Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz wassermann #4181 üzenetére

    A 3.6.11-es kernellel nagyon jól mennek. Nem is kellett media tree-ről fordítanom új drivert hozzá (it9135-öket tettem bele), csak a firmware fájlt kellett elhelyezni. Raspbmc van rajta, de gondolom a raspbian is átállt már az új kernelre, legalább is azt láttam a master branch-nak a repójukban. Egy dolgot láttam problémát: a hardveres pid filtert nem tudtam letiltani, mert nem veszi figyelembe az /etc/modules -ba tett "dvb-usb-it913x pid=1" sort, ami feloldaná. Ez akkor jelenthet gondot, ha sok különböző adást ugyanarról a tunerről nyomnék, mert lehet nem elég a 32 pid, amit így átenged. Emlékszem ilyen bugra, lehet mégis felteszem a friss drivert majd.

    Kell még vennem erősebb 5v-os tápot, mert a 400W codegen csak 5 volton terhelev nem ad eleget. Legalábbis vele is leesett a fesz 4.7 alá időnként, amikor az usb-sata keretes winyót is rákötöttem. Bár az is lehet, hogy a kábel vége nem a legszerencsésebb, mert nem teljesen olyan csatlakozós, mint amilyen kellene hozzá.

    Még a tápot kellene hátra kivezetni, meg a composite-hez várok alkatrészt hogy azt is kitegyem. RTC még nagy kísértés i2c-re, meg akkor már esetleg az lcd is lehetne azzal.

    Az usb csatlakozásokkal van időnként problémám, hogy nem mindig érintkeznek teljesen jól és úgy nem jön fel a rákötött eszköz. Ilyet egyébként pécénél is tapasztalok, nem a legmegbízhatóbb kapcsolat az usb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák