- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós kamerák
- Mini PC
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- TCL LCD és LED TV-k
- A kisebb független stúdiók álma lehet a DLSS 5
- Analóg fényképezés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pali79
aktív tag
Mások okulására: Nemrég segítséget kértem itt, hogy szétesett a RAID5 tömböm, amit OpenMediaVault (debian) alatt hoztam létre 4db egyforma 1,5TB-s lemezből. Sajnos igazi segítséggel senki nem tudott szolgálni, de megtaláltam a gyógyírt:
1. hdsentinelt telepítettem és parancssorból leellenőriztem a vinyókat. Mind 100/100-as volt, tehát nem ez a hiba.
2. Lekérdeztem a vinyók adatait: mdadm --examine /dev/sd[abcd] | egrep 'dev|Update|Role|State|Chunk Size' Ebből kiderült milyen sorrendbe voltak a RAID tömbbe, az újjáépítés során ez nagyon fontos!
3. A kapott információk alapján újjáépítettem a tömböt: mdadm --create /dev/md0 --assume-clean --level=5 --raid-devices=4 /dev/sdd /dev/sdc /dev/sda /dev/sdb Az assume-clean opció nem csinál semmit a tömbbel, nem hoz létre új partíció, nem töröl, nem formáz csak megpróbálja összerakni úgy ahogy van. Mivel volt a tömbön kb 1,5T adat ez volt a lényeges.
4. mdadm --detail --scan >> /etc/mdadm/mdadm.conf Elmentettem az új konfigurációt.
5. Felcsatoltam az új meghajtót, beállítottam a jogosultságot, megosztásokat és minden adat úgy volt a helyén mint előtte.Öröm és boldogság!

Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! 4TB Kingston NV2 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 1TB Kingston Fury Renegade NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 980 PRO Heatsink 1TB NVMe - Garancia 2028.04.13.
- Western Digital WD Purple 6TB - WD64PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Seagate Barracuda 8TB SATA3
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest