- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- LG LCD és LED TV-k
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Steam Deck
- Milyen egeret válasszak?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyrel
őstag
Sziasztok!
Egy olyan problémám volna, hogy öregedő vinyómat a gép többi részéhez képest kifejezetten lassúnak találom, és már az általa adott tárhely sem elegendő, fejlesztésre viszont 2 lehetőség is lenne:
1: Veszek egy nagyobb, mondjuk 1 terrás vinyót, a mostanit meg felszögelem a falra - ez így kb. 20k ropi (+ a szög
)2: RAID0 tömb kialakításával tennék eleget igényeimnek, ennek viszont van egy apró bökkenője, erről érdekelne a véleményetek:
Jelenleg egy Hitachi 320GB-os vinyóm van 8MB-os pufferrel (egyébként 16MB-ost rendeltem belőle de ezt kaptam helyette és csak napokkal később tűnt fel, akkor meg már nem volt kedvem futárral postázgatni és 1 hétig beállítani a zsír új gépet a sarokba tehát ez úton is üdvözlöm Ipon.hu-t), viszont most már csak a 16MB-os verziót árulják belőle, gondolom frisebb széria... Viszont azt olvastam hogy hardveres RAID vezérlés esetén csak akkor zökkenőmentes a dolog ha a tömbben lévő vinyók teljesen egyformák minden részletükben.
Alaplapom egy Gigabyte EP35-DS3, nem tudom pontosan milyen RAID vezérlő van ezen...
Kérdés hogy szerintetek gondot okozna-e ha vennék egy másik 320-as Hitachit, ami más szériából van, 16-os pufferrel?Ha van esélye hogy 2. verzió nem működik akkor elfelejtem az egészet, csak nagyon jó lenne 20k helyett 10k-ból megúszni ezt a történetet, nem állok valami jól...
Egyébként egy új 1TB vinyó (pl. Samsung F3 7200rm változata) vagy a fentebb említett páros lenne gyorsabb szerintetek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Nézegesd az S26 család renderképeit!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lexus, Toyota topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Házimozi haladó szinten
- Egy jó kis májusi horror aranyat ér, végre befut a Directive 8020
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 8GB DDR4 250GB SSD GTX 1050Ti 4GB Zalman S2 TG DeepCool 400W
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 16" i9-13950HX 64GB RAM 1TB Nvidia RTX 3500 ADA 12GB 1 év gar
- Dell Optiplex MT / SFF , 3050, 3060, 3070, 5070, 7060, 5090/ 7.-8.-9.-10. gen/ SZÁMLA- GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 9400F 6 mag 6 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)