- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple MacBook
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Gaming notebook topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
TGWH
őstag
Nem is nekik készült
Ha már 65-70-et kiadok érte, legalább az érzés legyen meg, és mondhassam, hogy felsőkategória alja
Zsébernardo, ha érezhetően gyorsabb, csak ott nem, mit foglalkozol vele? Gyorsabb, nem? Akkor meg... sokat nem érnek ám a ramot tuningolók sem, max kimutatják, de érdemi változást nem vesznek észre...
-
TGWH
őstag
Együtt érzek veled, még zene mellett is hallom a vga második ventijét
A procié amúgy hibátlan, hangtalan, pedig egyáltalán nem mai darab
A hd 7850 mellé én egy trinityt vagy valami új intelt néztem ki a több tucatból, 8 gb ramot, ssd-t, 320as satas vinyó talán nem döglik meg, meg valami jól szellőző ház kéneTényleg, mikor lesz hd 7850 / 7870 teszt az új procikkal, mikor jelennek meg?
-
TGWH
őstag
válasz
X Factor #465 üzenetére
Na igen, ez az egyik réteg... aki azon vakarja a fejét, hogy az előző generációt érdemes-e lecserélni... aztán a köv. réteg, az előző előttit, stb
Csak hogy tisztázzuk, van egy p4-esem, egy gef6600-asom, meg egy gb ramom
Na ezek után engem most már hét lóval sem tudnak elrángatni egy új gép vásárlásától...
Szerencsére én nem albérletben, egyedül élek, így volt miből félretennem. Szerencsém volt azért is, mert tanulhattam, és pénzt is kerestem mellette, valamint tudtam félretenni. Most úgy tűnik, ha keveset is, de pénzt kereshetek, egyszóval jó irányba tartok. Már két-három éve tudtam volna gépet cserélni, de az utóbbi egy évben már tényleg csak azért vártam, hogy összejöjjön egy kis tartalék.
Már így is 50-60 körül húztam meg a lélektani határt, de ezért a 7850-ért én 65 ezret kiadnék, netán várok még picit, ha az egész gépen 30 ezret spórolnák (nem azonnal veszem meg az új procit és vga-t), az is valami. -
TGWH
őstag
Én eddig egy darab 7850-est, és egy darab 7870-est láttam. Az első talán kerek70 vagy 69 ezer, a másik viszont olcsóbb, van kis kedvezmény is, így 97 ezer talán.
Szerintem ez így egész korrekt. Innentől már csak a spec hűtésekre kell várni - ami elég vicces, hisz az alap sem melegszik annyira -. -
TGWH
őstag
válasz
HUfantom #309 üzenetére
Nem pont úgy van, hogy 4-6 mag, és fölötte már nem is számít a magok száma, csak a proci ereje? Ezért van az, hogy a hat, nyolc magos amd-k sokat esznek, és így tudják azt, amit egy négymagos intel? Mert nincs ami képes lenne kihasználni ennyi magot, és a jövőben sem járható út, hogy még 4-6 magot belegyömöszölnek a prociba.
letepem, ja, én is attól félek
mint írták, erről híres az nvidia... kihoznak egyet, ami ha megveri a 7850-et akkor 85 ezer forint lesz minimum, ha meg nem veri meg, akkor 75 ezer
ők mindenképpen kaszálnak...
-
TGWH
őstag
Pedig de. Én a mimimum fps-t is nézem, mert nekem fontos, hogy 30 fps már játszható... én arra tenném a voksot, hogy a minimum mutatja meg az erejét, de ez csak tipp
Nem tudom mennyit ugrál, ezt a tesztelők tudnák megmondani. Az előző hsz már agyon lett szerkesztve, ez az egyetlen rossz dolog a sok gyors válaszbanXharX, igen, akkor arra gondoltam, teljesen furcsa jelenség volt, hisz akkor még 768mb-os vga-k voltak elterjedve... és ilyen nem biztos, hogy sűrűn előfordul!
-
TGWH
őstag
Mivan? Pont hogy nagyobb felbontáson halt be pár kártya, mint látható volt a tesztben.
Az, hogy 1gb kevés-e, a teszt szempontjából lényegtelen... ennek neked kell utána járnod, hogy amivel játszani akarsz, mennyit eszik, lásd gta talán negyedik része csinált ilyet?
Amúgy meg alapszabály, hogy azt a vga-t veszed, amiben jobb és több a ramHa ez megvan, nagyon kirívó eset, hogy nem elég...
100 vagy 150? És mi van, ha a játék nem ad 100nál többet?
nem értek hozzá úgy, mint akik tesztelik, meg mindenről tudják mennyi tranyó van benne, de szerintem nem ott mutatkozik meg az ereje, hanem hogy mennyi tud minimum tisztességesen leadni agyonterhelve
meg kellene nézni, hogy aránylik a minimum és a maximum fps különbség alacsonyabb, ill magas felbontás esetén, vállalod?
kíváncsi vagyok az eredményre.
jozsef m., na mész ám a...
még 50 ezret is nehéz szívvel adok ki egy jó monitorért, mindig eszembe jut, hogy spórolhatnék, remélem nem teszem
-
TGWH
őstag
Nem egészen, mert tök mindegy, hogy 100 vagy 150 fps, az viszont nem mindegy, hogy 9, vagy 15 fps
teccikérteni? Ha a hd-t viszi min 29 fps-sel, akkor szerintem tök mindegy, hogy kisebb felbontást mennyivel tudja, bőven játszható.
Az, hogy hd felett játszhatóan viszi a normálisan megírt játékot, üröm az örömben, mivel tudod, hogy egy új játékot biztos vinni fog.HUfantom, kösz. Beszélheted nekem, 17"-os monitorom van, használtan volt ötezer XD előtte volt egy lg flatron f700b, szintén 17". Majd a következő, a 23"-os Dell-nél megjegyzem mi a fullhd, én még csak 1280*1024-ig tudok kettes számrendszerben számolni
meg ugye lesz egy váltás is négyzetről szélesvásznúra, azt is meg kell majd szoknom
-
TGWH
őstag
Mint írták, meg kell izzasztani. De van full hd felbontás is a tesztben, miért nem azt nézed?
Ha hiszed ha nem, én most tervezek 50-ért venni egy jó kis Dell monitort, aminek az ajánlott felbontása fullhd, és nem is szándékozom 2560-as felbontásban használni. De a kártya erejét megmutatja.Hufantom, kösz, valamit ilyesmire voltam kíváncsi.
-
TGWH
őstag
válasz
HUfantom #164 üzenetére
Ez mind érthető, csak reménykedtem van valamiféle rendszer, vagy tapasztalat, ami alapján számítani lehet, hogy megmoccan-e az ár lefele úgy nagy általánosságban. Forint gyengülésről, erősödésről meg nem kell beszélni, majd ha lesz, úgyis tudjuk mi jön... de valami gyengülés biztos lesz, mert önmagukhoz képest egy ideje nagyon nem nyitotta ki a száját kurmányunk, és már viszket neki...
Azért érdekel a 7850, mert mégsem a gyengébb kistesó, és valamit majd úgyis venni kéne, most csak annyi van tervben, hogy egy egész gépet...szerk.: 15-e négy napja volt, ezeknél már az is soknak számít... ,,nem leszünk gyarmat''
neme?
én is attól félek, hogy az igazmondásáról ismert a führer...
-
TGWH
őstag
válasz
csucsbicep #119 üzenetére
Azért tippelni lehet? Amik eddig kijöttek, gyorsan ment le az áruk, vagy csak négy hónap után. Tapasztalat, én nem figyeltem az árakat
-
TGWH
őstag
Hogy hogy most még erősen csúcskategóriás, meg sem jelent?
Azt tudom, hogy elég durván elszálltak az árak, ahhoz képest viszont, hogy a 6950-6970 tavaly olcsóbb, ill. ennyi volt, mint most a 7850, nem olyan rossz a helyzet... lehetne durvább is. Tapasztalat alapján, mennyit csökkenne pár hónap alatt a 7850 ára? Mennyi idő alatt mennyire? Írták, hogy lesz ez még 50 ezer is, amit kissé túlzásnak tartok, de ha három hónap múlva már 60 körül lesz, szerintem bőven megéri, már ha lemegy addig. Vagy max 5 ezreket csökkennek az árak? Vagy nem is fog? Persze, eu, forint, bármi jöhet, de mit várhatunk? -
TGWH
őstag
Szerintem erre még bőven ráérünk.
Ez az a kártya, ahol az a bolt nyer sokat, aki 72-nél nem adja majd drágábban a 7850-et. A mennyiséggel bőven jobb árbevételt lehet elérni, mint a magasabb árral. Viszik majd, mint a cukrot.
Egy kérdés lenne a cikk kedves írójához, vagy máshol. Ugyan leírta, hogy eltolódott a csúcskártyák számozása, és a _8__ már a középkategória teteje, de konkrétan ezt két kártyát hova sorolnátok? Középkategória teteje, esetleg ha +-10 ezer forint különbség lenne a 70 és 102 ezres árhoz képest? Kissé elcsúsztak számomra a kategóriák, felvilágosítana valaki?
-
TGWH
őstag
Jó lett a cikk, úgy érzem tömegcucc lesz, várjuk a 7850-eseket, no meg a Keplert
Jók ezek a kártyák, majd talán egyre be is nevezek a hatos széria helyett(geforce
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple MacBook
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Xbox Series X|S
- EA Sports WRC '23
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- KERESEM: KFA2 GeForce RTX 2060 Mini DOBOZÁT
- Asus Turbo GTX 1060 6GB értékelésre vár
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Watch 5 /12 Hó Garanciával
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Csere-Beszámítás! Prémium számítógép PC Játékra! I7 12700KF / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest