Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Milyen processzort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
- IFA 2025: mohával a tiszta levegőért
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
MaCS_70 #15045 üzenetére
Ha egyedül vagyok vele ha nem, ennek nincs jelentősége. Nekem ez az igényem és nem akarok kompromisszumot. Ahogy Azbest említi, valóban vannak 10 dollár körül HDMI-VGA átalakítók, na de hogy nézne ki egy mobiltelefon méretű kis gép a belőle kilógó konverterrel? Szerintem nevetségesen.
Egyébként, abban tévedsz, hogy nagyon egyedül volnék a VGA igényemmel. Ha megnézed a másik kickstarteres projekt, a 9 dolláros CHIP oldalát, azt találod, hogy egyrészt, már a fejlesztők is kétféle grafikus illesztővel kínálták a CHIP-et és ezek egyike a VGA volt. Megnézheted, hogy az 50 ezer rendelésből hány kért VGA-val és hány HDMI illesztővel gépet. Nem voltak kevesen.
A VGA szabvány még nem halott, a világon jelenleg ebből van a legtöbb és ez még egy darabig így is lesz.
Hogy ezek a kisgépek zömében HDMI-vel vannak szerelve, annak oka a multimédiás felhasználói kör túlsúlya a fejlesztők ellenében. Bár sokan szeretnének, kevesek képesek vezérlésre fogni, arra alkalmassá tenni ilyen kis számítógépeket. Ez az igazság.
Itt a topikban is felmérhető, vannak olyanok, akik számára még az .img file SD kártyára való kiírása is akadályt jelent. Ugyanakkor ezek között az emberek között sokban él a vágy, megvan az igény arra, hogy a multimédia centeren, TV okosítón túlmutató dolgokat is műveljenek akár egy raspival, akár egy arduinóval, ezért nem véletlen az utóbbi sikere sem.A többség pedig nem dob a kisebbségnek össze semmit. A gépek számtalan variációban hozzáférhetőek, ki-ki választhat ízlése, igényei szerint. Én sem fogok káromkodni - ha majd veszek - hogy mi a fenének tettek a marsboard-ra hdmi outputot, SATA illesztőt is, ha nekem nincs rá szükségem.
Egyébként itt a marsboard, látod, ezen is van VGA illesztő:
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Yettel topik
- Suzuki topik
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Motoros topic
- Házimozi belépő szinten
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 1800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Corsair 550W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB ZALMAN M4 Cooler Master 650W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN M4 Cooler Master 650W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN M4 Cooler Master 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB ZALMAN M4 Cooler Master 650W
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető Dell GAMER laptop G15 5530 360Hz
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Új Acer Predator 16 WQXGA 165Hz G-Sync i9-13900HX 16GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Win11 Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3273, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest