- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Steam Deck
- Hobby elektronika
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nerazim
őstag
válasz
kenand #35252 üzenetére
Üdv!
Én anno az okosotthon topikban is megkérdeztem és azt a választ kaptam, hogy elég erre egy Rpi 0 is, ezért lapul már több, mint egy éve a fiókban -
kenand
veterán
válasz
kenand #32514 üzenetére
Na most megint nem tudok rálépni SSH-n, de működik, sőt látszik a lokál hálón..... de végül is megy, csinálja amit akarok tőle, ha állítani akarok valamit,. majd újraindítom (áramtalanítva, még ha nem is szerencsés úgy...)
Ha billentyűvel elérem az SSH le és visszarakást majd még megpróbálom esetleg... -
azbest
félisten
válasz
kenand #32508 üzenetére
nem lehet, hogy a ipv6 is van és azon kommunikálnak (ha csak hostnévvel hivatkozzák egymást és nem címmel), míg valamiért az ipv4-edet meg kinyírja valami? Elvileg nem kéne elérhetetlenné tennie semmilyen energiagazdálkodásnak sem.. főleg ha rajta keresztül megy ki adat.
-
válasz
kenand #32499 üzenetére
Miért? 2$-ért lehet wifi dongle-t kapni. A beépített wifi nem való komoly feladatokra, max romokat feltölteni Nintendo emulátor alá.
Inkább csak olyan "miért ne zsúfoljuk bele ezt is, ha meg tudjuk tenni" megoldás, vagy ha úgy tetszik tech demo... Lehet, hogy Bluetooth nélkül meg atomstabil.
-
-
UberMutant
őstag
válasz
kenand #32482 üzenetére
az hogy nem tudsz rálépni mit jelent? timeout vagy visszautasítja a kapcsolatot?
logokban valami?ssh szerver újratelepítes?
On some systems the package ssh-server is called openssh-server.
sudo apt-get purge openssh-server (vagy ssh-server, amelyik a neve a rendszereden)
uninstall with purge, and:sudo apt-get install openssh-server (vagy a másik név ofc)
The purge is to remove config files that may be broke.szerintem azért nem tudsz "rálépni" mert nem is megy a szerver
-
golya87
őstag
-
azbest
félisten
válasz
kenand #32406 üzenetére
A gyorsabb sebességhez 3.3v módokat is kéne tudnia az olvasónak, amit viszont nem implementáltak. Az 5v-os módot tuningolták fel kb specifikáció feletti sebessgére, ezért nem mennek 22MBájt/sec fölő a legjobb kártyával sem.
Persze van lehetőség tovább fokozni, csak nem biztos, hogy bírja a kártya [link]
Meg esetleg a beépített wifit meghülyítheti, mert az is sdio-n ül.Egyébként kíváncsi leszek, hogy mi lesz a nagy durranással, amire az emberek számítanak.
A 25 dolcsis cm3+ után lehet inkább valami olcsó 3as alapú pi zero lenne a következő nagy dobás az alapítványos mércével. Ha továbbra is mint oktatási eszközt nézzük elsődleges célként. -
Murdock1981
tag
válasz
kenand #32399 üzenetére
Így van, csak azért írtam, hogy gond nélkül megbirkózik vele. Usb2 a külső házam és így pc-re dugva max 30Mbyte az adatátvitel, de eddigi használat során teljesen elég volt ez a sebesség. A torrent letöltés átlag 5Mbyte-al megy a Pi-men, nekem ez is elég. Ezen igények mellett nekem a fogyasztás volt a mérvadó.
-
azbest
félisten
válasz
kenand #32353 üzenetére
bluetooth hangot használsz? Az betehet a 2.4GHz-es wifinek, mert osztoznak a frekvencián. Próbáld ki nem bt hanggal.
osmc = raspbian + kodi előre beállítva. Esetleg tégy egy próbát azzal is. ha nem futtatsz más programokat a háttérben, akkor nem lehet nagy különbség. Csak a leállításnál szabályos kikapcsolás kell, kevésbé hibatűrő, mint a libreelec megoldása, ha kivágod az áramot alóla.
-
azbest
félisten
válasz
kenand #32349 üzenetére
annó nekem mini routernél, aminél szintén pcb antenna volt, azt tapasztaltam, hogy élére állítva lényegesen nagyobb jelerősség volt. Ez talán a pi zeron Wnél is igaz lehet. Nem tudom milyen elrendezésben próbáltad. Tehát a zero nyákja merőleges legyen a talajra, ne pedig párhuzamos vele.
A mini routeremnél ettől teljesen erős jel lett 2 falon át, míg fektetve megszakadt mindig.Bár lehet az sem segít, hogy közrefogják a kábelet az antennáját. Ha minden kötél szakad, hát könynen fel lehet forrasztani rá csatkakozót külső antennához.
Egyébként az erő miatt, esetleg problémásabb hang codec-ek cpu igénye miatt tényleg egészen más ligában játszik az s905.
-
kenand
veterán
válasz
kenand #32220 üzenetére
Kicsit elgondolkodtam a dolgon és lehet ennyit tud a Pi Zero W belő Wifi-je, mivel nincs rajta antenna kivezetés.
(BT-je is csalódás sajnos)
3-4m azt is lassú sebességgel, bizonytalanul. Kicsit sokat akartam tőle...
Csak azért volt furcsa, mert egy másik Pi Zero W-vel ugyan onnan elpötyögött a raspbian, persze sokkal kevesebb egy Domoticz kommunikációnak a sávszélesség igénye... -
kenand
veterán
válasz
kenand #32217 üzenetére
Legszívesebben mondanék egy cifrát.... miután felléptem egy usb Wlan-nel és párosítottam egy BT egeret, mivel az egy szem USB helyére már nem mehetett usb-s egér.... kapcsolódott a NET-hez és egyszer csak megjelent a beépített wifi kártya is, utólag....hogy ezt miért így csinálték meg.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Dark Souls sorozat
- BestBuy topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 256GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD / ASUS 1660 6GB
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Eladó a csótány PC! i5-12400, 16GB RAM, GTX 1660 Super, SSD + HDD
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest