-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Texasi
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Raspberry PI 4 masinám amin fut egy Raspbx rendszer.
64 GB elég jó sebességü MicroSD kártya van benne.
A feladat amit ellát, az egy FreePBX telefonközpont funkció, 4 db Cisco 7941 telefonnal.
Nincs hangrögzítés, semmi extra, csak a készülékek működnek, működtek eddig.
Mivel az egyik telefon elveszítette a kapcsolatot, a szerverrel, próbáltam volna belépni a GUI felületre, de a csatolt képen szereplő hiba üzenet fogad, vagy ezzel a szöveggel, de volt olyan is, hogy nincs elég szabad hely volt kiírva..
Ami tényleg igaz, valóban nincs hely, a másik képen csatolva látszik.
Sajnos én nagyon keveset értek a Linuxhoz.
Ezt a rendszert egy barátom állította be nekem de őt sajnos most nem tudom elérni.
Abban szeretnék segítséget kérni, hogyan tudnék helyet felszabadítani, hogy a rendszert le tudjam frissíteni, szabad hely híján az apt-get update, upgrade így nem működik.
Olvastam sok helyen, hogy valami logrotate funkciót kellene telepítenem, ha a log miatt telik be az SD kártya?
Igazából nekem a logolásra semmi szükségem nincs.
/dev/root 3.5G 3.3G 0 100% / ez totál be van telve.
root-ként be tudok lépni az eszközre.
Ha valaki tudna nekem segíteni mint amatőrnek szájbarágós módszerrel nagyon megköszönném.. egy két parancsot ismerek, htop meg mc van az eszközön, kigugliztam, hogy kell rátenni.. :-)
Nagy szükségünk lenne rá, mert most egyik telefon sem működik, csak IP címet keresgélnek és újra indulgatnak.Nagyon köszönök előre is bármilyen jellegű segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen okostelefont vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Internet problémák
- További aktív témák...
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER! FULL SETUP ASZTAL MINDEN!!
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest