Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • s_e_n_k_i

    tag

    válasz Gyula84 #14684 üzenetére

    Nemrég kaptam a kollegától:
    "Szia!
    Tegnap átvettem a Microstack base board-ot. Hazaérve rá is kötöttem GPS-t pi-re. Kisebb sys.txt módosítás után (meg kellett adni a gps forrást), amint kimentem loggia-ba, be is mérte, hogy hol vagyok :-) "

    Szóval ez is működik, de nem hiszem, hogy tovább folytatódna a dolog:
    - Jelenleg azért eléggé lassú. Hasonló procin WinCE alatt sokkal gyorsabb a Primo, szóval optimalizálni kellene, de erre senkinek nincs ideje
    - Azért még eléggé bug-os is, néha-néha lefagy.
    - A hangrendszert nem is nézte, valószínűleg azt is reszelni kellene

    Ő is csak technikai kihívásnak vette a dolgot, sikerül-e elindítani, és használni. Sikerült, szerintem ő se foglalkozik tovább ezzel komolyabban.

    Meg értelme se nagyon van. Ennyi pénzből már lehet venni egy Android-os tabletet (vagy éppen 2 DIN-es Android-os autós kütyüt) amit azért többre lehet használni egy autóban, jobban be lehet építeni, és arra nekünk meg van házon belül kiforrott navigációnk.

    Ja, és hogy elejét vegyem, természetesen ezt a SW-t senkinek, semmi pénzért nem adjuk oda. Sokkal többre becsüljük a jelenlegi munkahelyünket, hogy ilyennel kockáztassuk.

    Ez csak egy érdekesség volt, azért is írtam meg, hogy lássátok, hogy a kedvenc Pi-nk mire lehet alkalmas, semmi többet nem akartam/akartunk a dologtól (kb ugyanaz mint a DVB-C tuner dolog. Megvettem, kipróbáltam, bentről is láttam az otthoni TV adást, aztán kihúztam az USBs tunert a kütyüből, ami azóta is a fiókban van valahol. Működött, tetszett, de igazából használni nem akarom).

Új hozzászólás Aktív témák