Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- RAID
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Erősítő, hangfalak
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Longeye
tag
válasz
Longeye #47261 üzenetére
Laggoló egérprobléma megoldása
Most megint volt egy szabad órám és ismét próbálkoztam vele.
Raspberry P OS-hez ez a megoldás tökéletesen működött:https://thepihut.com/blogs/raspberry-pi-tutorials/fix-that-laggy-wifi-mouse
Ez számtalan helyen fellelhető.
Debian 12 és Kali esetében nem hozott megoldást. Arra itt találtam gyógyírt:https://forum.manjaro.org/t/rasppi-4b-after-5-15-43-1-update-mouse-is-glitching-badly/112651
Nekem elég volt az fkms-t lecserélni, az utána lévő lépésekre már nem volt szükség.
Remélem segít másnak is, ha belefut ilyenbe. -
Longeye
tag
válasz
Longeye #47261 üzenetére
Csak gondoltam referálok az eredeti felvetésemre...hátha más is belefut ilyenbe!?
A pendrive-ról azért nem boot-olt a rendszer, mert valamiért nem kompatibilis a Raspberry-vel.
Egy öreg 16GB-os, USB 2.0-ás pendrive-val próbáltam, s azzal nem működik.
PC-n mindent is tudok boot-olni róla, de a Pi-ben meghal.Most beszereztem egy újat, ami már 3.0-ás. Ezzel pöccre megy.
Na! Erre nem gondoltam volna!
Köszönöm mindenkinek a segítő hozzáállást!
-
cigam
titán
válasz
Longeye #47261 üzenetére
Mert ez nem úgy működik mint a PC-s telepítők, itt nincs telepítő, a készre beállított, futtatásra kész rendszert írod ki az SD kártyára. rendszert képzelj el.
Nyilván nem írtad le melyik tutorialok segítségével próbálkoztál, és pontosan hol akadtál el. Enélkül csak annyit tudunk írni, hogy pedi annak mennie kellene.A kali helyett válaszd a Raspberry Pi OS-t ami az utolsó szögig támogatja a HW, mondhatni hozzá van faragva. Plusz konrolnak is jó, hogy lásd másik rendszeren mennyire problémás az "egérkövetés". Milyen HW van rádugva? Valami spéci (gamer) fityfene, vagy mezei noname egér. A GUI-ról sem esett szó, X vagy Wayland? lxde,xfce, kde,...?
Intel fan11
Ha jól tudom 2TB-ig kezeli a kártyákat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nyaralás topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nők, nőügyek (18+)
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M710S SFF i5 6500 + 16 Gb Samsung 2.133 Mhz + 256 Gb Samsung NVME
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB DDR5 RAM / 256GB M.2+1TB M.2 SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9500 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 Super 8GB AeroCool 800 DeepCool 500W
- Garanciális Intel Xeon E5-2680v4
- HP ProDesk 600 G1 SFF i5-4590 8GB DDR3 128GB SSD 500GB HDD HD Graphics 4600
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- GeForce RTX 2060 (OEM HP) Garanciával
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3335, 94% Akkumulátor
- iKing.Hu - Motorola Razr 50 Ultra Midnight Blue Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest