Új hozzászólás Aktív témák

• Tyrel

őstag

Sziasztok!

Egy olyan problémám volna, hogy öregedő vinyómat a gép többi részéhez képest kifejezetten lassúnak találom, és már az általa adott tárhely sem elegendő, fejlesztésre viszont 2 lehetőség is lenne:

1: Veszek egy nagyobb, mondjuk 1 terrás vinyót, a mostanit meg felszögelem a falra - ez így kb. 20k ropi (+ a szög :D )

2: RAID0 tömb kialakításával tennék eleget igényeimnek, ennek viszont van egy apró bökkenője, erről érdekelne a véleményetek:
    Jelenleg egy Hitachi 320GB-os vinyóm van 8MB-os pufferrel (egyébként 16MB-ost rendeltem belőle de ezt kaptam helyette és csak napokkal később tűnt fel, akkor meg már nem volt kedvem futárral postázgatni és 1 hétig beállítani a zsír új gépet a sarokba tehát ez úton is üdvözlöm Ipon.hu-t), viszont most már csak a 16MB-os verziót árulják belőle, gondolom frisebb széria... Viszont azt olvastam hogy hardveres RAID vezérlés esetén csak akkor zökkenőmentes a dolog ha a tömbben lévő vinyók teljesen egyformák minden részletükben.
    Alaplapom egy Gigabyte EP35-DS3, nem tudom pontosan milyen RAID vezérlő van ezen...
    Kérdés hogy szerintetek gondot okozna-e ha vennék egy másik 320-as Hitachit, ami más szériából van, 16-os pufferrel?

Ha van esélye hogy 2. verzió nem működik akkor elfelejtem az egészet, csak nagyon jó lenne 20k helyett 10k-ból megúszni ezt a történetet, nem állok valami jól...

Egyébként egy új 1TB vinyó (pl. Samsung F3 7200rm változata) vagy a fentebb említett páros lenne gyorsabb szerintetek?

Új hozzászólás Aktív témák