- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- Ráműthető a Linux PlayStation 5-re, de csak egy boot erejéig
- Mindenféle környezeti behatásnak ellenállnak az ASUS új TUF tápjai
- A kínai felsővezetés blokkolhatta Mark Zuckerberg óriási AI üzletét
- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini-ITX
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- VR topik
- Apple MacBook
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
balazs1979
csendes tag
Hello!
Csinaltam par merest a raspberry alaplapi feszultsegerol, kulonbozo toltokkel es kulonbozo kabelekkel.
A felallas: Raspberry Pi, rajta egy USB-s kulso tapos winyo, egy TP-LINK TL-WN722N USB-s wifi, ethernet, 4GB SD. Multimeterrel mertem a feszultseget az alaplapi teszt pontokon.
Sok mindentol fugg a dolog. Ami kijott, hogy kell egy jo tap (nem eleg a megfelelo amper, a feszultseget kell stabilan tartania), valamint kell egy jo kabel. Fontos a jo csatlakozas is, valamint mindez idoben is valtozhat.
Harom merest vegeztem minden esetben. Egyet alap terhelesnel, egyet 100%os procival, egyet pedig halt utan, ez utolso nagyjabol a tap altal leadott feszultseg.
A legtobbet term. a tap szamit, volt olyan tap, ami hiaba volt 1A-os, 4,5V-ra leesett mar boot alatt, es ra sem tudtam SSH-zni az eszkozre, mert dobalta az ethernetet meg a wifit. Meg egy 2A-es iPad toltovel sem jutottam sokra, ennel sem vartam meg, mire bebootol az eszkoz...
A tapok:
Motorola Defy tap, 5,1V, 850mA
Alcatel T-mobile Move tap, 5V, 1000mA
Hobbyrendeles tap, 5V, 1000mA (gyakorlatilag ez is 5,1V volt) http://www.hobbyrendeles.hu/termek.1122.halozati_usb_tolto_
Feher utangyartott tolto, Keleti GSM-bol. 5V, 1000mA
iPad tolto 5V, 2AKabelek:
Motorola defy kabel, 1m
Noname kabel, 1m
Nokia 10cm kabelAz eredmenyek:
Az utolso 2 tapot ki is zarhatjuk egybol, mert mar ralepni sem tudtam az eszkozre, 4,5 es 4,6 V korul produkaltak.
A kabeleket a hobbyrendeleses tappal teszteltem.halt idle 100%
nokia kabel 5,09 4,81 4,77
noname kabel 5,07 4,72 4,68
motorola kabel 5,09 4,86 4,8
Motorola defy tap 5,1 4,89 4,87
Alcatel move tap 4,94 4,76 4,76A csatlakozokat mozgatva tovabbi 0,05V ingadozas tortent neha. Valamint a 100% CPU meresnel tapasztaltam olyant az alcatel tappal, hogy kb 1 perc utan 0.03V-tal kevesebbet mutatott a muszer, talan valami melegedes lehetett az oka a tapban, mert mas tapoknal nem jott elo a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Jogász topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- BestBuy topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Idő előtt felbukkant a Motorola Razr 70: képek, specifikációk és ár is van
- Milyen NAS-t vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Asztali PC , i5 10400F , RX 5700 XT , 16GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Asztali PC , i7 9700 , RX 6600 XT , 16GB DDR4 , 512GB m.2 , 1TB HDD
- GAMER PC RTX 4080 SUPER, Ryzen 7 7800X3D, 1TB SSD, 32GB RAM
- Asrock Phantom Gaming 6 Z390 + Intel I5 9600K + 2x8GB DDR4 + ID COOLING 226 XT black ( Félkonfig )
- ASUS M3402WFA AIO PC leárazás!!!
- Okosóra felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- LENOVO ThinkBook 14s Yoga touch 360 - i5-1135G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Samsung Galaxy S25 Edge 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK Z270 i5 7600 8GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
wassermann