Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
cascada
üzenetére
100k-s kártyát nem terveztek vásárolni, tehát akkor marad egy alaplapba integrált megoldás. Ebbe a lapba pl 'Intel® Rapid Storage and Intel® Smart Response Technology'-t ír a Raid-hez. Pontosabb információt nem találtam róla. Ez megfelelő lehet?
B75 Pro3-nál pedig nem ír Raid-ről egyáltalán : Maunaljában is csak úgy említi meg, hogy Win install without Raid.
Igen pont ilyan alaplapom van csak Sandy I7el. RAID 1+0 val.
Ez egy igen prémium deszka rengeteg extrával.A Rapid Store már nem csak RAID 0,1,5,10 et tud hanem egy új featuret is ami SSD+tányéros winyóból probál egy gyors tárolót kialakítani. PL 1TB winyo + 16GB SSD. >>> 1024+16=1040MB os drive ami gyorsabb mint a tányéros de lassabb mint az SSD. Bizonyos teszteken meg tudja közelíteni az SSD sebességét, de ez csak látszat.
Nézd RAID kártya már van 5000-ért is mind a procit használja. Elenyésző ami a procira terhel a procinak, a gond talán ott van, hogy ez is idő és lassítja a RAID-et.
A kérdésre neked kell felelned az egyik kb feleannyiba kerül mint a másik és kb ugyanaz a vége. A RAID 5öt a proci fogja számolni.Persze értem az egésznek a problémáját. Tényleg jobb lenne külön tárolni mindenről másolatot.
Tegyük fel, hogy 1 TB winyókból építesz... akkor lesz a végén 9TB anyagod.... Az egy kisebb fizetős FTP szerver.... És tényleg mind kell......Ez mit jelent egészen pontosan? Ha tönkre megy az alaplap, amivel a Raid-es köteteket készítettem (Raid 0,1,5-re is vonatkozik?), vagy kicserélem az alaplapot, akkor az adataim elvesznek? Csak úgy tudom használni a winyókat, ha újra formázom őket?
Ha az alaplap tönkremegy és nem vitt magával winyót, akkor természetesen minden adatod meglesz. Viszont az alaplapi RAID-ek nem szokták egymást komálni. Így nem fogják tudni, hogy a te winyóidon RAID 5 rendszerbe vannak szervezve az adatok. Lehet Intel vagy AMD részről van valami törekvés erre, de én még működő megoldásról nem hallottam. / Mondjuk nem is vagyok ebben a témában benne /Szóval alaplapcsere esetén legvalószínűbb, hogy egy progival lehet egyesíteni az adatokat, de ehhez 6 winyos raid 5 esetén ugye kell másik 5 winyó az adatoknak. Ekkor az új deszkával felépíted az új RAID tömböt és lehet visszamásolni.
Én is így jártam mikor Asus Crosshair 4 AMD ről jöttem át I7 Z68 Extrem 7 -es alaplapomra.
Persze ott alig volt 800GB anyagom.
És van egy külső USB-s keretem amiben csücsül a 750GB-os winyó, mentésekre.
Új hozzászólás Aktív témák
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kritikát kapott a Nintendo konzolgyilkos felhasználói szerződése
- Milyen routert?
- Battlefield 6
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Tesla topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB E-SIM Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4262, 95% Ak
- Eladó Honor 400 5G 8/256GB / 12 hó jótállás / AJÁNDÉK KEMÉNY TOK / CSAK KIPRÓBÁLVA VOLT
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Zalman S2 TG Chieftec 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3996
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4206, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest