Új hozzászólás Aktív témák

• Longeye

tag

Sziasztok!

Kb. 2 éve vettem egy Raspberry Pi 4-et (2GB RAM) és kicsit szórakoztam ugyan vele, de nem igazán volt rá szükségem, csak szerettem volna beletanulni valamennyire, meg megnézni mi is ez. A felületes ismerkedésen kívül nem volt más célom.
    Most viszont szeretném használni.

Azt gondoltam, felírom Pendrive-ra az Imager-rel vagy az Etcher-rel a telepítő image-et (mindkettővel próbáltam) és ugyanúgy, ahogy PC-n szoktam, szépen feltelepítem a Linux-ot, a Pi-ben lévő SD kártyára.
    Expert install-al szoktam, mert szeretek mindent kézzel pontosan a saját tapasztalataimnak és ízlésemnek megfelelően beállítani.

Ok! Már tudom, hogy ez így nem megy. Végül az SD kártyára írtam ki az image-et és arról boot-oltam. Most legutóbb egy Kali linux-ot, egyelőre az csücsül rajta. Tanuláshoz, ismerkedéshez bőven jó lesz most az is.

A kérdésem az lenne, miért nem tudtam boot-olni a pendrive-ról. Nyilván tutorialok segítségével próbálkoztam. Az eredeti málnás OS volt rajta és megpróbáltam a raspi-config-ban átállítani a firmware-t és a boot order-t is, mégsem működött.
    Ezekben az image-ekben amolyan félig előtelepített OS-ek vannak?
    Azért gondolom, mert első indítás után nem kérdezett semmit, csak kiterjesztette a fájlrendszert az egész SD kártyára, ahogy a státussorokból láttam. Persze most angol beállításokkal fut, még nem állítottam át.

A másik kérdésem, hogy nálam az egér és az egérkurzor úgy működik, mint egy bolygó és a holdja. Ha mozgatom az egeret, az egérkurzor túlszalad azon, ahol megállítom. Így elég körülményes navigálni vele. Nem találtam megoldást erre a problémára, sajnos, illetve amit találtam, az nekem nem működik. Ha valaki tapasztalt már ilyet és meg tudta oldani, akkor megköszönném, ha elárulná hogyan.

Új hozzászólás Aktív témák