- Kutyának sem kellenek a 8 GB-os VGA-k?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
s_e_n_k_i
tag
válasz
Geripapa
üzenetére
Szia!
Ahogy mások is írták, viszonylag egyszerű. Kell egy az OS által is ismert USBs DVB-T tuner, én ilyet vettem. Ez amúgy azért jó, mert DVB-C-t is támogat, a Raspberry Pi felismeri (mind Raspbian, mind Openelec alatt működik) és eléggé olcsó.
Aztán kell egy tvheadend server-t telepíteni (ebben nem tudok segíteni, nekem OpenElec alatt simén összejött, de fogalmam sem volt, hogy mit csinálok. Netes leírások alapján próbáltam beállítani, aztán egyszercsak működött).
Utánna csak meg kellett nyitni a portot a routerben, hogy kívülről is lássam. Nekem eleve van DynDNS-em beállítva, így nem kellett IP cimekkel szorakozni. Aztán tetszőleges klienssel lehet is nézni.
Viszont DVB-T-vel van egy kisebb gond. Ha nem csak az ingyenes csatornákat akarod nézni, akkor kell egy SmartCard olvasó is, amibe be kell tenni az előfizetői kártyát. Ezt nem tudom, hogy PPi-n hogy lehet a legegyszerűbben megcsinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Kutyának sem kellenek a 8 GB-os VGA-k?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Eredeti játékok OFF topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Videó stream letöltése
- További aktív témák...
- Gamer PC 2025, Komplett gép, Garanciális alkatrészek, BESZÁMÍTÁS
- ÚJ CORE I5 12400 GAMER MAX PC 32GB DDR4 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 2060 6GB DDR6 2ÉV GAR!
- i5 9600K GEFORCE RTX 2060 6GB DDR6 16GB RAM Gamer PC
- ÚJ ASUS CORE I5 14400F Gamer MAX PC 10X4.0GHz 32GB DDR5 512GB SSD RTX 3060TI 8GB DDR6 600W 2ÉV GAR!
- Szupergyors Core i7 7700 FSC P757 TOWER SSD PC 4X4.0Ghz 16Gb DDR4 512Gb SSD DVD WIN11 1Év GARANCIA!
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2025, 100% akkumulátor
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 512GB 5500M macbook garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

wassermann