Új hozzászólás Aktív témák

• Sándor -P20-

senior tag

Mivel megígértem a hűtőbordás képeket, és most van időm...
    Előre is bocs, de kicsit hosszú lesz.
    Az alap ötletet ebből a videóból vettem. [link]

Eredendően nem volt szándékomban a hűtő "szörnyeteg" építése, de miután előhalásztam a cégnél fellelhető bordákat, az egyik asszem Athlon borda szinte kiabált, hogy vágj ketté, és én pont ráférek a PI-re... ;]
    Ha már így alakult, hát legyen.

Első körben méretre vágtam egy fóliát (üresen összeolvasztott lamináló fólia), kivágtam rajta a hűtendő magok helyét és bejelöltem, max meddig érhetnek (szerintem) a hőátvivő, közvetítő elemek, mivel a bordaszörnyeteget közvetlenül nem lehetett rátenni a magokra. Sajnos nem nagyon látszik a fólia.

Ezután a méretre vágott, bejelölt fóliát rátettem a bordára, a jelölés alapján kivágtam a közvetítő elemeket, majd befúltam a magon kívüli területre elemenként 2 -2 pozicionáló, elmozdulás gátló stiftet.

Utána már csak pár apróság.
    Hordozólemez a PI-nek. (ez az én bogaram)
    Hűtőborda kifúr a pálcáknak, rozsdamentes pálcák, felszerel, rugók felszerel.
    Tisztítás után pasztázás. Szigorúan NEM elektromosan vezetőpasztát! Mivel nem tudom meggátolni, hogy véletlenül nem kerülhet paszta az alkatrészekre!
    Majd összeszerel, és még egyszer a végeredmény.

Tehát akár hiszitek, akár nem, nem állt szándékomban ennek a szörnyetegnek az elkészítése, csak a körülmények adták magukat, és ha már csinálok valamit... ;] :DDD

Új hozzászólás Aktív témák