Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
stranger28
addikt
válasz
Cybertrone
üzenetére
Nvidiának az jobban megy azért, de mondom nem ez a gond, mert kilőttem. Próbáltam már cibálni Szandit egyébként, mellesleg nehogy már eleve kevés legyen neki.
-
Cybertrone
veterán
válasz
stranger28
üzenetére
En mer nem erzem? Az 580is tessel szerintem, meg sincs gondom... Szlobi a cfel miert nem erzi?
Huzadd szandrat hatha jobb lesz! -
stranger28
addikt
válasz
Cybertrone
üzenetére
Anno két kártyával is éreztem, hogy most tesszellálás van folyamatban.
De nem ez a fő gond, mert CCC-ből ki lehet lőni. Valamit biz eltoltak. -
Cybertrone
veterán
válasz
stranger28
üzenetére
Cf-nek nem kene megrogyni a tesstol! A te problemed szerintem mas jellegu!
-
-
Ghard
őstag
válasz
Attix82
üzenetére
Érdekes.
Nálam se Szendi van,mégis bf3ban max beállitásokkal(karkandon néztem) 100% kihasználtságot ir a gpuz.
Már ezerszer meg lett nézve számtalan tesztben,otthon a nappaliban,még Mariska néni spájzában is, hogy a sandy játékokra nem jobb mint a quadok.
Persze ettől még vitatkozni lehet meg +2-3 fpsre hivatkozni
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Attix82
üzenetére
3.8 megapixelen tolja, nem 1080pben (ami csak 2 megapixel).
valamint az a york annyira meg van clockolva, hogy szintetikusokban is ütnie kéne egy 2500k @ stockot. 4.1ghzn megy, nem 3.0án.
nekem gyanús, hogy valami más lesz itt a hunyó... GTX580/7970 3GB eredmények vannak mennyir vramot esznek meg az új mapok?
-
Attix82
addikt
Tévedsz, nem azt mondtam ,hogy rohanj SB-ért, felőlem Cerkával is tolhatod (Vagy AMD) ...megint látod baromságokat beszélsz, de ezt már előttem többen is kifogásolták, hogy Te szemléleted elég begyöpösödött.
1. Panaszkodsz, hogy kevés az FPS. GPU nem 99% a CPU nem 99%
Belinkelem neked ezt:
Q9650 Info in video:
CPU usage was around 85-95%
GPU usage was around 70-82%
RAM usage was around 2.45gb2500k Info in video:
CPU usage was around 45-65%
GPU usage was pegged 99%
RAM usage was around 2.93gbHa nem tudod feldolgozni ezeket az adatokat, akkor no comment.
Ki mondta, hogy a GTX460 jó? Totál gyenge már, és tudom , hogy non stop 99%on megy mert látom
Viszont te nem látod a fától az erdőt, gondolkozzál is kicsit.Ismerősnek SB 2500 alap 6970 2 GB van, Bf3 non stop 99%.
-
zack
nagyúr
válasz
Attix82
üzenetére
Szerintem hülyeségeket írsz.

Te is egy megrögzött "Sandy fan" vagy...
Tudom, Sandy nélkül nem élet az élet. Mindjárt ki is vetem magam a földszintről.A nagyobbik gond nem azzal van hogy Sandy hívő vagy, hanem hogy ezért képes vagy oltári nagy baromságokat is leírni, csak hogy védd.
Szerinted azért, mert a Karkandban valami optimalizálási gond van, ez azt jelenti, hogy Sandy-t kell venni mert azonos százalékon erősebb?

Egy igazi lúzer lennék ha ezért rohannék Sandy-ért.Bizonygatod hogy így rossz meg úgy szar a York...Tudod mit. Legyen így.
Nekem meg a GTX 460-ról van hasonló véleményem.

-
Attix82
addikt
Még valami: [link]
Felőlem azt hiszel amit akarsz, meg magam is
...de az a proci gyenge.Q9650 Info in video:
CPU usage was around 85-95%
GPU usage was around 70-82%
RAM usage was around 2.45gb2500k Info in video:
CPU usage was around 45-65%
GPU usage was pegged 99%
RAM usage was around 2.93gb -
Attix82
addikt
Arra nem gondoltál még, hogy maga a program úgy van megírva, hogy sose menjen a teljes kihasználtság 70% fölé? (CPU) Ez lehet programhiba, vagy direkt ...tök mind1. Egy SB azon a 70% kihasználtságon sokka lerősebb mint a te procid, ergo sokkal több FPS jön elő és a VGA kihasználtság is jobban közelít a 99%hoz.
PL SC2be figyeltem meg, hogy 1 mag 100% 2. mag max 50%, akár alap akár 4,4 Ghz megy...és közbe az FPS sokkal több (Low beállítások mellett).
-
zack
nagyúr
válasz
stranger28
üzenetére
Ezzel tisztában voltam én is, hogy 60-70% kihasználtságon nem a York a gond jelenleg, de köszi a megerősítést.

Számomra egyértelmű volt, hogy nekem írod.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Lehet nem én vagyok itt az igazi "fan" aki foggal-körömmel ragaszkodik a Yorkhoz, hanem azok lehetnek az igazi "hivők", akik a Sandy-t ajánlgatják, mert az minden gondot megold.

Akkor ezek szerint mégse.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
stranger28
üzenetére
Jaja, én is +10%-on járattam őket mindig.
Voltak tesztek erről, ahol +20%-on helyenként rosszabbul teljesített a kártya. -
-
TheJoeker
tag
Hello!
Van egy Gigabyte 6970 O2es VGA-m.
Alap feszen 950/1450en megy, minden gond nélkül.Egy olyan kérdésem lenne, hogy a Catalystban a power control settingsnél mit befyolásol ha a csúszkát -20%ra vagy +20%ra teszem?
Jelenleg nullán van.
Ha felteszem +20%ra, akkor az károsíthatja a VGA-t? Illetve érdemes állítgatni egyáltalán? Kapok vele bármiféle teljesítménytöbbletet? -
Whit3Rav3n
senior tag
Ja az a baj hogy a 3dmark kevésbé érzékeny a lane-ekre mint sok game.
-
-
SkyS1gn
félisten
van rá mód hogy megnézzem a vram használtságot?
-
SkyS1gn
félisten
válasz
stranger28
üzenetére
Tudom, Linustechtipsen, követem a csatornát

-
SkyS1gn
félisten
válasz
stranger28
üzenetére
nincs x8am, van a 16os meg a 4es, azthittem többet fog veszteni, jobb lenne alul mert még közelebb lenne az alsó intake ventihez de visszaraktam, meg cf esetén se húzná le úgy mint gondoltam

-
Pietrosz
addikt
válasz
stranger28
üzenetére
Milyen beállítással?
Terrain Quality-t vedd vissza, mert high és ultra módban tessalation és displacement mapping bekapcsol, gondolom azt nem bírja. -
SkyS1gn
félisten
válasz
stranger28
üzenetére
hát nem írtad hogy neki megy, meg nem is rá válaszoltál, vágod

-
SkyS1gn
félisten
válasz
stranger28
üzenetére
a 2600K nem SB?

-
stranger28
addikt
Valami gond tényleg van a B2K-dal. Azon kívül, hogy supporttal kellett beszélnem, hogy egyáltalán felengedjen és használhassam... Az új pályák nálam is zabálják a vasat, snipernél pláne. Gondolom a régi mapokból írták át, aztán valami nem jött össze teljesen. Ugyan már nincs második 6950, de a stabil 60-70 FPS-ről nagyon bezuhan, így oda a szép, egyenletes képem. 2600K van alatta, egy csipetnyi tuninggal, HT on, úgyhogy nem a CPU lesz a ludas. Nyilván nyerhetne egy SB CPU-val némi FPS-t és kicsit "simábban" futna, de olyan nagy gondot nem jelent szerintem. Amikor már majd meghal az erőlködéstől 90-99%-nál, akkor kell váltani szvsz.
(#13646) Cris99: De, az. Hol állítom én, hogy nem az?

-
SkyS1gn
félisten
leraktam az x4es slotba, bf3nál nem vettem észre változást...
-
lehet, hogy ettől most tönkreteszem a világképedet, de a terhelés százalékértéke nem minden. Nekem ezelőtt egy Q9400 volt rántva és a terhelés nem volt maximális közel sem, mégis i5-re váltva majd 1.5x -es fps értékeket kaptam ugyanazzal a vga-val.
Most akkor hogy is van ez? -
zack
nagyúr
válasz
Cybertrone
üzenetére
Igazából legszívesebben most személyeskednék egy sort, mert ha nem tudsz egybefüggő egymásutánban leírt szavakat értelmes mondatokká alakítani a fejedben, azzal én nem tudok mit csinálni. Nem értem hogy tudsz így fórumozni, ha arra is alkalmatlan vagy, hogy értelmezd a hozzászólásokat.

A másik, hogy tudod értelmezni, de óriási hiányosságok vannak nálad hardver ismeretből.Szerinted, ha egy proci 60-70% fut Karkand alatt, azt megterheli a fizika? Ráadásul úgy hogy az alap mapokon 90-100% tekernek a magok.
Ezt mi a pics@nak logoljam? Majd ha 100% lesznek a magok, és még mindig fos lesz, mjad akkor logolhatjuk. Addig felesleges.Szóval már ne is haragudj, de ennyi ésszel, és logikai érzékkel inkább ne segíts.

-
válasz
Cybertrone
üzenetére
Engem meg nem érdekel nálam jól megy és kész örülök neki, nem fogok vitatkozni vele meguntam már főleg hogy ott volt egy demonstráló videó is ezek után.

-
Cybertrone
veterán
Nyomatod a százalékokat, de kilogolni nem akarod hogy más is lássa... Így aztán lehet írni bármit... ő lelogolja neked azt ami nála van, te azt ami nálad van... És aztán a 2 külömbsége ad valamit! Nem ágálni kell a segítség ellen, ha nem megfontolni azt

De ahogy Szlobi is leírta már:
Én sem állok le veled veszekedni, mert te véded azt a yorkot mint ha az életed múlna rajta, közben meg lehet hogy lehal a fizika számítása alatt...
Bocs hogy belepofáztam, és segíteni akartam!
-
zack
nagyúr
válasz
Cybertrone
üzenetére
Most aztán megmondtad (már megint) a nagy semmit...

Mit kell kilogolni egy Karkand alatt 60-70% pörgő procin, meg egy 60-70% kihasználtságon üzemelő CF-en?
Nincs mit hasonlítgatni, mert még az sincs hogy nem jó a rendszerem, mert alap BF3 pályák alatt nincs ez. -
Sontir Fel
őstag
Nem akarok/tudok állást figlalni, de én is úgy érzem, hogy az új pályák jobban terhelik a vasat. Ez nem csak cf jelenség, cimborámnak 580 fölé húzott 480asa van, és úgy érzi nála is máshogy mennek az új mapok.
-
danikabaf
tag
Na gyerekek megoldottam a 6970 problémámat msot már hasít van a lapon ilyen DIP switchek ezekkel már télelg extrán leeht tuningolni . most éppen 1020 a core clock és 1520 a memoria ! Nagyon állat!

-
proci985
MODERÁTOR
akkor marad a kivárás a patchre, vagy valaki, aki nekiáll méregetni. esetleg rivatuner/gpuz tud fileba is menteni, csak azzal mégse tudsz kinézni oldalra amikor épp lecsökken az fps, hogy mi a bottleneck. ez se tökéletes, bizonyos részeket így se lehet nézni (pl cache). de a célra általában megfelel.
tedd azt. felbontásra 1.8szoros fullHDban játszol, ott már nem szabadna cpu bottleneckednek lennie (vagy egy 2500knak egy 6950 2gbvel 1080pben is cpu bottleneckesnek kéne lennie, amit nem tartok valószínűnek). amilyen a rendszered szerintem nem érné meg váltanod SBre, annyit nem nyernél rajta..
-
zack
nagyúr
válasz
proci985
üzenetére
Sajnos nem megoldható.
A szakmaiságot nélkülöző hozzászólásokat meg szerintem figyelmen kívül fogom hagyni. Nem azért mert nem jó a Sandy, hanem mert a " cseréld le Sandy-re, mert ez a baj, én is ezért cseréltem mert sokkal gyorsabb lett" hsz-ekre nem igazán vagyok kíváncsi, főleg mert adom a lovat mások alá, akiknek már eleve ilyen rendszerük van. Aztán ha patch gond lesz, majd lapítani fognak mint szar a fűben (BF3 topik).

kasa85 véleményezésével értek egyet (még mindig), és nem azért mert Sandy ellenes vagyok. Lehet én is magyaráznám az igazamat, mi mitől van, ha 200k+ rendszert építettem volna a közelmúltban...

-
proci985
MODERÁTOR
esetleg még olyat tudsz csinálni, hogy bekötsz egy második kijelzőt, ha megoldható.
másodikra ki lehet pakolni a diagnosztikai eszközöket (taskmanager, processek, memhasználat, vidkari infok, hőfokok), aztán játék közben nézni, hogy mi és hol akad meg.
esetleg leveszed a felbontást 1080pre, a maradék helyen az elsődleges monitorodon is el kell férnie az összes diagnosztikai cuccnak.
szerintem ez a legjobb megoldás valós körülmények között nézni, hogy mégis mi történik, mi fogy el.
igazából egyik se tökéletes megoldás, két monitort nehezebb meghajtani, mint egyet, viszont 1080p meg mégiscsak kisebb felbontásra, mint 1440p.
hopp, másikkal még szerkesztési időn belül voltam, bocsánat
Cris99: az egyébként egy jó ötlet, az a biztos, amit otthon kipróbálsz a saját rendszereddel.
-
zack
nagyúr
válasz
SzlobiG
üzenetére
Tévedésben vagy. Miért lenne jobb CF kihasználtságod?
Az előző problémámat megoldotta egy újratelepítés. Mivel megoldódott, így Karkand-ot leszámítva nekem is 90-99% a CF kihasználtságom, már ahol megy a CF. Mert Red Orchestra 2-ben még mindig kaki a CF. Szóval nem igazán értem miért lenne rossz nálam, és miért lenne jobb nálad. 
Ez a Karkand meg ne legyen kiindulási alap. Mert ahogy én is, úgy ti is koppanhattok nagyot.
Mindenki találgat, csak nehogy egy patch majd megoldja, és füstként elszálljon az elméletetek. Van "CPU Affinity" progi, ezzel majd kísérletezek egy sort, hátha kiderül valami kézzelfoghatóbb. Nem zárom ki amit állítasz, de ez kb. akkora találgatás, mint a rosszul optimalizált DLC-s elméletem. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
SkyS1gn
üzenetére
pciE 1.1 és 2.0 között duplázódott a sávszél. pl az én alaplapomon az x4 megfelel egy pciE 2.0 x2nek. ugyanúgy, nálam a teljes sávszélű slot pcie2.0 8xnak felel meg.
nálam valszeg limitáló lenne az x4es slot a p35el (gondolkodom kipróbáláson, de macera mert a SATA portok felét bolokkolja a kártya amint átrakom a másik slotba, Nálad p67en nem szabadna lennie.
-
kasa85
őstag
válasz
Attix82
üzenetére
Annyiból is jobb hogy gördülékenyebb.
BF alatt akkor éreztem meg nagyon mikor robbanások voltak,mivel a motor a procit izzasztja meg amikor valami felrobban,vagy össze dől.
Más lényegesebb eltérést nem lehet tapasztalni,max a Winfosban amikor valamit csomagolok,keresek.
CF karival jó jobb lent minden bizonnyal főleg most 4.4GHZ en,de közel sem használja ki egyik játék sem 100% a proci tudását.
A váltást a jobb tuning potenciál miatt nagyon nem bántam meg.
Ott még a 3.8 GHZ et is alig tudtam ki préselni.
Időnként fagyott,és a biztonságos maximum feszt kellett meg adnom.
Most alul feszelve viszi a 4.4GHZ et ami öröm és bodogság
Nem szabad azt mondani azoknak aki váltanak,hogy nagy a különbség mert nagy csalódás fogja érni.
A +20% biztosan meg lesz,és lényegesebben jobb lesz a minimum FPS főleg Atival,de nem kell annyira fényezni aki Gamer.
A mai játék felhozatal egy igénytelen hányadék amit nem tudnak normálisan meg írni ezért is tartottam feleslegesnek pl a HT,vagy a + kess memóriát
.
A lényeg,hogy nem csalódtam jó választás volt főleg,hogy jól léptem ki a 775 rendszerből.
Hozzá dobtam egy keveset,és máris újabb konfiggal lettem gazdagabb amit jobb esetben nem fogok 2 évig cserélni.
Után úgy is a 6/8 mag lesz a trendi főleg ha jönnek az új Konzolok. -
-
kasa85
őstag
válasz
Attix82
üzenetére
Nem minden esetben jobb.
Játékokban minimum FPS jobb,és átlagban de nem sokkal.
A teljesítmény csökkentést más is okozhatja.
Nyilvánvaló hasonló a helyzet mint a FBBC 2 nél.
Ott is emlékszem mikor az alap megvolt 99% tekert a CF rendszerem stabil gyönyörű FPS ekkel.
Mi után jött a második Patch ami 2GB volt,és benne volt a + pályák na ott is ugyanez a jelenség volt.
Lényegesebben kevesebb volt az FPS sokszor érthetetlenül akadt,mikrolagolt,és a GPU ki használtsága is jóval kevesebb lett.
Szerintem ahogy zack kolega írta valami optimalizálciós gond lehet.
Bár ezen már nem csodálkozom mert Dice arról híres,hogy ha jön a Patch a rendszer össze vissza fossa magát.
Elején sokaknak jó volt patchal valahogyan sikerült elrontani mindent.
És ez nem csak az én véleményem,hanem sokan másoké is,így Use error ki zárva mielőtt valaki benyögné.
Ott Dice error lesz amit kétlek,hogy javítani fognak már a BC 2 ből ki indulva.
Jó a Szandi proci,de nem kell a Quadokat alá becsülni máig egy jó darab játékokra,multi médiára.
Core i 7 procik több kártyás tuning rendszereknél jön jól,illetve aki konvertál,csomagol,számoltat adatokat. -
Régi generáció már a q9000-es széria te is tudod hiába a 4GHz. Ahogy a kollega mondja egy SB, vagy I7 sokkal jobban kihajt kettő ilyen VGA-t nem hiába nincs nekem olyan rossz cf kihasználtság mint neked, de nem akarok veled ezen vitázni mert tudom foggal körömmel véded.

Tesztelni meg pont hogy Bf3-ba kéne a karkandon, de mivel nincs benchmark ez megvalósíthatatlan.
-
SkyS1gn
félisten
amúgy egy x4es slotban sokat veszítene a teljesítményből a vga?
-
zack
nagyúr
Nem hinném hogy kettéharapja.

De állok elébe egy tesztnek. Nem szintetikusakra gondolok persze, hanem valós progikra, jelen esetben játékokra azonos órajelen.
Volt már sok összehasonlító, ahol szintetikus tesztekben elhúz a Sandy, de valós kihasznált teljesítményben...
-
SkyS1gn
félisten
én nemsokmindent vettem észre, szerintem nem változott annyit, egy icipicit talán.
viszont az alap mapok 1percig is töltenek ezek pedig pár sec... szóval én csak örülök neki, azóta nem is játszok alap pályákon, valahogy így kellett volna kinéznie az alap pályák palettájának...
-
zack
nagyúr
Most beszéltem Abu-val. Ő is azt gyanítja hogy valami kevésbé, vagy nem látható részt túl textúrázhattak, és ezért van a drasztikus fps zuhanás.
Valami biztos hogy nem oké, mert nekem 90 fps-ről ne zuhanjon már be 40fps-re. Nem csak zoom-nál, hanem egyéb más helyzetekben is. Az már más kérdés miért csak 80-90fps a 120 helyett amit az alap mapokon mérek. Ezt még talán ráfoghatjuk arra, hogy a nagyobb rombolhatóság miatt, ami valahol még talán reális is lehet.Szlobi:
Ugye nem mondod komolyan hogy egy Q9650 4140Mhz-en CPU limites lesz?

Ez a másik bullshit.
-
BaLee
addikt
Ezt én is észrevettem, az új mapokon (főleg a Gulf of Oman-on) gyakran leesik az fps, főleg mikor sniperrel ráközelítek valamire, az addigi stabil 40fps körüli érték van mikor leesik 20 körülire ami már ultra gáz.
Értelmét nem látom hogy mitől esik le az fps sniper zoomnál, gyanítom valamit rendesen elcsesztek, mert ennek nem így kellene működnie.
-
zack
nagyúr
válasz
SkyS1gn
üzenetére
Nyár végén én is 120k-ért vettem a 2 ventis Sapphire 6950 CF-et. Most meg lenne vagy 140k a legolcsóbb helyen, és eltelt fél év, és az új széria a nyakunkon.

Ráadásul már moddolt is, és ahogy eddig néztem nincs gondja vele, még a 900/5400 órajelen se.BF3 vs. Karkand...Furcsa dolgokat vettem észre, amit meg lehet magyarázni, hogy a nagyobb rombolhatóság miatt van, de ez a bullshit kategória.

Tegnap visszatértem az alap BF3 mapokhoz. 120-140fps-t láttam szinte folyamatosan 2560x1440 ultrán, és sima, riccenés mentes volt a kép, 85-99% CF kihasználtsággal.Majd jött a Karkand...70-80fps de igen sokszor láttam 40fps környékét ahol már nem volt folyamatos a kép és a CF kihasználtságom is jóval gyatrább! 60-80% közötti, és olyan fps bezuhanásaim vannak, hogy csak lesek.
Bárki bármit mondd, itt valami nagyon nem stimmel. 1 játék fizikálisan, és 1 motor, de mégis olyan, mintha ez a Karkand egy hatványozottan gépzabálóbb, optimalizálatlan "DLC" lenne.
-
BaLee
addikt
válasz
nanorambo
üzenetére
Ezt neked kell eldöntened.
Ha vállalod a rizikót, hogy probléma esetén postázgatod a kártyát a gyártóhoz és vársz 3-4 hónapot akkor meg kell nézni mennyi boltban és eldönteni. Ha probléma lesz vele akkor tuti buktál rajt.
Amúgy amit én vettem annak olyan szinten ugrál az ára, hogy valami vicc. Én még 71990-ért vettem, később volt 74, majd lement 68,5-re, most meg épp 77,3 ugyanazon az oldalon.
Ahogy nézem gianninál van 69900-ért Sapphire, meg 66990-ért VTX3D is és ott rendes gari van rá. Bár nem tudom aktuális-e az ér.
Én anno rizikóztam egy 5770-el amit 38ért vettem, OEM 1 hó cseregarival, pár hete adtam el, 1.5 évig nem lett semmi baja. Bár az anno 7-8 ezerrel volt olcsóbb mint a bolti.
-
nanorambo
őstag
Akkor szerintetek ez megéri vagy nem:
Találtam egy 2gb os hd 6950-et 68.900-ért viszont fél év cseregarancia van rá és 2 év gyártói (nem boltban). A kártya teljesen új még a fólia sincs levéve róla. Szerintetek megéri ilyen garanciával?
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4125
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus Zenbook 13 laptop Oled kijelző!
- ÚJ könyv: Gloviczki Zoltán - A holnapután iskolája
- Xiaomi 13T 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
De nem ez a fő gond, mert CCC-ből ki lehet lőni. Valamit biz eltoltak.

....de neki CF és isten tudja lowon megy , hogy 140 fps van 

Csak érdekelt volna "házilag" is.