Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali notebookos kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddudas
tag
válasz
nyirzoz #10408 üzenetére
Sajnos akkor ez sosem lesz egyszerű kör, nekem is ilyen az egyik wifi stickem. Beleszaladtam ebayen :-)
Ezen az oldalon találod meg az adott kernelhez való lefordított drivereket:
http://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?f=28&t=49864&sid=8c1118221e1a32710fbd3eff720e0d56&start=125Itt egy alfonder nevű user szokta ezeket megcsinálni, a honlapján is meg szoktak ezek jelenni:
http://www.comendatore.net/category/raspberry-pi/Sajnos 3.12.35+ óta nem készített újabbat, pedig azóta (december vége) lépett párat a kernelverzió, így ha újabb kerneled van, akkor sajnos még tovább kell nézelődni. Az első linken amúgy megy egy beszélgetés arról, hogy lehetne kernelhez fordítás nélkül megoldani, de én nem szeretem, ha ilyen kétes külső repo-kból kell dolgozni, mint ahogy javasolják páran.
Minden esetre nézd meg, milyen kernel verzión vagy! Fontos tehát, hogy ha van egy működő drivered, majd kernelt frissítesz, akkor a driver nem fog menni, és újra lanon át tudod csak megoldani majd a helyzetet.
Röviden a lényeg tehát, hogy drivert kell fordítani hozzá; az MTK adja a source-t, viszont mindig az aktuális kernelhez kell fordítani. Ez PI-n rohadt lassú, egy cross compiler környezetet meg szerintem kár összerakni miatta, egyszerűen érdemes megnézni kernelfrissítés előtt, hogy valaki lefordította-e már.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Vallás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Azonnali játékos kérdések órája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- Eladó GAMER konfig! I7-12700E 512GB SSD 1TB HDD 16GB DDR5 RTX3080 10GB!
- MONITOR + R7 7800X3D/RX6900XT 16GB/ (32GB) 2X16GB 6000MHZ DDR5/ 1,5TB SSD/ 1000W
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V903 - i7-14700KF - RTX 5070 -DDR5 32GB RAM -1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V101 - i5-14400F - RTX 5060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V100 - i5-12400F - RTX 5060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest