Hirdetés
- Egérpad topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pepe78
őstag
Mekkora már az a pár száz Ft havi + , - költség számítgatás.
Én nem dohányzok tehát ha számolgattok ezt is számoljátok bele, hogy ha valaki AMD-t vesz és nem dohányzik akkor mi a helyzet.
De ha mondjuk napi 3 kávét megiszik akkor mi a szitu....Ha havi 2-3000 ft átlag használat mellett akkor megértem a dolgot.
De senki nem használja 30x24 órában 100% on terhelve a gépét. -
stratova
veterán
Asus M5A97 EVO 2.0 egy korrekt árazású és tudású lap. Nem az egyedüli ebben a kategóriában, de kb. innentől felfelé érdemes nézelődni, ha 4 modulos FX a kiszemelt.
Attix82: korábban linkeltem egy LinX tesztet ahol FX-8350 esetében 291-ről 252 W-ra sikerült csőkkenteni a rendszerszintű fogyasztást. Nyilván Intel még így is kisebb energiafelhasználással domborít, de árnyaljuk azért a képet. Ha valakinek kimondottan fontos az alacsony fogyasztás vehet vagy fizesse meg (pl. Intel S és T procik) vagy tegyen azért, hogy csökkentse.
-
ukornel
aktív tag
válasz
waithEard #762 üzenetére
Ha jól számolom, 100 W folyamatosan 24/7-ben egy átlagos hónapban 3000 forintba fáj.
Tekintve, hogy a maximális fogyasztások különbsége ennek inkább kb a fele, és a gép valószínűleg a nap 1/10-ét se tölti teljes terhelésen, az áramköltség különbözete inkább ~150 Ft/hó lehet.
(De ehhez is napi 2-2,5 órát tényleg terhelni kell.)
Ezzel a 15000 Ft árkülönbözet cirka 8,5 év alatt fogy el :-DJó-jó, én is környezettudatos vagyok, alacsony fogyasztású procim van és magas hatásfokú tápom! ;-)
-
waithEard
őstag
-
waithEard
őstag
Az a fogyasztás különbség 10-15 ezer forintnál akár 2-3 év is lehet, mire "megtérül". Hacsak nem 24\7-ben 100% terhelés mellett nyomod...
mateasd: nálam járt az ud5-ös tesója, és nagyon jó lapnak találtam. (És még széééép is, nem beszélve a 3 év gariról, az SegSzikla féle 2 évvel.
-
mateasd
csendes tag
Fx-8350 mellé egy AsRock 990FX EXTREME 3 elég lesz srácok ha akarok kicsit tuningolni?
Várom a véleményeket. -
Attix82
addikt
Megy a vita az Intel vs AMD dolgon. Azt nem szabad elfelejteni, hogy a Fogyasztást is nagyon keményen meg kell fizetni. És ebbe az Intel verhetetlen jelenleg.....
Boltba
AMD - 8350 45-50e ft
Intel 3570 50e ft körül mozog.Azért nem K-st írtam , mert a userek 95% nem tuningol. De a K +5 e ft kb.
Crysis 3 meg jól optimalizált CPU-ra, de sajnos a VGA a szűk ez esetben és nem a CPU
Van egy 4 magos/ modulos CPU akkor már vígan el lehet lenni.
-
Pepe78
őstag
Akkor most alap terén tuning esetén mi az ami ár/érték/stabilitás arányokban a legjobb vétel?
-
atti_2010
nagyúr
Szerintem inkább egy Asus vagy MSI minthogy valami VRM gondok legyenek.
-
válasz
zimi1991 #741 üzenetére
Teljesen jogos, gagyi lapot mindkét platformhoz tudsz viszonylag olcsón. Amiben meg normlis tuning is végrehajtható, a stabilitás is korrekt és a felszereltségre sem kell panaszkodni, na abban a kategóriában kapsz egy kellemes felárat intel esetében....
De ezzel sincs semmi probléma, mindenki olyan platformot választ, ami szimpatikusabb, jobban megfelel az igényeinek és persze a pénztárcájának. De azt valóban nem lehet eltagadni, hogy azonos kategóriát (értelmesebb lapok) nézve, az intel alá való lapok költségesebb darabok. Ez van.zimi1991:
Holott AMD a legótvarabb lappal jobban megy mint egy intel!
Azért annyira nem lehet szopó ágra kerülni egy AMD vel mint egy intelelEz konkrétan hülyeség, már bocs. Nézz be Bull/Vishera topicba. Az Asrock 970-es deszkák rohadtul rossz választások a 4 modulos Bull/Visherák alá.
-
zimi1991
aktív tag
válasz
atti_2010 #743 üzenetére
Holott AMD a legótvarabb lappal jobban megy mint egy intel!
Azért annyira nem lehet szopó ágra kerülni egy AMD vel mint egy intelel és azért mondom mert most abban a helyzet ben vagyok, hogy beszart a lapom és egy csere lapot kaptam a z68 helyet ami h61
Írgalmatlan szar ezt kimerem jelenteni -
Pepe78
őstag
válasz
Freiherr #740 üzenetére
Kedves "földi" kolléga
Látom felhúzod magad ok nélkül.
Lehet nem hiszel az AMD ben egyáltalán, vagy akár úgy is mondhatnám hogy számodra csak az intel létezik.
Ezzel semmi gond nincs.
Csak a topik címe nem az hogy gyertek rúgjunk bele az AMD be egyet.Aki intel párti az az intel topikban hódoljon inkább...
Nekem most I3 van, de ha fejlesztek lehet hogy valami tuningos AMD lesz a következő áldozat.
-
Freiherr
őstag
-
pilu85
őstag
örülünk hogy az fx a jövőbe mutat a cry 3 által. akkor marad a 8120-am.
-
Csont@
csendes tag
Hali!
Komplett gép vásárlás előtt állok, szerintetek, az amd fx-6300 megérné egy HD7870 mellé? full hdn használnám, játékra, mai játékokkal.
Illetve, még azon gondolkoztam, hogy fx-6100 vs fx-6300, vagy jobb lenne-e amd processzor helyett egy intel? szerintetek? -
janika77
csendes tag
Rohadt unalmas már az intel amd vita.Komolyan mintha a gyártók emberkéi vitáznának akik ezért pénzt kapnak.úgy védi mindenki amit vett mintha ő gyártaná.Én személy szerint nézelődök mindkét táborban a hogyan továbbot keresve.Azt már megtanultam nagyon meg kell szűrni a fórumokon lévő infókat a döntés előtt.Vannak hihetetlen manusok....komolyan mint a Mónika show.
-
zimi1991
aktív tag
Ha vásárlás előtt állsz tényleg jól gondold át a dolgot!
Csak a tényeket nézd hogy az i5 és az fx közt van 4 mag különbség.
Na de bár ha későbbiekben jön ki újabb játék ami elkezdi izzasztani a procikat és a 8 magvacskát bizony AMD nagyon bele fog húzni!
Nézd meg pár hsz el előbb mit vitatkoztam énis most meg már jól át fontoltam az egész dolgot -
RVR400
veterán
A szememben az i7 3960X a jóság, de kinek van rá annyi pénze? Én azt nézem, hogy a pénztárcám mit tud kihajtani.
Így megvettem a legjobb ár/teljesítmény arányú processzort, ami még belefért a keretbe. Én kérek elnézést, hogy ez nem Intel. Majd írok is egy panaszlevelet az AMD-nek, hogy ez felháborító...
-
RVR400
veterán
37 teszt van összesen (ergo alapból nem értem hogyan jött ki a 23+16...)... Abból 6 játék alacsony felbontással. Tehát 31 teszt van. Abból 14-ben a foscsomó AMD viszi a prímet (jelezném, hogy elszámoltam, tényleg nem 44, hanem 45%)... De semmi gond, igenjó a 3570K, a világ legjobb processzora, a világ legnagyobb marhája, aki nem azt vesz! Megfelel?
-
válasz
Malibutomi #713 üzenetére
Ebből az jön le hogy mindegy hogy az intelt húzzuk, vagy az fx-et downclockoljuk, csak valami legyen már mert az intelnek győzni kell...
And the Wise Man has spoken.
-
mateasd
csendes tag
Említette egy srác az előbb,hogy az utolsó 4sort nézem anandtechen és csak ott előzi meg az i5 3570k az fx 8350-et.Nekem elég az utolsó 4 sor mivel az 4 játékteszt.Amúgy meg 23/16 az i5 javára.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Az hogy egyetlen tesztben való alulmaradás ilyen acsarkodást képes kiváltani nagyon szórakoztató..
Viszont azt mindenki tudja hogy most csak 1 tesztben de ahogy fejlődnek a játékok év végére már 3-4 ben is alulmaradhat aki meg ilyen bazi CPU-kal szaladgál az nem azért veszi hogy COD2 játsszon, marpedig ha minden jó játék az FX -en megy jobban az gyönyörű lesz, habár meg mindig marad a Prime az Inteleseknek meg a WinRAR oszt lehet futattni reggeltől estig.
A kövi nagynevű játéknál már megkérdik "te nincs egy FX -ed elfekvőben, tudod az a melegedős sz@r".
-
Malibutomi
nagyúr
Na hogy értemeset is írjak, a clock to clock témához.
RVR400 írta fentebb, hogy a 6300 kb azonos órajelen van, és 3fps-el kevesebb.
Nos a 8320 is 3,5ghz alapból, de +2 mag, vagyis kb ugyanazt az eredményt adná mint a 3570K, a 6300 és 8350 között.
Ez a motor kihasználja a magokat mind. Szóval szerintem kijelenthetjük, hogy ebben a motorban az FX-8xxx és a 3570K egy szinten van clock to clock. ( na jó az fx kissé erősebb.)
-
zimi1991
aktív tag
válasz
Gyerekek én már több mint valószínű, hogy megtérek engem meggyőztetek
Ha nem csak a hülye teszteket nézzük akkor rá jöhetünk hogy kis végként sokkal előnyesebb
Csak egy kicsit a gondolkodás módon kell változtani... -
RVR400
veterán
válasz
Ez +1. De nagyon!
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Freiherr #701 üzenetére
Nagyon vicces most intel oldalról hallani a "de ha tuningoljuk akkor..." szöveget. Eddig minden tesztben ahol az intel volt felül ott ők harcoltak nagy bőszen a gyári órajeles mérés mellett.
Az hogy egyetlen tesztben való alulmaradás ilyen acsarkodást képes kiváltani nagyon szórakoztató.."Akkor ha megfordítom a logikádat,és 3.4-en járatva az FX-et csinálni egy tesztet?Tudom,az se jó,mert hát mégis hogy képzelem ezt..
"
Remélem ezt tényleg viccnek szántad
Ebből az jön le hogy mindegy hogy az intelt húzzuk, vagy az fx-et downclockoljuk, csak valami legyen már mert az intelnek győzni kell...
-
Freiherr
őstag
Ki rondított itt bele?Higgadt eszmecsere folyik,ha visszaolvasnél,láthatnád hogy én nem fikáztam itt,hanem kijelentettem,hogy ár/érték arányban megfelelő az FX is.
[/MalibutomiB]:egyébként én is jól szórakozok,inkább ezen menjen a szájkarate,mint valami hülyeségen(nem mintha ez nem lenne az)
nem kell,de a tények makacs dolgok,ala Virág elvtárs -
RVR400
veterán
válasz
Freiherr #707 üzenetére
Tudtam, hogy van valami kártyád. Van 8320 is, ami 41K, ezt nem vetted még észre? Részemről befejezem a gyerekes vitát, mert már tényleg egyre viccesebbek vagytok.
Szerintem menjetek vissza önigazolni a saját topicotokba. Nem tűnt még fel az sem, hogy oda nem rondítunk bele? -
Freiherr
őstag
Csak jelezném,nemcsak 55k-s i5 3570K létezik,hanem 45K-s i5 3470 is,amit szintén lehet 4GHz-en járatni,csak ezt valamiért sosem veszik be a tesztekbe,akkor milyen árelőnyről is beszélünk?
atti_2010:órajelekről beszélünk,de úgy látom ,már azis irreleváns összehasonlítási alapnak
-
válasz
Freiherr #701 üzenetére
Ha ennyire ezen a vonalon mozgunk, akkor meg nézzünk egyszer alapórajel vs alapórajel párost, aztán meg egy 24/7 stabil vs 24/7 stabil tuningolt órajelet. És akkor a probléma meg van oldva. De semmi esetre sem a clcktoclck-ot kell nézni, mert annak az értelme különböző architektúráknél semmi, maximum a szokásos fanboy mentsvárnak jó, ha véletlenül egy magasabb órajelre skálázódó konkurens termékről van szó...
-
TTomax
félisten
válasz
atti_2010 #700 üzenetére
Hagyjuk a hasonlatokat.. a kocsi nem cpu... a sör nem alkohol,a medve nem játék hogy klasszikust idézzek.... nézzetek magatokba egy kicsit,hányan használtok itt alapórajelen bármit is... nézzünk csak be az FX topicba,vagy az intelesekbe... tegyük félre a fanboykodást maradjunk tárgyilagosak,pont NEKTEK nem mindegy a clktoclk teljesítmény...
(#703) Oliverda
Hát most erre visszakontrázhatnák én is,mutass te egy olyan felmérést,hogy ki nem... értelme semmi... de akik itt irogatnak azok 90% nem alapórajelen használja a cuccait... naná én is közéjük tartozom... az ár/érték az már más kérdés azt lehet fényezni,arra nem lehet mit mondani valóban olcsóbb,kell is hiszen nem piacvezetö a cég ebben a szegmensben...(#705) atti_2010
Nem nevezném a PH! közösségét kicsinek... az volt,kb 8 éve... sokan olvassák ezeket a sorokat csak nem szólnak hozzá... -
Oliverda
félisten
Vitatkozni természetesen szabad. Ha tudsz mutatni valamilyen globális felmérést arról, hogy a vásárlók hány százaléka tuningolja az asztali processzorát, akkor szívesen beszélgetek erről.
Az pedig, hogy valaki zármentes CPU-t vesz, még nem jelenti azt, hogy tuningolni is fogja.
A fanatikusok nem fogják belátni, de egy csúcs CPU-t pláne totál felesleges tuningolni. A legtöbben csak a móka kedvéért csinálják. Még az alapórajeles teljesítményt sem tudják kihasználni.
-
RVR400
veterán
Az árelőny még mindig ott van bőven (több mint 10% a 8350-nél, a 6300-nál meg 43%), amit a fogyasztásbajnok villanyszámlaolcsósító intelesek el szoktak felejteni. Bár tudom, ez ilyenkor nem összehasonlítási alap, csak a fogyasztás.
00KID, a logikámnak nem ez volt a lényege, pedig nem is 3570K-d van...
Másrészt nem kell fordítani a 6300 csak 3 modul és 3500 MHz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egérpad topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest