Új hozzászólás Aktív témák

• Hyperion

senior tag

Sziasztok!

A napokban elkészültem a saját Raspberry projektemmel. Hátha más is kedvet kap a legózáshoz, ezért megosztom veletek :DDD

A célom egy Logitech Squeezebox szintű eszköz megépítése volt, természetesen kompromisszumokkal.
    Webes felületre nem volt szükségem, viszont okostelefonnal, bármilyen PC-vel, távirányítóval, dedikált gombokkal vezérelhetőnek kellett lennie.
    Kényes vagyok a hangminőségre, ezért egy ár/érték arányban elfogatható Behringer UCA USB-s hangkáryát választottam, amihez építettem egy szűrt, stabilizált tápot. Ez utóbbi, kizárólag a hangkártya működtetéséért felelős, semmilyen más eszköz nincs rákötve, nem terheli/zavarja.

Jellemzők:
    Hardver:
    - 4A-es kapcsoló üzemű táp.(Raspi GPIO-n,USB-hub,Relé,LCD)
    - USB hub által biztosított, és kivezetett 4 USB port.
    - Raspi által vezérelt 2 csatornás optocsatolós relépanel (1 ág: Sorba kötött sztereó erősítő, 2 ág: Belső stabilizált táp )
    - Egyedileg épített szűrt,stabilizált tápegység, lehető legtávolabb helyezve a hangkártyától
    - 20x4-es LCD kijelző
    - 5db egyedileg programozható tact switch (Prev,Next,Mode(webradio/filemode),standy(Stab táp ki, LCD ki), play/stop )
    - HDMI splitter a hátlapra kivezetve
    - Infra vezérlés
    - Lézer vágott plexi

Szoftver:
    - MPD alapú lejátszás
    - Python alapú programkódok
    - Fájlfigyeléses eseményvezérlés. pyinotify (Leginkább a távirányító miatt.)
    - Csatorna, előadó, számcímkijelzés
    - A hanyagul kezelt streameknél a rádió honlapjáról automatikusan letöltődik a "most játszott" adat.
    - Menü rendszer, a nagy mennyiségű rádiócsatorna kezeléséhez.
    - FILE-Mode, a HDD-n tárolt zenékhez.

Nem vagyok programozó, és mivel ez életem első valamire való Python kódja sok hibát/fölösleges dolgot tartalmaz ezért nem tenném közzé. Persze, ha valakit érdekel szívesen elküldöm.

Hát ennyi... Nagy élmény volt az építés, és már pár napja üzembiztosan megy. :)

CSatolok 1-2 képet. (Bocs a minőségért, már elég sötét volt...)

Új hozzászólás Aktív témák