Új hozzászólás Aktív témák
-
Sondi1986
addikt
Én innét szerváltam: http://www.xtremesystems.org
-
Wikoo
aktív tag
válasz
csucsbicep #387 üzenetére
ful hd ban kevés már a x4(ekkora húzásal)? :-O
-
MongolZ
addikt
Egy kis érdekesség:
http://techreport.com/articles.x/22573/6Bár tudom, hogy nem sokan szeretik ezt a mérési módszert, de érdekes eredményt hoznak az nVidiák...
-
Sondi1986
addikt
Ehhez képest milyen más a végeredmény:
-
Wikoo
aktív tag
7850 nagyon színpatikus. Szerintetek egy 4ghz re húzott phenom II X4 es kihajtja 4gb ramal? (csak gaméra használom) Ill az nem probléma h az alaplapom pce 2.0 ás ?
-
Fekete123
csendes tag
A kettő nem ugyanaz. Itt azt írták ha készenlétbe áll a gép, akkor kikapcsolja a VGA-t de ilyenkor nincs kép se. A másik meg az intel és VIRTU ami elvileg azt csinálja hogy a CPU VGA-t dolgoztatja ha nincs szükség a nagyra, de rendesen az se tudja kikapcsolni a VGA-t csak pl youtube alatt is IDLE állapotban megy. De nem lesz olyan kicsi a fogyasztás mint ahogy elsőre hangzik sajnos.
Persze amit itt írtam az csak nagyon nagyvonalakban van. Majd az okosok megmondják
-
zseko
veterán
Egy kérdés: valamelyik tesztoldalon az ábrák úgy vannak megszerkesztve, hogy mikor ráálok az egérrel az egyik sávra akkor az lesz 100%, így könnyebben lehet a saját, vagy más konkrét kártyát a többihez viszonyítani. nem terveztek esetleg egy ilyen 'fejlesztést'... ?
Egy másik kérdés amit régóta nem értek: itt is van ennél a kártyánál (ha jól értelmeztem) és máshol is olvastam már, hogy ha nem kell mennie akkor elmegy 'aludni' és az alaplapi veszi át a szerepét. No de hogy kell ezt összekötni? Hová kell kötni a monitort? (remélem érthető mit kérdezek
)
-
válasz
csucsbicep #377 üzenetére
Ez durva.
-
XharX
aktív tag
válasz
csucsbicep #377 üzenetére
Én magam is szívtam(ahogy egyik ismerősöm is) egy két ventis windforce-al, kíváncsi leszek ezek hogy muzsikálnak.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
#00137984 #374 üzenetére
Így első a giga a 7870-re, olyan hűtőt tett, mint a 7970-re. Akkor ez nem olyan jó hír, de a minőségi fejlődésben én is bízok, bár nem sok esélyt látok rá.
-
törölt tag
válasz
csucsbicep #373 üzenetére
Trixx-et használtam én is HD6850-re. 875 MHz-re felhúztam egy teszt elejéig és CCC-n eltünt a GPU órajel csúszka.
-
törölt tag
ASUS HD7850-DC2T-2GD5 és a Gigabyte GV-R785OC-2GD vga-k 975/1200 MHz-en futnak.
-
Dtomka
veterán
válasz
csucsbicep #362 üzenetére
köszönöm!
A fogyasztás nem semmi! ~100 w a differencia...
és a max hömérsékletben is van egy "kis" különbség.
Sapphire Radeon HD 7850 OC 122w 252w 33°C 70°C
Radeon HD 7870 124w 254w 30°C 71°C
Radeon HD 6870 130w 278w 38°C 76°C
GeForce GTX 560 Ti OC 135w 355w 33°C 83°CA csíkszélesség váltásnak azért megvannak az előnyei.
-
gera021
aktív tag
cserélem is a 6970em, mert annyit eszik mint egy MTZ,
-
atti_2010
nagyúr
válasz
csucsbicep #362 üzenetére
Jó kis tesztek, az 560Ti-t már a 7850 is alázza.
-
csucsbicep
nagyúr
-
Tehát mik a vélemények? 6850-ről érdemes lesz váltani? Teszt alapján úgy tűnik, csak az ára lesz kérdéses.
-
pzske
aktív tag
Korrekt teszt, de sajnos lassan nincs semmi értelmük ezeknek a kártyáknak.Én 1 gtx 480 val tolom , de semmi motivációt nem érzek a cserére. Az , hogy a legújabb átportolt game nem 120 hanem 60 fps vel fut , számomra mind 1 . Jó lenne 1 kis áttörés a játékfejlesztők részéről is.
-
dezz
nagyúr
válasz
#00137984 #339 üzenetére
"Ezekhez képest a 19" CRT monitorom a legjobb volt Leadtek PVR2200 tv kártyával, amire az ASUS TN monitor nem rontott"
Egy jobb CRT után a TN "nem rontott"? Ez "elég" érdekes, már mebbocsáss...
"tipusa Samsung és ACER és BenQ"
Ezekben biztos nem IPS volt, hanem jellemzően VA-variánsok (amikor éppen nem TN), amik a leglassabbak az LCD-k között! Ne hasonlítsuk már az IPS-hez (aminek a képe mellesleg a legközelebb áll a CRT-hez [kivéve persze a frissítésti módot, de pl. egy black-frame-insertionnel egész CRT-szerű tud lenni az is -- ez persze csak 80 Hz fölött jön számításba a villogás miatt, úgyhogy kicsit még várni kell, mire bevett gyakorlat lesz]).
Egyszerűen arról van szó, hogy egy olcsóbb Dell ár/érték aránya sokkal jobb, mint egy nem sokkal olcsóbb TN-es monitoré. És ez annak köszönhető, hogy kellően sokan vettek az elmúlt években jobb paneles monitort... Különben mára már csakis TN-t lehetne kapni a nem kimondottan profi szegmensekben.
(#337) atti_2010: És akkor most 1db ismeretlen vevő izlése/véleménye lesz az etalon? Ezt ugye nem gondolod komolyan.
-
Speed®
titán
válasz
#00137984 #345 üzenetére
Nyehh..a 27" HDready Samudon agyaltam miközben írtam, elírás.
A lényeg ugyanaz..TN. Nem hiszem el, hogy nem látnád jobbnak.ON is legyek: jó lett a 7870, ha lesz lehetőségem, kipróbálom a 480 után..
Alig lassabb (a nagyobb OC miatt ~egál), cserébe feleannyit kajál..jóféle ;p -
Yeffy
veterán
Remek, minőségi, korrekt teszt lett, köszönjük!
Remélem nyár elejéig fog esni a 7850 ára, be kéne újítani egyet a réi 4870 512M helyett 24"-ra... csak ezek az árak...
-
Dtomka
veterán
Sziasztok!
Jó kártyák lettek a 78xx sorozat tagjai, mondom ezt úgy, hogy még a kedvenc gyártom vga-it nem is láttam
. (Sapphire)
Viszont az ára egy kicsit magas, de konkurenciára várunk , hogy az árak elinduljanak idővel lefele. én max 50-55 öt adnék a 7850 ért, de sajnos nem én szabom meg az árát.
(Német országban vajon olcsóbb lenne, illetve érdemes onnan behozatni? persze újonnan.)
Viszont az nVidia csak a 680 as kártyát fogja kiadni? Mert nem láttam és nem nagyon hallottam másról, az meg vajmi kevés az AMD 7XXX sorozat ellen!
És mielőtt bárki úgy érzi, AMD "fun"
lennék... (nem vagyok egyik oldal fan-ja sem), Annak a gyártónak a kártyáját veszem meg amelyik minél olcsóbb és annál többet tud
- elméletet követem (pl Sapphire 5830 xtreme - sajnos az5850 xtreme ről lecsúsztam
)
(köszönöm, hogy végigolvastad)
-
törölt tag
Egy kérdésem lenne a HD7850-el kapcsolatban. A megduplázodott 2GB VRAM esetén a 4GB 1600MHz CL 8-as rendszermemoria (64 biten) elég, vagy böviteni kell majd 8GB-ra.
-
válasz
#00137984 #339 üzenetére
Milyen IPS monitort láttál, ami utánhúzásos volt?
Egy 2412 képrajzolási ideje 60Hz-en kevesebb, mint 7ms (6,9ms), ami jobb, mint a legújabb 2ms-os hiperszuper gamer csoda 60Hz-es 7,5ms-a, és nem sokkal rosszabb mint ugyanazon monitor 120Hz-en (5,2ms).
Csak úgy mellesleg a 60Hz-hez tartozó képkockaidő 16,7ms.
-
törölt tag
Audio-Videofill vagyok. Sajnos sok probémám is volt vele. Samsung tv Scart RGB jelét zajosnak véltem, ők nem értették (vagy nem akarták megérteni). Panasonic tv analog progresszív bemenetén a DVD jele fésüs zajos volt, cserélték. Samsung 27" HD Ready LCD elmosodott analog tv képe, DVD-n HDMI-n sötét az egész kép (pl.: Alien vs Predator), alig látni valamit. Áron alul eladtam. Ezekhez képest a 19" CRT monitorom a legjobb volt Leadtek PVR2200 tv kártyával, amire az ASUS TN monitor nem rontott és végre 16:9-ben használhatom mindenre. Nem H-IPS paneles volt az biztos, tipusa Samsung és ACER és BenQ ( ami tetszett, de csak egy DIGITÁLIS bemenete volt). Az mpeg tömörítési zajokat nem is fejteném ki...
-
nincsisbéla
aktív tag
Nagyszerű kártya a 7870!
-
atti_2010
nagyúr
válasz
#00137984 #335 üzenetére
Mondtam hogy lefejeznek pedig azért adnak el még mindig sokkal több TN-t mert mégis kell az embereknek, tök jó IPST mutattam egy kliensnek megnézte a TN-est is és azt mondta neki nem éri meg a különbséget, pedig 6990 -est rendelt a gépbe, de jobb ha befejezzük mert nem ide való a téma.
-
petyusz87
csendes tag
válasz
#00137984 #335 üzenetére
Nem tudom hogy vagy vele de egy 2312HM 50e - ért szerintem 3x lemossa a te ASUS-odat minden téren és persze ugyanannyiért.
Az utánhúzást pedig csak meséld be magadnak.
Lehet rossz/régi IPS-t láttál ezért csak sajnálni tudlak hogy magad fosztod meg az élvezetesebb szebb élménytől -
Speed®
titán
válasz
#00137984 #331 üzenetére
Azért nem minimális a színek eltérése..nem tudom, milyen IPSt néztél konkrétan, de a leggyalázatosabb panel is jobb a legtutibb TNnél..én 2333SW Samut váltottam U2311H Dellre, ég és föld volt, pedig a Samut jónak tartották TN berkekben még színek terén is..aztán csak lestem, hogy jé, ez tényleg narancssárga, nem okker/barna, satöbbi. TNnél még a homogenitással és a szélek felé szemből nézve látható eltérés az, ami nagyon zavaró, főleg 22" felett..eszembe sem jutna azóta TNt venni, amióta megláttam, mit adok fel vele..
Ha számodra zavaró egy 2311H/2312HM, netán a nagytesók 8ms késleltetése (ami még1x, nem szürke-szürke átmenetre van értelmezve, mint a marketingelni szerető TN gyártók készülékeinél), akkor brutál szemed lehet ;p
Konkrétan az a 3870 beteg volt akkor valamilyen szinten..512MBal nemhogy az 1280x1024, de még a 2560x1600 sem okoz problémát..más kérdés, hogy a sebesség nyilván gyalázatos lesz..de ennyi.
atti_2010
Nem harapunk, csak ha nyilvánvaló sületlenség..vannak régi panelek, amiknek komoly utánhúzása van, de az újabbaknál szóba sem jöhet ilyesmi. -
törölt tag
19" CRT monitorról váltani megszokást igényelt. IPS utánhúzása zavaróbb volt nekem mint a szineknek a minimális eltérése, ha szemből nézve nem látszik, akkor az a marketing szöveg, hogy a TN ilyen-olyan... Inkább HD 6850-et vettem HD 5770 helyett. 3870 nálam érzékeny volt felbontás növelésére játékfüggetlenűl. Vizsgáltam tápot, vga-t, mindent... 1280x1024-re (akár 2x élsimitással) ritkábban fagyott le, mint 1440-en. Nekem is volt Sapphire 8x AGP 3850-em, ami nem fagyott egyszer sem!
-
Speed®
titán
válasz
#00137984 #327 üzenetére
Ha az igényeidet kielégíti a G2G 2ms marketingbullshit, akkor leld örömöd sokáig a monitorodban..de ne hangoztasd, hogy 15k difit sajnáltál azért, hogy ~színhű képet láss a panel egész területén, torzulásmentesen. Mellesleg az IPSnél közölt 8ms nem G2G érték..semmiféle utánhúzás nincs.
A 3870es BSODd nem a felbontástól volt, hanem adott driver/szoftver/játék nyígja volt..mondom ezt úgy, hogy 3850et használtam jó ideig 1680x1050en..pont akkoriban volt nV oldalon a memory leak nyűg, azt viszont tapasztaltam 256os 8800GTvel..
A hsz többi része rendben van, nem írtál több sületlenséget
-
törölt tag
válasz
Turbolada II #307 üzenetére
Phenom II X4 955 is elég a legtöbb mostani játékhoz. A lényeg a négy mag 3GHz környékén (3.5 GHz az optimális).
-
törölt tag
válasz
petyusz87 #302 üzenetére
Nekem nem vacak ASUS VE247H monitorom van. Volt lehetőségem ősszehasonlitani IPS paneles tipussal (filmek, játékok) és 2ms a 8ms szemben eldöntötte a választást ( +15k pénzt sem érte meg). Gigabyte HD6850-et cserélek majd ASUS DirectCU II vagy szintén Gigabyte GV-R785OC-re nyár közepén. Nem kevés az a Radeon 3870 nativ Full HD felbontásra? Gondolom alacsonyabb felbontáson, élsimitás nélkül játszol. Nekem is volt 3870-em 825/900 gddr3-as 1280x1024-et tudott lefagyások (fekete képernyő) nélkül. Még szerencse, hogy az ATI kártyák a 4000-es szériával kinötték ezt a hibát.
-
dezz
nagyúr
"annyira nagy kunsztnak hogy rábasznak 2 gput egy nyákra és akkor kész a szuper vga"
Az a kunszt, hogy ezt azért tehették meg, mert kellően alacsony fogyasztással rendelkeztek ehhez (nagy teljesítmény mellett). A Ferminél az NV nem tehette meg a fogyasztás miatt.
Ez amúgy azért volt, mert az NV-nél a fő szempont a fejlesztésben a GPGPU-s alkalmazás volt (leginkább WS/HPC vonalon), azaz a PC-s gaming másodlagos dolog volt. Érdekes ebből a szempontból, hogy a Keplernél elvileg már más lesz a helyzet... Talán azért tud jobb lenni, mert a GCN-t szintén a GPGPU-s alkalmazást előtérbe helyezve fejlesztették.
(Egyébként számomra nagyon furcsa, hogy a Fermi megelőzi a Keplert, tekintve, hogy mint fizikusok, fordított volt a helyzet, időben is és a jelentőségük tekintetében is.)
"mert veszel 2 db-t és ugyanott vagy"
Anyagilag nem igazán... Plusz a későbbiekben hasonló esetben szorosabb együttműködés lehet a GPU-k között, mint simán CF/SLI esetén (pl. mert kártyán belül sokkal szélesebb busz lehet közöttük).
(#325) HUfantom: Hát, ha csak játékra kell, akkor esetleg jobban járhat valaki a PhII-vel (ameddig még kapni). Bár az FX topikban többen írták, hogy pl. kevesebb lett a mikro-lag FX-re váltás után, stb.
-
Nem felesleges. Játékoknál +5-15% nyerhető, ha modulonként csak egy mag aktív (ezt egy MS patch el is intézi). Az FX-4xxx-nél 2 szál futhat teljesen "egyedül", a 6xxx-on pedig 3.
Ebben igazad van. De minek megvenni ezt mikor egy "régi" 4 magos Phenom II ben meg külön van a 4 vagy 6 mag és se patch se semmi ökörködés nem kell, hogy külön szabadon fusson. És ott nincs az újdonság varázsa miatti "nagy" ár...
Mióta kijött szegény bull sokan leszólják egyszer majd jó lesz de én inkább maradok az egyel régebbi generációnál...
-
elmelet45
tag
Jók ezek a 28nm-es HD7000-esek, fogyasztás/teljesítmény szempontjából,
csak az árukat túl magasra lőtték.
azért egy HD5850-est mikor megjelent 70-80e környékén lehetett kapni, felső kategória volt akkori tudásához mérten ,még mot is jól muzsikál full hd/full maxon.
Ahhoz képest egy 7950 130k-s árával közel az akkori 5850 duplájára lőtték, igaz közbe játszik a forint/dollár árfolyam is, igaz 28nm, 3GB memória, 384 bites adatbusz, 2012-ben már elvárható.Meg a 7870 100e, 7850 meg 70e környékén.
Ha 7750 30e 7770 40e, akkor 7850-nek 50-60, 7870-nek 70-80, 7950-nek 100, és 7970-nek 130 környékén kell lennie legalább.
Bár még az áruk változhat, az Nvidia 600-asok megjelenésekor.
-
vadcoca
tag
válasz
atti_2010 #161 üzenetére
Mindenki min és max fogyasztást ad meg
A cikkben kifejezetten benne van, hogy nem max. a terhelés alatti érték. A min. az a terhelés nélküli fogyasztás.
Erre írtam, hogy a "legtöbbször felvillant" érték lejegyzésénél pontosabb és kényelmesebb is lenne átlagot írni. Az átlagon a terhelés alatti átlagot értve. A minimumot ebbe "beleátlagolni" persze elvetemültség lenne. Mondjuk ezt ennyire nem részleteztem, talán félreérthető volt. -
Yany
addikt
Nem úgy volt, hogy a paper launch után a márc 19-től ténylegesen kapható a kártya? Hol?
-
BeLucZ
addikt
na hát erről beszéltem
nem ár/értékről mert abban ált amd tényleg jobb, el kell ismernem!
de hát egységsugarú userek egyszerű szempontok alapján választanak kártyát
kié a leggyorsabb gpu?nv? akkor vegyük azt
és mondjuk vesz egy 550Ti-t(#320) MarcZ : ezt a gyártók is tudják és ha nem lennének hülye emberek akkor nem élnének ilyen jól
-
XharX
aktív tag
Persze engem se érts félre, személyes vélemény csak
Amúgy igen, marketing szempontból úgy jobban bele se gondoltam, olyan téren elég jó ütő kártya, elég sokat is ismerek akik csak azért vettek nV-t mivel a GTX580 gyorsabb volt mint a HD6970, pedig az ő felhasználásuknak jobban feküdt volna egy AMD kari.
-
BeLucZ
addikt
szerintem meg kurvára számít mert komoly jelentősége van marketing szempontból, ha nem így lenne, minek fejlesztenének ide a gyártók
az meg hogy ki csinálja a leggyorsabb vga-t, másik dolog, de azt nem tartom annyira nagy kunsztnak hogy rábasznak 2 gput egy nyákra és akkor kész a szuper vga, mert veszel 2 db-t és ugyanott vagy, kár hogy mindig 2 gpus kari van a csúcskategóriában és nem single chipek versenyeznek, csak ugye az drágább lenne a gyártóknaklényeg a lényeg szerintem számít
-
XharX
aktív tag
14 hónapon keresztül övék volt a világ leggyorsabb gpu-ja
Nem kötekedés, de én úgy tudom hogy nem nagyon számít kié a leggyorsabb GPU éppen. A fő profit úgy se abból a szegmensből jön, és egy arányosan lassabb kártyát arányosan olcsóbban adnak az ugyanúgy versenyképes marad.
(#291) TTomax Engem is érdekelne egy HD 7850 CF teszt, nagyon jó lett a HD7850(ahogy a 70 is), lehet kettő belőle arányosan mászna rá a HD7970-re.
(#292) quex Most egy játék miatt nem érdemes bánkódni.
pendre54 Van néhány topik ahol kivesézheted ezt úgy hogy nem off, van ahol egy konkrét gépet is összepakolnak neked. Amúgy gondlom nem full HD alá veszed a HD7850-et, szerintem akár úgy egy erős 4 magos Phenom II is lazán elég lehet.
-
letepem
aktív tag
elfelejtettem beírni a linket , kopik már a fogaskerék
[erre gondoltam]
-
dezz
nagyúr
válasz
HUfantom #309 üzenetére
Nem felesleges. Játékoknál +5-15% nyerhető, ha modulonként csak egy mag aktív (ezt egy MS patch el is intézi). Az FX-4xxx-nél 2 szál futhat teljesen "egyedül", a 6xxx-on pedig 3.
(#311) TGWH: Már hogy ne lenne, ami ki tudja használni? Csak nem játék. (Az más dolog, hogy a teljesítménynövelésnek vannak energiatakarékosabb módjai is, mint pl. a heterogén számítási mód, azaz GPU beintegrálás és számítási teljesítményének kihasználása általános célokra.)
De egyébként tényleg nem ártana majd egy olyan teszt, hogy ezeket az új kártyákat milyen procikkal is lehet kihajtani. Valószínű, hogy CF(/SLI) mentes konfigban éppen elég egy FX proci is, talán még egy 4xxx-es is, főleg egy 6xxx-os.
-
TGWH
őstag
válasz
HUfantom #309 üzenetére
Nem pont úgy van, hogy 4-6 mag, és fölötte már nem is számít a magok száma, csak a proci ereje? Ezért van az, hogy a hat, nyolc magos amd-k sokat esznek, és így tudják azt, amit egy négymagos intel? Mert nincs ami képes lenne kihasználni ennyi magot, és a jövőben sem járható út, hogy még 4-6 magot belegyömöszölnek a prociba.
letepem, ja, én is attól félek
mint írták, erről híres az nvidia... kihoznak egyet, ami ha megveri a 7850-et akkor 85 ezer forint lesz minimum, ha meg nem veri meg, akkor 75 ezer
ők mindenképpen kaszálnak...
-
letepem
aktív tag
és ha kijön aza 680 akkor van itt még a tarsolyban
[link]
-
válasz
Turbolada II #307 üzenetére
Hát azt már mindenki maga dönti el hogy melyik oldalról választ CPU-t
Azért ha az ember a kártyák tetejéből választ azért a CPU limit miatt nem kéne egy Core1dual mellé berakni. Egy I5 vagy egy jó erős Phenom II már ki tudja vinni a kártyát.atti_2010
Sajnos az a +2 mag lehet totál felesleges nem erősebb játék alatt. Az a +2 mag csak akkor játszik ha a játék ki tudja használni a +2 magot. Ebben én csalódtam a Bullban hiszen az előző generációnál az egyes magok gyengébbek. A régi X6 1100T zamat is csak a 8 magos proci veri de csak 8 szálas alkalmazásokon. -
MarcZ
senior tag
Nagyon tetszetős a 7870!
Köszönjük a tesztet, nagyon jóra és izmosra sikeredett mind a két kártya.
-
Turbolada II
őstag
Egy ilyen kártyához ugye illik egy minimum i5-2300 szintű proci? Javítsatok ki, ha tévednék.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
FireKeeper #303 üzenetére
Nem akarom újravitatni a dolgot csak annyit írtam pendre54 fórumtársnak hogy az FX-4100 helyett inkább FX-6100, ennyi.
-
Turbolada II
őstag
válasz
FireKeeper #303 üzenetére
Az miért nem tartozik ide, hogy mi hajtana ki egy HD7850-est?
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Turbolada II #299 üzenetére
Turbolada II & atti_2010 inkább go ide
-
petyusz87
csendes tag
Zso2: Azért ha nem is 200K hanem 180, de tény hogy elég drága. De ha egy jó 24"-os monitorra fáj valakinek a foga, akkor inkább kicsit kölcsön többet, mint 45-55K egy vacak TN paneles helyett sokkal értelmesebb egy IPS paneles Dell U2412M és ez már a 70 ezres árával sem egy elérhetetlen monitor
Nekem is ilyen van és eszméletlen milyen jó és szép képe van.
A tesztet nagyon köszönöm már nagyon vártam ezen kártyát szereplésére a teljesítményükre nem lehet panasz.
A tesztelt felbontások közül, számomra 1920x1200 a legfontosabb, ezért én is azt a javaslom, hogy a két felbontás külön lehetne venni az összesített grafikonból.
Sajnos az árával már nem vagyok megelégedve annyira.
Az elég koros 3870-em ezen a felbontáson az 512Mb DDR4 rammal elég soványka a mai játékok mezőnyébe szerencsére a konzol port játékok miatt még ezzel a VGA-val is el lehet lenni megfelelő kompromisszumokkal.6870 szép alternatíva lenne de a kb 40% különbség és a kevesebb memória miatt már egy picit kevésnek érzem. A 6950-nel egy szintbe van a 7850 és a 570 egy picit elhúzott de árban is.
A teljesség igény nélkül csinálta egy táblázatot
Tipus: Ár: Teljesít: Telj/fogy: Árban: Telj/fogy/ár: Telj/ár
HD 7850 = 70e == 100% == 100% == 100% == 100% == 100%
HD 7870 = 103e == 119% == 110% == 32% drágább == 89 % == 93,5%
HD 6970 = 95e == 116% == 72% == 26% drágább == 73 % == 95%
HD 6950 = 66e == 101% == 73% == 5% olcsóbb == 89 % == 103%
HD 6870 = 47e == 85% == 76% == 33% olcsóbb == 104,5% == 109%GTX580 = 116e == 129% == 77% == 40% drágább == 68,5% == 94,5%
GTX570 = 80e == 108% == 73% == 13% drágább == 80% == 96,5%
GTX560 = 58e == 85% == 68% == 18% olcsóbb == 93% == 101%A tesztben mért adatokból kiindulva és az árgépen látható "átlagosan"* legolcsóbb árhoz viszonyítva (* nem lehet teljesen megbízni az árgépben, sokszor beragadnak egyes termékek árai, ezért azokat nézem ahol van raktáron és nem a legalacsonyabbat) Ha csak a legolcsóbb érdekelne akkor lenne 6950-ből 64K-ért, 570-ből 78K-ért, 6870 45K-ért, és 580-ból 114K-ért és még sorolhatnám.
Egy kis magyarázat az eredmények miatt: pl GTX580
Ár : 116e*0,6=70e 116-nak 60%-a 70e ezért a maradék 40% a 46e különbség és ennyivel kerül többe a GTX
Telj/fogy/ár: 77% + 60 % = 137/2 = 68,5 %
Telj/ár 129%+60 % = 189/2 = 94,5 %Remélem sokaknak segítettem ezzel a kis táblázattal
-
Turbolada II
őstag
válasz
Motion_Blur #300 üzenetére
Szerintem még várhatsz vele bőven.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Napirajz könyv
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest