Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
válasz
HUfantom #309 üzenetére
Nem felesleges. Játékoknál +5-15% nyerhető, ha modulonként csak egy mag aktív (ezt egy MS patch el is intézi). Az FX-4xxx-nél 2 szál futhat teljesen "egyedül", a 6xxx-on pedig 3.
(#311) TGWH: Már hogy ne lenne, ami ki tudja használni? Csak nem játék. (Az más dolog, hogy a teljesítménynövelésnek vannak energiatakarékosabb módjai is, mint pl. a heterogén számítási mód, azaz GPU beintegrálás és számítási teljesítményének kihasználása általános célokra.)
De egyébként tényleg nem ártana majd egy olyan teszt, hogy ezeket az új kártyákat milyen procikkal is lehet kihajtani. Valószínű, hogy CF(/SLI) mentes konfigban éppen elég egy FX proci is, talán még egy 4xxx-es is, főleg egy 6xxx-os.
-
TGWH
őstag
válasz
HUfantom #309 üzenetére
Nem pont úgy van, hogy 4-6 mag, és fölötte már nem is számít a magok száma, csak a proci ereje? Ezért van az, hogy a hat, nyolc magos amd-k sokat esznek, és így tudják azt, amit egy négymagos intel? Mert nincs ami képes lenne kihasználni ennyi magot, és a jövőben sem járható út, hogy még 4-6 magot belegyömöszölnek a prociba.
letepem, ja, én is attól félek
mint írták, erről híres az nvidia... kihoznak egyet, ami ha megveri a 7850-et akkor 85 ezer forint lesz minimum, ha meg nem veri meg, akkor 75 ezer
ők mindenképpen kaszálnak...
-
-
BeLucZ
addikt
válasz
HUfantom #193 üzenetére
max. talán még egy 1680x1050es felbontással lehetne gazdagítani a tesztet de szvsz teljesen rendben van az 1920x1200 meg 2560x1600 is
ezeknek a 16:9-es arányú megfelelői a full hd meg az 1440p, gamerek nagy része 1680x1050 és full hd-t használ, de ami 2560ban tisztességesen állja a sarat ott lehet következtetni hogy kisebb felbontáson nagyon durván jól megy, lásd 7970 -
Zso2
őstag
válasz
HUfantom #176 üzenetére
Miért ne tudnék különbséget tenni akkár 1280-ban is? Amúgy nem 1280-at ,hanem 1600 és 1920-at írtam ,ez a 2 értelmes felbontás a játékosok között kb. Ki a lótúrót érdekel(kb 10 embert itt a Ph-n),hogy mit vírítanak 2560-on,mikor a legtöbb vga-n játszhatatlan + nincs is ilyen felbontás max ha több monitort veszel.
-
TGWH
őstag
válasz
HUfantom #164 üzenetére
Ez mind érthető, csak reménykedtem van valamiféle rendszer, vagy tapasztalat, ami alapján számítani lehet, hogy megmoccan-e az ár lefele úgy nagy általánosságban. Forint gyengülésről, erősödésről meg nem kell beszélni, majd ha lesz, úgyis tudjuk mi jön... de valami gyengülés biztos lesz, mert önmagukhoz képest egy ideje nagyon nem nyitotta ki a száját kurmányunk, és már viszket neki...
Azért érdekel a 7850, mert mégsem a gyengébb kistesó, és valamit majd úgyis venni kéne, most csak annyi van tervben, hogy egy egész gépet...szerk.: 15-e négy napja volt, ezeknél már az is soknak számít... ,,nem leszünk gyarmat''
neme?
én is attól félek, hogy az igazmondásáról ismert a führer...
-
TGWH
őstag
Hogy hogy most még erősen csúcskategóriás, meg sem jelent?
Azt tudom, hogy elég durván elszálltak az árak, ahhoz képest viszont, hogy a 6950-6970 tavaly olcsóbb, ill. ennyi volt, mint most a 7850, nem olyan rossz a helyzet... lehetne durvább is. Tapasztalat alapján, mennyit csökkenne pár hónap alatt a 7850 ára? Mennyi idő alatt mennyire? Írták, hogy lesz ez még 50 ezer is, amit kissé túlzásnak tartok, de ha három hónap múlva már 60 körül lesz, szerintem bőven megéri, már ha lemegy addig. Vagy max 5 ezreket csökkennek az árak? Vagy nem is fog? Persze, eu, forint, bármi jöhet, de mit várhatunk?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest