáltató egyesül, felvásárlódik nekünk nagyon de nagyon nem lezs jó, remélem, hogy a GVH vagy valaki közbelép, jó lenne ha minimum három szolgáltató maradna azért." Vagy fizetek, vagy visszajön a '90-es évekbeli világ... Szóval fizetek." - na erre a mondatra apellálnak
-
makoss
veterán
válasz
GoodSpeed #5794 üzenetére
Ez is az amit mondtam, diszkrimináció!
Fel kell őket jelenteni a fogyasztóvédelemnél, vagy olyan szervezetnél ahol figyelik a felhasználók érdekeit!
Vagy az, hogy ha pld. 6000 Ft-ot fizetnek azon a helyen ahol 1000-res net van, ahol meg kevesebb akkor annyival kevesebbet is fizessen az illető!
Nehogymár! -
Diák66
őstag
Nem ostoba, csak neki nem fontos és ennyi. A testületnek sem az, sőt igazából kommunikáció nem nagyon van részükről úgy semmiről. Infrastruktúra fejlesztés márpedig kell, mert az önkormányzatnak sincs semmi bevétele, amióta a bánya megszűnt. Közben meg a szomszédos települések csak-csak fejlődnek, bár ugye abba se nagyon érdemes belemenni, hogyan. Pl.: Energiaválság idején a cseszneki várat tényleg éjjel nappal minden nap ki kell világítani?? (korábban a régi üzemeltetőnél csak hétvégén volt).
Lenne normális internet, lehetne vállalni home oficce-ba munkát, akár ideigleneset is, de ADSL és mobilnetre nem engednek ilyen dolgokat a munkáltatók.
-
GoodSpeed
addikt
válasz
KROK640 #5796 üzenetére
Most is van optikai Internetem, DIGI FTTH-n lógok, csak ha lenne Telekom, akkor átmehetnék arra is... főleg mert Magenta 1-et is fizetek párhuzamosan, a másik lakás miatt... Így az elképzelés az lett volna, hogy a Magenta 1-et hozom ide a hajdúszoboszlói lakásba, a DIGI-t meg viszem át a berettyóújfaluiba... mind a két helyen optikai Internetem van. Csak Berettyóújfaluban elérhető egyszerre két FTTH + egy ED3.0 is... mondjuk ki az akinek két FTTH mellett az ED3.0-ra csorog a nyála ?
Szóval Telekom FTTH-m az nem lesz itt Hajdúszoboszlón, ez tisztán látszik, ahhoz költöznöm kellene pár méterrel arrébb... Viszont ebben a rosszban is van valami jó. 5.10-én jár le a hűségidőm, ezért is írtam a Telekomnak, így van egy hivatalos állásfoglalás, hogy nem lesz fejlesztés a Telekom részéről, ezért érdemes hűségidőt vállalnom megint a DIGI-nél, mert hűségkedvezmény + EPACK beesik.1000/300-as.
Az elsődleges lakásomnál viszont most jelenleg 1 FTTH és 1 ED3.0 van, ráadásul az ED3.0 az Vodafone... szóval lesz majd egy szolgáltató, és annyit kérhet majd, amennyit nem szégyell ... mit tudok csinálni? Kifizetem...
Olyan lesz mint 2019-ben, amikor pont a Vodafone volt egyedül az utcában, mert már Invitelre elméletben sem lehetett szerződni, horror árat fizettem nekik... de mit tehettem? Vagy fizetek, vagy visszajön a '90-es évekbeli világ... Szóval fizetek. -
KROK640
nagyúr
-
GoodSpeed
addikt
De látod? Ezt mondtam, hogy nekem még évszámot sem írnak. Szóval akiknek évszámot írnak ott azért van némi sansz, hogy lesz... nálam ehhez, költözni kellene pár házzal arrébb... de nyilván ilyet nem csinálok
Majd októberben felmondok nekik az újfalui lakásomban is
Tudom, hogy ettől nem állnak földbe, de az én szempontomból sincs értelme fenntartani a Magentát is. Ez az emailjük lényegében annyit jelent, hogy a fürdőnegyednek egy kellemes 30-40%-ban sosem volt, és nem is nagyon lesz Telekom szolgáltatás.
-
GoodSpeed
addikt
válasz
KROK640 #5790 üzenetére
"itt aza kérdés, hogy azelőtt bizonyos elágazás előtt KI lakik."
Egészen pontosan a körzetem képviselője. Beszéltem is Vele, és Ő maga mondta, hogy az övé az utolsó ház, Messengerben is megírta, hogy vannak T-s ismerősei, de Ők sem tudják, hogy miért állt meg a Telekom, Az egy sarokház egyébként, tehát Nála elkanyarodik derékszögben a Tóth Árpád utcára. Lelkiismeretesen végzi a munkáját, Ő írt rám Messengeren, mikor érdeklődtem, és tájékoztatott arról, hogy Ő mit tud a dologról. Meg meg is mondta, hogy Neki még bekötötték - de a térképen is látszik, hogy tényleg stratégiailag is helytállóan sarokházról van szó - aztán elfordultak a Tóth Árpád felé, tehát ha a Telekomnak így volt tervben, akkor pont ott kellett elfordulniuk."2004 végén nekem 512-es ADSL-em lett amit 1 nap múlva 1Mbitesre dupláztak ingyen, teljesen oda meg vissza voltam, hogy az amúgyis szédítő sebességet még meg is duplázták. Aztán 2006 májusában 2Mbitre emelték, aztán valamikor 2007 vagy 2008 fele, lett 8MBit, 2009 végén meg 16Mbit."
Pont ezen mentem keresztül én is lépésről lépésre Matáv területen Invitel ADSL előfizetőként, annyi különbséggel, hogy a 16 Mbps-ot már nem bírta a vonal, az új egyedi fw-es Dlink-321B modememmel sem... olyan 12-13 körül mocorgott. Majd egy napon a szerelő, aki már áthúzta a lakást is... mondta, hogy már van VDSL2, csak meg kell igényelni. Így is lett. A 30-as VDSL2-t- nem tudták kiadni, kaptam 20-ast az tudott 22-t2013-2015 között ezen tötymörögtem, de már Telekom előfizetőként. Sőt, már a VDSL2 előtt is Telekom előfizető voltam, ami ugyanazt a rézérpát jelentette, csak az Invitel lett ki jojózva.
2015 áprilisában még hűségem volt a Telekomnál aktívan. Jött két inviteles üzletkötő csaj, elsőnek mondtam ,hogy bocsi, de hűségidőm van. De másodjára is visszajöttek, és hát a kínált 30/4 -es Internet, amiből 60/5-ös lett, azért jó ajánlatnak tűnt a 22/1--hez viszonyítva, ráadásul a TV nem IPTV volt az Invitelnél, így nem rabolta el a sávszélességet
Így megszületett a döntés, hogy a családi házból a Telekom VDSL2 költözik a lakótelepi lakásunkba. Na azóta van ott folyamatosan Telekom előfizetés. Immáron optika pár éve.
Persze az inviteles csajok mondták, hogy nemcsak gyorsabb, de olcsóbb is lesz mint a Telekom volt, de akkor is 16 000-17 000 Ft-okat fizettünk ugyanúgy, csak nem a Telekomnak hanem az Invitelnek (pontosabban, de csak a másik címen onnantól), mert voltak minicsomagok stb... és összejött. Nos és ez azért 2015 körül volt, meg az azt megelőző években.Most lassan megint el fog jönni az az idő, amikor visszatérnek a 10K+-os számlák komplett szolgáltatáscsomagok igénybevételekor. Ráadásul a mostani 10-16K nem a 2015-ös, tehát még mindig jobb... volt egy pár év, amikor mondjuk úgy, hogy azok akik jó helyen laktak, ahol nem volt monopólium el voltak, el voltunk kényeztetve.
Most egy olyan helyzet felé rohanunk, ahol lassan mindenki egy nagy szolgáltató alá fog kerülni. Ezért is mondom én azt, hogy jobb lett volna, ha a piacon megmarad az eredeti felosztás, azaz ha marad a piacon felvásárlás nélkül: Invitel, UPC, DIGI...
"De az utóbbi napokban (nagyon sokszor elmegy ez a szar) azon gondolkodtam, hogy behúzatom az optikát, 2Gbitig van itt, em olcsó havi szinten azért ... de lehet h nekem elég lenne egy 500-as optika is."
A 2000-es nethez kell egy minőségi 2.5 Gbps-os WAN porttal szerelt router is. Egyébként ott van a Telekomnak az 1000/1000, szerintem az is elég, nekem pl az lenne behúzva, ha lenne rá lehetőségem
"Ahol még a füldrajzi helyzet indokolja az megint más, bár eztgyönyörűen cáfolják a Románok, ahol aztán van egy bőven, mégis jobb netek vannak mint itthon. Emlékszem mikor Romániában egy csomó hegy között kis faluban 768-as kábelnet volt simán, én itthon 512-es ADSL-ről álmodoztam."
Galyatetőn kíváncsiságból is megnéztem, hogy na mégis mi a helyzet, mert van fent egy Grandhotel Galya szálloda, hát gondoltam már azért vittek fel valamit. Aztán rákerestem arra a címünkre, amin tanyáztunk évtizedekig, és hát semmi... persze elképzelhető, hogy ugyanazt adta elő valamelyik ISP, mint itt Hajdúszoboszlón, és a Grandhotel Galyban még optika is van, csak a pár utcában amiből áll egész Galyatető, ott nincs semmi."Nekem is '97-ben suliban lett először internet hozzáférésem, akkor nagyon ritkán pár hetente egyszer csak, és nem is tartottam túl érdekes dolognak. Aztán még '99 környékén sem nayn tudtam vele mit kezdeni, egészen addig amíg meg nem találtam az első fórumot, valamint a várt játékok holnapjait, és rá nem jöttem h sokkal több videó és screenshoot jelenik meg róluk mint ami a gamer magazinokba befér, meg előbb jönnek neten az infók."
Nekem már 98 körül is nagyon hiányzott otthonra, pl az árlistákat nézni Budapesten a Ready.hu-nál... szöveges lista volt, de mire lejött ...
2001-től meg a Chat miatt...
-
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed #5776 üzenetére
Igen, eléggé közel vagyunk egymáshoz
" A Gábor Áron egy bizonyos elágazásáig mentek el, onnan meg félbehagyták az utcát. " - itt aza kérdés, hogy azelőtt bizonyos elágazás előtt KI lakik. Mert ha csak félig húzták be az utcát, az leginkább valaki kedvéért lehetett, aki vagy fontos ember(nek tartja magát), vagy pedig megfizeti az üzleti netet. Akárhogyis szerintem valami ilyesmi lehet a történetben.
#5777 GoodSpeed :
Nekem is '97-ben suliban lett először internet hozzáférésem, akkor nagyon ritkán pár hetente egyszer csak, és nem is tartottam túl érdekes dolognak. Aztán még '99 környékén sem nayn tudtam vele mit kezdeni, egészen addig amíg meg nem találtam az első fórumot, valamint a várt játékok holnapjait, és rá nem jöttem h sokkal több videó és screenshoot jelenik meg róluk mint ami a gamer magazinokba befér, meg előbb jönnek neten az infók. Onnantól kezdtem értelmét lelni, és 2000 elejére betárcsázósat már rendszeresen használtam. Ezt ugye 2003 decemberében váltotta az ISDN, majd 2004 december végén az ADSL.
Ahogy az általad linkelt cikk is írja kezdetben ISDNhez volt kötve, nálunk is az volt, hogy előpszür az ISDNesekenek kötötték, ls ha az összes bekötve lett utána menek a sima vonalasok. így lett nekem a ebkötések első napján ADSL, amint elérhetővé vált. Pár havromnak még onnantól heteket kellett várnia, de már legalább volt reményük bőven.
2004 végén nekem 512-es ADSL-em lett amit 1 nap múlva 1Mbitesre dupláztak ingyen, teljesen oda meg vissza voltam, hogy az amúgyis szédítő sebességet még meg is duplázták. Aztán 2006 májusában 2Mbitre emelték, aztán valamikor 2007 vagy 2008 fele, lett 8MBit, 2009 végén meg 16Mbit. Aztán mikor túlterhelődött a DSALM 2011-ben akkor visszamentem 4Mbitre (csak úgy volt stabil - úgyhogy lassabb netem volt mint 5 évvel korábban).
Aztán mikor azt meguntam jött UPC 30Mbit, 20132-ben, 2015-ben 120MBit, aztán a 2017-2018 körül 300Mbit. Most 500-at mér a speedtest.
De az utóbbi napokban (nagyon sokszor elmegy ez a szar) azon gondolkodtam, hogy behúzatom az optikát, 2Gbitig van itt, em olcsó havi szinten azért ... de lehet h nekem elég lenne egy 500-as optika is.#5778 GoodSpeed :
Ahol még a füldrajzi helyzet indokolja az megint más, bár eztgyönyörűen cáfolják a Románok, ahol aztán van egy bőven, mégis jobb netek vannak mint itthon. Emlékszem mikor Romániában egy csomó hegy között kis faluban 768-as kábelnet volt simán, én itthon 512-es ADSL-ről álmodoztam.
Nekem 2000-től volt mobilom, de 2003-ban nem volt igazán érdemben használva. -
KROK640
nagyúr
Fontolgassad. Elmegy vele majd pár órád, nagyon jó eséllyel (99%) szemberöhögnek, ha nem is, kitöltik a papjrokat majd elsüllyed az ügyed a süllyesztőben. Komoly pofával megígérik h kivizsgálják X idő múlva megy a papír, hogy nem történt semmi.
nem is egy magadnak kéne gyűjteni az aláírást, hanem többőtöknek. Mint mondtam, ha nem tudsz még 5-6 embert az ügyed mellé állítani, akkor ez eléggé veszett fejsze veszett nyele. Ugyanis hiába van 4-5km-re Tisz(t)aújváros központja légvonalban, az optikában ennek a többszörösét jelenti. És mint írtam ez nem olyan mint az ADSL, hogy a meglévő rendszerre épül a központok cseréjével, hanem itt teljesen új rendszer épül ki, és az optikai kábelnek a métere is igen drága.
Teljes népesség 1438 fő (2021 januári adat), ennek javarésze valószínűleg öreg. Ha nem teszel valamit, akkor a T aligha fogja itt belátható időn belül behúzni az optikát (ugyanis nem éri meg üzletileg). -
rekurzio
csendes tag
válasz
GoodSpeed #5787 üzenetére
Ez amúgy elképzelhető, most újra bekötöttem az NMHH boxot és hát mivel a Vodáról van szó úgy kopogok az üvegasztalon, hogy majdnem széttörik mielőtt ezt kijelentem, de kikerekedett szemekkel néztem milyen jók az eredmények:
Ha ezt lehozza nekem 5 napig, akkor elképzelhetőnek tartom, hogy végre valahára sikerült rendet tenni a házuk táján, de elképzelhető, hogy csak raktak alá egy kis Digi kapacitást
-
GoodSpeed
addikt
válasz
rekurzio #5786 üzenetére
Lassan már mindenki egy szolgáltatónál lesz... Egyébként azt én is tapasztaltam ,hogy a UPC megvásárlása után, beesett a színvonal. Itt meg 3 évig kínlódtam velük, leadtam hibára stb... nem tudták a névlegest sokszor meg sem közelíteni. Lehe azóta sem tudják, bár a DIGI elég nagy kapacitást szabadított fel náluk... extrém esetben, jól jöhet a konkurens a konkurenciának a szolgáltatásminőség biztosításban
-
rekurzio
csendes tag
válasz
GoodSpeed #5785 üzenetére
Nálam meg addig volt digitális kánaán, amíg a UPC-t nem vette meg a Voda. Sokszor hallottam már, hogy ne kössek össze egy cégvásárlást, illetve egy szolgáltatás minőségét, nem is azonnal lett rosz, de fél év alatt úgy szétesett itt a hálózatuk, hogy azt rossz volt nézni.
Hát arra nagyon kíváncsi leszek a 4ig mit csinál velük, de ami biztos már én is Digis (One Telekom vagy mi lesz a neve) vagyok, csak nem úgy, ahogy eredetileg álmodtam róla -
GoodSpeed
addikt
Pontosan ezt mondom én is ,hogy a ingatlanárakat lefele szorítja, ha nincs normális, korszerű, vezetékes Internetet szolgáltató cég egy településben, ami mondjuk egy kis falu esetében eleve nyomott áron szokott indulni, hacsak nem valami kapott skanzen.
A magam részéről a digitális ínyenc kategória volnék, akinek egészen 38 éves koráig megadatott a digitális Kánaán, mert mindig tudtam Telekom Magentában lenni (most is csak nem úgy, ahogyan korábban), és igen, az igaz, hogy sokáig voltam úgy Magentában, hogy az a Magenta nem volt ugyanaz mint a nagyvárosi optikát Magenta, hanem csak xDSL-es rézdrót volt... de akkor még másabb volt a honlapok komplexitása is.Volt itt korábban arról szó, hogy mennyit kellett várni betárcsázós internetnél (amúgy az FTTH is PPPoE
) , meg az xDSL is. Szóval volt az utcámban Invitel (Matáv dróton), Matáv (vagyis Telekom), de nem volt DIGI és UPC. 2016-ban már UPC is volt. DIGI meg csak költözésem után ... szóval azért 100%-os közel sem volt a nagyon között a kínálat, de mégis jó volt.
-
GoodSpeed
addikt
Egy dolgot tudsz csinálni szerintem... de azt sem biztos, hogy tudod, mert kicsi település, nyomott lehet az ingatlanár is... Ma már csak a nyugalmat kereső idősek költöznek ilyen helyekre... a többiek azért azt is megnézik, hogy milyen az Internet minősége... vagy sebessége.
Mielőtt én lakást kerestem volna Hajdúszoboszló puccos negyedében, rákerestem a Telekom oldalán, hogy van optika. Az meg bemondta, hogy VAN! Evidenciának is tartottam ,szóval folytattam is tovább a beruhását. Aztán derült ki, hogy nincs, de ekkor már úgy mérlegeltem, hogy oké, de legalább van Vodafone meg Invitel, a Vodafone-nál aktív vezetékes előfizetésem volt, szóval annyira nem izgatott. Az már jobban, hogy egy másik előfizetőnek is kifizettette velem a szolgáltatás díját a cég, hiszen 12849 Ft-ot fizettem 2019-2020-ban. De nem volt mit tenni addig, ameddig a DIGI meg nem érkezett. Utána meg látszott, hogy mennyivel fizettem többet ...
Azt feltettem magamnak kérdésként, hogy vajon megvásároltam volna akkor is a lakást, ha ezt tudom? A válasz az, hogy igen, mert Telekom optika helyett volt ED 3.0 ami azért tudott egy 300-500 Mbps közötti értéket... Most meg mióta van DIGI optika, hát még javult is a helyzet. Persze a Telekom optika lett volna a kedvenc, de vannak dolgok amiket el kell engedni.
-
rekurzio
csendes tag
Pont ugyanezt gondolom Balatonfüreden, szerintem a Vodafonenak valami protekciója van a polginál, mert nem hiszem el, hogy minden évben következő évet mond a Telekom, aztán meg már évek múlva se. Mindenhol itt az optikájuk, először Balatonfüred kapott 5G lefedettséget ott is biztos van optikai kábel, van egy Rendszerinnovációs központunk, ott is van optikai kábel, a nagy hotelekben is van, sőt a panel lakótelepet azóta nagy szenvedések árán behúzták optikára, de 1-1,5 éve megálltak és egy hangyányit se mozdultak előrébb, nem tudom elképzelni, hogy azért mert nem akarnak előrébb mozdulni, nekik is jobban megérné itt az optika, ha már van fullba kiépített gerinc, a DSL fenntartása nagyon költséges ehhez képest, mondta a szerelő, hogy csak ebbe az utcába minden héten jár ki.
De ma megint elpattant nálam az ütő, úgyhogy kiírtam magamból:
Nem elég, hogy le se vannak szarva a DSL területek, van képük inflációkövető díjkorrekciózni itt is, amikor még annyit se ér a háló, amennyit eredetileg kérnek és persze amikor rákérdezek, hogy oké, akkor jöjjenek kössenek bondingot áh ők olyat nem csinálnak már. Persze hogy a bondingot kellett beszántani, kibe szúrjanak még egyet, mint a DSL-es területekbe...
-
GoodSpeed
addikt
válasz
KROK640 #5770 üzenetére
"Végezetül, talán ez nem nyugtat meg semennyire sem, de nyugat EU legnagyobb részén még mindig ADSL2 van, jártam pár éve Grenoble-ben francia egyetem és turisztikai város, és ADSL2 volt kb mindenhol, de dél Németországban is a hegyek között 25Mbitek körül tetőztek a netek."
Erről én is tudok, hogy bizony a fejlett nyugaton vannak ilyen érdekességek. Mondjuk Amerika hatalmas ország, irdatlan távolságokkal, ahol rengeteg a lakatlan terület.1983-tól 2002-ig jártam fel Galyatetőre, minden évben, nyáron, 4-6 hétre. Ott ma sincs vezetékes Internet... rákerestem. Még ADSL sem... a mobilinternet is eléggé problémás lehet a domborzati viszonyok között...
1999-ben már volt mobilom, Vodafone-os
A Vasas utca-n még Pannon GSM volt, a Szott szálló előtt már Westel 900-ra váltott, a kettő között meg volt egy jó kis szakasz, ahol semmi ...
-
GoodSpeed
addikt
válasz
KROK640 #5767 üzenetére
Erről jut eszembe... '97-99 között a gimiben volt Internetem. 2000-2001-ben, Még a gimiben, és könyvtárban, utóbbi helyen 64K-s bérelt vonal volt. Nekem a klasszikus, betárcsázós, otthoni Internet kimaradt. 2001-ben programozó szakra kerültem Derecskére, ott a helyi vagány csávónak dupla ISDN-je volt otthon. 2002-ben lett a házamban Vodafone GPRS, mellette meg már akkor a Discimusba jártam, ott volt szélessáv. 2003-ban lett elsőnek ADSL-em, amint elkezdték lefedni Berettyóújfalut... ja hát ha visszagondolok arra, hogy a tévében az akkori Matáv már 1999 körül reklámozta...
Ötéves Magyarországon az ADSL (origo.hu)
384/48-as volt, és szélessáv. Ma teljes kapacitással, mehetne róla három netrádió. Onnantól kezdve 10 évig ADSL, ADSL2 volt, majd 2013-ban végre VDSL2... 2015-től ED3.0 (60 Mbps Invitel, 240 Mbps (UPC) 500 Mbps (Vodafone) 2022 márciusig. 2022 03-tól pedig DIGI FTTH napjainkig.
Most a Telekom Magentát nem említem, mert az másik lakásban van, én azt gyakorlatban vezetékes szolgáltatásait illetően nem használom.
Nyilván most megmarnám magam a 2002-es Interntettel, de a 2003-2013 közöttivel is...
mégis kedves emlékek. Régi szép idők, néha van ilyen jöttem, láttam, visszamennék (az időben), érzésem. Például a család miatt is.Pont a napokban néztem a Die Hard 3-t 1995-ből... 1080p-ben... néhol egy mobiltelefon, se Internet se semmi, a legmodernebb egyik dolog ami feltűnik, a a metró alagútban a TDK CD reklám
Mégis kedves az az időszak is számomra... azok a '90-es évek!
Pedig szó szerint veszélyesen éltünk, mert nem volt más... ha baleseted volt, nem tudták mobilon segítséget kérni. -
GoodSpeed
addikt
válasz
KROK640 #5763 üzenetére
Köszi, csak néztem, hogy honnan vágod
Na már kiszedtem
Üdv szomszéd
Azóta sem érkezett válasz, de a jó, hogy még az email címemre sem, hogy megkapták a kérdést... Sajnos ez is ilyen: "ebből nem lesz semmi" típusú történet.#5761makoss:
"Az a lényeg, hogy nem szabad őket békén hagyni!"
Nézd, nekem még nem is válaszolnak... Neked legalább írnak egy évszámot ami ezé az évé, vagy a következőé.Normál esetben én úgy voltam vele, hogy piaci, versenyhelyzetben egy szolgáltató ott jelenik meg - és/ vagy viszonylatban -, ahol van piaci rés, ahol nyereségesen tud üzemelni. Ahol van már egy másik ISP is - ott bizonyítottan egy szolgáltató már látta úgy, hogy megéri kiépíteni a rendszerét -, vagy ha nincs akkor azért, hogy ő legyen az egyedüli. Utóbbi esetben, felmerül, hogy miért ő az első, és miért nem ment még odáig senki, ezt mérlegelni kell... Itt, az utóbbinál jönnek képbe a világtól elzárt, szegény, és kicsi falvak, vagy nagyobb települések szegénynegyedei.
De ez a hely azért érdekes, mert ide nem kell nagy menedzsernek lennie az embernek, hogy lássa, itt van potenciál, ordít róla, hogy van pénz. Miközben olyan kis falvakban is van optika, mint a bihari Bojt...
Most már arra is gondoltam, hogy a piaci verseny helyett, egy jó kis városfelosztási stratégia van a háttérben. Ennél megállapodásról lehetne szó, hogy Telekom nem jön erre a részre, X szolgáltató meg nem megy be e a Telekom részére, csakhogy miért kötnének ilyet? Meg egyébként nincs tudomásom róla, hogy lenne olyan rész a városban, ahol a Telekom jelen van, de a DIGI vagy a Vodafone nincs.
Szóval írhatok én nekik emailt, üzenetet a Telekom alkalmazásban, hívhatom őket telefonon, nem kapok rá választ.
"de a felelősökhöz esélyed sincs elérni
rengeteg sok rétegen át mindenféle frontember a pofádba an nyomva, de az, aki érdemben dönthetne erről, az meg sem hall téged, sőt a létezésedről sem tud."
Hát ez az... itt van valami nagyon érdekes dolog lehet a háttérben, ami nemcsak érdekes, de még titkos is. A Gábor Áron egy bizonyos elágazásáig mentek el, onnan meg félbehagyták az utcát. Az szerintem nem túl gyakori, hogy belekezdenek egy utcába, és azt is csak egy pontig csinálja meg... mert oké, hogy nem fordul be egy újba... ha már hoz egy olyan döntést, hogy a város egy részét ki kell hagyni, akkor valahol meg is kell állni, csak kb az utca közepén, az fura. -
makoss
veterán
válasz
KROK640 #5773 üzenetére
Én már feljelentést fontolgatok, mert ez az egész diszkrimináció gyanus!
Lásd a térképet amit betettem, látni, hogy nem kicsit kerülnek ki.
Az aláírásgyűjtésben benne vagyok, de úgy, hogy aláírom, de gyűjteni egymagam egészbiztos nem fogom, minden időm a melóban megy el, 240 órát dolgozom havonta és ez az alap!
Nem hülyének kell nézni mert baszhatja a Telekom ha feljelentem őket diszkrimináció miatt!!! -
KROK640
nagyúr
Nem tudom, hogy a testvéred BANolása miért jó vagy miben mozdít előrébb. Ahogy fentebb írtam, keresned kellene pár embert aki támogatja az ügyedet, aláírásokat gyűjteni stb. Sokkal hetékonyabb lenne, ha a szolgáltatói oldalról is azt hinnék mennyien követelik az optikát (olvasd el az #5770 -es postomat is), mintha te egyedül mindennap írsz egy levelet. Csak megcimkéznek hülyének, és nem is foglalkoznak veled.
#5771 Luc22 : Oszlop vagy Noszlop? Mert az előbbi Ausztriában van, az utóbbimeg a Veszpréi járásban nem messze Ajkától. (Volt ott egy haverom, de már be nem ugrik milyen Mátyás)
-
KROK640
nagyúr
Nos előszöris mint leírtam azért a betárcsázós és az ADSL között jóval nagyobb különbség van mint az ADSL és az optikai net között. Nem, nem csak a sebességre gondolok, hanem az egész metódusára, pl nem mindegy, hogy perc alapú (és mint leírtam pokoli telefonszámlákat lehetett vele összehozni, miközben az ember alig jutott vele valamire, a lassúsága miatt képtelenség volt bármit is gyorsan elintézni, mikor még egy képek nélküli fórumoldalt is 30mp-ig töltött be, egy pár megás file file-ra).
Mindeközben még az ADSL a telefonvonalon ment és csak a központokat kellett cserélni, addig az optikai kábelnél egy méregdrága újrakábelezést kell csinálni, eképp megértem, hogy annyira nem fülik a foga a szolgáltatónak ehhez. Ráadásul mégsem betárcsázóst váltana ...Na de írtam egy jó tippet is. Mi is kb 8-an voltunk akik ADSL-t akartak mégis aláírást gyűjtöttünk (rá lehet venni az embereket néha apróságokkal is, hogy aláírjanak, van akinek egy feles a kocsmában elég), felváltva telefonálgattunk/írkáltunk a szolgáltatónak. így mind a szolgáltató mind a polgármester szempontjából úgy tűnt, hogy több száz ember követeli az ADSL-t. És még ígyis két év kellett a szervezkedés elkezdésétől az első netek kötésééig.
A legfontosabb, hogyha nem tudsz az ügyed mellé állítani még legalább pár embert (6-8 fős csapattal h elszántak vagytok nagyon sok mindent el lehet már érni) akkor leginkább két lehetőséged van :
1. A költözés
2. Beletörődsz a helyzetbe
(+1 Polgármesternek jelölteted magad és megnyered a választásodkat, bár ha 6-8 embert nem tudsz az ügyed mellé állítani, akkor sem reális opció)Végezetül, talán ez nem nyugtat meg semennyire sem, de nyugat EU legnagyobb részén még mindig ADSL2 van, jártam pár éve Grenoble-ben francia egyetem és turisztikai város, és ADSL2 volt kb mindenhol, de dél Németországban is a hegyek között 25Mbitek körül tetőztek a netek. Amerikában szintén drága és ritka a gyors net.
És ami a legkeményebb : Debrecenben ég mindig tudok olyan helyet ahol még ADSL sincs ... -
-
Diák66
őstag
-
KROK640
nagyúr
2006 óta? Az nem semmi. Én anno '99-től 56K-s modemen nyomattam, és olyan 2000-2001 fele kezdett terjedni az ADSL. Emlékszem 2001 végén már volt olyan osztálytársam akinek 768-K-s Chelloja volt, nekem meg még mindig 56K. Sőt, egészen 2004 december 28-ig kellett várjak az ADSL-re. Mikor már kb az összes haveromnak volt, kivéve azoknak akik velem egy faluban laktak (ott értelemszerűen senkinek). Csodás volt mindig winyóval bemászkálni a városba ha valami film vagy zene kellett, mert az 56K-n egy mp3 is félóráig jött le. De nem is ez volt vele a legnagyobb bajom, hanem az, hogyha nem éjszaka neteztél akkor percenként akár 6ft is lehetett. (később az ISDN meg 12ft). Emlékszem, hogy diákként melóztam, és gyakorlatilag arra kerestem, hogy tudjak délutánonként 1-1 órát netezni, meg hétvégén esetleg kicsit többet. Simán feltudott menni a telefonszámla 15000ft fölé is akár, ISDNel meg volt, hogy ennek a dupláját is sikerült összehoznom! Akkoriban 40-50 ezer ft volt egy havi kereset, ennek fényében kb olyan mintha ma 130+ ezer ftba kerülne egy olyan internet, amit használsz mondjuk havi 40 órát (vagyis napi 60 perc, hétvégi napokon még + 75 percet) mindehhez olyan elképesztően lassú, hogy a leglassabb kitakart mikrós nettel sem tudsz ma alámenni, vagy csak a környékére lassulni. Szóval teljesen más dimenzió volt azért, mint amin most te élsz.
Mi azt tettük, hogy összefogtunk a haverokkal, elmentünk a faluban aláírást gyűjteni, polgármestert zaklattuk, meg mindenkit akinek bármi köze lehetett az ügyhöz (természetesen a T Comot is állandóan) szerencsére a falu is dinamikusan nőtt (nem tudom ennek volt-e köze hozzá), úgyhogy egyszercsak megértük. 2004 októbere elején jelentette az egyik haver, hogy látta, hogy hoztak DSALMokat nem sokkal később többen jelentették, hogy a T-s emberek valamiféle munkákat végeznek, november végén meg mondta a polgármester, hogy 1-2 hónap és elérhető lesz az ASDL, kb egy hónappal később jöttek is bekötni, az elsők között voltam a faluban
Emlékszem, hogy mikor 2003 decemberében jöttek kötni az ISDN-t, akkor hülyéskedtek a szerelők, hogy 1 év múlva majd mikor az ADSL-t kötik... Mondtam, hogy bárcsak úgy lenne. Picit több (valami 1-2 héttel) mint 1 év múlva pont aza két szerelő jött, és pont az ADSL-t kötötték, így ez bejött maximálisan -
KROK640
nagyúr
Miért és honnan akarod BANolni az ismerősöket?
A Telecomos adminnak meg kb igazat adok, mert nem őt kell anyázni, valószínűleg semekkora ráhatása sincs arra, hogy merre menjen a fejlesztés, mikor hol legyen optika.
Ettől persze még megértem a felháborodásodat, de a felelősökhöz esélyed sincs elérnirengeteg sok rétegen át mindenféle frontember a pofádba an nyomva, de az, aki érdemben dönthetne erről, az meg sem hall téged, sőt a létezésedről sem tud.
Nem csak netszolgáltatónál, hanem sok más dolognál is így van ez (pl bankok). -
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed #5750 üzenetére
kajak 2 perc alatt négyszer írtak, hogy várjál??? de idegesítő ...
Ennyi idő alatt már válaszolhattak is volnaEgyébként meg mit vársz, ha ott laksz, ahol még a Madách se jár?
(bocs ezt nem hagyhatam ki
)
(Amúgy légvonalban nagyon közel vagyunk, és igen, a környéked telis tele van apartmannal) -
molnarpeter
nagyúr
válasz
Winnie The P #5757 üzenetére
Üzleti netet érdeklődd meg esetleg.
-
makoss
veterán
válasz
GoodSpeed #5760 üzenetére
Az a lényeg, hogy nem szabad őket békén hagyni!
Én 2006 óta várom már a normális netet
Az Északnet jóval stabilabb netet ad mint a korábbiak, (Onecom, Tisser) de jelentős sebességnövekedés sosem volt náluk.
Aki kijött annó beállítani az 50 megás netet még azt mondta (nem felejtem el) ereszd el a hajam net..... nem tudtam rajta nevetni.
Há mondom bakker akkor te nagyon nem érted mi a sebesség! -
GoodSpeed
addikt
Nos így felbuzdúlva, én is írtam nekik ma emailt az imént
Ha válaszolnak, megírom
Tisztelt Telekom Ügyfélszolgálat!
Hajdúszoboszlón lakom (pontos cím: XXXX) elsődlegesen, és az én mindössze 160 méter hosszú utcámat körülvevő utcák legtöbbjében elérhető a Telekom optika szolgáltatása úgy, hogy légvonalban a legközelebbi pont kevesebb mint 90 méterre van. A másik berettyóújfalui lakásunkban (pontos cím: XXXX) Telekom Magenta 1 előfizetésünk van optikával. Azért írok Önöknek, mert azt az előfizetést szeretnénk áthozni a Hajdúszoboszló, XXXXX utcai lakásba, így információt szeretnék Önöktől kérni, hogy:
1. Várható e, hogy a Telekom optikát erre a címre is elhozzák?
2. Amennyiben igen, körülbelül mikor? Még idén, vagy jövőre?
Üdvözlettel: -
Winnie The P
őstag
Már csak azért, mert pl. én pont tanyám lakom. Képzeld el, hogy 2018 óta emailezgetek Digitális Jólét Program, KIFÜ, MVMNet, különféle szolgáltatókkal, országgyüllési képviselővel az optikával kapcsolatban. És sajnos nem jutok előrébb, most tőlünk 7km visszább befejezték a beruházást. Azért nem érzem magam kevesebbnek mert tanyán lakom.
-
GoodSpeed
addikt
Engem is meglepett. Arra számítottam, hogy megkapom, a sajnálom, nem tudunk erről információt adni féle maszlagot, amit eddig telefonon, meg emailben kaptam
Ameddig nem láttam azt, hogy Nálad milyen kis informatívak nem is láttam értelmét írni, de aztán mondom, hátha változtak egy kicsit, pofán nem vágnak... hát nem, de ez a visszatörlés ez nagyon érdekes volt
-
makoss
veterán
válasz
Winnie The P #5754 üzenetére
Leírtam, de gyere Palkonyára és megmondom, vagy szedjél le 250-300 Gigát és járasd a gépet egy napig...
-
makoss
veterán
Ma úgy volt, hogy elmegyek a Telekomhoz személyesen, és megkérdezem, hogy az a rézkábel ami még Kádár János rendszerében lett odatéve felszedik vagy kitépjem onnan és odaadjam a tesauknak, hogy adják le a Méhbe?
Csak nem mentem mert még azóta sem nyugodtam le, még szét török ott valamit vagy valakit!
Hihetetlen!
Mondtam a volt polgármesternek is, hogy tanyán élünk addig míg nincs optika! -
makoss
veterán
válasz
rekurzio #5749 üzenetére
Nem is kell annyiban hagyni, én már a facebookon is vitatkoztam erről ismerősökkel, nade majd pislognak ha bannolom őket, nem érdekel, egy Telekomos admin is kitiltott a csoportjából egy időre, mert lényegretörően zaftosan mindent beleadva elküldtem őket a tályogba, szídva az édesanjukat.
De könyörgöm! Meg kell nézni a térképet, ilyen sehol nincsen, hogy a környék településein mindenhol van optika csak nálunk nincs, beteszem már mégegyszer mert egyszerűen nem hiszem el, hogy ilyen van, ilyen szerencsétlen semmirevaló cég legyen mint ez a Telekom:
-
rekurzio
csendes tag
Jó látni, hogy nem csak én vagyok ilyen, hogy hétvégén felcseszem magam, mert van időm netezni, minden hétfőn 3 levél kimegy tőlem a Telekomnak, hogy mikor lesz optika mert nem igaz hogy 1 utcával lejjebb már 1 éve van, a Vodafonenak egy Nemzeti Kibervédelmi Intézettel való fenyegetés, mert nem adnak pontos információt, hogy az Intel Puma 6 sérülékenységeit (CVE-2017-5693) mikor és melyik firmwareel és milyen módszerrel javították ki (valószínűsítem sehogy), illetve egy a helyi önkormányzatnak, hogy miért kell megakadályozni a Telekom fejlesztéseit...
-
Diák66
őstag
Vodafone 5G nem megy az XXL csomaggal, egy jóárasított csomag jelenleg, de vannak korlátai. Csak idehaza használható, bár Mo. területén bárhol, valamint sebességbe lassabb, mint a normál előfizetés és csak 4G-s. A hozzá adott szappantartó felejtős, nem ér semmit. Nagyjából ezek elfogadható routerek, de csak ha jó áron elérhető.
Huawei B535, Huawei B628, Huawei B818, ZTE MF286D, ZTE MF297D, Tp-Link Archer MR500, Tp-Link Archer MR600, Asus 4G-AX56, Asus 4G-AC86U, Nokia Beacon 2 + Nokia Fastmile 2, ZTE MC7010D, ZTE MC801A1, Mikrotik RBD53G-5HacD2HnDTC, Mikrotik RBD53G-5HacD2HnD-TC&EG12-EA, Mikrotik S53UG+5HaxD2HaxD-TC, FRITZ!Box 6890, FRITZ!Box 6850 -
taki01
őstag
Inkább ha 4-5G modemről szeretnétek kérdezni, akkor mobilnetes topikot ajánlom. A mikrotik és a huawei modem-k ajánlottak, főkép azok amik legalább 2 frekvenicát össze tudnak vonni.
-
trec12
addikt
KÜF flottára nézz rá van csak internet - korlátlan - lényegesen olcsóbban (Yettel)de akkor neked kell megvenni az eszközt. Annyival megy amennyit a hálózat a használat helyén tud, azaz nincsen limit sebességben sem ill. bárhol használhatod nem helyhez kötött. 5G-vel is megy akár ha van lefedettség, megfelelő eszköz. Router mindenképp olyan ami minél több sávot tud összefogni. Ezekben nincsen tapasztalatom de 40-60e körül vannak a jobbak.
Itt van egy ilyen pl. de mondom tapasztalatom nincsen ennek nézz utána. -
ETOM
addikt
Routerből milyen típust lenne jó vennem?
A yettel oldala ezt dobta a címemre: [kép]#5734makoss Hmm ez mondjuk már nem olyan szép, de igazából ami nekem van 6300Ft havonta és borzalmas ez is. Így ha már töredékét hozná annak amit fentebb mértem elfogadnám. Tavaly rákérdeztem mikor lesz optika. "2023" De mint láttam sok embernek ezt írták. Kételkedem..
-
trec12
addikt
-
ETOM
addikt
Ezen a vodás XXL csomagon én is elgondolkoztam.
Mostani netem egy ilyen trágya VDSL: [kép]
Mértem egyet telefonon vodás mobil netemmel dobott egy ilyen eredményt: [kép]4999 Ft a netért +TCL R228T WiFi router 27 990 Ft ezt tudnám számítógépen használni rendesen? Kétlem, hogy ne lenne jobb bármikor mint a mostani. Az még instabil is mellé 650kb/s-l tudok letölteni úgy nem szakad meg.
Meglepődtem a lefedettségi térképen még 5G is van itt. (persze ha jól láttam ez ennél nem számít) -
mufuee
csendes tag
Találtam egy régebbi PR levelet: Mondjuk 2020-ban visszaléptek de 2021 tavaszán újra elnyerték
Egy korábbi levelükben 2021 július 23 még tervezték a lakosság kiszolgálását is:
"Tisztelt Bedő Marcell!
A felmérést nem tudjuk hogy készült, mi már csak az igényhelyeket kaptuk meg a Magyar államtól, ettől függetlenül tervezzük a lakosság kiszolgálását is!
Előre láthatóan idén már nem csak jövő évben kezdődik meg a kiépítés!
Bármilyen felmerülő kérdés esetén hívja a 1231-es ügyfélszolgálati telefonszámunkat, ahol kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!
Tisztelettel:
Kupecz Róbert
PR-Telecom Zrt -
mufuee
csendes tag
Köszi, a vodás XXL csomag jónak tűnik, benézek hozzájuk hogy mit mondanak. Yettel csak az Otthon Net lite-ot tudja adni de amúgy is hadakozok velük olyan szar a Yettel Prime+.
A legjobb még hogy a kábel ami itt lóg a semmibe, ugyanígy lóg egy oszlopon Aszófőn már fél éve. Ennek mi értelme? -
Diák66
őstag
Csodás az a befejezetlen valami.
Amúgy mobilnet, felejtsd el a SZIP-es konstrukciót. Telekomnál korlátlan a gigaerős net, de ez a legdrágább, a yetteles otthonnet címhez kötött, de ha van Vodafone (és elfogadható is) most csapj le a Mobilnet XXL csomagra. [link] Ha más nem 1 évig jó lesz. Van helyi adótornyon már Vodafone.
-
makoss
veterán
Mindenhol egységesen optikának kellene lenni!
Ez már erősen diszkrimináció!
Érdekes, hogy nálunk 2023-ra ígérték az optikát Tiszapalkonyára, de még sehol semmi és már Április közepe!
Tiszaújváros erőmű lakótelepe 2 kilóméterre, Tiszatarján ha tiszai gáton megyünk a szomszédban van ott már van optika!
Dubaiban 1 városrészt felépítenek annyi idő alatt míg ezek a kábellel szerencsétlenkednek! -
mufuee
csendes tag
Azt hiszem nem kell várnom az optikát ebben az évezredben...
Kiváncsi vagyok ha a T lelövi a SAT TV-t akkor mi a rossebet fogok használni Balatonfüredtől 5km-re mert mobilnettel meg mikrohullámmal kitörölhetik...
A válasz a KIFÜ-től:Az Ön által megadott cím (8245 Pécsely, Balatoni út 14.) a lefedettségi felmérés időpontjában szélessávú internettel nem volt lefedett. A település lefedését egy Szolgáltató pályázaton kívüli önerős hálózatfejlesztésben kívánta lefedni, így Pécsely település lakossági lefedése nem volt része az Ön által jelzett Balatonfüredi járás 2016-ban kiírt és támogatási szerződésben vállalt SZIP konvergens pályázatnak (GINOP-3.4.1-15-2016-00103).
Az vállalt önerős hálózatfejlesztés nem valósult meg, emiatt Pécsely település bekerült az új Balatonfüredi járásra vonatkozóan kiírt GINOP 3.4.1-15-2018-00323 számú SZIP hálózatfejlesztési komplex-helyi pályázatba. A pályázat nyertesével és egyben kedvezményezettjével a hálózat fejlesztésére vonatkozóan 2018-ban megkötött támogatási szerződés azonban a Szolgáltató szerződésbontási kérelme miatt 2020-ban felbontásra került.
Azonban információnk szerint a településen az optikai hálózatot a konvergens pályázatnyertes szolgáltató (PR-TELECOM) kiépíttette, de mivel ez nem része a kiírt pályázatnak, így annak üzembe helyezéséről nincs információnk.
Alternatív megoldás lehet a SZIP Mobil internet szolgáltatás igénybevétele, amely szintén teljesíti a SZIP minőségi követelményeit. Ezt a szolgáltatást az Ön településén a Yettel vagy a Vodafone mobil szolgáltatónál tudja megrendelni.Pár kép a PR által befejezett munkáról illetve a mobilnetes ajánlatokról. [kép] [kép] [kép] [kép]
-
Lajosnagy17
senior tag
Celldömölk
Értesítés építési engedélyezési eljárás megindulásáról – CS/8174/2023: Celldömölk, FTTH-hálózat meglévő DIGI- és E.ON-tulajdonú oszlopsoron és DIGI-alépítményben -
user12
őstag
válasz
szaniszlokar #5723 üzenetére
Ha Telekom, nagy eséllyel a fekete vagy szürke kötődobozon rajta vannak a magenta T logók. A digi közönséges fehér kötődobozokat használ.
Vagy csinálj egy képet és hátha valakinek ismerős - pl náluk is hasonló van. -
szaniszlokar
aktív tag
Tegnap vettem észre hazafelé menet, hogy az állami optikai hálózat (talán SZIP?) gerince elkészült a települések között.
Már tavaly vagy azelőtt elkészült a településen (Farkaslyuk) belül a hálózat, a villanyoszlopokon a kötődobozokkal ott lóg a DIGI optikai kábelei alatt minden.
Hol lehetne azt megtudni, hogy esetleg ki lesz a szolgáltató a hálózaton?
Köszönöm! -
GoodSpeed
addikt
válasz
rekurzio #5720 üzenetére
Internet terén minden patent. Stabil, gyors mint amilyennek papírforma szerint is lennie kell, nyújtja a maximumot.
TV: van TV előfizetésem, de egyrészt anyum nézi, másrészt ott is ATV HD megy, meg RTL GOLD (SD, mondjuk azon láttam, hogy vacak, de az eleve SD
, szóval lehet nem a szolgáltató sara, meg ugye M5-ön magyar filmek, tegnap valami 1939-es felújított Semmeweis-es film volt
, szóval az sem referencia alap
)
DE: DIGI kábel TV - PROHARDVER! Hozzászólások #66846
Telefon: Ha én hívok valakit akkor egymástól független emberek panaszkodnak rá, hogy "rossz a vonal", érdekes mert ha meg minket hívnak akkor nem. Ráadásul három készülék is van itthon, és Vodafone esetében a Telefonnal nem volt baj.
Viszont nekem az Internet a mindennél fontosabb, és ahogyan azt írtam, arra egy rossz szavam sem lehet a jelen állapot szerint!
Friss, NMHH hivatalos mérési eredményeim:
-
rekurzio
csendes tag
válasz
GoodSpeed #5719 üzenetére
Hát igen ettől félek én is, hogy a Telekomot előbb-utóbb kicsinálják... (gondolom nem önakaratból van nekik az ország leggyatrább 5G lefedettsége, valami biztos van a háttérben) akkor lenne a tényleg a One és minden az övé, ahol ami van az marad, minek fejlesszünk minden a mienk 50x-es áron... ahol csak Voda hálózat van, hát az R.I.P. (bár biztos annak is vannak azért jobb részei, csak én nem találkoztam még vele).
Neked mi a tapasztalatod Digisként, felvásárlás után legalább a szolgáltatás minőségét meghagyták?
-
GoodSpeed
addikt
válasz
rekurzio #5718 üzenetére
Az előfordulhat, hogy extra aknákat is létesíteni kell.
Példa:
Ez pedig a belvárosban volt, ahol elvileg eleve voltak aknák, mégis kellettek extrák szép számmal. Ahhoz tényleg kell az önkormányzat építési hatóságától is engedély:
Azt nem tudom, hogy a meglévő aknákat miért kellett kiegészíteni újabbakkal, de szükséges volt. Lehet a rézhálózat miatt nem volt kivitelezhető, hogy a szolgáltatás folyamatos maradjon, és nem fért be mellé... Persze mikor készen lett az optika a réz már feleslegessé vált, de addig azon ment a kommunikáció.
"Attól félek amúgy hogy az optikázásoknak az új nemzeti szolgáltató is alá fog rakni, mert ha kiadja a királyunk parancsba az NMHH-nak, hogy ahol csak az van oda nem rak semmit a Telekom, mert még a végén nem ők tennék el a pénzt, hát ezt sem tartom kizártnak innentől."
Szerintem az állam csak azért nem magától vásárolta fel a DIGI-t és a Vodafone-t - ha jól rémlik a 4iG is állami hitelt kapott - , mert adtak a látszatra, ezért van a szokásos 49-51%-os bohózat.
Innentől kezdve csak a rossz és a kevésbé rossz opció volt. Ugye ha visszaemlékezünk régen még a kormányzat szegény falvakban ingyenes WIFI-vel segítette a legszegényebb családokat ... Most ilyesmiről szó sincs! Sőt! A kvázi állami szolgáltató emelt a legnagyobb mértékben. Mert a kisebbik rossz verzió az lett volna, ha lefele szorítják az árakat, de legalábbis szinten tartják. Nem voltak illúzióim, ezt pár évig tartottam elképzelhetőnek, addig ameddig a Telekomot ki nem csinálják, ha már nem tudták felvásárolni, mert rögtön az elején - ugyanis a Vodafone helyett a Telekom volt, sőt még a DIGI előtt is a célpont - ,csak rájöttek, hogy az bizony másik kávéház.
Tehát lehetett volna még pár jó évünk.Minden szolgáltatónak vannak mostohán kezelt területei. Anno amikor az Invitelt felvásárolta a DIGI vagy a UPC-t felvásárolta a Vodafone, sokan abban reménykedtek, hogy ahol ED2.0 volt, oda áttelepítik az ED3.0-t, ahol ED3.0 volt, ott pedig ED 3.1 lesz vagy optika. Háááátt.... nagyon nem így lett, pedig az nem is volt logikátlan gondolat. ED2.0 ment volna a levesbe, ott ugye koaxot is cserélni kellett volna, az E3.0-s rendszereknél csak fejállomást kellett volna korszerűsíteni, a kinti eszközöket meg bekérik az Efiktől, kapnak új ED 3.1-es végponti berendezést, és mindenki előrébb lépett ... hát nem így történt.
Ezen nem segít semmilyen szolgáltatói váltás
-
rekurzio
csendes tag
válasz
GoodSpeed #5716 üzenetére
Abba inkább ne is menjünk bele, hogy a polgi épületeibe is optika van már, különös módon oda lett engedély. Csak nem tudom ha van annyi esze neki, hogy nem jó a Voda, akkor miért nem adja meg a lehetőséget a többi lakosnak is... valószínűleg itt is földkábel korlátozás van, de pont ebbe az utcában nem kéne problémát jelentsen, mert matávos aknákon lépkedek folyamatosan, lefogadom, hogy ott fut a DSL, szóval eleve nem is jött volna szóba az oszlop.
Viszont most értem haza pár hét után és megjelent még egy kábel a vodás oszlopokon az utcában, amit még nem láttam, eddig 2 futott nem 3. Kíváncsi leszek most milyen a net és mi célból került fel még egy koax. (Kinézetre látszik, hogy koax lesz az, mert az erősítőkkel van összekötve). De amúgy ehhez is nagy idiotizmus kell még egy koaxot kihúzni, régen olyanokat hallottam még UPC-s időkben, hogy hamarosan optika lesz, mert már nagyon közel van a HFC optikai szála, hát még mindig koaxot húzogatnak. Lehet hogy meglégelték a ~100e forint kötbért amit eddig fizettek nekem
Attól félek amúgy hogy az optikázásoknak az új nemzeti szolgáltató is alá fog rakni, mert ha kiadja a királyunk parancsba az NMHH-nak, hogy ahol csak az van oda nem rak semmit a Telekom, mert még a végén nem ők tennék el a pénzt, hát ezt sem tartom kizártnak innentől.
-
GoodSpeed
addikt
válasz
rekurzio #5715 üzenetére
Vannak bonyolító tényezők, engedélyek. Például ahonnan elköltöztem, az utóbbi 10 évben építették át az egész környéket de úgy, hogy a légkábeleket leszerelték, nem is lehet kitenni, csak földkábel. Ami persze nagyon jó, esztétikus, biztonságos, csak ha új szolgáltató kerül a képbe akkor nem egyszerű neki, és főleg nem olcsó áthúzni ott.
A légkábelezést összességében gyorsabb, könnyebb kivitelezni. Nem kell ásni stb... de ott meg az oszlopokkal lehetnek különböző problémák. Van, hogy pl a Telekom saját oszlopot használ.
Japan Optic Fiber Internet (dannychoo.com) Pedig ez optika és Japán" Kb. első mondat az, hogy lenéznek, mint ha egy 80 éves néni lennék..."
Igen, mert sajnos sok abszolút noob is betelefonál. A király az amikor a Callcenteres sincs képben, meg teljesen feleslegesen küld ki szerelőt házhoz. Telekomnál eléggé nagy divat volt nyáron a diákok alkalmazása CC-nek... Lényegében semmit sem tudtak"De a telekomot nem tudom hibáztatni, mert itt látom rajtuk, hogy tényleg akarnak fejleszteni, csak megy az idiotizmus és a korrupció a polgármesteri hivatalban, ami nem jelent pénzt a polginak az nincs engedélyezve és ezt mindenki tudja a városban... és ezt most pártpolitika nélkül mondom, engem nem érdekel melyik párthoz tartozik,"
Ez egyébként eléggé kontraproduktív hozzáállás, mert az egy dolog, hogy a nyugdíjas választókat nem érdekli, ha ilyen a netje, mint szomszédomnak volt a mikrós:
Ami egyébként Inviteltől kaptaA ping is betyár volt, a fia meg CS-ezett volna, de ha nála volt, akkor nem igen tudta tolni
De... egyrészt vannak 65 körül is már olyanok, akik igényesebbek, meg technokratábbak.... másfelől 18-65 között meg főleg... szóval előbb lehet pénzt nem kap, utána meg szavazatot sem azoktól a 18-65 közöttiektől akik érzékelik, hogy DIGITÁLIS nyomor van és nem jólét.
-
rekurzio
csendes tag
válasz
GoodSpeed #5714 üzenetére
Én azt szeretem, amikor azzal jönnek, hogy nem wifin kéne tesztelni. Mondom nem vagyok hülye Mikrotik RB3011 van összekötve CAT6A kábelekkel, ha erre azt mondod, hogy szar, akkor lesz egy kis nézeteltérésünk. Kb. első mondat az, hogy lenéznek, mint ha egy 80 éves néni lennék...
Amúgy az IPTV-t is a Mikrotik szolgálja ki (ahogy mindent is, ezért van 10 portos routerem), mert ez rendesen konfigurálható, hogy melyik porton mi legyen azzal semmi baj nincs azon kívül, hogy a VDSL-elnek meg vannak a korlátai, ezzel ezt nagyszerűen lehet bizonyítani.Telekom is eljátszotta egyébként a plakátolós mutatványt, kirakták a rendelő elé az utcámba, hogy hálózatot fejlesztettek, na most pont eddig az utcáig nem jöttek, megmondtam nekik, hogy annyira felidegesít, ha nem jönnek leszedni én fogom letépni a plakátot... rakják oda, ahol fejlesztettek.
De a telekomot nem tudom hibáztatni, mert itt látom rajtuk, hogy tényleg akarnak fejleszteni, csak megy az idiotizmus és a korrupció a polgármesteri hivatalban, ami nem jelent pénzt a polginak az nincs engedélyezve és ezt mindenki tudja a városban... és ezt most pártpolitika nélkül mondom, engem nem érdekel melyik párthoz tartozik, bármelyikhez tartozna ez elfogadhatatlan lenne akkor is, miközben a nép szenved 20 éves technológiákkal...
Persze ahova kell oda kiadják az engedélyt az optikára:
Ezt jól látod, egy épületbe be fogják húzni az optikát, nem ám úgy kapnának engedélyt, hogy a környéken húzzák szét, az túl egyszerű lenne...
-
GoodSpeed
addikt
válasz
rekurzio #5713 üzenetére
Mondjuk a CISCO EPC3208 -nál 8 volt a maximumom
"NMHH box volt még nyáron, de visszamondtam, illetve feladtam, mert nem nagyon hatotta meg őket az ezzel való fenyegetés. "
Amikor nekem gondjaim voltak a sebességgel a Vodafone korszakban, én mindig küldtem nekik az NMHH dobozról készült jelentést, mert azt elfogadták, és az olyan felesleges köröket át is léptethettük, mint az én hálózatomban van a hiba, meg az én routerem a vacak, mondjuk amikor router módban volt a CB ezt sem tudták mondani
"Pedig itt aztán lenne ügyfél sok társasház van, kb. a 2. legnagyobb lakótelep Füreden a Köztársaság úti után."
A megmaradt berettyóújfalui lakásunk lakótelep. 4 emeletesek vannak ott, és lépcsőházanként 15 lakás. Mert a földszinten is van 3. Szóval 5x3
Ebből fakadóan, és mert olvasom ezt a topicot is rendszeresen, hát látom, hogy nem is kell annyira csodálkoznom, amikor komoly tömegeket hagynak padlón városonként
Szomorú
Emailben Neked többet mondtak, mert nálam csak annyit közöltek, hogy nem közölhetik a terveiket
De Nálad is ott van a kérdés: mennyire életszerű az, hogy lendületben vannak, megállnak, majd 1-2 év múlva folytatják? Szerintem nem az, az sem, hogy megálltak, de az sem, ha már megálltak, hogy megint nekileselkednének. Illetve akkor életszerű a második verzió, ha drasztikus változás áll be a piacon, például egyesül a DIGI és a Vodafone, lesz egy szolgáltató, és újra kiértékelik a friss helyzetet, majd úgy döntenek, hogy már biztosan megtérül. De adódik az újabb kérdés: hogy most tényleg pár utca csődbe viszi őket, ha véletlen mégsem rohamozza meg őket a tömeg? Márpedig Nálad a Vodafone-ra csatlakozók szerintem egyből egészfrontos letámadást indítanának online, ügyfélszolgálati irodában, telefonon, hogy csatlakozhassanak.
Azért pár utcát lefedni városonként nem olyan nagy kockázat egy ekkora szolgáltatónak. Berettyóújfaluban épült egy Tesco, mert azt gondolták, hogy milyen jól meg fog térülni Debrecen mellett a 47-esre pakolva. 10+ éve. Mert tőle pár száz méterre a Lidl kaszál. Csak ugye az négyes kereszteződésnél van, és a Romániába tartó forgalom ott megy el, bekanyarodnak, bevásárolnak. A Penny meg a városban van, az is pörög... hát amikor a Tesco megépült, akkor sem pörgött. Lasszóval fogták a vásárlókat. Pedig akkor még az elkerülőút nem is épült meg, azóta az is megvan... Mégsem írták ki a Tescora, hogy eladó, vagy be van zárva... szenved, de ittak rá hideg vizet, hogy ez nem jött be... ennél azért egy ekkora ISP-nek bevállalni egy kis fejlesztést, hogy tovább húzza a kábelt pár tíz vagy százméterrel bagatell dolog lenne, aztán meg kiderül, hogy nem, mert nem csinálja.
Az egyetlen STB volt számomra, ami nem vett le a sávszélből (technológiai sajátosság)
-
rekurzio
csendes tag
válasz
GoodSpeed #5712 üzenetére
15 csatorna az nagyon durva, még nálam is 23 összerendelt letöltési csatorna van. NMHH box volt még nyáron, de visszamondtam, illetve feladtam, mert nem nagyon hatotta meg őket az ezzel való fenyegetés. Van hogy picit jobb a helyzet, de általában ilyen:
De szerintem újra kérni fogok megnézzük a 4IG másképp reagál-e rá...
Telekom optika nálam is hasonlóan alakul:
Aztán rákérdeztem mikorra várható hozzám:
1. válasz -> 2023 év vége
2. válasz -> Eltart még 2-3 évigSzerintem 2-3 év múlva: majd 10 év múlva lesz
Pedig itt aztán lenne ügyfél sok társasház van, kb. a 2. legnagyobb lakótelep Füreden a Köztársaság úti után.
-
GoodSpeed
addikt
válasz
rekurzio #5711 üzenetére
Sajnos osztott közeg a kábelinternet. Esetleg nem az van, hogy mindenki azt használja (másik szolgáltató híján)?
Amikor Berettyóújfaluban laktam ott minden rendben volt, csak 4 adásim állt rendelkezésre, amikor idejöttem Hajdúszoboszlóra ez a szám 6-ra nőtt:
Amint látható a sebesség az NMHH dobozzal is látszik, hogy nem volt az igazi. Amit nem tudtam költözés előtt, hogy ezen a részen mindenki a Vodafone hálózatára kényszerült, mert a Telekomnak vagy nem volt, vagy ahol igen, rézdrótos hálózata volt. A DIGI 2020-ban érkezett. Az Invitel lett volna még alternatíva, de arra már szerződni sem lehetett volna - nem is akartam, mert a Vodafone-nál és a Telekomnál hűségem volt. A Telekomnál akkor kötbérmentesen a berettyóújfalui kertes házban lévő előfizetést fel tudtam mondani, mert azt eladtuk, itt meg nem volt rá szabadérpár arra sem, hogy legalább telefon legyen ...
Ez ahol én lakom, nagyon sűrűn lakott rész!. Lényegében ki is jelenthető, hogy kaszált a Vodafone 2020-ig. Lényeg a lényeg, hogy nem tudtak kapacitást bővíteni - vagy nem akartak több pénzt beleölni - mert rendszeresen voltak sebesség terén gondok.
Szolgáltatáskiesések is akadtak, persze volt, hogy fejállomásnál volt lehalás, máskor meg a kábelt vágták el (oké, az előfordul). A vicces az volt, amikor kiplakátolták, hogy megérkezett az ED 3.1 Hajdúszoboszlóra 1000-e nettel:
Ha tartották volna, meg tényleg megoldódik a letöltési sebességprobléma lehet maradok náluk. De nem fejlesztettek semmit, kiderült, hogy befizettek egy ilyen kampányt, aztán kipakolták olyan városokba is ahol erről a fejlesztésről szó sem volt.
Ez tőlem 150 méterre van, ekkor pakolták fel a Telekom optikát, és a fenti szerelő még úgy tudta, hogy fordulnak be hozzánk is
NMHH dobozod amúgy van igényelve?
-
rekurzio
csendes tag
válasz
GoodSpeed #5710 üzenetére
Majdnem hasonló nosztalgiáim vannak, csak akkor még a szüleimnél éltem és a Modultechnika ED2.0-ját cserélték Telekomos ED3.0-ra, akkor hoztak egy Cisco modemet és kb. felfoghatatlan volt hogy akkor tudott 30 megabitet (Addig volt kb. 5 megabites net itt), aztán onnan én úgy emlékszem egyből ugrottunk az 500-as csomagba, mert jó későn vettük észre, hogy volt fejlesztés. Aztán 2018-19-ben kb. megjött az ED3.1 ide utána lett gigabit.
Eközben Balatonfüreden a Voda, hát enyhén szólva nem felfelé ívelt a technológia, miután megvette a UPC-t a Voda és költözésnél már fekete CB-t kaptam azzal már csak a probléma volt és van is. Már nem is azt kívánom, hogy csináljanak ED3.1-et, hanem legalább a 3.0-át rakják rendbe újra, de mivel most 4IG lett minden és a felvásárlásokról olyan véleménnyel vagyok a UPC -> Voda konverzió óta, hogy jobb nem lesz, csak a pénzt szipkázzák ki a cégből, szerintem ez esélytelen.
Arra, hogy a One vagy mi lesz a neve idehúzza az optikát szintén nincs sok esély, szóval a csak Voda területek most rendesen be lettek kergetve a szarba ezzel a felvásárlással.
Megoldás kb. nincs én a helyi hálózatban mindennel próbálkoztam CB modem módban, az rámegy egy 80e forintos Mikrotik Routerboardra pontos nevet most nem tudok talán RB3011, de az egyik legjobb minőségű router, amihez volt szerencsém és onnan megy a gépbe. Az összes kábel CAT6A, és így se lesz jó, szóval valami az utcán/CMTS-ben van szétcseszve, de ott nagyon.
-
GoodSpeed
addikt
válasz
GoodSpeed #5698 üzenetére
Bocsi, csak még az inviteles topicba belinkeltem amikor éppen váltottam VDSL2-ről ED 3.0-ra, hogy milyen sebességet mértem előtte
Azok a régi szép idők. A 30-as VDSL2-t már nem adták ki nekem, mert az nem bírta a vonal. Szóval ez papíron 20-as volt, és azt bőven tudta. Ha a fel + le értréket összeadom, akkor a jelenlegi feltöltési értékem is 13x gyorsabbAzért nekem valahogy még most is döbbenet, hogy kevesebb mint 9 évvel korábban ezt beosztva egészen jól elvoltunk... Pontosítok, VDSL2 előtt ADSL2-nél DLINK321B modem egyedi FW-rel, és Telekom SAT TV-vel ment, ennél a HGW-nél már IPTV volt azt hiszem. De nem vagyok benne biztos. A SAT TV sokáig fent volt, a DIGI-t váltotta 2008-ban
Szóval az ED3.0 az tényleg megváltás volt akkoriban, és ott voltak STB-ink is meg CA modul volt a Sony tévében.
-
rekurzio
csendes tag
válasz
Winnie The P #5708 üzenetére
Ne a Telekomot vedd alapul, szerintem ők állnak a legrosszabbul az 5G fejlesztésben (és a 4G+ fejlesztésekben is, ami azért gyorsabb lenne, mint a 4G), már én is váltottam ez miatt Yettelre, mert ebben az országrészben (Veszprém megye) már kb. mindenhol van Yettel 5G, Telekom meg vicces módon csak Balatonfüreden. Mórahalom környéke így néz ki a Yettelnél most:
Zsombón már van 5G, szóval nem lehetetlen, hogy elkezdik a falukat is kiépíteni lassan. Vodafone 5G is van a környéken, bár általában azt csak ellenségeimnek ajánlom, hogy legyenek Vodások, de azért az 1mbites ADSL-nél jobb lehet (mondjuk az ő térképük nekem kicsit túlzónak tűnik...):
Szerk.: A Yettelnél megnézném az otthoni netet a helyedben, ha van 4G lehetőség (nem 4G lite), akkor az már valószínűleg jobb lesz, mint a mikros net: https://www.yettel.hu/otthoni-internet és a 4G-hez lehet LTE-s külső antennát felszerelni, hogy ha nagyon szigetelt házról van szó.
-
Winnie The P
őstag
válasz
molnarpeter #5706 üzenetére
Most ránéztem a t...kom 5G-s lefedettségére a saját oldalukon, hát nevetséges!
-
Winnie The P
őstag
válasz
molnarpeter #5706 üzenetére
5G nincs, legalább is a telefonom S21 FE 5G nem jelzi, 4G is bent a kecóban bajos, 51cm vastag vályogfal. Várunk, hátha valaki megtalálja a térképen a "bermuda háromszöget", és fejleszt vagy beruház!
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Winnie The P #5693 üzenetére
4G/5G sincs?
-
rekurzio
csendes tag
válasz
KROK640 #5701 üzenetére
Tudom, bár nagyon rövid ideig és nem ebben a lakásban, hanem akkor még albérletben a város másik végén, de voltam UPC-s és azzal nekem sem volt bajom (igaz, hogy akkor még nem etikus hackerként dolgoztam, így a forgalmam másodpercenként negyed akkora se lehetett). A Voda nem tudom mit csinált, de pl. a Telekom az élő biztonyíték, hogy lehet értelmeset kihozni ED3.1 alapokon.
Ezt a Telekom mindig hozza és a feltöltésen látszik, hogy nem optika. A csavar a dologban, hogy ráadásul ezt wifin mértem. Szóval nem rossz alapanyag az ED, sőt a DSL-nél jobbnak kellene lennie, de a Voda valamit nagyon elbaltázott, amit nem tudok megfejteni. Idén egy alkalommal nem volt itt net, akkor is azért, mert fákat vágtak és valami baleset történt.
Elég hülye megoldás, de ide RDP-zek be minden nap, hogy tudjak dolgozni, szóval ez nagyjából a megmentőm.
-
woodworm
veterán
válasz
Lajosnagy17 #5696 üzenetére
Jól jönne nagyon akkor is, ha drágább lett közben. Nagyon gagyi lett az itteni voda hálózat, pedig a upc építette pár éve. Csúcsidőben egy epizódot nem lehet streamingen megnézni, hogy ne induljon vagy kétszer újra a modem. Telekomra nem szeretnék váltani, mert az ugyanúgy docsis, plusz az iptv sem jön be.
-
GoodSpeed
addikt
válasz
KROK640 #5700 üzenetére
Ez a pozsonyi sztori lol
"Ami a vonalat illeti : Tuti, hogy nyomást gyakorolnának rád, hogy ugyan hagy kössék már rá a többieket is. Pedig az igazi az lenne, ha te húzattad be, akkor ok, csatlakozhatnak mások is, de ők neked fizetnek, (legalább részben) elvégre te húzattad be a netet."
Az fix, ráadásul mivel légkábeles rendszer van, ha nemet mondok nekik, még le is vághatják esteViszont átfutott az agyamon, hogy a körzet képviselője, esetleg gyűjthetne petíciót, de! A logikával van baj, mert egyrészt a Telekom is tudja aláírás nélkül is, hogy megtérülne, ebből pedig az következik, hogy valami más az oka, hogy nem csinálják és petíció hatására sem tennék meg.
"Az a baj, hogy az épület műemlékjellegű és emiatt egyik szolgáltató sem vállaja, hogy bármit is bekössön oda. Egyébként egy haverom lakik ott, és neki a gépe is eléggé retro hozzá (C2Q, 8GB DDR2 RAM, Radeon HD4770, 1TB HDD) szóval inkább korhű a net a gépéhez. 2008-ban mondjuk még teljesen rendben is lett volna."
Ilyesmiről hallottam régebben. Még rendesen azt sem lehet megcsinálni, hogy régi kábelt ki, másikat meg be sok helyen.#5699rekurzio: Amióta átvette a Vodafone, azóta nem tudott mit kezdeni a Koax-szal. Eleve azt kellett volna csinálni, hogy szépen mindenütt kihátrálni belőle, és FTTH-ra áttérni az évek alatt. Most meg megint nem lesz semmi előrelépés az állami tulajjal, max annyi, hogy egyesülnek a szolgáltatók, és legalább egységesen elérhető lesz a korlátlan telefon. A technológiai eltérés miatt nyilván ahol koaxos 1000-es net van, ott nem fogja tudni kiadni a 300-at felfele irányba.
-
KROK640
nagyúr
válasz
rekurzio #5697 üzenetére
" amit a Vodafone produkál a szar DOCSIS hálózatukon (500-ból van 10-20... és naponta 2x nincs net)" - detto. Ugyanez van nálam is (vagyis a sebesség még rendben is 200 alá nem szokott menni), de csak mióta UPCből Vodafon lett. Azelőtt semmi baja nem volt, ahogy átvette a voda 1-2 héten belül kezdődtek a bajok. Net is, van hogy csak pár percig nincs, de előfordult olyan is, hogy órákra elköszönt. A kedvencem az volt mikor 2020-ban 5 napig nem volt azért netem, mert fordítva raktak be egy szűrőt (ezt el is ismerték), majd szerelőhiányra hivatkozva vasárnap estétől péntek délutánig kellett várjak a szerelőre, aki elmondta, hogy nagy szerencsém van, mert ha ez az egy időpont nem lett volna jó nekem, akkor még több mint egy hetet kellett volna várjak, annyira kevesen vannak, annyira sok munkára. Természetesen a Voda nem gondolta azt, hogy kevesebbet fizessek a következő számlánál.
TV vagy Internet : Én ezt réges-régen megoldottam : nincs TV-m, ebből kifolyólag előfizetésem sem rá. Csak internet, semmi más
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Hobby elektronika
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- iPhone 14 Pro Max 256 gb 100% akku
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Intel Core i9-13900k OEM
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest