- Bemutatkozott a HHKB legújabb, Topre kapcsolókkal szerelt billentyűzete
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mini-ITX
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
s3toraph
senior tag
Nekem azért van raspbian rajta, mert netbeans-t akarok rárakni. Nem vágom a témát semennyire, most próbálok megindulni benne. Olyan programot akarok írni rá (java van tervben) ami magán a Pi2-n fut és a Pi2-re dugott hőmérő szenzorok adataival dolgozik. Ezért gondoltam azt hogy akkor netbeans. Önállóan kellene működnie, úgy hogy funkciókkal lehessen bővíteni, pl. adatbázisban tárolja a hőmérsékleti adatokat hőszenzoronként, és előbb kiírja a program futás közben egy ablakban, ami frissül folyamatosan, aztán meg tovább fejlesztve kitolni az adatokat egy weboldalra. Dióhéjban, ez a terv. Nem tudom máshogy hogy lehet megoldani a java programozását az eszköznek. Az a része nekem nem világos, hogy ha nincs rajta oprendszer amire felrak az ember egy IDE-t, akkor még is hogyan lehet programozni, ezért maradtam ennél a megoldásnál.
(#23282) vargalex: Na közben pont leírtam.
Azért kell a távoli elérés hogy úgy tudjam kezelni a Pi2-t, és ugyanazt lássam, Pc-röl elérve, mint ha magára a Pi2-re dugnám a monitort és az egér+bill.-t. Itt van a gép mellett a Pi2 de ha nem lesz távoli elérés akkor vennem kell még 1 egér+bill.-t hozzá hogy ne kelljen átdugdosgatni + monitoron állandóan kapcsolgatni source gombbal a bemenetet (kzben gépen keresem az infókat, ill. fórumozok).(#23283) petya220: Köszi, minden tippnek, hasznos oldalnak örülök!

Új hozzászólás Aktív témák
- Vége egy korszaknak: PlayStatonre is jön a Halo: Campaign Evolved
- Bemutatkozott a HHKB legújabb, Topre kapcsolókkal szerelt billentyűzete
- GTA V
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Battlefield 6 teszt
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Mozilla Firefox
- Nem tudom a dal címét, előadóját
- További aktív témák...
- Intel Core i9-9900K, Gigabyte Z390 AORUS Master, Noctua NH-D15
- Dell Optiplex 3080 micro mini pc, 8gb DDR4, i3-10105T (4 mag, 8 szál), 256GB Nvme Ssd, Bővíthető
- Dell OptiPlex 3010 MT , i3-3240, 8Gb RAM, 256GB SSD- KIS HIBÁS!!
- Zotac Magnus One barebone számítógép Core i5 processzor, 32 GB memória és RTX 3060 VGA kártyával
- HP Z440 GAMER OPTIMUM WORKSTATION PC 4X3.6GHz 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB DDR6 WIN11 1ÉV GAR!
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3770, 91% Akkumulátor
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3421
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2107, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Azért kell a távoli elérés hogy úgy tudjam kezelni a Pi2-t, és ugyanazt lássam, Pc-röl elérve, mint ha magára a Pi2-re dugnám a monitort és az egér+bill.-t. Itt van a gép mellett a Pi2 de ha nem lesz távoli elérés akkor vennem kell még 1 egér+bill.-t hozzá hogy ne kelljen átdugdosgatni + monitoron állandóan kapcsolgatni source gombbal a bemenetet (kzben gépen keresem az infókat, ill. fórumozok).
wassermann