- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ereshkigal
őstag
válasz
Penge_4 #9524 üzenetére
Kérdés, hogy mit értünk bír alatt?
Nem akarok beleszólni a nagyok dolgába, mert csak pár napig volt nálam most egy B+ kipróbálásra, de nagyot csalódtam benne. Persze én vagyok a hibás, mert 1. mit vártam, nem torrent szervernek tervezték, 2. nem olvastam utána, hogy az ethernet és az usb egy vezérlőn lóg, és bizony instabillá válhat (+ azt már írták előttem, hogy ne várjuk tőle az USB2 sebességét).
A lényeg: belőttem próbaként 5 torrentet, hadd töltse őket, majd elutaztam két napra. Ránéztem telefonon, egy darabig mentek a letöltések, aztán kb. 2 óra múlva már nem tudtam elérni a Pi-t ssh-n, "tetszhalottra" fagyott. Visszatérve áramtalanítani kellett. Majd alaposabban átnyaltam a transmission konfig fájlját, egyszerre csak egy torrentet töltsön, ne legyen túl sok peer, stb., így rendben volt napokig. Szerintem 200+ torrentnél csak az kérdéses, mikor fagy majd csutkára. -
Warter
addikt
válasz
Penge_4 #9500 üzenetére
Vegyél valami olcsó nas-t 30-40e-ből már van, azon tudsz megosztani és torrentezni is.
hemaka: Nem tudom, hogy milyen mail szervert akarsz használni, de a "smarthost" az amit be kellene állítanod a szolgáltatod szerverére és akkor ki fognak menni a levelek.
pl: sendmail+upc - define(`SMART_HOST',`mail.chello.hu')dnl
-
tvamos
nagyúr
válasz
Penge_4 #9493 üzenetére
Annyti tennek meg hozza, hogy Raspberry Pi Broadcom chip-je mobil processzor vonalon regi, elavult. Gyakorlatilag csak a kozosseg tartja eletben. Es azert egy modern mobiltelefon sem tudja az altalad emlitett dolgokat egyszerre. (Kulon-kulon persze igen...)
Talan egy Odroud-U3... vagy inkabb XU3. Ez jobb topic itt.
De akkor mar inkabb egy J1900-as alaplap, sok SATA porttal. -
moli.hu
őstag
válasz
Penge_4 #9493 üzenetére
egyreszt, fokent attol ilyen gyenge a raspi, hogy bugos az usb-hub vezerlochipje, amin atmegy az osszes usb- (tehat a hdd is!) es lan forgalom. masreszt pedig attol, hogy ez egy mobilchip, aminek a tervezesenel az adatatviteli sebesseg huszadlagos, nyolcvanadlagos volt. harmadreszt seeden tartos torrentnel (tehat ahol nem 1 darabot toltesz 100Mbittel, hanem 100 darabot 1Mbittel) a nyitott fileok es socketek szama szamit inkabb, amihez keves a ram es a cpu (konktextus-valtas overheadje miatt?). emiatt komoly torrentre teljesen alkalmatlan.
en a csalodas utan olcson szereztem egy hasznalt, most 6 eves(!) atomos miniitx alaplapot, amin 140 torrentet seedelek es a cpu kihasznaltsaga csupan 25.8%, na ennek a tizedevel tesztelve se birta el a raspi. -
Spuri2000
senior tag
válasz
Penge_4 #9488 üzenetére
Én is erősen gondolkodok rajta!
Azonban ha még egy kicsit hozzá rakok akkor tényleg tudok venni egy AM1 gépet és azon biztos megy minden! Nem tudom még nem döntöttem!
A Banana Pi nekem is szimpatikus, de szimpatikusabb lenne ha 2 sata lenne rajta és az ár 5-8 k kevesebb lenne!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen okostelefont vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen GPS-t vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Diablo IV
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 256GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD / ASUS 1660 6GB
- Ryzen 7 9800x3d RTX 4070 ti
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2020 4TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest