Új hozzászólás Aktív témák

• Texasi

csendes tag

Sziasztok!
    Van egy Raspberry PI 4 masinám amin fut egy Raspbx rendszer.
    64 GB elég jó sebességü MicroSD kártya van benne.
    A feladat amit ellát, az egy FreePBX telefonközpont funkció, 4 db Cisco 7941 telefonnal.
    Nincs hangrögzítés, semmi extra, csak a készülékek működnek, működtek eddig.
    Mivel az egyik telefon elveszítette a kapcsolatot, a szerverrel, próbáltam volna belépni a GUI felületre, de a csatolt képen szereplő hiba üzenet fogad, vagy ezzel a szöveggel, de volt olyan is, hogy nincs elég szabad hely volt kiírva..
    Ami tényleg igaz, valóban nincs hely, a másik képen csatolva látszik.
    Sajnos én nagyon keveset értek a Linuxhoz.
    Ezt a rendszert egy barátom állította be nekem de őt sajnos most nem tudom elérni.
    Abban szeretnék segítséget kérni, hogyan tudnék helyet felszabadítani, hogy a rendszert le tudjam frissíteni, szabad hely híján az apt-get update, upgrade így nem működik.
    Olvastam sok helyen, hogy valami logrotate funkciót kellene telepítenem, ha a log miatt telik be az SD kártya?
    Igazából nekem a logolásra semmi szükségem nincs.
    /dev/root 3.5G 3.3G 0 100% / ez totál be van telve.
    root-ként be tudok lépni az eszközre.
    Ha valaki tudna nekem segíteni mint amatőrnek szájbarágós módszerrel nagyon megköszönném.. egy két parancsot ismerek, htop meg mc van az eszközön, kigugliztam, hogy kell rátenni.. :-)
    Nagy szükségünk lenne rá, mert most egyik telefon sem működik, csak IP címet keresgélnek és újra indulgatnak.

Nagyon köszönök előre is bármilyen jellegű segítséget! :D

Új hozzászólás Aktív témák