- Jó lenne, ha ez a monitor megtalálná az útját Európába
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Akciókamerák
- Fujifilm X
- Szomjan halunk, míg az AI dolgozik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Mi lesz a Facebook fiókoddal, ha meghalsz?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én csak megosztanék veletek egy kis tapasztalatot, hátha mással nem fordul elő.
Adott 4db 1TB-os (2 WD, 2 Samu) merevlemez, amiből RAID5-öt csináltam linux softraid-del, rajta egy darab ext 4 partíció volt.
A lényeg annyi, hogy az egyik lemezen szektorhiba miatt 3 szektornyi adat (pár száz kilobyte) reallokálásra került egy teljes SMART teszt során, majd elkezdtem újraszinkronizálni a tömböt, ami sikerült is, de a tömbön lévő ext4 partíciót nem tudtam felcsatolni, mert sérült a filerendszer. Az fsck.ext4 futtatása az okát is megmondta: nagyobb a partíció mérete mint a fizikai lemez (RAID tömb). Újraméreteztem a tömböt 100MB-tal kisebbre, majd az fsck futása sikeres volt igaz jelezte az fsck hogy történtek javítások a filerendszeren. Ezután már föl lehetett csatolni, és használatba venni.
Az eredmény egyetlen sérült file lett a közel 2,5TB-nyi adatból, szóval boldog voltam, a lemezek azóta is hiba nélkül mennek.
A tanulság az, hogy soha ne hozzunk létre pontosan akkora partíciót mint amekkora maga a tömb, mert így járhatunk. Én azóta 2-300MB-tal kisebb partíciót használok. A másik, hogy az ext4 superblockok helyét érdemes kimásolni (akár kinyomtatni, kb. fél oldal), mert rengeteget segíthetnek a helyreállításban. Ugyanez igaz a tömb alapbeálltásaira is.
Dchard
Új hozzászólás Aktív témák
- Jó lenne, ha ez a monitor megtalálná az útját Európába
- Sweet.tv - internetes TV
- Suzuki topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen monitort vegyek?
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Eladó Samsung Galaxy A51 4/128GB / 12 hónap jótállás
- AKCIÓ! Asus ROG Strix B365 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% - Lenovo LOQ i5-14400F / 32GB DDR5 / 1TB SSD / RTX 5060! BeszámítOK!
- Steelseries Arctis Nova 1 gamer fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest