Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mini-ITX
- Apple MacBook
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos tablet topic
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
garga pista
őstag
válasz
GoodSpeed #8092 üzenetére
[link]
Igaz h elmúlt években nem volt ekkora és területileg ilyen nagy kiterjedésű vihar, de hát naA fenti filmes idézetet annyiszor be lehetne linkelni, még néha itt a fórumon is...
(Nyilván ez nem neked, hanem a FB posztra szól.)
FB-n alig vagyok 1-2 csoportban benne, nagyrészt retro konzolos, ott azért normális a közösség. Néha van 1-1 idióta, de gyorsan ki van rakva. Semmi városi, szolgáltató vagy akármibe be nem lépek, mert 1 hsz után már kávé sem kellene reggel -
GoodSpeed
addikt
Magvas gondolatait megosztotta:
Optikus kellene neki, mert csak néz de nem lát. 🤣
-
draco31
veterán
Volt egy térkép, ami mutatta hol milyen szolgáltató van, az nem működik már?
-
GoodSpeed
addikt
válasz
KROK640 #8089 üzenetére
Optikus és kábeles. 🤣 Emberünk kicsit keveri a dolgokat, bár az uvegszál is kábel, csak általában ED3.0-ra asszociálunk közepes helyeken, alatta meg DOCSIS 2-re.🤣
Amúgy a vihar idején elém szakadt le egy kábel, akkor hirtelen azt hittem, hogy végem, még az acélsodronyát is láttam amikor neki ütköztem az Erzsébet úton. Most sem tudom, hogy pontosan milyen kábel volt,csak azt, hogy oszlopról érkezett. A klímaváltozás miatt előtérbe kellene helyezni, akár hatóságilag is a lakott területen belül a légkábelezés tiltását. Ássanak, fektessék le a földbe, mert ez életveszélyes akkor is ha nincs benne áram, csak lefejezi az embert.
Magam részéről nagyon elégedett vagyok a One-nal, 6880 Ft-ért meg ajándék, és a TV+ telefon is benne van.
-
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed #8084 üzenetére
Látom optihős megsegít téged
Van olyan ahol nem csak fákat, de akár betonoszlopokat is elmozdított (a vihar) :
[kép1]
[kép2]
[kép3]Akkor már csak a Telekomot kell meggyőzni, de mint láttam így már vállalják.
Jah, a net az anélkül is kuka sokszor. Amúgy ma is volt egy pár óra áramszünet, csakhogy tovább érlelje a gondolataimat egy szünetmentesre.
-
GoodSpeed
addikt
válasz
GoodSpeed #8081 üzenetére
Szóval az a helyzet, hogy tegnapelőtt este a ház lakóival végső elkeredesésünkben:
Egy különleges katonai művelet keretében kivetítettük az égre a jelet! A magam részéről eléggé szkeptikus voltam.... mondtam neki, hogy OptiHős nem létezik, csak egy kitalált személy! Egy legenda! Ők erősködtek, hogy idézzük meg, én meg, mivel meg voltam győződve, hogy ez komolytalan dolog, hát miért ne... erre pár óra múltával olyan széllel érkezett amilyet nem látott még a város!
Egy cetlit hagyott hátra nekem, ez állt rajta:
"Csak azért nem húztam be neked az optikát, mert haragszom rád!, de a többi lakóra tekintettel, eskümmel összhangban a legnagyobb akadályt, a fát eltávolítottam az útból" Innentől már meg kell tudnod oldani! aláírás OPtiHős!"
Nem szégyen segítséget kérni a nehéz időkben!#8080KROK640:
Net meg áram viszont nem volt pár óráig.
Nehogy megsértődj, de Neked ez megvan anélkül is rendszeresen (oké az áram kimaradás része nem), hogy elbontaná a vihar a falut!
-
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed #8079 üzenetére
A kulcs az volt, mikor rájöttem, hogy ez Megabit és nem Megabájt.
Nekem 4TB-os Toshiba van, 5400prm, 256MB cache, és 300MBit felett kezd problémás lenni vele a netet kiszolgálni. 330 környékén már gyakran beesik a sebesség, mert megtelt a puffer, a töltés sebessége össsze-vissza ugrál.
Viszont 198Mbitet még bőven bírja, ott nem szűk keresztmetszet a HDD ... de ezzel csak igazoltad az állításomat -
GoodSpeed
addikt
-
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed #8074 üzenetére
Amúgy nagyon sokoldalon van feltöltési sebesség limit, ezt anno lan T3-al tapasztaltam.
Viszont milyen HDD az, hogy 198MB/s -nél ez 9%-os kihasználtság? Mert ok, hogy nyilván valami 10000RPM-es SATA III Raid, de ha pontos a kijelzés akkor a lemez(ek) teljes sebessége több mint 2000MB/s ... vagyis még annál is jóval gyorsabb.
-
GoodSpeed
addikt
válasz
KROK640 #8013 üzenetére
Mert mint mondtam a letöltési sebesség nekem ígyis okés, a HDD-m írási sebessége már ígyis a korlátozó tényező, a kliens 300Mbitre limitálva a leg optimálisabb,
Amikor Youtube-ra 50 GB-os videó fájlokat tolok fel, olyankor csak azért nem sipogok, hogy nincs 1000-es feltöltés, mert mindig, egyértelműen látszik, hogy a Youtube oldaláról van egy 200-245 Mbps-os feltöltési sebesség limitáció.
Amúgy nálam a fenti képen is látszik, hogy a HDD-ről megy felfele az 50 GB-os állomány, és alig 9%-os a kihasználtság. -
GoodSpeed
addikt
válasz
KROK640 #8069 üzenetére
és a betonoszlopról át van húzva a fára, de úgy láttam, hogy párhuzamosan is fut. Ez mondjuk sajátságos lehet itt Szoboszló ezen részén, mivel ott ipari park van, jó messze esik az út betonoszloppokkal teletűzdelt részével, aztán így oldották meg. Ott oszlop luxizás van.🤣
-
GoodSpeed
addikt
Ez is érdekes rész, Hajdúszoboszló, Nyugati sor:
-
GoodSpeed
addikt
válasz
KROK640 #8062 üzenetére
Nos én általában mindent SSD-re töltök, és még szimpla SATA6-osnál is bőségesen jó. Vannak NVMe SSD-im is, ott meg pláne. HDD-re ritkán töltök csak.
#8063RandomName: Oké, de ahol fent van, mint az utcámban például a One-é is, ott gondolom a One idején bevizsgálták... Azt viszont el tudom képzelni, sőt valószínűnek tartom, hogy ahol nem engedi neki az adott utcában, hogy saját oszlopot tegyen, ott kényszerűségből bérli. Viszont akkor meg az önkormányzatnál van a hiba, mert az egységes településszerkezeti képbe, eléggé belerongyol, hogy egyik utcában engedi neki (ezt helytelennek tartom), másik utcában meg nem.
Kisforgalmú utcát sem kellene egyedi oszlopokkal telespamelni.Más:
Ezt csak úgy
Nem én írtam el :XD
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
RandomName #8063 üzenetére
Ehhez hozzájön, hogy minden oszlopot be kell vizsgálni előtte, hogy alkalmas legyen nem erősáramú szakember által végzett munkára. Ez utóbbi akár évekbe is telhet egy kistelepülés esetén....
Ezt nevezi úgy az MVM, hogy szabványosítás. De azért ez nem telik évekbe. Hiszen egy építési engedély hatálya is most már 3 év. Illetve egy oszlopra csak két szolgáltató mehet fel. -
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed #8061 üzenetére
Ezt én sem értem, hogy miért van helyenként így oszlopozva, máshol meg úgy. Valami oka tutira van, csak mi nem tudjuk.
109MB/s? Az szép. Én HDD-re töltök és azt vettem észre, hogy nagyjából olyan 30MB/s felett nincs értelme hagynom tölteni, mert csak megtelik a HDD cache és akkor nagyon lelassul a töltés míg a lemezre ír (4TB HDD 256MB cache).
A War Thunder viszont SSDre fissít, az nekem is 58-60MB/s-el ír.
Arra jöttem rá, hogy nekem még ez az 500-as net is elég -
GoodSpeed
addikt
válasz
KROK640 #8057 üzenetére
Jaja, majd szólok.
Itt egyik oszlop sincs kezelve, amelyik a telekomé, legalábbis én még kezeltet nem láttam. Arra is sajnálják a pénzt. 🫣🤣
Amúgy erre az oszlopozásra külön engedély kellhetett, mert elég érdekes lett volna, ha az Invitel, UPC stb is kitálta volna, hogy saját oszlopokat állít. -
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed #8056 üzenetére
Jó, szólj előre, mert az sem default nálam, hogy éppen az országban vagyok
Ja, Digi optika nagyon jó lett volna.
Az az oszlop eléggé réginek tűnik, egyszerűen csak rommá száradt már, ha jól látom semmilyen korrózióvédelem nincs is rajta. Pár év és egy nagyobb szélben kettétörik.
-
GoodSpeed
addikt
válasz
KROK640 #8055 üzenetére
Köszi, igen képben van az ottani helyzettel kapcsolatban.
Nálad is, az lett volna a jó, ha a DIGI akkor, amikor nálunk beoptikázza a települést.
Majd szólok előre, kb 2 hónapig leszek szabadságon.
Ezeket ma fotóztam:
Szoboszlónak a Debreceni út menti másik oldala béli utca.
Hát akkor hasadás van az oszlopban, mintha a villám csapott volna bele...
Ez meg egy érdekes telekomos henger. -
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed #8054 üzenetére
Igen, tud róla. Pontosan követi az eseményeket.
Eddig sokkal kisebbnek gondoltam azt a házat.
Nekem csak a CF anomália ami visszatart, mert egyébként mostanában teljesen alap, hogy akár 1 napig sincs net, 1 hónap alatt 3 ilyen eset is volt, meg random pár órás kiesések. Szóval most ilyen nem tudom állapot van. De a faluban rengetegen írták, hogy amint lejár a hűség mennek a T-hez. Akkor meg az lesz leterhelve ... Mondjuk az optikai téma akkor is modernebb lenne.
Legközelebb mikor erre rollerezel írjál, és akkor mondom, hogy hol tudunk kezetfogni
-
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed #8052 üzenetére
Jah, majd kiderül. De ha nem válaszol, hát nem válaszol. Felhívtam a figyelmét rá, hátha nem tudta
Huh nem is tudtam, hogy két lépcsőház van
Azt hittem csak egy. De akkor két szintes a ház gondolom. (még sosem jártam nálad, pedig kb 20 percre lakhatsz)
2. Számomra ez lett volna az alap, hogy nyolcan, de minimum is négyen (egy lépcsőház) fizetnek
Közben a kapum elé sodródott egy Telekom gigaerős optika itt elérhető szórólap
Ugyan unom már a Vodát, de mióta hallottam, hogy a TCom meg az internetes harc miatt lassú pár dologhoz már nem rohanok annyira váltani
-
GoodSpeed
addikt
válasz
KROK640 #8049 üzenetére
Akárhogy is, én vettem a bátorságot, és privátban értesítettem, hogy le ne maradjon róla, ha esetleg még nem tud(ott) róla!
Kíváncsi vagyok válaszol e, nagyon kis sértődékeny a szentem!A gallyazásnál attól is függ kell-e darus/kosaras kocsi, ha igen, akkor a 40 még ugyan baráti ár, de a 80-as is. (a legutóbbi ilyen project 2 éve 110K volt, és bő óra alatt végeztek)
Az esélyes... horror... akkor már egyszerűbb lenne ha kifizetném a Telekomnak (nem tudom amúgy lenne e lehetőség rá, de gazdaságilag nem érné meg viszont egyszerűbbnek egyszerűbb lenne), azt a 200K-t a rühes oszlop újra cserélésére!
A földkábelt csak a légkábel ellenes szomszédnak kell belengetni, és ecsetelni, hogy felásnák az egész kertjét, a járdáját, meg mindenét. A virágos szomszédnak szintén bedobni, plusz felhívni a figyelmet arra, hogy a légkábel tiltó szomszéd hibája az egész
Az egyik szomszéd, megcsináltatta a lépcsőt, saját szakállára. 150K volt. A lépcsőházban 4-en lakunk, de mivel csak ő meg én lakunk ketten, ezért gondolta a felét bevasalja rajtam.... mondtam neki, hogy ez nem így működik. Jól összevesztünk, mondta, hogy akkor jobb lenne ha KK lenne ... én meg bejelentettem a hatóságnál - hülyeség volt -, hogy nincs KK. Elindult egy Társasház törvényességi felügyeletének kérelme eljárás, amit alig bírtam leállítani, de vele párhuzamosan - ezt csak akkor tudja meg, hogy ki indította el, ha a KK megmondja - elhintettem, hogy a tag, KK-t akar .... hát kb meg akarták lincselni, hogy ez itt, ezen a puccos negyedben, lesz vagy havi 20-30K :XD
Azóta már kibékültünk, az eljárást sikerült laposba állítani, őt sem lincselték meg, meg engem sem... és KK sincs :XD
-
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed #8046 üzenetére
A Hős tere ... ez jó
Jó látni, hogy végül a T olyan településeket is beoptikáz, amik viszonylag kicsik, és elmaradottak.
Ami a fátok legallyazását illeti, jópénzért van rá emberem
ha mégse szuper erőkre hagyatkoznál.
A telekszomszéddal való beszélgetést még én is vállalom, ha nem sikerül, akkor legfeljebb földkábel lesz, biztos neki is jobban tetszene.
A hármas pontot vett kipipáltnak, a fürdőben ismerkedés a gyönyörű bikinis lányokkal szintén az a feladat amit magamra vállalok, mert amúgy imádok csajozni, bár az asszony nem örül neki XD -
GoodSpeed
addikt
válasz
KROK640 #8045 üzenetére
Igen, megcsinálta!
Javasolnám a tiszapalkonyai polgármesteri hivatalnak, hogy a Hősök terét - a Hős terére nevezzék át, mivel egyetlen egy hős lakik csak ott, sőt az egész faluban, így a többes szám akkor is helytelen ha az egy extramegagigaMagenta1 szuperhős!
Ami engem illet:
Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa!
Azt mondják, mint Batman-nek, neki is van egy jele, amit az égre kell vetíteni. A jel:
Ha ezt felvítetem, Szuperhős Maki megjelenik!
Küldetése pedig nemes: érkezését követően szalonnasütés közben megbeszéljük, hogy a társasházam telkén belül az első szomszédnál - mert ugye fizetni nem akarunk - legallyazza szupererejével a fát. Ez a bemelegítés fázis, de nagyon fontos, mert a Magenta 1 szerelő feltételnek szabta.
A második fázis: a telekszomszéddal, akivel nem is beszéltem még soha, ő megbarátkozik helyettem, és rábeszéli, hogy írja alá: a telkén átmehet a Telekom légkábel megskalpolva azt. Már nem a szomszédot, hanem csak a telkét.
Harmadik fázis: Mikor idejön a Telekom szerelő, biztosítja, hogy a szomszéd ne gondolja meg magát, és ne vonja vissza az írásos hozzájárulását! Amennyiben ilyen szándéka lenne, rábeszéléssel visszabeszéli a helyes útra!
Közben a fürdőben megismerkedik a gyönyörű bikinis lányokkal is!
Szuper Maki!
-
GoodSpeed
addikt
válasz
garga pista #8038 üzenetére
Most olvasom a telexes cikket. Ez jó, akkor rendet tesznek. 😁
-
trec12
addikt
válasz
KROK640 #8039 üzenetére
One-on csak a googlemaps és a YT működik rohadt lassan,
Ezen csodálkozom mert ilyent én nem tapasztaltam....
Celldömölkön is indul most nyáron a maradék városrészen a Telekom az egész városban meg a One. Nekünk aktuális lesz a választás én a One-t preferálnám eleve olcsóbb picivel mint a T pedig területi árat adnak újra....Igaz a Telekom jobb netes eszközt ad no meg a tévénél magasabb a bitrate. De majd amelyik kelőbb bemegy a társasházba szerintem az dönti el.
-
garga pista
őstag
válasz
GoodSpeed #8036 üzenetére
Na igen, viccesek ezek a flotta árusítók. Habár most a médiahatóság felébredt és nagy erőkkel elkezdte tiltani. Gondolom itt is van vmi mögöttes szándék, ha majd 20 évig nem vették észre, miért pont most?
Na mindegy, engem nem érint de sok embert igen.
Visszatérve a mikrós netre, felénk szó szerint Wifin ment, 802.11b-n keresztül, az elméleti max 11 MB/s. Azért tudom, mert mikor meglett a PDA, a városban állandóan megtalálta őket, jelszavas védelem nem volt rajtuk csak MAC cím szűrés.
A régi exDigis csomagok még jók, én is abban vagyok, nekem otthon csak net+vez.teló van; szülőknél van tv is. Ameddig ki lehet húzni, nem is fogunk átszerződni
Én 2010-ben költöztem fel Bp-re (már nem lakok ott), és az albérletben lett 100-as koaxos UPC-s net, egy egyszerű fekete Cisco modemmel, 1 db WAN porttal + saját router. Az ADSL-hez képest, ledobtam az ékszíjat úgy hasított a torrent
Akkor azt hittem én is, h ettől jobban kívánni se lehetne.
-
GoodSpeed
addikt
válasz
KROK640 #8025 üzenetére
Igen, de ezt az ütötték őket, ez másik nagy szolgáltatóra igaz, mint amilyen az Invitel is volt. Egy Fraktál féle egyszemélyes ADSL szolgáltató még ha akart sem tudott nyomást kifejteni rájuk. Szomszédom velük szerződött le!
Berettyóújfaluban még 2015-ben is a MezeiVIll mikrohullámú Internetjén a Speedtest Invitelt írt ki, tőlük vettékEgyszemélyes GSM:
Tavalyi Facebook hirdetés, csak annyira meglepett, hogy havernak betoltam Messengeren, így vissza tudtam keresni is
Garga: nekem a jelenlegi Internet árak mellett olyan ,mintha ingyen lenne a TV:Most is 6880 Ft az 1000/300+TV+Telefon
Azért ha visszaemlékezem a 2003 előtt időkre, amikor még Berettyóújfaluban 2002-ig, én örültem a VodaGPRS-nek, hogy korlátlan, és havi 3000 Ft azt hiszem… havernak meg Matáv betárcsázós 56K-s modemmel már 2001-Ben is, és 150 Ft-ért tudott egész éjjel chatelni, nosztalgikus hangulatom lesz. 2001-Ben nekem még nem volt otthon Internetem, akkor kicsit irígykedtem arra az 56-os egész éjjel netezős időszakra. Most meg a több száz megabites Internet elérhetőség lényegében általánosnak mondható. Amikor 2003-bán bekötötték a 384 Kbps-os ADSL-t kb madarat lehetett volna forgatni velem. A könyvtárban 64 Kbps-os bérelt vonal volt 5 gépre
Bocsi az elírásokért, iPad + fizikai billentyűzet + iPadOS automatikus javítás van, ami néha okoz anomáliákat, amiket igyekszem persze minimalizálni.
10 évvel később a GTA V megjelenésekor. Kemény volt Steamről letölteni VDSL2-vel, miközben 2003-ban még azt mondtam, hogy hmm, ez a Dialcom Bridge 1600 8 Mbps-os elméleti adatátviteli limitje van, ki sem bírnám használni
Most pedig több mint 100x gyorsabb az Internetem, és nem véletlen az sem, hogy 2010 után terjedtek el a Streamingszolgáltatók. -
KROK640
nagyúr
válasz
garga pista #8034 üzenetére
Jah, nagy piaci szereplők lehettek, nem is emlékszem rájuk csak a Bluera, de az is csak íyg névről.
Igen, tutira, hogy a parabola miatt volt mindennek SAT azaz SATelite a nevében.
"van a CF probléma." - az mi?
Nekem itt a T pont optikád adna koax helyett, és mostanában nagyon sok bajom van a ONE-al, szóval nekem eléggé adott a kérdés.A mikrós netek a maguk idejében eléggé gyengék voltak, szlovákiában mi is azt szolgáltatunk. (azért írtam. hogy egyfajta wifi volt, mert nem tudom kinek mennyire van már meg a mikrós net). Az ADSL sokkal jobb volt. Szerencsére itt egyből az jött, nem ilyen mikrós bohóckodás.
-
garga pista
őstag
válasz
KROK640 #8032 üzenetére
Jaja, tudom mire kell számolni. De pl. én szoktam játszani is online, Disord is pörög így a T egyenlőre -1-es pozícióból indul
Igaz én Szegeden lakok, de ott is exDigi optikám van, T koax a másik, kizárt h átváltok amíg van a CF probléma. Meg optikát koaxra cserélni, na...
Jah, nagyon örültem az ADSL-nek. Vagy 2 évig rágtam a szülőket, haveroknak mikrós (Wifis) netjük volt. De végül az ADSL-el sokkal jobban jártam, a mikrós nettel mindig voltak gondok előtte, meg utána is... -
garga pista
őstag
válasz
KROK640 #8031 üzenetére
Egy ideig volt a Lidl vagy Aldinak a Blue mobile is, ami beugrott még.
Jah, a 80-as 90-es években mindenki parabolát szereltetett, gondolom innen jött a SAT név. Akinek nem volt pénze saját parabolára, ugye az első kábeltv csomag kínálat fele-háromnegyede német és egyéb műholdas adók voltak. -
KROK640
nagyúr
válasz
garga pista #8030 üzenetére
Sajnos a ONEos áraknál emelkedést, és csökkenő stabilitást fogtok majd tapasztalni.
2006-ban lett ADSL-ed, vagyis akkor mikor nagyon robbanásszerűen kezdett terjedni, ahogy észrevettem a fórumok látogatottságán anno 2006-2007-2008 volt az a három év, amikor nagyon elterjedt a szélessáv, és főleg az ADSL (akkor nagyon sokan ADSL-el voltak). -
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed #8029 üzenetére
ÚÚÚ, a '90-es évek legelején ezek a "SAT"-ok igen divatosak voltak, Debrecenben is volt belőlük pár, de Püspökladányban is.
"a dzsunga, 1 személyes szolgáltatók" -- A kétezres évek közepén (2004-2005) Szlovákiában egy konkrétan velem együtt négy(!) személyes szolgáltatónál dolgoztam a legjobb barátommal. Mi voltunk ketten a mindenesek, a két tulaj közül az egyik az agy, a másik meg a könyvelő, adminisztrátor, papírmunkás. Mi meg a hiba elhárítós, ügyfélhez rohangálósok haverral.
Mai napig emlékszem a csomagjainkra :
64/64K - 3GB letöltési limit
128/128K - 5GB letöltési limit
256/256K - 10GB letöltési limit
és volt egy darab userünk, custom csomaggal, ő 256/256 volt, de limit nélkül. 1,8Mbitet osztottunk szét egy egész falura, gyakorlatilag Wifin.Összehasonlításképp itthon MO-n akkor 1Mbites ADSL-em volt letöltési limit nélkül, és mindenkinek vérben forgott a szeme a UPC 15/30GB-os letöltési limitjétől.
Eleinte nagyon jó volt ott lenni, aztán egyre kevésbé, végül 2006 elején léptem, haver pedig 2007-ben.
(kiváncsiságból rájuk kerestem, ezen a néven sok más dolog jön, de a kis dzsunka szolgáltató egyáltalán nem)Azért a mobilszolgáltatók se jelentősek, a Digi még mindig kísérleti fázisban van / kiválasztottaknak elérhető és jó, a Tesco sem nagyon terjedt el, mást meg hirtelen nem is tudok mondani, a három nagyon kívül...
-
garga pista
őstag
válasz
KROK640 #8028 üzenetére
Jaja, nem sokan maradtak a T VDSL-en, mivel konkrétan drágábbra is jött ki, mint a Digi
Most majd lehet fordul a kocka a One-os árakkal, de majd meglátjuk. A Tarr épp olyan árakat lőtt be, h kb. ugyanannyi a net és a tv is náluk.
@GoodSpeed: Ó a FiberNet, Bácsalmáson is az volt, de ide valahogy az alja jutott belőle. Amíg Baján vagy 50+ csatorna volt, itt felénk kb. a fele, amennyire emlékszek. Sok helyen volt egy rakás FM rádió is kábelen, itt semmi. Képminőség is, hiába analóg vmiért sokkal gyengébb volt, de valszeg az erősítőket nem tudták normálisan beszintezni. Haveréknél a padlásra is szereltek a Fibernet-esek egy külön házerősítőt, mert 4 felé volt osztva a koax. Nálunk 3 felé volt, itt nem kellett. 2008 körül lett vmi nagy felújítás, akkor cserélték a régi (kb. '98-ban) kiépített koax hálózatot és onnantól lett internet is a kábeltv hálózaton, meg DVB-C, addig csak analóg ment. De addigra nekünk már le volt mondva (2006 körül talán), és csak műholdas tv volt, pedig előtte 98-ban mikor kiépült elsők között kötöttünk rá. ADSL net meg 2006-ban lett nekünk. A Digi optikával lett visszakötve a kábeltv, addig jó ideig az ingyenes műholdas adást néztük, meg egy ideig volt UPC Direct előfizu (megosztva családon belül
).
-
GoodSpeed
addikt
válasz
KROK640 #8020 üzenetére
Amúgy erről jut eszembe. Az 1990-es évek elején, vagy lehet a 80-as évek végén, alakult meg Berettyóújfaluban a Berettyó SAT. Mikor általánosba jártam mindennap ott jártam el előttük.
6 Kádár Vitéz u. – Google Térkép
Ezen a telken volt a székhelyük. A 90-es évek végén, vagy a 2000-es évek elején vásárolta fel őket emlékeim szerint a FiberNET. Nevével ellentétben nemhogy Internet, de még jó öreg analóg kábeltévé volt a 2000-es évek közepén, illetve második felében.Napjainkban a koax olyan mint régen volt a rézdrót (DSL). Berettyóújfaluban 2003-ig, ha Internetezni akartál akkor volt 2002-től VodaGRPS, vagy Matáv rézdrót. ED 3.0-ra 2015-ig kellett várni.
Aztán 2005-től jelentek meg a dzsunga, 1 személyes szolgáltatók, amikor bejött a szereld magad hullám is.
Most azt tudnám elképzelni ennek az üzleti modellnek az alapján, hogy ahogyan 20 évvel ezelőtt az ADSL rézre, úgy most a Koaxra jöhetnének fel. De nem jönnek. Konkrétan egyet sem tudok. Nem úgy mint mobilszolgáltatások terén.
-
KROK640
nagyúr
válasz
garga pista #8026 üzenetére
Nekem már a VDSL időszak kimaradt, mivel 2014-ben elhagytam a T előfizetők táborát, és addigra már két éve volt kétféle netem, és igazából rég a UPC koaxot használtam.
Itt már van földalatt hozott optika, meg légkábelen hozott koax, ezutóbbi a ONE-tól. És nagyon sok gond van vele. Most némi dilemát okoz nekem, hogy az egész falu elégedetlen és renegetegen akarnak átmenni a T-hez, félek akkor meg az lesz leterhelve
Gondolom a T nálatok látja, hogy nagyon ideje váltani, az exDigi optikára meg szvsz mindenki áttért már aki átakart.
-
Gogodj
tag
válasz
garga pista #8026 üzenetére
pár hete. Gyenesdiáson a felső részen is szépen elkezdték az oszlopokon húzni "végree" a kábelt. el is kaptam egy munkást aki mondta azért állt le a folyamat állítólag 1 évig mert kivitelezőt váltott a telekom. erről több infóm nincs sajnos. de gondolom szartak rá ahogy annó mondtam
na most az történt hogy a mi utcánkban és egykét szomszédos utcában végighúzták a kábelt. már csak kötődoboz kellene meg hegesztés. és mehetne is. elvileg év végére igérték. de nemtudom miben higyjek 3-4 éve elvileg jön már
semmi hir telekom oldalon se. nmhh engedély valóban van valami, hát nem tudom mire számítisak.
-
garga pista
őstag
válasz
KROK640 #8023 üzenetére
Ez az emelés hasonlóan megvolt felénk (szüleimnél) is, eredetileg Emitelnet, majd később ezt is felvásárolta a Telekom. Szintén 0,5 volt előfizetve, majd fokozatosan emelték. Nem tudom már mikor, 2016 körül lett VDSL2, felénk 35-40 Mb/s körül ment.
De jó is, hogy előjött a téma. Nemrég elkezdték nagy erőkkel az optika fektetést a T részéről (Bácsalmás), a fent írt régi réz VDSL2-t fogják lecserélni. Ez jó hír lenne, de szerintem kicsit elkéstek. 2020 év vége fele óta van exDigi optika (legtöbben ide szerződtek át), meg még most már Tarr koax (szintén gigabites letöltéssel, korábban Net-TV Zrt üzemeltette). Mellé elég érdekes a dolog, mert elég nagy felháborodást keltett a kivitelező, mindenhol légkábel volt eddig, de egy csomó utcában elkezdték felbontani a járdát és csövet fektetnek (meg újra betonozzák). Gondolom (remélem) a kis utcákat nem fogják feltúrni. Nézem az NMHH-t de ott nem látszik amúgy engedély kiadása, vagy csak rossz helyen kerestem. Egy helyi hír van róla.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Elfelejtettem a film címét
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Filmvilág
- Mobil flották
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Yettel topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits