- Milyen videókártyát?
- Raspberry Pi
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- DUNE médialejátszók topicja
- VR topik
- Eddigi legerősebb csatamágusát dobta piacra az Intel
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Utolérte az áremelés a PlayStation 5-öt
- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topic
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasti74
senior tag
Sziasztok!
Van egy Pi 3 B+ masinám 7"-os "official" kijelzőre építve, a hozzá való házban.
Évek óta zenelejátszónak használom. A múlt héten szét kellett szednem, mert frissítés után fejre állt rajta a Volumio, a memóriakártya meg ugye csak a burkolat levétele után hozzáférhető. Már sokszor szétszedtem, volt rajta más rendszer is, cseréltem kártyát gyorsabbra stb., legalább 10x az évek során...
De most valami meghalt benne. A Pi működik, a Volumio fut, szól a zene, csak éppen a kijelző sötét (illetve mintha háttérvilágítása lenne, meg kellene néznem sötétben)
Az sem látszik rajta, hogy bootol a Pi, és utána is üres... Azért tuti, ami fic telepítettem az érintőkijelző plugin-t, de persze ugyanúgy semmi.
Szétszedtem újra, minden kábel a helyén van.
Próbáltam másik táppal, a kijelzőre dugott táppal, újra széthúztam - összedugtam mindent, a helyzet változatlan.
Itt el is fogytak az ötleteim :-(
Kinyírhattam pl. statikus feltöltődéssel a kijelzőt? Vagy a Pi-t?
Az a gáz, hogy rendelnék egy másik kijezőt, de ha a Pi ment tönkre, akkor lesz két jó kijelzőm, és egy rossz Pi-m.
Le tudom tesztelni valahogy a Pi-t, hogy jó-e a kimenete?
Gondolom nem... De gondoltam azért megkérdezem ;-)
Előre is köszönöm az ötleteket, üdv: Vasti
Új hozzászólás Aktív témák
- BMW topik
- Windows 10
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Stranger Than Heaven: öt korszakon át mesél az RGG új játéka
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Raspberry Pi
- További aktív témák...
- Intel DH57JG LGA1156 ITX alaplap, 8 GB DDR3 RAM, i3-540 processzor
- MPG Z490 GAMING PLUS + Intel Core i7-10700K 8-Core 3.8GHz LGA1200 + Kingston FURY Beast 16GB (2x8GB)
- Intel Core Ultra 7 265KF RX9060XT minőségi PC teljes garancia
- Ryzen 7 5800X / AIO / NITRO+ RX 9060 XT 16GB / B550M WIFI / 32GB RAM / 1TB NVMe SSD / 650W GOLD
- Dell Optiplex 3050 SFF,i5-6500,8GB DDR4,256GB SSD, WIN11
- AKCIÓ! Dell SE2222H 22 60Hz FHD VA 8ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- 512GB NVMe SSD, 1 év gar - 2230
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- Owl Labs Owl Bar 4K Videokonferencia Rendszer FRS100
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
wassermann