Hirdetés
- A Corsair kontrollere egységesítheti ventilátoraink és világításunk szabályzását
- A Thermalright kicsit szolidabbá tette a Frozen Horizon szériás vízhűtéseit
- Komolyabb hálózati igényeknek is eleget tehet az OWC Thunderbolt 5-ös dokkolója
- A britek kormánya megnézte, hogy mire jó a Microsoft M365 Copilot
- A firmware okozhatja a Windows 11 augusztusi frissítésével kapcsolatos SSD-hibát
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Milyen videókártyát?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Komolyabb hálózati igényeknek is eleget tehet az OWC Thunderbolt 5-ös dokkolója
- OLED TV topic
- RAM topik
- Házimozi haladó szinten
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dni
őstag
Sziasztok!
mai nap folyamán megérkezett az új rpi3-am és a hozzá rendelt infra érzékelőm, a korábbi rpi2+chinavasion kombo helyett. Feltett a legújabb OSMC, rákötöttem az infra érzékelőt a modmypi leírás alapján és jól is ment az xbox 360 profillal működtettett Harmonyval, majd egyszercsak a menüben barangolva váratlanul megjelent egy szomorú smile és újraindult az rpi. Ezt követően nem ment a távirányítóm. Újra beállítottam a osmc beállítások alatt, hátha az segít, de nem jártam sikerrel. Ekkor megnéztem az alábbi parancsokkal ssh-n, hogy mi látható a háttértben:
sudo modprobe lirc_rpi
sudo kill $(pidof lircd)
mode2 -d /dev/lirc0az utolsó utasítást követően az látszik, mintha folyamatosan venné a jeleket az infra vevő, anélkül, hogy bármi jelet adna neki. Ekkor leállítottam a pi-t lehúztam az érzékelőt, majd újra visszaraktam, bár billentyű leütésnyit működött, de utána újra megbolondult.
Hogyan tudnám elhárítani a problémát, mi lehet az oka?
Válaszaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Gumi és felni topik
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Gitáros topic
- Mikrotik routerek
- Milyen videókártyát?
- Okos Otthon / Smart Home
- A britek kormánya megnézte, hogy mire jó a Microsoft M365 Copilot
- Óra topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Asus PRIME B450M R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB AeroCool Quantum Mesh V3 400W
- Apple MacBook Pro Touch Bar(13-inch, M1, 2020)- 181 Ciklus - 96% Akku -8GB/256GB SSD - Ezüst -MAGYAR
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest