- Milyen videókártyát?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Játszom vele, de ritkán. Tavalyig szinte minden nap játszottam. Az egész gépem 2013 óta üzemel, semmit nem cseréltem ki benne.
Időnként kitakarítom, valamint újrapasztázom a processzort és a videokártyát.
Netezem, filmet nézek rajta, ritkán játszom, World, Excel, PowerPoint-ot használok emellett.
Az SSD-re már 2017-ben írta a Hard Disk Sentinel, hogy nem sok van hátra. 2018-ban, hogy kb 1 év lehet hátra. Azóta is kiválóan működik.
Addig megtartom a gépet, amíg le nem robban. Elégedett vagyok vele nagyon, valamint tragédiája a kapitalizmusnak. -
MolGabi
aktív tag
válasz
#64052736 #589 üzenetére
Az nagyon korrekt. Nekem r9 270, már 2GB-tal üzemelő kártyám volt, nagyjából egy akkori 7850-7870 körüli teljesítménnyel, ha jól emlékszem. 2014-ben vettem használtan, sajnos 2018-ban megfáradt. Akinek eladtam, elvitte szervizbe, azt mondták neki, hogy megfáradt valami forrasztás és javítható volt...
Pont gépújítás előtt álltam, pár hónapot kellett volna csak kibírjon.
Neked szerencséd van, vagy nem sokat pörgetted játékokkal.
Gondolom manapság már legfeljebb videónézésre elegendő. -
törölt tag
Még mindig üzemel a kártya.
Naponta használom.
Nem tudom olvassa-e valaki, vagy az idő múlása maga alá temeti a hozzászólásomat. -
törölt tag
A mai napig használom minden nap a VTX3D HD 7850 X-Edition 1GB-os kártyát, amit 2013-ban vásároltam.
-
winhate
őstag
Melyik drivert erdemes hasznalni ?
win7
(gigabyte 7870 hd oc 2gb) -
normen82
tag
Ha begondolok,anno 50e fölött volt a 7870 használtan,most pedig 18 körül.Nem semmi.
-
Hompi01
tag
Sziasztok! Sapphire 7870 hűtőjének egyik ventije beszart. Hol tudnám cserélni?
-
dethroner
veterán
A 7850-es kártya hdmi porton tud 5.1-es hangot továbbítani?
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
Kérdésem lenne egy SAPPHIRE HD 7850 2GB GDDR5 kártyánál normális a 101°c Furmark-alatt?
-
Homies
újonc
Szerintetek 350 W-os táp elegendő ehhez a kártyához? Ha nem, tudtok olyat,amit elvisz ez a táp,és full HD felbontást is biztosítani tud?
-
ProAltx
újonc
Jó kis tesz, nekem HD 7870-em van és jó
-
SteaMMouse
csendes tag
Nekem majd 1 hónapja került megvételre a 7850-em (45 000-ért nem igazán találtam jobbat ár/érték arányban még ma sem). Elég jól muzsikál még így ennyi idő múltán is.
-
motown5l
senior tag
válasz
hugo chávez #577 üzenetére
catalystba is ezt az órajelet mutatja.ez egy 7870 es lenne,de valamiért magasabb az órajele a szokásosnál
es a shaders is több. -
motown5l
senior tag
Ez milyen fajta 7870? mert ez volt a dobozban
-
Trias86
csendes tag
Sziasztok! En egy gigabyte 990xaud3 alaplaphoz vennék egy gigabyte 7870oc videokarit,főként fps játékokhoz.kérdés, hogy megéri e? nincsenek gyári hibái meg ilyesmi?
-
ult1mate
tag
válasz
Royalkrisz #564 üzenetére
Megerősíteni tudom csak a hozzászólásod, ugyan nekem nem OC, de Dual X verzió van aztán csináltam belőle OC verziót.
Eddig tökéletesen bevált.
Nagyon hűvös és nagyon halk még terhelés alatt is. -
Edy92
tag
Helló! Nem tudom jó helyre írok-e, az érdekelne hogy egy fx6100-as és egy ASUS HD7870-DC2-2GD5-V2 mennyire lenne nyerő páros?
-
Royalkrisz
csendes tag
Helló. Megnéztem az alaplapod paramétereit elvileg nincs akadálya.De jobban ki hajtja egy 2v3 generácios i sorozatú procival. De ehhez alaplapot is cserélned kell meg memóriát.
Ha alaplapot cserélnél én ajánlom neked az Asrockot. Mivel nem egy drága alap lap és tuja azt amit a nagyok.
7850 serialból nekem egy Sapphire 7850 oc 2 Gb Dual-x 14-20 van.Nagyon meg vagyok vele elégedve.Bátran ajánlom.De ez attól is függ h te melyik márka híve vagy.Remélem tudtam segíteni.
-
gthomma
senior tag
Sziasztok!
Egy 7850-et szeretnék venni, a kérdés hogy működik-e Gigabyte EP45-UD3LR lapban?
Core2Quad Q9550 elég a kártya kihajtásához ? -
Gerolimo
csendes tag
Sziasztok,
egy powercolor 7850-es kártyát képes egy Intel Dual Core E5700 processzor meghajtani, vagy feltétlen kell vegyek új processzort? Ilyen kártyát érdemes venni 35-40 ezerért? Akinek ilyen fajta kártyája van, az tudja húzni, tehét elég rajta az egy hűtő? -
Jackal11
csendes tag
Sziasztok!
Tudna nekem Valaki segiteni?? -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Royalkrisz #566 üzenetére
Az egy dolog, de legalább nincs nagy esélye a blackscreen hibának, amivel aztán szívhat a gariztatással.
-
Royalkrisz
csendes tag
válasz
Malibutomi #565 üzenetére
Hát ízlések és pofonok.Én 7xxx a szériából a Gigabyte-ról hallottam rosszakat.Túl hangos rezeg hűtés.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Royalkrisz #564 üzenetére
Én meg azt mondom sapphiret ne vegyen, mert rengeteg a hibás.
-
Royalkrisz
csendes tag
válasz
szmayer1 #563 üzenetére
Hello. Én merem neked ajánlani a 7850 abból is sapphiret. Nekem most ez van a gépembe és mindent visz full hd-ba maximális beállítások mellet. Pontosítva ez van a gépembe Sapphire Radeon 7850 oc 2Gb Dual x-es tipus száma 11200-14-20G.
(http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1160&pid=1672&psn=&lid=1&leg=0)Van ennek egy másik testvére is ez tartalmaz HDMI kábelt ennek a típus száma:11200-1-20G.
Meg ha jól emlékszem bizonyos paraméterekben eltér.
De még van számos típusa.Illetve találsz róla tesztet is itt prohardver oldalán.
Sók sikert kívánok a döntésbe.Remélem segítettem.
-
szmayer1
senior tag
Sziasztok.
Szerintetek Radeon 7850 OC vagy GTX 660 OC?
Egyébként felteszem a kérdésem a másik topicban isEgyszerűen nem tudok dönteni. A mai fps típusú játékokra kéne. Nemsokára szeretnék beruházni egy nagyobb monitorba (24 coll) és ott már szeretném kihasználni a 1920x1080-as felbontást. jelenleg egy GTX 260 OC van most a gépemben. Ez is tökéletesen megfelel 1280x1024-ben, csak félő hogy a full HD-t már nem fogja bírni.
üdv -
Cyberpunk
félisten
Inkább nem ide bocs...
-
kpzs
csendes tag
Hello!
Bocsánat,h nem írtam, nem voltam mostanság a fórumon. A helyzet megoldódott! Az a helyzet,h a tápom (chieftec ctg-500) azon ága max 20A-t tud leadni, de vszinű,h többet kérne nagy terhelésnél, így letiltott. Most a két 6pines vga csati a táp különböző ágairól van lehozva, és így már minden jó, nem tudtam sehogy sem megölni újraSzal az ágankénti max áram volt a hunyó!
Üdv -
Jocika84
tag
Helló!Én is ugyan ebbe a hibába futottam bele de az enyém már gariztatni van..Ez széria hiba.Külföldi fórumokon is rengetegen panaszkodnak ugyan erre a hibára ami egy kis alkat rész hiba miatt van a gpu-val ellentétes oldalon a nyákon.Javítani nem lehet, nekem valószínűleg cserélik mint sokmindeni másnak.Ezt a hiba majdnem mindegyik gyártónál van amit el is ismertek.Az újabb gyártásúakkal azt írták hogy már megoldották ezt a gondot.Szóval szerintem gariztasd mert cserélniük kell.Üdv
-
csuszi
aktív tag
az ilyen hibákat 100%osan csak úgy lehet szűrni, ha egy barátod gépével kombózva szépen komponensről komponensre haladva nézed mi a ludas.
vga ki, másik be. van hiba akkor megvan a győztes, ha nincs menni tovább.
tudom szopás, de kicsi az esély hogy máshogy rájöjj.
kezdetnek minden defaultra, ram vga proc.
ha van hiba, driver is friss akkor valszeg hw.
oszt jöhet az első bekezdés. -
petymeg
addikt
Sziasztok!
Korábban is jelentkezett nálam az a hiba hogy gépigényesebb játékoknál és benchmarkoknál elsötétült a kép és zúgott a hangszóró.
Én ezt akkor úgy gondoltam, hogy amiatt van, hogy az ivy processzorok nem tolerálják a ramot 1.65 v-on. Ezt a cpu topikjában írták egyébként.
Ezért 1333-on és 1.5 v-on hajtottam a ramokat, gyakorlatilag a bios alapbeállításán és nem is jelentkezett a hiba, ha pl a BF3 multi alatt nem izzasztottam (ha 60 fölött volt az fps).
De mostanában a Crysis 2 futtatásakor ismét jelentkezik a hiba. Sötét kép és zúgás.
Ez a vga hibája lehet? Sapphire 7870. -
Crydan
senior tag
Installer leszedi előtte, ha viszont telepítés után nincs Catalyst Control Center, akkor lekell szedni a Drivert és csökkentett módban a Driver Sweeper programmal minden "maradékot" le kell szedni, majd normál módban újratelepíteni, nekem már voltak ilyen gondjaim, remélem segítettem
-
systy
csendes tag
Plíz, help!
Egy i5-2500k az ASUS P8Z68-V PRO alaplapban ki tudná "hajtani" a HD 7870-et?
Thx -
petymeg
addikt
Üdv!
A legújabb 12.10-es drivert szeretném felrakni.
Előtte a régit el kell távolítani vagy az installer leszedi? -
Pandur
csendes tag
Sziasztok .
Videokártya vásárlás előtt álok és a Sapphire 7870 GHZ Editiont néztem ki mivel 200 eu-ért belehet szerezni . Át olvastam a fórumot és sokan panaszkodnak rá ,hogy lefagy . Ez egy kicsit elriaszt , a többi gyártó sokkal drágább .
Ugyanebben az árban tudnék Msi 7850 TF III vagy Msi 660 TF III venni . Szerintetek mi lenne a legjobb választás ? Üdv -
Jocika84
tag
Helló!
Én is ugyan ebben a cipőben járok nálam is ugyan ezt csinálja és még nagyon sok embernél a fórumok teli vannak ezzel a hibával.Az ati tud a hibáról de még nem csináltak vele semmit.Lehet másnál jól működik csak nálad nem fog. http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=364498.Itt vannak "megoldások" van akinél működik van akinél nem teljesen változó.Sok szerencsét.
-
kpzs
csendes tag
Grafikus tesztet a 3dmark 2011-et futtattam, nem fagyott ki régebben. Most rakom fel újra, majd írom,hogy változott-e a helyzet
Nem minden játéknál, de mindegyiknél full-beállításnál csinálta ezt. Olyan játékoknál, amire azt mondták,h fullhd-t vinnie kell simán ennek a konfignak. Nemsokára küldöm az eredményt. -
-
kpzs
csendes tag
Hello!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Sapphire radeon hd 7870-em és van, pontosan ez:
SAPPHIRE 11199-00-20G HD7870 2GB GDDR5 GHZ EDITION PCIE.
A gondom az vele, van, amikor játék közben egyszercsak leveszi a képet a monitorról. Nem reagál a billre, csak reboot marad. A hőfok tekintetében nem tudom,hogy milyen a kikapcsolás előtt, de 65fok volt az eddigi legmagasabb, amit láttam. Ha bárkinek van ötlete,hogy miért lehet ez,kérem segítsen.
Üdv! -
csuszi
aktív tag
-
Formaster
addikt
Valaki tesztelte már a 7850-et Starcraft 2 -vel? Felbontás is érdekelne, meg egyéb +/- tapasztalatok
-
perryke
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsotokat kérném a következőben:
5870es kártyámat szeritetek 7850re vagy gtx570re cseréljem?
1920x1080on játszok.
Köszi a segítséget!
-
mgergo89
csendes tag
Nekem egy ASUS P8H61-M alaplapom van sima PCI-E 2.0 slottal. Ezzel az alaplappal működne a HD 7850 vagy ahhoz már kötelező a PCI-E 3.0?
-
Peathee
senior tag
Kedves házigazdák!
Valahol mintha már olvastam volna, hogy terveztek egy többmonitoros Eyefinity tesztet is. Mikor lesz abból valami? Nagyon érdekelne, hogy a 78xx kártyák hogy bírják a 3x 1680*1050-et vagy esetleg a 3x 1920*1080-at a mostani és kicsit régebbi játékokkal.
-
minneapolis
csendes tag
válasz
csucsbicep #529 üzenetére
Köszi a segítséget!
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
minneapolis #528 üzenetére
7850-et vedd.
-
minneapolis
csendes tag
1920×1080-as felbontásba játszanék, az alaplap egy asus sabertooth 990fx, amd phenom2 965 tuningolva amit visz, a táp meg attól függ h melyik kártya menne bele, olyan 650es chieftec vagy ilyesmi márka cf esetén, ha elég lenne hozzá...
-
Izzé
őstag
válasz
minneapolis #524 üzenetére
Mekkora felbontásra használnád és milyen konfigba menne (lap, proci táp...)?
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Több helyen erősebb a HD6850C, de a 2x1Gb vram kevés lesz sok helyen.. Pont ott, ahol a 2 gpu még bírná bőven, de elfogy a vram és az kellemetlen. A 7850 jobb választás, 2GB-al rendelkezik és elég jól lehet őket tuningolni is.
-
Yany
addikt
válasz
Szvsz millió érv van a CF rendszerek ellen, amelyek felsorolásától eltekintenék, de bőven találsz anyagot/hszt a témában. Ha elfogadod a véleményem, bármely egykártyás rendszerrel (még ha egy kicsit lassabb is) nyugodtabban alszol, mint cf/sli mellett.
-
minneapolis
csendes tag
Üdv. Szerintetek egy hd 7870, vagy egy hd 6850 crossfire lenne az erősebb, vagy 6850 helyett esetleg még egy hd 6790 cf ?
-
Yany
addikt
válasz
seederking #522 üzenetére
Nagyon nagy előrelépést ne várj, de azért lesz. Ahogy elnéztem mostanában az eredményeket, érdemes kifejezetten azokra a játékokra/szoftverekre koncentrálnod, amiket használsz, mert nagyon változó, hogy miben jeleskednek és miben kevésbé, bár eleve Radeon-ról váltva általános lesz az előrelépés. Főleg, ha tuningolsz is.
-
-
Yany
addikt
válasz
seederking #519 üzenetére
Ha rám hallgatsz, az 5870 elég jól tolja még mindig, szóval annyira nem érdemes még kapkodnod. Ha mindenképp vennél, én a 7-es széria felé befolyásolnálak, mert várható, hogy jobban javul az amúgy sem rossz teljesítménye 1-2 driver után, de szerintem egy 5870-nel a gépedben elég jól elevickélhetsz még, és megvárhatod, amíg olcsóbbak lesznek. Ha a 78xx mellett döntenél, ajánlom a rövid beszámolómat, hátha segít a döntésben: Sapphire 7870
-
seederking
őstag
Sziasztok.
Tanácsot szeretnék kérni tőletek.Vga cserén gondolkodom Hd5870
Szerintetek 6970 vagy 7850 lenne jobb választás?
A 6970 teljesitménye elég meggyőző de a fogyasztása,hűtés hangjárol jokat nem olvastam.Viszont nem szeretnék tul nagy elvárásokat támasztani a 7850 felé és nem tudom làtszana e a javul,teljesitmény az 5870-hez képest.Full hd-ban használnám és elég hard.spec. játékokhoz.Mit tanácsoltok?
Köszönöm a segitséget. -
brekiisti
tag
válasz
KaakukK16 #509 üzenetére
Én is ezen rugóztam egész héten nekem a konklúzió az lett hogy kb 2 évig még nem cserélem a monitorom 4850x2 ről váltok most semmi értelme 7870 nek a 7850 bőven kiszolgál. Azt ha bejön a sokak által várt árcsökkenés beszerzek még egyet ha megtehetem és megy CF be
aztán veszek Full HD monitort
-
-
Ez érthető módon sokaknak nem tette igazán vonzó alternatívává a HD 6970-et és a HD 6950-et.
Hát én HD5850 tulajként most se tudom, hogy mitévő legyek.
Annyit látok, hogy volt már mostanában egy-két játék, amik alá elfért volna egy kicsit gyorsabb VGA, és gondolom ez a tendencia inkább egyre meredekebben sodor majd abban az irányba, hogy "lassan új VGA-t kéne már venni", de pillanatnyilag fogalmam sincs, hogy mégis melyiket.
A HD7950 már elég gyorsnak tűnik a HD5850-emhez képest, de nagyon drága. (Nekem pedig mostanában kisebb a büdzsém, mint annak idején, mikor a mostani kártyám vettem, szóval nem igazán akarok 100+ kilót kivágni egy VGA-ra), de a HD7850/70 nem tűnik elég gyorsnak ahhoz, hogy meg legyek győzve arról, hogy a gyakorlatban is megérezném-e a váltást. Pénz viszont arra is menne el rendesen...
Sőt, én full-cover blokkal használom a VGA-t, amit nehezebb eladni és tovább növeli a csere költségeit, ami szintén arra motiválna, hogy teljesítményben is minél nagyobbat lépjek, ha már mocorgok, viszont blokkal együtt még költségesebb a dolog és már végképp elriaszt egy HD7970+EK blokk ára, hogy csak úgy nyomjam bele a gépbe...
Például költhetek most kijelzőre is (épp most jön a boltokba az új plazma TV széria érezhetően jobb kontraszttal és mozgókép kezeléssel, ami talán többet is dob a játékélményen is, mint hogy be tudok-e kapcsolni pár extra szűrést vagy sem a játékokban és filmek alatt is hoz javulást...), szóval most hajlok arra, hogy még egy generáción át marad a HD5850. (Legalább tuningos, most is 1000/1200-on jár...)
-
KaakukK16
aktív tag
Sziasztok!
Azon gondolkozom, hogy a 7850(75K körül) vagy 7870(101K körül) érné meg jobban? Nekem a max felbontásom 1680x1050 tehát egyelőre nem tudnám kihasználni a nagyobb felbontást, a lap: Z77-extreme 4, 8GB 1866 Ram, 2500k, megérné az a +30 K vagy tényleg felesleges!?
-
Fitzgerald
veterán
Na erre vártam már egy ideje, ugrok is neki.
-
breezer88
tag
A teszt alapján nekem az jött le, hogy ár/érték arányban a 6970-es éri meg a legjobban, szerintetek, hogy van ez? A másik meg, hogy a 6990 miért maradt ki a tesztből? Az teljesítményre még a legjobb 7xxx-es kártyát is veri, nem??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Tíz VGA-val eresztettük össze a játékosok keménymagjának szánt két HD 7800-as kártyát.
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Suzuki topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One mobilszolgáltatások
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Xbox tulajok OFF topicja
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- További aktív témák...
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- ASUS GeForce RTX 4070 12GB Dual White OC Edition
- 3DB gyönyörű EVGA GTX260-275-285 Eladó !!
- 27% Számla! Sapphire RX 7900 XTX Vapor-X 24GB GDDR6 Nitro+ Videokártya! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 14" HD+ I DP I W10 I Garancia!
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest