- Monitortrió a Samsungtól, köztük egy 500 Hz-es QD-OLED-del
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Új Vulkan implementációt hoz az Apple rendszerchipekre a LunarG
- Az OpenAI szerint Musk zaklatási kampányt indított, a bíró nem állt Musk mellé
- Kiválthatja az AI az egeret és a billentyűzetet?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
s_e_n_k_i
tag
válasz
Geripapa #14693 üzenetére
Szia!
Ahogy mások is írták, viszonylag egyszerű. Kell egy az OS által is ismert USBs DVB-T tuner, én ilyet vettem. Ez amúgy azért jó, mert DVB-C-t is támogat, a Raspberry Pi felismeri (mind Raspbian, mind Openelec alatt működik) és eléggé olcsó.
Aztán kell egy tvheadend server-t telepíteni (ebben nem tudok segíteni, nekem OpenElec alatt simén összejött, de fogalmam sem volt, hogy mit csinálok. Netes leírások alapján próbáltam beállítani, aztán egyszercsak működött).
Utánna csak meg kellett nyitni a portot a routerben, hogy kívülről is lássam. Nekem eleve van DynDNS-em beállítva, így nem kellett IP cimekkel szorakozni. Aztán tetszőleges klienssel lehet is nézni.
Viszont DVB-T-vel van egy kisebb gond. Ha nem csak az ingyenes csatornákat akarod nézni, akkor kell egy SmartCard olvasó is, amibe be kell tenni az előfizetői kártyát. Ezt nem tudom, hogy PPi-n hogy lehet a legegyszerűbben megcsinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG Gaming PC 14900K // RTX 5070 Ti // 32GB RAM
- Eladó Konfig Ryzen 5 5500 32GB DDR4 1TB SSD RX5600XT 12GB!
- Asztali PC , i7 12700e , RTX 3080 Ti , 32GB RAM , 1TB NVME
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3084, 95% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest