- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Androidos fejegységek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Egérpad topik
- Fujifilm X
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zimi1991
aktív tag
válasz
Malibutomi #396 üzenetére
Saját tapasztalataimat mondom!
Ez lehet hogy létezik de nálam még soha nem volt driver hiba.
És szerintem guglit böngészve több AMD hibát lehetne találni szvsz.waithEard: Tesó
De szerintem te nem nőttél ki mert így legalább tudsz villogni az occó nyócmaggal
Na de nem vitatkozom tovább ezen mindenkinek át kell esnieés bocsánat mindenkitől akit megbántottam
-
zimi1991
aktív tag
Nem győzködök senkit tovább
Az biztos hogy én nálam nagyobb AMD-s nem sok volt\van
Előtte nem sok épkézláb gépem volt pedig fél évente vettem a nagyobbnál nagyobb (szutykokat) ezzel nem megsérteni akarok senkit félre ne értsétek!
Pár haveromat már megtérítettem titeket már nem foglak győzködni mindenki azt használ ami neki megtetszik (kinek a szőke kinek a barna) effektus. -
waithEard
őstag
válasz
zimi1991 #389 üzenetére
Ez sem az ugye?
Mielőtt válaszolnál, lesd meg, hogy milyen VGA-t használok!
"Érdekesek vagytok nagy szakik hogy mnid AMD-s géppel vagytok"
Talán ezen is érdemes elgondolkodnod. Lehet, hogy már kinőttünk a VérIstván korszakunkat, amikor az volt a fontos, hogy kinek milyen proci\VGA\anyámtyúkja van a gépében.De legalább jót nevettem a butaságaidon, köszi!
-
zimi1991
aktív tag
válasz
antikomcsi #391 üzenetére
Mire gondolsz?
-
-
Zeratul
addikt
válasz
IIIIIIIIIIII #377 üzenetére
Azt az intel is elvesztette mert a ivy már a fejlett gyártástechnológia ellenére is csak minimális előrelépés volt. A következő generáció gyakorlatilag érintetlenül hagyja CPU rész és GPU rész kompute részére koncentrál. (Ami így is kevés lesz az AMD ellenében)
Zimmi1991: kétmagos intel jobb a Phenom II X4nél. Persze meg a mikulásban is hiszek.
Volt kétmagos intelem. A VGA driver bugok mindkét gyártónál előfordulnak, de az AMD legalább nem ég le miattuk, míg az nV esetén ez nem annyira egyértelmű.
-
waithEard
őstag
Ha nem belépő szintben gondolkozol az "elenyésző" árkülönbségről készítettem egy táblázatot.
Berakom még 1x, hogy látni lehessen hány % erőtöbbletért hány % felárat fizetsz.
(Ami azt illeti, nekem egészen 3 hónappal ezelőttig csak inteles gépeim voltak. Igaz, asszonynak mindig AMD raktam össze) Szóval én is az "elenyésző" árkülönbség miatt váltottam.
Jobbra az aktuális ár, balra pedig százalékosan a 8320-hoz viszonyítva.
-
joi29
őstag
válasz
Malibutomi #385 üzenetére
Az AMD nem tud 1 illetve 2 szálon rendes teljesítményt biztosítani!
Ebben részben igaza van, mert van olyan munka terület ahol egyszálon minél nagyobb mennyiségű adat feldolgozása a cél és ott bizony az i széria sokkal jobban teljesít.
De ez specifikus és oda amúgy is csúcs hardvert vesz a cég. -
Malibutomi
nagyúr
Nem olvastad el rendesen. A sima 2.0 nem ajánlott a 8xxx alá a 4+1 fázis miatt. Neked a evo van ami 6+2 táppal rendelkezik, és ajánlott a nagy fx-ek alá. Persze elmennek a kisebben is, de a tapasztalat az, hogy terhelés alatt a 4+1-es lapok throttlingolnak, mert túlmelegszik a vrm. Emiatt tuning is kilöve.
zimi1991
Köszönjük emese. -
Hoorus
őstag
Szerintem ezek a 83xx-es FX procik nagyon jól el vannak találva. Közel i7 teljesítmény jóval olcsóbban... Ha most vennék gépet, akkor ezt venném és nem 3770K-t méregdrágán...
-
kokobe
őstag
válasz
Malibutomi #22 üzenetére
Nem tudom a lent említett két lap miért lenne kevés egy 8320-ashoz? Nekem egy m5a97 evo 2.0 van a 8120 alá ami jócskán meg van rántva...
-
zimi1991
aktív tag
Ebben nagyon is igaza van!
Az AMD nem tud 1 illetve 2 szálon rendes teljesítményt biztosítani!
Én tudom jól mert nekem elég sok AMD-m volt és már meguntam, hogy ilyen ratyi
Emlékszem amikor az itt már többet emlegetett Phenom II x4-es lecseréltem egy 2 magos g850-re ami kicsit fel lélegzés volt számomra
Nagyon jó hogy kihozta az AMD ezt a kőkemény 8 magot de sajnos nagyon kevés esettben van prioritása...
Erre is van egy jó példám.
Haver vett szegény egy fx 6300-at hd7770-el ami volt nálam és nem felejtem el hogy össze vissza esnek neki az fps-ek és nálam az i5 el tény hogy nem volt annyi fps de nem is mozgott az fps stabil volt így sokkal élvezhetőbb volt!
Mindeközben az fx kemény 3 magot használt 50-60% -on míg az intel igaz 4-et 40% körül és mind ezt úgy hogy minimálisra csökkentve a mikrolaggokat.
Az hogy meg nem lehet elérni intelel az 5 GHZ-t arra csak az a véleményem hogy minek ha már 4 gigán is többet tud
Melegedésről annyit hogy az i5-ömet passzívan hajtom (igaz nem tuningolom mert nincs rá szükség) kb 55 fok a vége max terhelésnél le vett oldallappal természetes ha felteszem ezt lehet csökkenteni...
A tanácsom az annak aki gépet feljeszt hogy ne csak a tesztek alapján vegyen ha teheti mert sajnos az intelnél tényleg csak komoly lappal kapod meg a várt teljesítményt alap órajelen míg az AMD minden hulladékkal tudja kb azt a szintet hozni... (ez is személyes tapasztalat)
Arról hogy meg nvidia vagy AMD vga arról nem akarok vitát nyitni csak annyit hogy mindenki döntse el hogy kell e neki olyan kari amivel mindíg csak szív a driverek miatt. -
Tom5
addikt
válasz
IIIIIIIIIIII #377 üzenetére
butaság fájna, ordítanál és tolatva mennél fel a lejtőn
köszönjük ezt a lényegretörő eszmefuttatást. -
IIIIIIIIIIII
csendes tag
Hát igen...
Az AMD is tudja hogy a többmagos korszak végét elvesztette. A következő nagy paradigmaváltásig még menti a menthetőt az óriási fogyasztási keretekkel, égbe emelt órajelekkel. Már csak 2-3 évig kell kitartani a vesztes csatában, utána lehet bizakodni abban, hogy a konzolok által okozott hardver-bummból jól fog kijönni a cég.
Sajnos nem elfogadható hogy az AMD csúcslapka egyszálú program esetében egy 10ezer forintos celeron teljesítményét sem hozza.
Sajnos nem elfogadható az sem, hogy 2 szálas programnál is közel fele olyan lassú mint az ötödannyiba kerülő törpe.Ha valakinek persze elfogadható, az itt leírhatja egy indoklással egybefűzve.
-
korion
senior tag
Aki i3 vesz ne akarjon max grafikán játszani!
mindenki elfelejti,h mit ígért az Amd!(majd Win8cal milyen jó,és gyors lesz!!)
az lett? -
MongolZ
addikt
Azért az kész, hogy elvileg a BF3 egy komoly multi, miközben alig van oylan gép, amin normálisan megy... bezzeg a jó öreg CS... ott kiegyenlítettek az esélyek - ilyen szempontból. (és a hangulata is 100x jobb
)
-
andras888
aktív tag
válasz
- = Zk = - #367 üzenetére
Nem kockáztatok, én sem hiszek a teszteknek száz százalékosan... (reménykedek), de lehet valahonnan szerzek egy alaplapot meg egy procit intel oldalról és leleplezem a turpisságot.
-
ETOM
addikt
Azért jó, hogy sokan úgy írják h használhatatlan, pocsék, selejt az fx széria, de még csak ki se próbálták.. Toltam én i7 2600al is most FX 8120al jó ez a proci az árához képest. Persze tuningolni nem árt ha csak lájtosan is.., de én így is kalkuláltam.
-
-
mcs
veterán
válasz
- = Zk = - #363 üzenetére
Te nem veszítettél semmit, és ez így rendjén is van. Ahol kellett, ott javulást tapasztaltál az előző X6osodhoz képest, és nincs is különösebb okod arra, hogy Intelre válts.
-
Attix82
addikt
A bökkenő az, hogy Lowon mind2 esetben elérte a maximum fpst , közbe a VGA malmozik. Ultra beállítások mellett meg a VGA izzad, közbe a 4.3 Ghz CPU +10 FPSel hozott többet mint az alap.
Vagyis picit tévesnek ítélem meg, hogy FHD Ultrán a CPU már annyira nem mérvadó !
Csak ezt szerettem volna bemutatni, hogy igenis nagy részletességnél is jó ha van erős CPU, hisz a nagyon részletes, sok elemet ki kell számolni ami Ultra beállítás mellett már megjelenik.
-
andras888
aktív tag
válasz
- = Zk = - #358 üzenetére
Nem érzem azt hogy gyenge, csak mire összehangolom a procit, hogy minden úgy menjen mint a karikacsapás. (i love k10stat)
Közben az a k*cs*g i3 0 tuningolhatósággal, beteszed és megy nekikészültséggel, gyári kis hoki hűtővel, kisebb fogyasztással, 2 darab maggal, hogy meri megelőzni a p2-t???(#364) Malibutomi: Mondasz valamit, de az új amdvel is pariban van. Mindegy is az én gépem is keveset fogyaszt netezés közben, 1GHz 0.888V-al csak nem szívja a konnektort annyira, de ha indul a game
-
- = Zk = -
félisten
most ne ezen lovagoljunk, válaszolj a kérdésemre, mielőtt a billzetedbe dőlsz itt nekem
am ajánlanám az FX-et. de ajánlanám az Intelt is.. tudom jól, hogy az éremnek két oldala van.
elárulok egy "titkot"
X2ről váltottam X4re, majd X4ről X6ra, aztán X6ról FX-re.. minden váltás előtt óva intettek, hoyg nem fogok észrevenni semmi gyorsulást/egyebet. felsesleges meg blabla....
hát tévedtek. úgyhogy én már csak a saját szememnek hiszek -
Nem értem miért nem kepések összehozni egy BF3 multi bencmharkot ami konstans eredményeket ad, vagy legalább lehetne felvenni demot konzolból és utanna lenne egy standard timedemo ami mindenkinél ugyanaz lenne. 13 éve quake 3 ban meg lehetett csinálni de most persze nem lehet.
Vagy pl clear sky hoz is adtak ki külön stand alone benchmarkot... valami olyan is jó lenne. -
mcs
veterán
válasz
- = Zk = - #355 üzenetére
Az odáig rendben, hogy nálad előrelépést jelentett a korábbi procidhoz képest, főleg, hogy részben azzal a játékkal is játszol, ahol a legjobban teljesít.
Egy olyasvalakit, aki teljesen új konfigot venne, egyszerűen nem tudnám bátran rábeszélni az FXre. Az Intelekhez viszonyítva óriási a fogyasztása, és változó a teljesítménye. Kicsit megdöbbentő, hogy nem egy helyen még a Phenom IIvel szemben is alul marad, nem hogy az i3al szemben, ráadásul igencsak magas órajellel is párosítva. Kissé fura összhatást kelt ez így számomra.
-
Attix82
addikt
Mértem CPUt 2500K vs 2500K 4.3 Ghz BF3 multiba.
Érdekes dolog van, de biztos látjátok .
Lowon egyforma az FPS érték, Ultran +10 fps átlagosan a 4.3 Ghz javára. Ugye minden tesztbe mit lát az ember, Ultran mindegyik egyformán teljesít, hát nem....épp ,hogy kell a kraft a távoli tárgyakhoz, és abba fogy el az alap CPU.
Low mérés: [link]
Ultra mérés: [link]
-
andras888
aktív tag
Engem az zavar, hogy elindult a pletyka, hogy az i3 kevés lesz mert 2 mag..., (játékokhoz, más nem érdekel)
Mondtam, legyen phenom2, hiába a nagyobb fogyasztás és a vele járó mizéria...
és egészen eddig nem is néztem komolyan utána, de elszomorító, hogy mindenhol az i3 "alázza" a p2-őt. És hol a gond a fogyasztással, melegedéssel, nem kell tuningolni... -
vinibali
őstag
válasz
NorbeArt #346 üzenetére
egy jó FM2-es Trinity elég sok mindent gyorsít OpenCL-en. sokat PS-eztem és Vegasoztam, nagyon sokat segített az iGP, rengeteg effektet, rajzolás, valósidejű videóalakításokat tudtam nézni és renderelni is lehet vele! meg ha játszani akarsz majd, csak egy intel CPU-val nem fogsz tudni
-
mcs
veterán
Én komolyan azt látom, hogy ennek az egész FX szériának inkább a füstje nagyobb, mint a lángja. Nem vagyok se Intel, se AMD párti, de szerintem nem csak én látom úgy, hogy rendkívül pocsék lett a riválishoz viszonyítva.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
antikomcsi #347 üzenetére
jesszusom
....
~380k HUF... na ne viccelj. munkahelyemen nem kevés fizuelőleget kéne felvennem e miatt...
ink szerzek/kunyizok valakitől egy 7870-et és kipróbálom, merre a hány méter -
KAMELOT
titán
válasz
Malibutomi #22 üzenetére
Értem! Köszi szépen! Ezt akartam hallani!
-
válasz
- = Zk = - #344 üzenetére
-
NorbeArt
csendes tag
A cikk jó, a vitába nem szállnék be, pusztán megjegyezném, h amíg az FX-ek fogyasztását nem láttam, nem értettem, h miért nem létezik AM3+-os mini ITX alaplap. Aztán leesett a tantusz: azért, mert ilyen fogyasztási mutatókkal nem lehetne nagy teljesítményű mini ITX-es konfigot csinálni.
Mivel én éppen ilyesmit szeretnék összedobni, a minél kisebb leadott hő melletti teljesítmény lesz a mérvadó (nyilván az ár mellett). Így viszont maradnak az FM2, és 1155-ös lapok, de mivel mindenfélét szoktam csinálni a géppel (PS, videovágás, renderelés, játék), Intel lesz belőle, valami max. 77W-os i5-re gondoltam. Várom a javaslatokat.
Ja, és pillanatnyilag AMD alapú a gépem (Phenom2 945), és nem váltanék brandet, ha nem lenne muszáj. -
Tidus
addikt
A technológia mondhatni a régi.
A TDP továbbra is magas, a gyorsítótár... -
siriq
őstag
válasz
- = Zk = - #341 üzenetére
Olyan nincs, hogy nekem van bokor neki nincsen. Eleve 5v5-re altam be mostanaban. Igy fix palyakon nyomjuk. Lehet mokolni mindent de az mar csalas amit buntetnek bannal. Ha erdekel tobb info, akkor nagy ritkan vagyok vagy vegyel fel es feljohetsz hozzank egy probakorre.Nem veszunk fel de legalabb latod a kulombseget.
vagy barkit akit erdekel, hogy latszodjon az ultra nagyfelbontas vs kicsi low.
ThoR vol azutan team SYNDROME most badbones-t probalom a semmibol felhozni. Kemeny munka, Komunikacio, csapat mozgas, taktika stb.
A SYNDROME-al sikerult az elso hely, a semmibol. -
- = Zk = -
félisten
notehát
köszönet a tesztért (Y)
2. érdekesek a posztok, hozzászólások. igazi billzetharcosok vannak itt
3. én egy FX8150-et hajtok a 7870-nel. mivel csak BF3 multit tolok, így onnan van eredményem. de 40-45 fps alá nem esik be sehol, soha. (ez is csak pár pillanatra. az átlag a 55-80FPS) high-on tolom, egyéb szűrők offon. (ultra és high között én nem láttam különbséget amúgy)
engem nem érdekel, hogy melyik alkatrész mennyi %-kal dolgozik. ne szaggasson és még szép is legyen. (ezért is értek egyet Antikomcsival (Y) )sőt, ezt még megfejelem egy olyannal is, hogy a későbbiekben egy 7870CF.... igen, a 8150-es alá... sokan "aggódnak", hoyg kevés lesz. hát majd meglátjuk
(#339) siriq
igen, ez jó.
bár "hallottam" olyat, hogy ugye ha lebutítod a grafot, míg pl az ellenségnél vki(k) maxon tolja, ahol neki van bokor, neked ott nincs
nem tudom, ez BF3-ra mennyire igaz... -
siriq
őstag
válasz
antikomcsi #338 üzenetére
Engem sem erdekel, de mi eles meccseket nyomunk. Kupakon ami szamit. A latvany az ami a legkevesbbe erdekel.
-
Látod, mindenkinek más számít. Én teszek a K/D arányra. Nekem eszembe sem jutna 800x600-on játszani, csak, hogy a lista tetején legyek.
Én a multit is a szórakozásért, élményért játszom És bizony utóbbinak szerves része a látvány. A környezet, amit lerombolunk, a robbanások, a fák, bokrok, a táj, a napfény, ami át szűrődik a lombok között és minden, amit nem írtam le.
-
DeadMeat
nagyúr
És gondolom 120 hz-es crt monitoron tolja a bf3-at 800*600 felbontásban. 100 fps szép, meg jó 60hz-es tft-vel.
Vga limites beállításról váltotok cpu limitesre.64 fős mapok így is elég érzékenyek rá, mondhatni cpu limitesek.Élvezet lehet.
Am. hd felbontásban medium beállításokkal játszom 58 fps 95% 64-es mapokon.Nem esik nagyon le.Ultrára rakva picit sűrűbben leesik azért az fps, de az a beállítás nem igazán érdekel. -
siriq
őstag
válasz
Malibutomi #333 üzenetére
Nem latom az fps-t de igy soha nem nyomnek eles meccset 5v5-ben 8v8-ban. Ha kiprobalod majd kiderul. Nna ez nem bf3 topic igy maradjunk a stream es jatek illetve cpu kihasznaltsagnal.
Jarmunel meg elmegy de infantry-ra semmikeppen nem ajanlom. -
siriq
őstag
-
Jó teszt, gratula hozzá és köszönjük. Lenne egy tényleg őszinte kérdésem, enélkül hogy bárki is vitarobbantásnak vagy trollkodásnak venné. Egyszerűen érdekel a dolog, és hozzá tenném NEM vagyok semmilyen Intel vagy AMD, se Nvidia/ ATi fan.
Az érdekelne hogy mi szól az mellett, hogy most valaki AMD procit vegyen? Mert elenyésző az ár különbség azonos kategóriákban, de a tesztek alapján az intel szinte mindenhol veri ez új AMD procikat. Az AMD proci 3 rugóval olcsóbb de 6 % kal lassabb. stb, erre gondolok, az mellett többet is eszik
Mi az az érv ami miatt most ha valaki nem fan, nem tuningol, csak egy sima felhasználó, aki egy jó, időtálló ,gyors procit szeretne akkor ezt vegye és ne az Intelt?Mert ennek így, ilyen erőlködéssel véleményem szerint csak úgy lenne értelme ha az árelőny az AMD és Intel közel azonos teljesítményűnek szánt processzorai között legalább 20 % vagy több lenne az AMD javára. Másképpen ennek nem sok értelmét látom, de aki ért hozzá biztos meggyőz róla, hogy tévedekKöszönöm!
-
siriq
őstag
válasz
Oliverda #131 üzenetére
Ha erdemben szeretnel jatszani a BF3-al akkor 800x600 tol egeszen 1600x1200 ig szoktak hasznalni a felbontast(low-ban). Az, hogy egy teszt oldal kimaxol mindent az egy dolog. Nalam 1400x1050 vagy 1280x 1024 ben megy a jatek. latszik is az amd procin mennyire gyenge. Inteles tarsaim kozel fix 100 fps el(gyengebb vagy hasonlo teljesitmenyu vga-val) jatszanak es meg streamelik a jatekot, amig en nem tudom megtenni csak drasztikus fps csokkenessel.
egyebkent regi clan tarsam 800x600-t favorizalja. Extreme low-ban. -
válasz
vinibali #320 üzenetére
Gondolom csak elírtad, de 4 modulos procikat "húzogatunk".
Hogy őszinte legyek, nem, nem az egyszálú teljesítmény a fontos, hanem valami más, amit nem lehet konkrétan elmondani.
Akkor én is mosolyogjam meg a motorosokat? Minek áztok az esőben, amikor van autó?
Esetleg a bringásokat? Minek tekertek, hát van nektek eszetek? Már feltalálták a motoros meghajtást.
A dohányosok miért dohányoznak? Nem értem, mert én még a füstjét sem állhatom!
Szóval én azért húzom, mert csak, mert nekem így jó, az a kis siker, hogy meg tudtam csinálni, amit esetleg Te nem értesz meg, nem érzel át, mert számodra lényegtelen. Talán számomra pedig a Te valamely dolgod megmosolyogtató hülyeség.
És melyikünknek van igaza? Egyikünknek sem. Ahány ember, annyi ház, és annyi szokás.
Én nem igazán láttam azt a gyártástechnológiai lemaradást, pedig akkor még könnyebb volt megnézni. Kikaptam a pentiumot, és már ment is bele a K5, majd később a K6. Nem volt ott semmiféle lemaradás. A K7-nél pedig nem a selejtet adták el, hanem külön tervezték a belépőszintet. És mit mondjak? A kis kerámiatokos spitfire-ek nagyon jó ki procik voltak, sok esetben nem is lehetett észrevenni, hogy nem thunderbird dübörög a gépben. A Celeronok sehol nem voltak mellette. (Akkor még nem volt talatin). Az A64-es dolgot nem teljesen értem, mert már s754-ben egy csatornás memória vezérlővel is lelépett mindent a maga idejében.
Szóval ha másképpen gondolkozunk, azért ne nyomjuk a skarlát betűt rögtön a másik homlokára.
-
vinibali
őstag
azért elég vicces, hogy sokan itt a 8 modulos bullokat meg visherákat húzgáljátok (vagy akarjátok) 4,5-5Ghzre. jó tudom az egyszálú teljesítmény is fontos, de nekem akinek igaz egy mobil A8-3500m megy 2,8Ghz-en 1,1 V mellett kicsit vicces ezt látni
az AMD gyártástechnológiai lemaradásban volt akkor is, míg saját gyára volt, de most a bérgyártás mellett ez talán még súlyosabb. az Athlon64-ek sem azért mentek, mint a gép mert annyival jobb volt az AMD gyártósora(mondjuk a SOI nagyon sokat számított)
nem értem, hogyan felejtik itt el egyesek, hogy a cég miért is van ekkora hátrányban... a konkurencia hány milliárd dollárt csaltak el?
ez hasonló, mint hazán egyik pártja, aki elmondta (vagy lebukott), hogy hazudott éjjel, nappal meg este... aztán valamiért ez sokan elfelejtették és a párt ma is parlament résztvevője
nem kívánok párhuzamot vonni az offtéma szereplői között és a név nélküli említés miatt, remélem nem merítem ki az új ÁSZF-et -
freeapro
senior tag
Végre! Rég volt ilyen, hogy a csúcs AMD pariban van (10-20% lemaradásban) az intel csúcs procival. Helyreállt a világ rendje!
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#16729600 #314 üzenetére
Ok rendben, akkor maradjunk a 99% megy így megállapításnál.
De szerintem az enyit mennek általában, lefedi azt hogy szinte mindegyik.
100% biztos úgysem lehet soha semmi. Amúgy nekem a 955-ös phenomom volt mindig melegebb mint ahogy mindenki más írta. Pl a 970 ex4-ben 3,8-ra tudtam csak húzni, 1,35V-on, ami ugye abszolút nem sok, de KI KELLETT KAPCSOLNOM A THERMAL THROTTLINGOT ehhez is.
Ezért is írtam, hogy lehet te kifogtál egy ilyet, sajna megesik, hogy van ilyen, megesett velem is. -
törölt tag
Huh,én nem tehetek róla,hogy nem olvastok
Leírtam már kicsit feljebb,hogy milyen lapokban lett próbálva.Azt is leírtam,hogy a Corsair vízhűtéssel se jobb,de ez nem azt jelenti,hogy az van rajta,jelenleg egy Alpenföhn Nordwand revB a hűtő és igen a paszta is MX2 alatta és nem Bagarol cipőkrém -
RVR400
veterán
válasz
#16729600 #314 üzenetére
A 8120 4.2 GHz-en 1.28V-tal 76 fokos kupakhőt produkál Macho-val (1000 rpm környéki ventifordulattal). Extreme3 lapban meg 3.8 GHz fölött már throttling van a VRM melegedése miatt. Én ezért nem értem, hogy Te tulajdonképpen miről beszélsz, lévén vízhűtés van a procidon, így a VRM részről még kevésbé megy el a meleg.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #311 üzenetére
Na akkor most már fel tudsz idézni egyet ami nem megy ennyit ( Te se sértődj meg, mint pro FX szakértő )
Ellenben megint nem értesz,a beállításokat természetesen tudom, turbo és APM off és feszt is tudok neki adni, DE! Mint már 1258X leírtam,4 Ghz környékén mindegy milyen fesszel, de megfől a proci,Ezért ha legközelebb azt írod-írjátok , hogy : " de 1.275-1.3v körül mind tudja ezt ",akkor tedd-tegyétek hozzá,hogy kivéve szunya1 nek, mert vagy balfasz user erroros tag, vagy kaksi a procija, de ne írjátok azt,hogy MINDEGYIK megy ennyit,mert ez egyszerűen nem igaz..Köszönettel -
bozont
veterán
Ja hogy az MSAA kiváltásáról van szó, most már értem. Puma K nagyobb felbontású textúrákról beszélt a bejegyzésében, ezt furcsálltam, de most már értem mi is ez. Mondjuk nem tűnik akkora mértékű javulásnak, mint amekkora mókolással és teljesítménycsökkenéssel jár, de lehet mozgásközben mást mutatna. Mondjuk engem nem is zavarnak a recés élek, sosem volt csúcskártyám, így annyira nem szoktam hozzá a jóhoz.
-
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
antikomcsi #306 üzenetére
A stabilitásban egyetértek, én úgy szoktam, hogy kitesztelem a legalacsonyabb primestabil feszt, aztân a normál használatra kap +1 lépcsöt, mert ott már úgysem fog ilyen terhelést kapni, de így tuti stabil, nincs határon, hogy egy vdroptol kifeküdjön.
Hütés téma.
Az intelek nem fogyasztanak sokat, és hány 5gigás intelt látsz? Nem sokat. Egyébként elég jól bejött szerintem, a phenomoknak 4-max 4.2 körül reszeltek (szarabbaknak 3.8). Ahhoz képest a 8320 3.5ghz-röl felszalad 4.5-4.8-ra elég jó.
Én 4.8-ig néztem, de 4.5-en használom, mert igy tök csendes a konfig, csak néha-néha mondjuk konvertálás alatt susog picit a venti.szunya1
Ne sértödj meg de marhára nem vagy képben fx-ben. Mi az hogy olvasod, hogy alapfeszen megy 4gigánáltalában de meddig? Fél évig használtam a 8120-at 1.248v-on hiba nélkül. Ha rendesen beleolvasnál a topicba tudnád, hogy ha nem is ezen a feszen, de 1.275-1.3v körül mind tudja ezt. Nem tudok felidézni olyst ami ne ment volna így. Az fx topicban ez az általános alapbeállítás javaslat: TC OFF, APM OFF, 4ghz, 1.3v.
Hogy a tiéd ennyire melegszik, lehet kifogtál egy ilyen kaksit, minden proci tipusból fordul elö melegedösebb. -
DeadMeat
nagyúr
válasz
antikomcsi #301 üzenetére
Elhiszed, hogy tudom miről beszél, meg hogy én miről beszélek? Ismerem a problémát, nekem sem alapon megy, most +1ghz van benne és még az alap fesze alatt vagyok. Olvasd vissza mit küzdöttem vele, mert nem értettem, hogy a proci "forró" de a víz ezt nem mutatja.Ezért is hoztam fel a q66-os példát.
Nem volt egyszerű a dolog, majdnem egy kis tubus mx4-et elqrtam, mire meglett a titok nyitja nálam.
Menne még a proci, ahogy mondod is rengeteg benne a tartalék, de nem akarok a radira ventit rakni.Így meg ennyit bír. -
Lenne értelme olyan tesztnek, hogy egy azonos hűtővel, azonos ventifordulaton, azonos tesztet futtatva lemérni a cpu-k hőmérsékletét? Ez reprezentálná, hogy az a +10-20-30-100 Watt mégis mennyit jelent hőtermelésben szvsz.
-
törölt tag
válasz
Visszaadtad a hitem az univerzumban és az emberiségben köszi
Valóban erről van szó és nem arról,hogy alapfeszen, alapórajelen gond lenne a hőmérséklettel és megfőne a cpu. A gond az,hogy tuningnál az én 8120 am alapfeszen 4Ghz környékén már lehűthetetlen, mondjuk 10 perces távlatban,Még 4.5 Ghz en is simán feláll a rendszer és nem hibáznak a magok,csak akkor még rövidebb idő után jön a kazán effektus és tök mindegy,hogy vízzel vagy prémium kategóriás léghűtéssel van társítva a proci. Mondták itt,hogy az Asrock lap miatt van így és 65879 csatornás vrm tápellátás kellene alá,de ezúton üzenem nekik, hogy egy MSI 990FXA-GD80, és egy Asus Sabertooth 990FX alatt is ugyanez a helyzet. Peace
Kiegészítésként még annyit ,hogy olvasgatom,különböző vga topikokban ,hogy a 8120 alapfeszen simán megy
4-4.2Ghz-et.Ez igaz is,kérdés,hogy hány percig?Az is igaz ,hogy nagyobb teljesítményhez nagyobb proci kell és nem kell sírni a tuning miatt ami csak opció.Ez is igaz.Ellenben baromság,hogy ezek a procik ennyit mennek általában gond nélkül.
-
Azért kell stabilra belőni a procit, mert hiába nem megy minden pillanatban 100%-on, de ha nem tuti a beállítás, akkor nekem a BC2 elszáll játék közben.
Tehát amíg blend tesztben hibázik egy mag, addig nekem nem jó a beállítás. Ahhoz, hogy mondjuk fél órát menjen a blend, ahhoz meg hűteni kell ezerrel. Sajnos kevés vagyok hozzá, már csak a bacsis féle Balaton hűtésben reménykedhetem.
Senki nem mondja, hogy átlag felhasználás, csak azt, hogy ha komolyabban tuningolna az ember, akkor ne egy TX3-al próbálkozzon.
(#304) Malibutomi
Nincs itt probléma, csak tény, ha nem enne ennyit a kis drágám, akkor nem is fűtene ennyit és tudnám hűteni, de 1.5V-nál már irgalmatlanul megugrik a fogyasztás.
Nem tudom emlékszel e, de annak idején nem egy helyről hallottam, hogy hú, ezek a procik nagyon szuperek lesznek, és simán mennek majd 5GHz-en egy jó léghűtéssel. No, nem igazán hittem el a dolgot, és ezért nem is akkora a csalódásom.
-
Peat;)
veterán
Nincsenek rossz áron, teljesítmény sem rossz, de a fogyasztás elrontja az élményt. Manapság azért már hosszabb távra lehet venni egy erősebb fajta processzort, ott már pénzben is megmutatkozik a különbség (legalábbis ha a vga kártyáknál megmutatkozott az amd előnyére, akkor úgy a korrekt ha itt is megmutatkozik). Másrészt egy AMD játékkonfig erősebb tápot igényel, ez is plusz pénz és ha értelmes az ember akkor elkerülhetetlen ráfordítás. Ezek a cpu-k azoknak valóak leginkább, akik már rendelkeznek ilyen foglalatú alaplappal, vagy aki tényleg húzni szeretné a gépét. Egyéb esetben vagy elveszik az árelőny az említett dolgok miatt, vagy lecsökken.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
De hát minden procit csak addig lehet húzni amíg tudod hűteni. Ezért vannak a rekordok nitróval.
Nem értem a problémádat. -
ViZion
félisten
válasz
Komolyan, ha ekkora teljesítmény kell, akkor nagyobb procit kell venni. Persze hogy nem fogod tartósan hűteni, azért ezt nem nevezném átlag felhasználásnak...
Másrészt nem tudom mi az az alkalmazás otthon, ami folyamatosan 100%-ra terheli a procit, hosszú percekig. Tesztprogramok és a professzionális alkalmazások idecitálása nem ér.Ha valaki otthon swarcba renderel egy kis procin, akkor gondolom oka van rá, de lehet, h azt a procit nem is arra szánták...
-
F e Z o
veterán
Egy 2500k még igazán beleférhetett volna a tesztbe véleményem szerint, ha amd részről annyi proci volt tesztelve.
(#287) Lorant2 : Hány százalékban használja a cpu-d és hány százalékban használja a vga-d a bf3 multi. Az fx6300 vs i5 esetében pedig én nem lennék benne biztos, hogy 5 év múlva mondjuk gyorsabb lenne az amd megoldása.
-
válasz
DeadMeat #295 üzenetére
Az a probléma szerintem, hogy nem értitek miről beszél. Persze lehet hűteni, és én elhiszem, hogy fel tud rakni egy hűtőt. A baj az, hogy rengeteg tartalék marad a prociban, amit csak azért nem lehet kihasználni, mert hosszú távon nem lehet megfelelően hűteni.
Az, hogy 10-20 percet megy a proci, jól meghajtva az semmi. Az én példányom simán menne 5GHz-et, de egy dupla radi, és 4x120mm venti nem elég.
Elhiszem, hogy sok mindenkinek nincs szüksége ilyesmire, de Ti is higgyétek el, hogy nem a levegőbe beszél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lost Records: Bloom & Rage – Tape 2 teszt
- Építő/felújító topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
- Milyen routert?
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Androidos fejegységek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Opel topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest