- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- TCL LCD és LED TV-k
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fali konzol lapos tévékhez
- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós kamerák
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sándor -P20-
senior tag
Mivel megígértem a hűtőbordás képeket, és most van időm...
Előre is bocs, de kicsit hosszú lesz.
Az alap ötletet ebből a videóból vettem. [link]Eredendően nem volt szándékomban a hűtő "szörnyeteg" építése, de miután előhalásztam a cégnél fellelhető bordákat, az egyik asszem Athlon borda szinte kiabált, hogy vágj ketté, és én pont ráférek a PI-re...
Ha már így alakult, hát legyen.Első körben méretre vágtam egy fóliát (üresen összeolvasztott lamináló fólia), kivágtam rajta a hűtendő magok helyét és bejelöltem, max meddig érhetnek (szerintem) a hőátvivő, közvetítő elemek, mivel a bordaszörnyeteget közvetlenül nem lehetett rátenni a magokra. Sajnos nem nagyon látszik a fólia.
Ezután a méretre vágott, bejelölt fóliát rátettem a bordára, a jelölés alapján kivágtam a közvetítő elemeket, majd befúltam a magon kívüli területre elemenként 2 -2 pozicionáló, elmozdulás gátló stiftet.
Utána már csak pár apróság.
Hordozólemez a PI-nek. (ez az én bogaram)
Hűtőborda kifúr a pálcáknak, rozsdamentes pálcák, felszerel, rugók felszerel.
Tisztítás után pasztázás. Szigorúan NEM elektromosan vezetőpasztát! Mivel nem tudom meggátolni, hogy véletlenül nem kerülhet paszta az alkatrészekre!
Majd összeszerel, és még egyszer a végeredmény.Tehát akár hiszitek, akár nem, nem állt szándékomban ennek a szörnyetegnek az elkészítése, csak a körülmények adták magukat, és ha már csinálok valamit...
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB SSD / 650W
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Asztali pc
- Egy szálon csúcs: új Intel 1215U, 6 mag / 8 szál, 16 GB / 1 TB
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 700W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Beszámítás! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest