- Multifunkciós adattároló érkezett a Patriot színeiben
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Amazon Kindle
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ther
aktív tag
Sziasztok!
OSMC-t futtató RPI2-m már minden szempontból tökéletes lenne a használatra, a rá csatlakoztatott HDD-től eltekintve (jelenleg). A problémám a következő: A drive egy 5 éves WD Elements, pontosan [ilyen] típusú. Tartalmaz egy NTFS és egy Ext4 partíciót. Szeretném, ha már véget ér minden aktivitás rajta, akkor 10 perc után álljon le (spin down).
Ezt próbáltam a hdparm paranccsal, azt, hogy az milyen választ adott, már [ebben] a kommentemben kifejtettem. [Ez] alapján a guide alapján beconfigoltam a hd-idle-t, amelyik úgy nézett ki, hogy működik, 10 perc után leáll a vinyó, ha nem volt használatban. Igen ám, de leállítás után 20 perccel újra felpörög, majd 10 után ismét leáll, és így tovább...
Amit guidehoz képest másképp csináltam az annyi, hogy a hdparm-ot nem removeoltam, mivel az az OSMC-nek szerves része. Úgy vettem észre, hogy ha a disk le van épp állva és meghívom a hdparm-ot, hiába hibát dob, a disk felpörög (viszonylag gyorsan). Ezért próbáltam a hdparm service leállításást, udisks-glue.conf-ból való kitörlését (tartalmazott egy ágat, amelyben a következő parancs szerepelt: /sbin/hdparm -S 240 %device_fi$ ). Esetleg máshol lehet valamilyen időzített/ütemezett hívás (akár hdparm akár más, pl. df ami felpiszkálhatja a driveot?
Hang szempontjából, mikor ~20 perc után magától pörög fel, nekem úgy tűnik, hogy lassabb fordulatra pörgeti csak magát, alig hallatszik, nem zúgatja annyira, mint egy film lejátszása közben pl.
WD-s utilitykkel próbáltam piszkálni Windows alatt, de ezek által már nem támogatott. A S.M.A.R.T. funkciók jelenleg [így] vannak beállítva, ezekhez egyáltalán nem értek.
Ha bárkinek bármilyen ötlete, javaslata lenne azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehetne ezt a spin-down/spin-up loopot megállítani (a suspenden kívül), azt nagyon szívesen fogadnám, mert én már minden ötletemet ellőttem, és elég tanácstalan vagyok.
Ha bármi más infó kell, azt is tudom mondani.
Köszönöm mindenkinek, aki végigolvasta a regényem (és segít)!
Új hozzászólás Aktív témák
- z97 - 4790k - 8x4 GB ddr3 2400
- ASUS TUF Gaming A620M-Plus + AMD Ryzen 5 8400F + 16GB 5600MHz Kingston Fury Beast + hűtő
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- Komplett új gép eladó Ryzen5 8400F nettó áron!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával hibátlan működéssel
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest