- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Dell notebook topic
- Májusi hardverszeánsz
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ASUS ROG Ally
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Motion_Blur
félisten
Mindkét kártya tökéletes választás lenne nekem, pont elég arra amire használnám. Asszem erre már érdemes lesz leváltani a jó öreg 5870-et
Turbolada II: szerintem is, majd az ár eldönti hogy váltok-e, mert teljesítményben még mindig nincs akkora előrelépés amire számítok már jó ideje
-
Üdv !
Négy év után nyugdíjba küldöm a HD 4850-es kártyát, és lesz helyette egy HD 7850-es. Mellé tennék egy AMD FX-4170-es 4,2 GHz-es procit, véleményt kérnék arról, hogy jó párosítás lenne-e? Az Intel procik az áruk miatt nálam nem játszanak. -
TTomax
félisten
válasz
Turbolada II #294 üzenetére
65K körül lesz...esetleg ügyeskedve 60...
Jut eszembe,egyébként nagyon "paper launch" lett ez,alig látok eladó darabot,kb fél évig nem is várnám hogy essen az ára,hiába jön a kepler,az még drágább lesz abból se lesz sok,úgy ahogy radeonból sem...nem nagyon megy még fényesen ez a 28nm... -
Turbolada II
őstag
55K-ért eszméletlenül jó vétel lenne a HD7850-es.
-
quex
tag
Egy kérdésem lenne. Szokás szerint a tesztekben szereplő videokártyák legjobbjának minimum FPS-e jóval a folyamatosság látszatát keltő 24-25 érték alatt van a Metro 2033 esetében. Meg tudná mondani valaki, hogy ez a belassulás mennyire gyakori és ha az átlagérték a 25-öt meghaladja, akkor élvezhető marad-e még ez a játék, vagy még várni kell néhány videokártya generációt ahhoz, hogy normálisan menjen?
-
TTomax
félisten
Hmhm... nem nagyon találok 7850CF tesztet ... mert ha jól gondolom akkor erősebb egy 7970-nél,akárhova is húzod azt,mindezt teszi olcsóbban és nem is fogyaszt jelentősen többet,tehát táp se kell nagyobb.Komoly házon belüli alternatíva lehet,ha adott a CF ready lap... nekem az szimpatikusabb hogy ha két pcbröl kell 300W-ot hűteni,eladhatóbb is marad,esetleg kevesebbet is buksz...Nem hiszem,hogy 2Gb vram ne lenne elég,néhány extrém helyzettől tekintve...
(#29(#292) quex
Nem lesz olyan vga generáció ami ezt jobban vinné... egyszerűen abban a játékban egy-két opciót le kell kapcsolni és akkor megvan a folyamatos 40-60fps... mert habár nagyon szép a játék de ritka erőforrás pazarló,a vga piac pedig nem arra tart ami kedvezne ... -
joshua7
veterán
-
XtremLor
őstag
jok lettek a kartyak, a kozepkategoria nem rossz, csak kicsit borsos az aruk, remlem nyar vegere lentebb megy
-
menyus89
csendes tag
Ez csak az én saját véleményem nem akarlak meggyőzni hogy az Nv le van maradva mert nem is tudlak,igen igazad van kinek kell a 100 ezres 7870 de épp ez a baj nem tudnák 100 ezerért kínálni ha az Nv konkurenciát állítana.Pont ezért megfizethetetlen az új kártyák ára mert nincs ellenfelük szerintem ezen egy kicsit elgondolkodhatnál.
-
BeLucZ
addikt
válasz
menyus89 #256 üzenetére
de miért lenne annyira lemaradva az nv ?
hova kapkodjon ?
14 hónapon keresztül övék volt a világ leggyorsabb gpu-ja és előbb jöttek ki vele mint a radeon a 6000es sorozattal, mindenre volt korrekt válasz és nem kell itt jönni a fogyasztással
én azért nem szégyenkeznék az nv helyében, hogy annyira le vannak maradva)
most igen kijött a 7000es sorozat előbb , és? kinek kell 100ezres 7870, csak semmi kapkodás
23án megjelenik a 680 és a többiek is szép lassan szálingóznak, sztem nincs olyan ordítóan nagy szükség ezekre a power karikra mert annyira semmi nem indokolja a megvételüket most azonnal
-
foxxmotor
tag
Köszi a tesztet. A 7870 igen szimpatikus. Egy fél év múlva tán már az ára is megfelelő lesz számomra.
-
Prof
addikt
válasz
fatallerror #272 üzenetére
Engem is most megkisértett ismerősöm, hogy leakarja cserélni p4-esét.
Pedig mindenre elég a kis c2d+5770 amire használom, de lehet lecserélem majd ha nem bírok ellenállni -
fatallerror
addikt
válasz
atti_2010 #269 üzenetére
ráadásul most semmi nem indokolja h vegyél, alig van játék, nekem a max payne lesz a köv utána majd csak ősszel...minden új szériánál sem érdemes váltani, már úgy is sokat buksz a régin, kevesebbet buksz ha 2-3 évente /sorozatonként vesz az ember újat
#270) Prof: ja most lehet kicsit csúszik a hadrend de még így is szerintem augusztus körül jó lesz vásárolni, én legkésőbb októberig szeretném letudni, persze ha lesz pénzem : D
-
akela91
addikt
Plusz ilyen ingatag helyzetben (árfolyam) kár is spekulálni, lehet, hogy fél év múlva drágább lesz mint a mostani megjelenési ár...
-
Prof
addikt
válasz
fatallerror #268 üzenetére
+1
Bár az az érzésem az eltolt Geforce megjelenés, illetve nyár eleji Ivy ,Trinity megjelenés miatt, ezeket nyáron se kapod meg majd olcsón.Viszont remélem a sok pistike aki megvette a 2500-2600k-t és majd rohan venni 10%-al gyorsabb ivy-t majd elárasztja a használtpiacot olcsó 4magos sandy-kal
-
atti_2010
nagyúr
válasz
fatallerror #268 üzenetére
Én VGA-t a megjelenést követő 6-8 hónapban veszek, akinek nem sürgős kidobott pénz a megjelenéskor venni.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
fatallerror #265 üzenetére
Nyilvánvaló hogy a 7850 nyáron egy nagyon jó vétel lesz, pláne ha nem történik baj a forinttal és a TSMC is enged az árakból.
-
Prof
addikt
Egy több mint egy éve a piacon lévő kártya árát nincs sok értelme egy másik, épphogy csak külföldön megjelent kártyáéhoz hasonlítani. Mert mindig az fog kijönni hogy nem éri meg megvenni az újat, minden kategóriában a régi kártyának sokkal jobb az ár/teljesítmény mutatója. Különösen most, hogy gyártástechnológia váltás van, ami sokba kerül, ezért a régi csúcskategória árán már a felsőközép kártyákat adják (6970->350$->7870).
Valamint te nem veszed bele, hogy nem csak +FPS-t hoz egy új kártya, hanem extra funkciókat, amit meg kell fizetni.
Az igaz, ezeknek még nem sok értelme van amíg nem jönnek rá ki az új szoftverek.Például nézd meg az OpenCL benchmark-ban mekkora a különbség
Ebben a helyzetben tuti nem rohannék venni semmit, hanem szépen megvárnám a 22-ikét és a tuti teszteredményeket a 680-ról, az Nvidia logo nélküli progikkal is.
-
fatallerror
addikt
nem drága a 7870 ha azt nézed h kb olyan gyors mint a gtx 580 ami 120k a 6970 is kb 100k és annál picit gyorsabb
a 7850 meg végképp nem drága, ja és ezek kezdőárak ráadásul msi ami pár ezressel több szokott lenni a sapphire-nél
azt elfelejted h a gtx 560 ti sem 53k volt mikor megjelent ahogy a gtx 580, 6970 -
tntmax
aktív tag
Pár helyen már felbukkantak az árlistákban (Pl.: Users), 7850 70k, 7870 103k.
Asszem maradok a GTX 560 Ti-nél (ami most újonnan átlag 53k).7850 kb 15%-al jobb teljesítmény, 40%-al drágábban.
7870 kb 34%-al jobb teljesítmény, 100%-al drágábban.Ha a 7870 lenne 71k a 7850 pedig 60k, akkor lenne reális az áruk, ennyiért tőlem maradhatnak a polcokon.
szerk.: Mondjuk a +1GB ram és a fényévekkel jobb fogyasztási mutatók sem elhanyagolható szempont, de akkor is sok..
-
almos94
aktív tag
Nagyon várom a következő 2-3 drivert, szerintem még sokat fognak javitai,kivánics leszek mennyit pontosan. Azt hiszem ősszel, benevezek egy 78**-ra,vagy egy hasonló NV-re,remélem jó kis árverseny alakul majd ki,az kell nekünk
Jah,és remek teszt! -
menyus89
csendes tag
Én is tiszteletbe tartom a véleményedet.És van abban valami amit mondasz,valóban ilyen szintnél már nem annyira lényeg a fogyasztás.Engem csak az zavar hogy az Nv lemaradt az Amd már két kategóriában is nyomul a kisebb gyártás technológiával,és így gyakorlatilag szabadon irányítja a piacot.Az Nv nem állít konkurenciát csak hónapok múlva akkor az árak nem fognak lejjebb kúszni.Sajnos az én véleményem szerint ez azért van mert nem kapkod az Nv, még hozzá azért mert a gpu piac részesedése még mindig nagyobb az amd-től.Mert aki nem követi a piacot valljuk be az kivétel nélkül Geforce vga-t vesz mert az ismertebb és a régi jól sikerült kártyái ismeretségben az egekbe repítették anno a Geforce-t.
-
Fáraó
őstag
Nagyon jó teszt! Köszönjük!
-
atti_2010
nagyúr
válasz
botilevente #250 üzenetére
Kicsit olcsóbban? Az Iponban 65k a Sapphire 6950, azért a 65-től a 100k-ig van egy kevés.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
botilevente #248 üzenetére
Szerintem ez úgy lett beárazva hogy még véletlenül se nyomja a 69xx árakat.
-
botilevente
tag
Itt megtaláltam ennyiért, nyomja lefele majd a 69xx széria árát vajon?
-
válasz
FireKeeper #225 üzenetére
Én úgy tudom, hogy anno nagyon dícsérték az optimalizáltságáért. Amúgy ez úgy igaz kb az egész játékra.
Viszont eszi rendesen a gépet. Nekem a rev-ben fullHD-ban nem egyszer beesett az fps egészen 30-ig ami azért kemény... -
Jacek
veterán
Nem rossz, reméljük lejjebb megy az ára mert kicsit durválom
Főleg hogy lejjebb ment a az nvidia! és 70 körül veszek 570-et...
-
akela91
addikt
válasz
Svájcinéger #242 üzenetére
Az már valóban kicsit sok egy átlag embernek. De ott a 7850 amit gyönyörűen fel lehet húzni, és a pénztárcába is több marad. Full HD-ra bőven elég ez is.
-
Expulso
tag
részletes átfogó olvasmány volt, köszi
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Svájcinéger #240 üzenetére
Ez nézőpont kérdése..
Mégis mennyiért szeretnél nagy teljesítményű VGA-t venni? 20k-ért?
-
Svájcinéger
őstag
"Az AMD a most bemutatott két kártyával elsősorban azokra a játékosokra gondol, akik nagy teljesítményű VGA-ra vágynak, de nem szeretnének nagyon zsebbe nyúlni."
7870 - 100 e HUF LOOOOOOOOOL
-
proci985
MODERÁTOR
jaja, teszteljetek csak, 2560x1600 pixelszámra megfelel egy 3x19"es rendszernek, annyit ezeknek a kártyáknak (metro, crysis és bf3 kivételével) bírniuk kell. kisebb igényűekkel meg a 3xFHDnek is mennie kell.
Nem beszélve a több monitorról, ami a PC-sek körében a legális multis csalás lehetősége miatt terjed.
honnan van az info?
bizonyos helyzetekben ez lehet igaz, de normál esetben a két szélső monitoron lévő kép a látás perifériára esik. próbálj ki egy ilyen rendszert (rendesen, pár órára, szimulátor ajánlott, fpsre ez a kiépítés messze nem tökéletes), meg fogod érteni, hogy miről beszélek. talán sniperkedni jó, de abban se vagyok biztos (nehéz belátni). arról nem is beszélve, hogy fix 60fps (mármint minFPS se megy alá) erős kompromisszumokkal jöhet csak össze.
ph!n tudomásom szerint egyébként max két háromkijelzős setup van, amivel talán multiznak is, mindkettővel szimulátoroznak. ok, ph! eléggé kevesen vagyunk ilyen kiépítéssel, de azért külföldi fórumokon se látom, hogy annyira elterjedtek lennének ezek a rendszerek.más: tesztért köszönet, jól sikerült darabok lettek, teljesítményben és fogyasztásban is.
-
MaUser
addikt
Csak nekem tűnik értelmetlenek az F1 2011 szerepeltetése
A tesztből egy világos vele kapcsolatban, hogy kimaxolva is elszalad bármin FHD-ban.
Szerk.: Egyébkéntjó kis kártyák lettek, fogyasztás szimpatikus és a tesztek szerint végre halkabb a venti is.
-
Exelsior
őstag
válasz
csucsbicep #207 üzenetére
hát szerintem a 5850.esem sem fogom egyhamar még lecserélni. talán majd ha olcsobbak lesznek idővel. De azért elismerés az AMD-nek jók lettek.
-
BeLucZ
addikt
válasz
menyus89 #219 üzenetére
Rendben, én tiszteletben tartom a véleményedet teljes mértékben
Végülis az ember nagy mértékben belevonja a tapasztalatait a véleményébe, ezzel én is így vagyok!
Azt mondjuk hozzáteszem, hogy nekem nem ref 480am van hanem TF2-es hűtővel szerelt és simán felhúzom 580 szintjéig, így teljesen megfelel.
Én ezt a fogyasztás témát kicsit erőltetettnek érzem 100k+-os videókártyáknál mert a kenyérpirítóm többet eszik ezeknél kb és villanyszámlában totál nem látszik meg nálam pl, de aki nagyteljesítményű karit vesz az sztem nem azzal fog foglalkozni hogy úristen azonos magméret mellett az egyik kevesebb fogyaszt de lassabb is 20%al pl, csak mondtam valamitbekapcsolod a klímát nyáron 5 percre azt többet fogyaszt mint a vga-d egész hónapban
melegedésnél meg ha nem egységsugarú userről van szó akkor tud hozzá egy értelmes ventiprofilt hegeszteni és meg is van oldva vagy egyedi hűtőset választ, azért az 5850-5870 se a síri csend hűtéséről volt híres...De el kell ismerni hogy a 7870 piszok jó kártya lett
Peace
-
D-evil
aktív tag
válasz
J.J. András #79 üzenetére
ez alapján a GTX680 gyengébb lesz a 7970nél de nembaj András
-
fondorlatos
aktív tag
Ilyen kártyák mellett maradhat a 400 wattos tápom.
Köszi a tesztet!
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
adamssss #220 üzenetére
az AC-t meghajtó Anvil motor mondjuk engem is kifejezetten érdekelne. Abu? arról van valami infód, hogy az a motor "jól meg van-e csinálva" ilyen téren?
illetve valamelyik külföldi oldalon láttam az Anno 2070-t is a tesztprogramok között, az azt meghajtó motorról is érdekelne, hogy tudsz-e valami okosat
-
Apika
addikt
Ez egy nagyon alapos teszt lett, öröm volt olvasni!
Igazán jól "muzsikáltak" ezek a kártyák...
-
menyus89
csendes tag
Látom te is a az értelmes hozzászólások híve vagy
Tudod este 11-óra és nem mindig ír helyesen az ember gratulálok kiszedtél egy helyesírás hibát egy 15 mondatos hozzászólásból gratulálok hatalmas teljesítmény
Nem kifestőkönyv! Elég egy smiley is.
Emellett jobb lenne ha visszafognád magad stílusügyileg.
[ Módosította: #65675776 ]
-
Lehet h nagy kérés, de mivel szrintem sokan játszanak vele, az ac:revellation-t be lehetne venni a játékok közé. Engem pl nagyon érdekelne.
Köszi -
menyus89
csendes tag
Nem imádom fikázni az Nv-t nem húzódom egyik gyártóhoz sem, én nem csak tesztekből élek a Ph-ról gyakorlatban tapasztaltam hogy az Nv le van maradva nem érdekel senki véleménye én a saját szememmel láttam nem volt olyan kártya Nv oldalról az utóbbi időben ami ne maradt volna le teljesítményben vagy ha nem is teljesítményben akkor fogyasztásban vagy melegedési gondjai voltak.Nem volt lehetőségem minden Nv kártyát tesztelni de legalább a 80%-át igen jelenleg is egy Nv dolgozik a gépemben egy Gainward gtx 460 768mb és ettől sem vagyok elragadtatva pedig a gtx 460 az Nv egyetlen értelmes kártyája két év alatt de ez sem tartott sokáig ugyanis az nv leváltotta a 460se-re vicces volt.
Volt gtx 470-em és gtx 480 ami igaz a 480 van csak teszt erejéig volt nálam 3 napot de a kártya még véletlenül sem győzött meg főleg mert után kaptam egy xfx 5870-et amit simán fel tudtam húzni a nagy Nv szintjére kevesebb hővel és sokkal kevesebb fogyasztással.
Lehet sötét vagyok a videó kártyákhoz bár nem hiszem, ezek a hozzászólások a saját tapasztalatom.Leírok neked még egy tapasztalatot amikor mindenki szarrá istenítette itt a fórumokon meg a tesztekbe a 4850-et az 9800gtx+ ellen az is nagy baromság volt és nem érdekel ki mit gondol de 9800gtx+ simán verte 10 játékból nyolcban a 4850-et és ez a gyakorlat volt nem a tesztek a Ph-ról.Kicsit hosszúra sikeredett de legalább megbeszéljük a dolgokat. -
"az alacsonyabb előállítási költségek következtében elsősorban az AMD versenyképességét próbálta javítja"
Jar Jar Binks volt az interjúalany?
-
tntmax
aktív tag
Nagyon jó eredmények, de sajnos ezeknek is eszméletlenül elszállt árai vannak. Halandóknak ez még bőven felejtős kategória.
-
-
Scholes9
nagyúr
Többet vártam, azt hiszem felesleges lenne lecserélnem a GTX 570-et
menyus89: ismered a Föld nevű bolygót
-
Zso2
őstag
válasz
csucsbicep #207 üzenetére
Kár pedíg csak az lett volna a reális cserém a mostani árak mellett... Nagyon jó lett volna,ha bekerül a tesztbe.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Kis felbontáson egymásra torlódnak. Pont az a lényeg, hogy a legdurvább környezetben lássuk, hogy mit tudnak. Ezzel nem csak a processzor szerepét elimináljuk, hanem a termékek közötti igazi különbséget is kimutathatjuk. A kijelzők felbontása pedig nő. 2560x1600 lesz a következő lépcső ... 70k+ kártyáknál azért ez már számottevő szempont. Nem beszélve a több monitorról, ami a PC-sek körében a legális multis csalás lehetősége miatt terjed.
-
TGWH
őstag
Pedig de. Én a mimimum fps-t is nézem, mert nekem fontos, hogy 30 fps már játszható... én arra tenném a voksot, hogy a minimum mutatja meg az erejét, de ez csak tipp
Nem tudom mennyit ugrál, ezt a tesztelők tudnák megmondani. Az előző hsz már agyon lett szerkesztve, ez az egyetlen rossz dolog a sok gyors válaszbanXharX, igen, akkor arra gondoltam, teljesen furcsa jelenség volt, hisz akkor még 768mb-os vga-k voltak elterjedve... és ilyen nem biztos, hogy sűrűn előfordul!
-
Zso2
őstag
válasz
jozsef m. #199 üzenetére
Vazz linkelgessél akkor 200k-s monitorokat
Na mind1 látom több ember van akit a 2560-érdekel mint gondoltam, engem qvára hidegen hagy,mert kb 1x sem fogom használni. Engem sokkal jobban érdekel a max 1080p. és a kisebb felbontások. Nem hiszem,hogy azok aránytalanabbul mutatnák az erőviszonyokat sőt... -
Zso2
őstag
Értem,de senki nem fog azért vga-t venni ,hogy 20- 25-30 fsp-vel nyomuljon. + Az erejük a kis felbontáson pontosan megmutatkozik . Pl ilyen 10-15 fsp-s tesztnél a következő ismétlésnél mondjuk nem 10.et mutat a program hanem valami oknál fogva véletlen 8-9 lesz az rögtön 10-20%
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Pont ez a lényeg. Ott legyen a sorrend felállítva, ahol a legdurvább a terhelés. Mivel a memória is része a kártyáknak, így ez is egy fontos szempont. Anno erről már döntöttünk. Az olvasóknak nem tetszett a fix sorrend, így hallgattunk erre. Aztán, hogy mi legyen a sorrendben a döntő, az már részletkérdés, de ha nem a max felbontás minimum FPS-e dönt, akkor más fogja mondani, hogy ez így nem jó. Mivel ezt akarták anno két éve a legtöbben, így ennél maradtunk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Házimozi belépő szinten
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Windows 11
- További aktív témák...
- Gigabyte GT 640 OC 2 GB PCI-E videokártya
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE GeForce RTX 4060 GAMING OC 8G
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Xbox Ultimate előfizetések
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest