Hirdetés
- Befutott a peronra a hardvervonat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen monitort vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gaming notebook topik
- HP notebook topic
- Hővezető paszták
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Texasi
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Raspberry PI 4 masinám amin fut egy Raspbx rendszer.
64 GB elég jó sebességü MicroSD kártya van benne.
A feladat amit ellát, az egy FreePBX telefonközpont funkció, 4 db Cisco 7941 telefonnal.
Nincs hangrögzítés, semmi extra, csak a készülékek működnek, működtek eddig.
Mivel az egyik telefon elveszítette a kapcsolatot, a szerverrel, próbáltam volna belépni a GUI felületre, de a csatolt képen szereplő hiba üzenet fogad, vagy ezzel a szöveggel, de volt olyan is, hogy nincs elég szabad hely volt kiírva..
Ami tényleg igaz, valóban nincs hely, a másik képen csatolva látszik.
Sajnos én nagyon keveset értek a Linuxhoz.
Ezt a rendszert egy barátom állította be nekem de őt sajnos most nem tudom elérni.
Abban szeretnék segítséget kérni, hogyan tudnék helyet felszabadítani, hogy a rendszert le tudjam frissíteni, szabad hely híján az apt-get update, upgrade így nem működik.
Olvastam sok helyen, hogy valami logrotate funkciót kellene telepítenem, ha a log miatt telik be az SD kártya?
Igazából nekem a logolásra semmi szükségem nincs.
/dev/root 3.5G 3.3G 0 100% / ez totál be van telve.
root-ként be tudok lépni az eszközre.
Ha valaki tudna nekem segíteni mint amatőrnek szájbarágós módszerrel nagyon megköszönném.. egy két parancsot ismerek, htop meg mc van az eszközön, kigugliztam, hogy kell rátenni.. :-)
Nagy szükségünk lenne rá, mert most egyik telefon sem működik, csak IP címet keresgélnek és újra indulgatnak.Nagyon köszönök előre is bármilyen jellegű segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- iPhone topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Befutott a peronra a hardvervonat
- Jófogás tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Fehér konfig - i7-4790k/ROG Strix GTX 1070/Wifi/Rengeteg új-dobozos alkatrész/AJÁNDÉK Resident Evil
- HP UPS R5500 XR intl (326528-002) - Szünetmentes tápegység
- QuantaPlex T42S-2U node szerver
- riello UPS SDH 3000 - Szünetmentes tápegység - 3000 VA -2U
- RYZEN 7 5800X +hűtött VRM-es A520M/B550M lap +16GB hűtőbordás DDR4 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- 10+ db - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- 27% - LG UltraFine 27UP650K-W IPS Monitor! 3840x2160 60 Hz
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ADATA XPG Valor Air 600W
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Lenovo IdeaPad Slim 5 OLED i7-13620H 16 GB DDR5 512SSD FHD+ Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

wassermann