Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
csipikooo
tag
Lenne egy kérdésem ha van még itt valaki!
-
H2o-pok
senior tag
Üdv
Szerintetek egy FX 6300 as,és egy gigabyte ga 970a ud3p vagy asus m5a97 evo alaplappal párositva, 4giga rammal,egy alap videokártyával és egy kis tuningal, megfelelne ,kizárólag videoszerkesztés,vágás,és renderelés re (Sony Vegas,Adobe, stb)?
Köszi -
.zSoLTi.
senior tag
Sziasztok!
Processzor cserére készülök fx4100-rol, fx8320-ra. Láttam hogy bizonyos alaplapokat nem részesítitek elönyben ehhez a procihoz. Nekem jelenleg GIGABYTE GA-970A-DS3 (rev. 1.1) lapom van. Lehet ezzel bajom vagy megfelel? -
Stylerr
addikt
Asus m5a97 evo r2.0 lap+ amd fx 8320as, alapórajelen működő biosbeállításokat tud dobni valaki? 1.4000 volton megy 3.5ghz-n mivel auton van. Köszönöm.
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
Sajnos "palira" vettek a boltban.
Az AsRock 970 Extereme3 R2.0 nem ajánlott FX8xxx alá, mert gyenge a tápellátása ezekhez a procikhoz (amúgy egy jó kis lap). Az AC Freezer 7 pro pedig még egy tisztességesen meghúzott PhenomII X4-hez is elég kevés.
Az FX8320-as procid alá minimum (ez a legolcsóbb ebben a kategóriában) ASUS M5A97 EVO R2.0, hűtőből a minimum egy CM Hyper 212, de inkább még valami ennél is erősebb. -
Stylerr
addikt
Sziasztok! AsRock 970extereme3 R2.0-s lapom van AMD Fx-8320as procival, Artic Cooling Freezer 7 pro rev2.0-s hűtővel. A problémám az, hogy játék közben 70-75 fokra felmegy a proci hőmérséklete, de jelenleg windows frissítések telepítése közben is 50fokos a proci, de van, hogy leugrik 35fokra is. A boltban szerelték rá a hűtőt. Biosba felvettem, max fordulaton pörög a venti, a procin semmi tuning nincs. Látszólag minden rendben megy, de mégis melegszik elég erősen. Hogyan tudnám orvosolni ezt a problémát? Esetleg vigyem vissza a szervízbe? (garanciás, 4 hetes gép)
-
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Nekem és a cimborámnak is FX-6300-as procink van, azonos típusú ASRock 970 Extreme 4 alaplapban.
Az övében más eredményeket kapunk ugyan arra a tesztre. Nekem 4 pár HyperX Genesis ram van a lapomban, neki 2 pár 1333-as Kingston lowprofile memória 1600-ra húzva.
Próbáltam két modullal is, de semmi nem változott.
Próbáltam másik FX-6300-al is, de ugyan ezeket az eredményeket dobta.Totálisan érthetetlen számomra, hogy mi okozza a különbséget.
Teszt programban a difi elég szembetűnő:Van esetleg ötletetek, hogy mi a differencia okozója?
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Malibutomi #22 üzenetére
hát, ezzzel valamennyire egyet értek, arock 970 pro3 r2.0 van nálam a 8320 alá dugva
-
P.O.W.
tag
Nemrég vettem egy FX-6300 procit. Tökéletesen elégedett vagyok vele. Bátran ajánlom, jelen ára mellett jó vétel.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Johnyheroo #908 üzenetére
Me is probalkozz. Semmi ertelme ezekhez a procikhoz nagyon komoly hutes kell.
-
miresz
veterán
válasz
Johnyheroo #908 üzenetére
A gyári hűtővel semennyire. Sőt még alapon is kevés hozzá.
-
Johnyheroo
csendes tag
Hali !
Most vettem egy fx 8320 at
Az lenne a kérdésem,hogy gyári hűtővel meddig tudnám húzni kb ,hogy ne legyen annyira zajos a masina,nembaj ha kicsit az ,de nem szeretnék darálót a gépembe.Asus M5A97 R2.0 alaplap
AMD FX 8320 processzorHa valaki írna egy rövidke vázlatot hogyis huzzam a processzort ,aztis megköszönném mivel elég homály vagyok -e téren
-
Rypejakten
addikt
válasz
lgdavid112 #906 üzenetére
egyébként a SIW és az Everest sem a megbízhatóságáról híres. lesd meg HWInfoval.
-
lgdavid112
csendes tag
Üdv!
Fx 8320 as procit vettem az új gépembe és futtattam egy tesztprogramot. Hiába ment minden mag 100 % on egyik mérőprogram (siw, everest több verzió) szerint se érte el a proci a 36 fokot se, 20 perc folyamatos teszt alatt. Alaphőmérsékletnek pedig 9 fokot ír!!
Bárki ötlet?
-
Kronos3000
senior tag
Kihalt topic....
-
Peaceliker
addikt
törölve
-
Sanya1981
tag
Sziasztok.
Szerintetek agy Asus M5678LM-USB3 alaplapban jól érezné magát egy FX 8320 CPU ?
Phenom II X4 965 leváltása lenne.
Érezhető lessz a váltás? Főleg játékra van használva a gép.
mem: 2x4GB 1600MHz
vga:HD7870 OC
táp: Corsair CX500A válaszokat előre is köszönöm.
-
kromatika
veterán
sziasztok.szeretnék érdeklődmi hogy van e itt olyan aki i5 2500K-ról váltott FX-8320-ra.sajnos amd gépen még nem volt,de most lenne kedvem kipróbálni..i5 2500K-t, 3000 -tal drágábban tudnék venni FX-8320-at [link] 8320 hoz ezt a lapot venném.[link] I5 höz is kb ennyibe lenne a lap.a kérdéseim
jó lenne e az fx-hez a 2x8gb ddr3 kingston 1600Mhz,1.5v ramom? van e az Fxben integrált vga?(tehát vga kari nélkül menne e vele a gép?és végül hogy teljesítményben (játék,zene szerkesztés stb ütősebb lenne e mint az i5 2500K?előre is köszi
-
stewe2
aktív tag
Szeva Fórumtárs!
Az előtted levő hozzászólás 2 hónapos, gondolod, hogy ez a topic pörög? Nem.
stewe
-
crysis3
csendes tag
üdv mindenkinek!
most akarok új épet épiteni:
amibe min. 16gb 1600mhz ram lenne
egy fx 6300-as proci
egy 2gb-os asus hd7770-es vga...de alaplapot még nem választotam.,..
eben kérném a segitségeteket....
melyik lenne az a lap ami a legjoban paszolna ehez a konfighoz....
edig az asrock 970 extreme 3-mat
asus m5a97r2.0-át
ga-970a-ud3-mat
ga-990fxa-ud3-mat néztem.................a sergitséget elöre is köszönöm...
-
vati182
aktív tag
Sziasztok
Néztem itt a egy csomó hozzászólást, még az elejéről, meg itt a legvégét, de az lenne a kérdésem, ismerősnek van egy fx-8320 egy ashrok 970 extreme 4 alaplappal most vette, egyrészt hogy jó választás volt-e vagy jobb lett volna egy fx-6300? Meg hogy láttam forum elején, sokan visszaveszik a feszeket, mennyire kellene tenni, mivel érdemes néznem, és ha visszább veszem, és amellett felhúzom az MHz-t akkor is stabilan megy többen is írták még régen. De akkor a fogyasztása nem nő meg ugye? Mert pont h a feszültség visszább lett véve..
Meg miket kell kikapcsolni, miket érdemes beállítani stb, mert olvastam az írásokat, volt valami apm is ha jól emlékszem stb de egy ilyen összesítést nem láttam, ami végigvezetett volna a dolgon -
KaakukK16
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék játékra vennék procit..6300 vagy 8120 a jobb? ugye a 6300(ha jól olvastam a teszteket)?
fx-4100 ről azért lenne fejlődés,nem,mert kötve hiszem,hogy ez a gyenge proci kihajtaná a 7870 -em!
Várom a válaszotokat!
-
rootry
tag
Hm, így elsőre nem is rossz.
-
RVR400
veterán
Azért a mostani sem gyenge. Volt egy gépem, ami laphibás lett (NF7-S, Sempron 2500+, 512MB, Radeon 9200) tegnap. Elkezdtem keresgélni, hogy mit tudnék összeszedni a maradék gépek közül. Erre találtam egy jó kis gépet (Gigabyte 8i915ME, Celeron D 3.06, 512MB). Van ám technika meg fejlődés.
-
datatomm
tag
Kíváncsian várom a következő fejlesztést. Vajon beelőznek most is, mint az Athlon 64-el?
-
RVR400
veterán
Szerintem próbálj meg egy másik boltot, ahol esetleg olyan ember áll a pult mögött, aki ért is valamihez, nem csak a reklámszövegeket fújja... Annak idején nekem is megpróbálta a főnököm előadni, hogy csak az Intelt adjuk el. Két választása volt: vagy kirúg, vagy hagy normálisan értékesíteni. 2 év múlva én léptem le más céghez.
-
Yeffy
veterán
na hát, abból a boltból is fordulnék ki egyből, de előtte azért jól leosztanám az inteltroll idiótáit.
ahogy Malibutomi írta, ha nem valami fos, optimalizálatlan, egyszálas csoda, sokáig elleszel vele, később pedig egyre jobb lesz (lásd BF3, C3)szerk.: semmi hátrányod nem lesz belőle, én is ebben a deszkában használom a 6300-at...
-
-
Algotis
addikt
válasz
Malibutomi #874 üzenetére
Battlefield 3-at játszanék raja, az meg eléggé multi-threaded játék, nem?
-
Malibutomi
nagyúr
Maximum ha valami nagyon régi ótvar egy szálat használó programot nézel.
Mnden új normális programban a 6300 a jobb. Plusz azt tudod húzni az i3-at meg nem.
A húzás alatt meg ne gondolj a proci kínzására, 4ghz-re felrakhatod, csak a szorzó emelésével, sőt, azt még kevesebb feszültséggel is tudják mint a gyári. -
Algotis
addikt
Ma, mikor bementem a boltba, úgy el lettem küldve az FX-től, hogy csak na.
Azt mondták, hogy a mostani i3-2100-as is jobb teljesítményt nyújt mint az fx-6300 játékokban.
ez így van? mert minden összehasonlításban jobb az fx, benchmarkban majdnem 2x annyi pontot kap.
nem nézném ki az fx-6300-ból, hogy ne lenne jobb, mint a mostanim. -
Algotis
addikt
És a másik kérdés.
Elég az fx-6300 mellé egy hd6770?
Meg tudja dolgoztatni rendesen? -
ViZion
félisten
válasz
stratova #861 üzenetére
Ezeken már meg sem lepődök. Múltkor egy hirdetésemben a termék neve is link volt, meg a termékinfóba is volt link, erre a pógár megkérdi priviben, h pontosan mi is az, amit árulok (alaplap volt, konkrét típusszámmal, linkekkel...), mert nem találja sehol
Lehet kellene egy tutorial, h alul a színes nyilak mire valók, meg ilyesmiHolnap jön az FX-6300 kocka nekem
megint karácsony!
-
stratova
veterán
Istenkém...
Azért szoktam egy téma első hozzászólását linkelni, hogy aki oda téved, olvassa el azt is. Az említett dátum óta összegyűlt 20.000 feletti hsz-számmal kész punnyadás.
-
Algotis
addikt
Sziasztok!
Venni szeretnék egy nagyon olcsó lapot egy FX-6300-hoz.
Mondták, hogy túlmelegszik az alaplap tápellátó része ami a procinak állítja a kellő feszültséget, ha nincs azon valami hűtőborda.
Mennyire melegszik ez túl? Nem lenne sokat használva a gép, napi max 1 óra játékra.
Ha jó a hűtése a háznak, akkor is túlmelegszik?
Vagy ez csak előfordulhat?
Mivel olcsót szeretnék, csak 12-14k körüli lapokat néztem, drágábbat nem vennék.
Láttam, hogy valaki már barkácsolt rá hűtőbordát, de ebbe nem mennék bele.
Üdv. -
paperboy
senior tag
Ebből a tesztből nekem az jött le, hogy az i5-3570K éri meg a legjobban...
Egyébként a tesztkonfigos táblázatban rosszul szerepel (i7-3570K)
-
krisztian922
tag
Hát még ha agyon nem is tuningolnám, de van egy coolermaster 212evo hűtőm, gondolom azzal valamilyen szinten lehetne és nem akarom, hogy a szűk keresztmetszet az alaplap legyen. Lehet hogy ennek nem a teszt topikjában van a helye
de akkor szerintetek egy asrock 970 extreme 3/4 lap elég van jobb egy drágább 990x-es pl. fentebb említett gigába nevezni?
-
kovsol
titán
Az én procim mellett 1600Mhz -en is 20000MB/s fölött van az olvasás/írás/másolás is. AMD meg csak a másolásban erős, de ehhez is 2100Mhz kellett neked. L1 L2 L3 cache sebességben se remekel az FX.
Viszont az FX memória vezérlője kevésbé kényes a ramokra és a feszültségre.
Korábban az FX6100 melett is ugyan ez a ram volt és elég nagy eltérés van MB/s ben. -
krisztian922
tag
Ez a gigabyte 990akármi alatti lapok csak 81xx/83xx fx-ek alá ajánlottabbak vagy pl. egy asrock 970 extreme 4 fx 6300 alá sem ajánlott? Bocsi ha hülye kérdés, csak a sok amd VS intel hsz között elvesztettem a fonalat már rég
valahol rémlik, hogy 4modulról beszéltek de nem vagyok benne biztos.
-
pilu85
őstag
válasz
Malibutomi #848 üzenetére
jah értem. 3,8 fölé úgyse húzom nekem semmi problem a az xaud3-al a gyatra hűtése miatt se.
-
Malibutomi
nagyúr
Kicsit benézted, én ezt írtam: 25 körül vannak ajánlottak, lényeg a vrm hűtés, és hogy ne 4+1 fázis legyen. pl. gigabyte 990xa-ud3 Vagyis az ajánlottakon legyen jó vrm hűtés és ne 4+1 fázisuak legyenek. "pont" pl. a 990xa-ud3 (vagyis ajánlott van vrm hűtése és nem 4+1-es)
Nem azt írtam hogy ne 4+1-es legyen mint a 990xa
-
pilu85
őstag
válasz
Malibutomi #22 üzenetére
tudtommal a giga990xaud3 nem 4 1-es vrm
-
proci985
MODERÁTOR
Ismételten kérünk mindenkit, hogy maradjon szigorúan a topik témájánál. Aki ennek ellenére folytatja az off/flamet, az az eddigieknél is szigorúbb szankciókra számíthat.
-
mateasd
csendes tag
Ha fullHd-ban játszatok akkor bőven elég egy i3, és amit spóroltok azt tegyétek bele egy erősebb Vga-ba.A másik dolog meg,hogy ez a megoldás 1/3 energiát igényel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Doom: The Dark Ages teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen TV-t vegyek?
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Politika
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- További aktív témák...
- Intel Core i9-10900KF 10-Core 3.7GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Intel Core I3 9100F Eladó!
- Ryzen 5900X - GARANCIA 2027.04.22.
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Apple iPhone 13 / 128 GB / 89% akkumulátor / 12 Hó Garancia
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest