Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penge_4
veterán
Sziasztok,
Én is gondolkoztam egy ilyen beszerzésén (inkább a Banana Pi tetszik).
Elsősorban torrentre lenne használva (ebben a maximumot kéne nyújtania). HDD-nek lehetne egy USB-s külső vinyó, aminek nem kell külön táp. Ezt gondolom elbírná. Egyéb perifériát (billentyűzet, egér) akár le is lehetne húzni róla miután elindult a kliens.A legfontosabb az lenne, hogy folyamatosan fusson sok (4-500) torrenttel. Nyilván seedben tartásról van szó, nem arról, hogy egyszerre ennyit töltene le vagy töltene fel maximum sebességgel. Ebben az esetben olyan 10 szimultán letöltés illetve 20 szimultán feltöltés (a pár kB/s-től a megabitig, leecherfüggően), amivel számolni kéne. Ezt bírná stabilan?
A második, amennyiben az elsővel képes megbirkózni, mivel alacsony fogyasztású és úgyis folyamatosan üzemel, ezt lőném ki HDMI-vel (HDMI->DVI átalakítóval) fullHD monitorra és filmeket néznék rajta. Mennyire bírna 1080p-s filmeket a folyamatos torrent mellett?
Ezek mellett még nyilván egy localhost webUI futna, amivel hozzáadnám a letöltendő torrenteket.
Valamennyit visszaolvasgattam a topicban, írták, hogy az USB-je nem annyira stabil, meg előfordul, hogy lefagy.
NAS-on is gondolkoztam, de azokon saját firmware van valami gagyi torrentklienssel meg egy rakás kéretlen, általam nem használt szolgáltatással (felhő, biztonsági mentés, RAID, stb.), ellenben hiányzik belőle a rugalmasság, amit egy oprendszer (akár Linux, akár Android) kínál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen légkondit a lakásba?
- One mobilszolgáltatások
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Autós topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Napelem
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rajzol, fest, photoshopozik valaki?
- További aktív témák...
- Eladó Konfig I5-10400F 32GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD RX6600 8GB!
- Eladó 2tb szerver hdd több db
- Intel NUC 11 mini PC i5 / 16GB RAM / 250GB SSD / Windows 11 Pro
- Mac Mini M2 8/256GB vagy akár +1Tb + trackpad ,magic mouse ,dock
- AKCIÓ! GAMER PC: RYZEN 5 5600X (6mag/12szál) +RTX 3070 Ti +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 70 FÉLE HÁZ!!!
- Eladó karcmentes Realme 7i 4/64GB / 12 hó jótállással
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Keychrone Q1 V2 billentyűzet / Számla / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest