- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gery15
addikt
Na megpróbáltam a moddolást, de egyszerűen sehogy sem jön össze... a program lefagy állandóan vagy én nem is tudom... letöltöttem egy 6970-es bios-t, letöltöttem az atiwinflash 2.0.1.14-et és betöltöm a biost és a programra nyomok és ez kis ablak jelenik meg amiben ez áll:"Subsystem IDs mismatch" van egy olyan lehetőség, hogy: Continue... kb 3-4percig néztem, hogy történik-e valami és semmi sem ekkora nyomtam rá a Continue-ra és akkor meg le fagy az egész gép egér mutató meg se moccan. Másodjára is megpróbáltam és akkor pedig bárhova kattintottam szint úgy megfagyott... Ötlet?
-
keIdor
titán
Csak félig igaz az. De az most mindegy, hogy mi miatt van konzol. Abból jönnek a nagyobb pénzek, így arra fejlesztenek. Ez a sok 90% magáért beszél. Igen van warez konzolon, bár PS3-on nem igazán fenntartható állapot. Mindenesetre akkor is többen megveszik konzolon.
Ez olyan, hogy iOS-en is van warez, nem de bár, mégis eltörpül az Android warezhez képest. Nem véletlen iOS-en se az a sok exklúzív cím ám...
Szerk.: PC azért van, mert olcsó a port így valamennyire még mindig megéri a 10%-ért. -
AndrewTdi
addikt
Üdv!
Létezik valami jobb, halkabb hűtő 6950-re amit nem kell gányolni és felmegy a gyári ref hűtő helyett?
-
stranger28
addikt
válasz
rankesz #12188 üzenetére
Értem, köszi, nekem az valamiért visszaveszi alapra egy idő után, sajnos. Igen, az van, a 20G azon belül. Elvileg az 50G moddolható egyébként, volt róla teszt, ahol felment rá a 70biosa és oldódtak a shaderek. Én is felraktam pár 6970 bios-t, még egy sajátot is, de mind kékhalált dobott windows boot közben.
-
zack
nagyúr
válasz
keIdor #12189 üzenetére
Ez azért nem teljesen így van ám. Ha ekkora bukó, mint ahogy beállítod, a PC-s játékosok 2 szép szeméért fejlesztenek szerinted?
BF3 is PC-re lett fejlesztve elsősorban, és jobb lett mint a fosport MoH vagy Homefront. A hibák amikkel tele van, azok jelenleg más jellegűek, az irányítás és az aim része jó lett.
Persze van igazság tartalma amit írtál, de ez nem ilyen fekete vagy fehér ahogy vázolod.Nekem volt konzolom (XBox 360). Eladtam. ha annyira rabul ejtő lett volna feelingben a PC-hez képest, akkor biztos megtartom.
Nem azért van sok XBox, PS3 mert mennyire jó, hanem mert a sok analfabéta ezt tudja kezelni. Azt is tegyük hozzá, hogy baromi sok a konzol warez is. Letöltik és kiírják, mert ez az olcsó. Az hogy 1-2 húzócímet megvesznek egy dolog. A világ szinte minden országában válság van, drága az élet, és a játékokon előbb fog spórolni mindenki, mint pl. a benzinen vagy a kaján. Szóval annyira nem fog dübörögni a konzol se, mert luxus. -
zack
nagyúr
válasz
rankesz #12186 üzenetére
Fesz emelés nélkül nekem 24/7 850/5300. Fesz emeléssel 6970 feszültség környékén tudja a 880-at is. Tehát lényegében 880/5300 a vége kb. Kiemelem még1x, ezek stabil anomália és fagyás mentes eredmények.
Az is valószínű, hogy önmagában 1db 6950 jobban megy, mint CF-ben.
A 900-920Mhz reális lehet egyedüli kártyaként ezzel a fesszel. Az 5300Mhz RAM órajelet ne húzd jobban, mert szvsz. nem lesz gyorsabb, viszont ellenben instabil lesz. Azt hiszem nálam 5350-5400Mhz volt a vége, de ha húzom, 5300Mhz-nél nem tolom feljebb, mert felesleges. -
gordonfreemN
addikt
válasz
keIdor #12189 üzenetére
Előre szólok, nem a személyed ellen irányul a következő:
A fszom tele van már az ilyen pesszimista és butító, depresszív hsz-ekkel. Ma mi van, mindenkinek napja van? Ha annyira nem kellenének a PC-sek, nem csinálnák meg rá a játékot. Kit érdekel, hogy átirat? Kit érdekelnek az eladások? Kit érdekel a VGA piac high szegmense akár? (amugy ez kb 2004-ben is igy volt, mellesleg a konzolokból is profitálnak a VGA gyártók)
Kit érdekel, hogy van aki joyal nyomul, mert meg lehet szokni? Az a szart is meg tudja szokni ezek szerint. Kit érdekelnek az uj konzolok? Legfeljebb belendítik az ipart kicsit, mert jönnek majd a jobb minőségű gammák. Annak a szűk rétegnek meg, akinek eddig is ilyen hype PC-je volt, mert ugy szereti, vagy mert arra van szüksége, akkor is meg fogja venni, vagy visszatér rá, vagy talál alternatívát, ami soha nem lesz olyan mint az eredeti.Adjanak ki 2 évente konzolt, veszek egyet én is, de 7 éves hardverral mire verik egyesek?
Sajnos én ezt így gondolom, akár rossz, akár jó.
szerk: offoltam
-
keIdor
titán
Xbox-on eladod a játékot. Nézd meg milyen eladások voltak BF3-nál, felhívom a figyelmed arra, hogy ez még ráadásul PC-re is volt hypolva és nézd meg mennyivel több fogyott konzolra. Szerinted egy Skyrimnél mi lesz? Azt jobban nyomják konzolra, de írhattam volna mást is, rengeteg példa lenne Skyrim helyett is.
Lehet játszani fps-t controllerrel is, az, hogy sokaknak nem megy egyéni szociális probléma. Én is szarnék rá, ha látnám, hogy 90%-a az eladásoknak konzol, persze, hogy oda írnám a játékokat elsősorban. PC-re meg ha nem veszik mit számít... nem tudod irányítani? Nem érdekel, menjél játszótérre... 10%? Nem hiányoznának.
Kérlek szépen én is így gondolkoznék a játékgyártók helyében és nem csak én, mindenki, Te is a profitra mennél, a részvényesek is erre az irányba nyomnának folyton. A profit a lényeg nem az, hogy ki mit szeret az sokadlagos.Szerk.: Szerintem a hardvergyártókat se érdekli. Ott se a GPU-ból meg a csúcs CPU-ból van ám a fő bevétel. Mindenki IGP-t vesz meg APU-t... tudod hány százaléka az eladásoknak egy 580 pl.? Töredéke, 3-5% környéke. Leszarják.
-
rankesz
veterán
válasz
stranger28 #12187 üzenetére
Nekem a legújabb TRIXX van fent húzáshoz, ventit úgy állítottam hogy ahány fokos a gpu annyin pörögjön.
Akkor neked is DIRT3-as kétventis Sapphire-od van?(És nem kell off-ba tenni, teljesen témába vágott a monandód)
-
stranger28
addikt
-
rankesz
veterán
Akinek 2 ventis Sapphire 6950-e van (enyém unlockolhatatlan dirt3 verzió,) azoknak mennyire húzható? Csak mert először azt hittem 920/1300, 1.15V-nál, hogy a BF3ban néha bevillanó zöld képkockák az OC miatt vannak, de tegnap elfelejtettem húzni, és úgy is előjött, szóval driver...
Mennyit bírnak ezek átlagban?
-
-
zack
nagyúr
válasz
keIdor #12183 üzenetére
Játszana a faszom joypaddal FPS-t...
Ráadásul én 2 XBox 360 árát költöttem idén a gépbe hogy a BF3 úgy fusson ahogy szeretném. Mi ezen a nem jó üzlet? Manapság ez tartja életbe a PC-s iparágat, és a hardver fejlesztőket. A júzerek 90%-a a játékokért fejleszt.XBoxon mit fejlesztesz? Max. lecseréled a külső borítást Hello Kitty-re...
-
keIdor
titán
válasz
Tirexi #12179 üzenetére
Skyrim is konzol port lesz, ahogy ma már minden, a BF3 is az a felétől. De majd pénteken hozza a futár azt is azt kiderül.
De igazából mindennél 90%-a konzol az eladásoknak, 10% meg PC. Én se írnék semmit PC-re így, a főnök fejével gondolkozva. Profit számít a többi sokadlagos.
Ez van. -
SzlobiG
félisten
-
SzlobiG
félisten
Nálatok nem csúnya kockás az MW3? Valami bődületesen csúnya az egész mintha nem is full hd lenne.
-
Vukmuty
tag
Van egy nagy problémám:
A rendszerem elsőnek a BF 3 nal állt le fekete képernyő és a videókártyám ventilátora maxra pörgött fel de most már böngészés közben is leáll a gép fekete képernyővel.Általában semmilyen előzetes jel nélkül történik meg ez.A problémák az új video driver installása után jelentek meg.Mi a hiba okozója?6950 es ref kártyás VGA-m van de nem tuningoltam A kártya,processzor nem kap elég áramot, vagy tönkrement a tápegységem?
Új Windows 7(legális) van rá rakva egy Samsung SSD-n fut. -
ZolikaE46
senior tag
válasz
Whit3Rav3n #12104 üzenetére
Na megoldódott a problémám. Az volt a gond hogy a cpu configuration-be beállítottam a Package C state Supportot: C6-ra és automatán volt! Ez szólt bele a 3dmark-ba. Ezeket azért állítgattam, mert a linuxba ugrált a cpu órajel, de most már minden jó!
Ilyenek lettek az új eredmények:
-
zack
nagyúr
válasz
Tirexi #12165 üzenetére
Nem csúnya, bár messze van a BF3-hoz grafikailag. Ettől még lehet hogy jobban bejönne. Kicsit nekem olyan Marvel-es grafika, ami persze nem gond.
Igazából az a gondom, hogy sajnálom (most) rá a 13k-t...
Ha attól zengnének a fórumok, mennyire jó és mennyire megéri, akkor lehet megvenném.
De a BF3 is 10k volt, és tessék. A Red Orchestra 2 szintén tele van hibával, de legalább olcsó volt (6k).
Akkor tettem volna jól, ha a kettő helyett megveszem az MW3-mat...rankesz
Jó az avatar...
-
Tirexi
addikt
válasz
ProEvoFan #12164 üzenetére
Mondjuk igaz.
Ahhoz képest, hogy milyen régi motor még tud meglepetéseket okozni. -
Tirexi
addikt
Próbálta már valaki az CoD: MW3-at? Van CF?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Gery15 #12157 üzenetére
broken link
bios kapcsoló eredetileg is arra volt, hogy ha az ember elszúrt valamit a biosban (persze, a gyári bios flashelését, aha), akkor nem lett oda a kártya. ami alaplapoknál már pár éve megszokott.
Sapphire Dirt3mak egyébként már a harmadik pcbt nyúzzák, azon belül is az újabbak már egy tovább olcsósított dizájnt. szóval 6970 bios csodálkoznék, ha rájukmenne stabilan.
-
Gery15
addikt
Szét szedtem a Sapphire Dirt 3 Edition 6950-est és ezt bizony nem lehet ám moddolni, ezért nem is fogom megpróbálni.
Itt egy kép a nyákjáról:[link] Ez bizony nem fekete, ahogy ezt eddig is tudtuk és láttuk, nincs digi vram sem és a táp csati sem reszelt, szóval ez egy teljesen"új" egyedi nyák. Az, hogy miért van rajta bios kapcsoló azt viszont nem értem így semmi haszna azon kívül, ha elbaszarintod a tuningot...
-
stranger28
addikt
válasz
gombcomp #12153 üzenetére
Csak sajnos a különböző változatokat nem tüntetik fel. Ezzel nekem is okoztak nem is csekély kellemetlenséget, akinek van felesleges, hosszabb fajta CF hídja Debrecenben, rámírhatna.
A 20G és az 50G a két ventis dirt 3 edition-t takarja. A 20G-hez nem jár csak 1 molex átalakító és a játék, illetve más a doboza, míg az 50G-hez adnak CF hidat és még további kábelt, CD-t, DVI-DSub átalakítót. Azért is olcsóbb 2-3 ezerrel. A 40G pedig 1 ventis hűtésű és ahhoz is jár játék úgy tudom.
-
gombcomp
senior tag
válasz
pepusos #12152 üzenetére
Hol láttad azokat a kódokat?
Az eredeti Sapphire kódok ebben láthatóak. -
pepusos
senior tag
Sziasztok! Sapphire kártyákat nézegetem, és kérnék egy kis segítséget... mi a különbség a 20G, 40G és 50G között? Biztosan van közöttük valami, ha már egyszer más a kódjuk, de mi az? Köszi előre is! Üdv!
-
Roland06
aktív tag
Üdv all.!
Szeretnék több fps-t a BF3-hoz és azon gondolkodom, hogy mi lenne a jobb megoldás!?
5870 CF vagy 6970 2GB?? A CF biztos erősebb de volt már CF-em(5770-ből) és sok volt vele a problémám (nem igazán mentek úgy mint ahogyan én szerettem volna).+ lehet nem volna elég a 550W Gigabyte táp!?
Igazából az volna a kérdésem, hogy mennyivel erősebb lenne a 6970 a 5870-nél (nem cf)? -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Shkiz0 #12144 üzenetére
ezt az anomáliát láttam én is a héten itt, gyakorlatilag az MSI OC modellje is olcsóbb, mint a ref0ák. tehát majdnem 6970 árban vannak (ha vannak), viszont a 6970esek nem szoktak bedögleni ha 6970ként használják őket.
remélem megoldódik a problémád. azért ez így eléggé kellemetlen.
másrészről: ez érdekes, hogy a Tied elég sokat bírt, amiket eddig olvastam, az alapján az unlockolt kártyák általában egy hét alatt be szokták dobni a törülközőt.
-
válasz
proci985 #12129 üzenetére
Jól látod, közben én is túrtam a netet, és csak az MSI maradt.
Csak megy ám a kavarás faszán a nagykerben is.
Leírom nagy vonalakban, mi is a helyzet, de előre is elnézést kérek, mert még így is hosszú lesz.Kezdve azzal hogy nem akarják beszámolni az eredeti áron a régi vga-t, hanem az akkori 60500 Ft helyett azt mondta a szervizes, hogy csak 54K-ért tudja beszámolni, vagy ad egy ugyanolyat mint az enyém 1-1-be.
Ez utóbbi azért érdekes mert mikor lejelentettem hibára úgy 1.5 hete, már akkor megkérdeztem az üzletkötőnket, hogy tud e adni ugyanilyet, ugyanis bevett szokás hogy pl egy adott termékből van mondjuk 1 raklappal, amit nem értékesítenek, csak garanciális cserére tartogatnak. Így volt ez nemrég egy P5KPL-AM EPU lappal is, ezt sem gyártják már rég, de mégis volt nekik belőle és tudták cserélni, nem mást adtak helyette.Na de elkanyarodtunk, térjünk vissza a vga-ra.
Szóval akkor azt mondta az üzletkötő nincs lehetőség hogy ugyanolyat kapjak, de majd beszéljek a szervizessel és válasszak egy másikat.
Na most refnyákos, csak az MSI van, de azzal kavarnak mint mondtam1. telefonbeszélgetés:
Megbeszéltük hogy mivel nekem feltétlen referencia kell, ezért az MSI-t választanám.
Ekkor még azt mondta a csákó hogy ok, de mivel drágább most mint amikor én vettem az enyémet (ezt is megértük hála a forint gyengeségének) rá kell pótolni.
Gyorsan kiszámoltuk 2990-et kell rádobni. Nem éreztem igazságosnak, mert ugye a jogszabály szerint úgy van, hogy amennyiben nem javítható, és nem tud ugyanolyan terméket adni cserébe, akkor az eredetivel megegyező tudású, vagy annál jobbat kellene adnia, mind1 hogy mennyi az ára. Eddigi tapasztalataim azt mutatták, hogy a legtöbb nagyker nem is variál ezen, és 90%-ba mindig egy jobb és/vagy drágább terméket ad cserébe.
Ennek ellenére úgy voltam egye fene ennyi belefér még, örültem is hogy végre jön a kártyám.2. telefonbeszélgetés.
Hívott az üzletkötőnk, hogy van egy kis gond, mert a szerviz azt mondta, nem az eredeti 60500-as áron számolja be, hanem 54000-ért, és ha kell az msi, akkor dobjam rá a különbözetet. Ekkor kezdte a köd ellepni az agyamat, mert mondom ilyen a mesébe sincs. Erre mondja az üzletkötő, hogy viszont van jó híre is, mert azt mondta a szervizes emberke, hogy tud adni egy ugyanolyat mint nekem volt. (felhívnám ismételten a figyelmet arra, hogy 1.5 héttel ezelőtt még nem tudtak adni ilyet) Direkt rákérdeztem, hogy szintén 2gb-os, és referencia modell -e, ekkor azt a választ kaptam hogy természetesen. Mondom és a garancia is 2 év újra -e, erre is igen volt a válasz.
Mondom akkor jöhet nekem aztán mind1 milyen márka. Örültem mint majom a farkának végre tudok végre megint játszani.Tények ma:
Hív a kolléga, megjött a futár hozta a karit, de van 1 rossz híre is, rossz helyre vitte ki. (van egy másik bolt is a főnöknek, 30 km-re innen és oda vitte tévedésből)
Nosza semmi gond, igaz nincs sok benya a kocsiba de átmegyek érte.
Odaérek, nézem egy Logitech-es doboz. Már ekkor sejtettem hogy itt biza nem minden oké. Kibontom, benne egy zacsiba egy vga. Már a tapintásból éreztem hogy ez nem ref hűtős modell. Kiveszem erre egy 11188-00 sapphire fogad. Annyira ideges lettem, hogy nem sok hiányzott hozzá, hogy a falhoz basszam.
Nem elég hogy nem dobozos termék, de még nem is referencia, és nem is dual bios-os, és ebből kifolyólag hiányzik a kapcsoló is róla. Igazából utóbbi nem lett volna nagy gond, mert nem érdekelt volna már az sem ha nem moddolható, de ezért most nem fogok venni megint egy másik vga blokkot jó pénzért.Közben eszembe jutott az is, hogy az említett nagykernél van ám ilyen "Leértékelt cikkek" listája is. Nosza belenéztem, mert tudtam hogy általában ott vannak ilyen OEM-es dolgok. Ezek a termékek általában garanciában leadott a gyártó által megjavított és újraértékesített termékek, vagy ritkább esetben csomagolássérült termékek stb, csökkentett garancia idővel.
Nézem a saphhire karikat, rögtön megakadt a szemem a 6950-es soron.
Azt írták ott, hogy 2db van raktáron, 18 hó garival, és gondolom valamilyen véletlen folyamán, vagy a csillagok állása miatt pont 54000 forint.
Ekkor kezdett el körvonalazódni bennem, hogy itt bizony keményen csecsre futottam.
Ezek után gondoltam megnézem mi van a garival, mert ott 18 hónapot írtak, nekem viszont 2 évet ígértek, csakúgy mint egy új terméknél. Sorozatszám beír, és a garancia időt kidobva az volt olvasható hogy valóban 2 év a tegnapi naptól számítva.Ettől függetlenül viszont a vaknak is világos, hogy egy érték csökkent terméket sóztak rám, újként, ráadásul a memória méretét leszámítva egyetlen paramétere sem egyezik meg az eredeti termékével.
Ezek után felhívtam az üzletkötőt, elmondtam neki, hogy hogy is állunk, amire azt az ígéretet kaptam, hogy küldjem vissza és kicserélik.
De már most kezdek félni, hogy vajon mire?Én ezek után 3 lehetőséget látok körvonalazódni:
1: Kicserélik az MSI-re, mindezt 1-1-be, mert ezek után 1 petákot se vagyok hajlandó ráfizetni.
2: Visszafizetik a 60500 forintot, és megveszem egy másik nagykerbe, ahol korrekten állnak dolgokhoz.
3. Amennyiben az első kettő közül egyikre se hajlanak, felkeresem a fogyasztóvédelmet -
obehun
csendes tag
sziasztok
tudja esetleg valaki, hogy ezt a modellt lehet e moddolni 6970-esre ?..nem értek hozzá, a tulajdonosa az mondja hogy 2 bios-os, de ő sem próbálta soha...vagy ez így nem megállapítható?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
GNKING #12131 üzenetére
engem is érdekelt a téma, úgyhogy gondoltam összeszedem őket. lehet kihagytam valamit, akkor szóljatok.
6970 refek:6970 rev1 vs rev 2
változások jelölve6950esek:
magyarázat:
rev0: első pcb, 6950/6970 start, referencia, bios switchel és digi VRMmel, 4/6 digis fázis, kockahűtés
rev1: második pcb, 6950 only, sok, de már nem digis fázis, VRMek még hátul
rev2: harmadik pcb, referencia?, 6950 only, négy fázis, VRMek a GPUtől balra (középre rakott ventivel ez jobb VRMhűtést eredményez)
rev3?: csak a sapphirenél láttam eddig, olcsóbb komponensek a VRMeknél.4fázisú digis rev0ás 6950
vörös PCB, talán MSI/PNY?6fázisú digis rev0ás 6950
Sapphire, de igazából mindegyAsus
Asus 6950/6970 DirectCU 2
nem refSapphire
6950 Tocix 2GB
rev1nek tűnik.Sapphire 6950 flex
már nem digis a VRM, de több a fázis, mint az 1gbs modellnél. valszeg ez volt a rev1, avagy a második PCB.Sapphire 6950 1GB
ez nekem rev2nek tűnik. VRMek elöl a GPU előtt, gondolom a hűtés miatt, fázisok száma 4re csökkentve.Sapphire 6950 Dirt3 edition
rev2, első ránézésre kissé olcsósított komponensekkel. talán rev3?MSI
Powercolor
rev0Gigabyte
gv-r695oc-1gd
rendes kép nincs, rev1nek tűnik a háta alapján.XFX
rev2
egy időben volt rev1 és rev0ájuk is.HIS
HIS ICEQ Turbo X, aka rev2
volt rev0 és rev1ük is.coolingconfigurator, nekik úgy néz ki van kompatibilitási listájuk, hogy melyik blokk mire megy rá.
-
Gery15
addikt
Meg kellene próbálni moddolni ezt a Sapphire 6950 Dirt 3 Edition karit... csak fosok nagyon.
-
GNKING
tag
Asus 6950 2GB DCII kari se ref már?
1 kép jó lenne összehasonlítani.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Shkiz0 #12128 üzenetére
az a baj, hogy a refes karik jó régen kimentek. egyrészt lekerült a bioskapcsoló (a Te szempontodból mindegy), viszont a digis VRMet egy simára cserélték... ami viszont szerintem a vizesblokkal való inkompatibilitást is jelenti.
tévedtem, 6970 is változott, és elnézve a képet, kizárt, hogy rámenjen a fullcover block
powercolor pcb, ez se lesz jó szvsz
-
válasz
gordonfreemN #12126 üzenetére
Ez biztos hogy ref, mert ez az én régi 6950-em, csak ez most beszart, és most épp vadászom hogy találjak olyat ami a nagykernek is van, és ref is, mert nincs kedvem kidobni a vizes blokkomat.
Gery15
Köszi, valahogy sejtettem, hogy ez lesz
Igazából lassan már nem sok minden marad.
2 lehetőség van még, mert 2 kártya van.1. Ezt adnák érte 1-1-be. [link] de szerintem már ez se ref.
2. Erre rá kéne dobni majd 10K-t azt meg nem nagyon akarom.
Utóbbi 100% hogy ref, ráadásként még moddolható is.Viszont szúrja a szemem, hogy ennyire nyerészkedni akarnak hogy 10k-t dobjak rá, holott eleve a régi kártyám is ilyen ref téglahűtős moddolós volt.
Azt persze megértem hogy a nagyker leszarja, hogy lehet e unlockolni vagy nem, de azért jó lenne ha megértené, hogy lehetőleg ref kari kell.
Főleg, hogy elvileg ugye ha nem tudnak ugyanolyan terméket adni cserébe mint az eredeti volt, akkor legalább ugyanolyan tulajdonságú, és paraméterekben megegyező kártyát kellene adni helyette. -
Rasiel
senior tag
válasz
kasa85 #12120 üzenetére
Megnéztem az oldalt, amit linkeltél, ezek közül van nekem is pár darab beállítva, de vannak olyanok is, amit már akkor is ki szoktam kapcsolni, mikor hdd-n volt a rendszerem (pl.: rendszervisszaállítási pont, hiberfile.sys, soha ne kapcsololjanak ki a merevlemezek, stb.).
Na de nem szeretnék itt tovább offolni, hiszen nem erről szól a topic. -
11188-05-20G ez a sapphire vajon ref nyákos?
Erről is elég vegyes infókat találok. Egyik helyen azt írják a NYÁK ref, csak a venti más, máshol meg, hogy a NYÁK is egyedi. -
kasa85
őstag
válasz
Whit3Rav3n #12118 üzenetére
Sajnos ezzel én is tisztában voltam,de ahogy láttam közel 4x többet ír le tiltottam.
Én ez alapján állítottam be a Winfost,hogy az SSD kímélve legyen.(#12119) Rasiel
Ezt mindenféleképpen figyelembe vettem,mivel sok esetben meg követelik a játékok a lapozó fájlt hiába van 16GB rendszer memória.
Ebben az esetben SSD csontra le tiltottam,és át tettem a tányéros tv-re(upsz HDD re a lapozó fájlt,hogy ne legyen probléma ezekkel az alkalmazásokkal).
-
Rasiel
senior tag
válasz
kasa85 #12115 üzenetére
Valahol olvastam/hallottam, hogy a lapozófájlt érdemes az ssd meghajtón hagyni. Bár a page file használatáról megoszlanak a vélemények... Azért sem kapcsoltam ki, mert lehetnek olyan progik, alkalmazások, amelyeknek szüksége lehet rá, és akkor ott van, nyugodtan használhatja.
Hard Disk Sentinelen kívül nekem semmi ilyesfajta progi nincs fenn, de most kíváncsiságból megnéztem az SSDlife-ot, ott nekem 2021-ig írja az élettartamot. Benchmark programot is csak akkor tettem fel, mikor megjött az ssd-m. -
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
kasa85 #12115 üzenetére
Pedig a Microsoft ezt mondja a Page File-ró az SSD-nél: "In fact, given typical pagefile reference patterns and the favorable performance characteristics SSDs have on those patterns, there are few files better than the pagefile to place on an SSD." Szal kidobsz vele egy adag rendszersebességet ha nem az SSD-n van a Page File.
@Shift: A Shift-el nekem mindig az volt a bajom hogy nem tudja mi akar lenni. Szimulátornak túl arcade, arcade-nek túl szimulátor szóval végeredményben egyik kategóriának sem felel meg.
-
Tirexi
addikt
válasz
proci985 #12116 üzenetére
A 11.10 WHQL + CAP4 van fent. De tagnap letöröltem a játékot mert idegileg felhúzott, hogy ennyire csal az AI... Xbox controller-el toltam amúgy azelőtt meg kormánnyal (Logitech Momo) de ott is ugyan az volt. C osztály felett lehetett nekem szuper tuningos kocsim akkor is otthagytak a rákba.
A sima SHIFT-et meg lazán csípőből végigtoltam és mindig első lettem.
De hallottam olyan SHIFT fan-t is aki a 2-vel 10 percig tolta azt delete go vissza SHIFT 1... -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Tirexi #12114 üzenetére
hm, milyen drivered van fent?
hm, én mediumon játszok, mert ott még ismeretlen pályán is meg tudom az ellenfeleket verni (pl Monacoban utoljára a Porsche2000el versenyeztem, Suzukában pedig még a Dosos MotoGPvel, Dubai Autodrome és Shanghai pedig új), ismerős pályákon pedig körönként 1-2sec megy, határon vezetve akár több is.
ideális ív egyébként csalóka, autónként eltérő lehet (pl egy Radical/Caterham lazán átmegy ott is fék nélkül, ahol egy Corvette nem fér el). Nurburgring/Nordschleifén pár kanyarban az ideális íven betartva a fékezési pontokat az ember garantáltan lassabb lesz, bár ez függ a reakcióidőtől.
ha nem megy a jobb kocsival, válts. pl nekem a garázsban van egy Lotus Elise Works és egy Lancia Integrale Works. az előző könnyebb, gyorsabb, a másodikkal meg kozisztensebb időket megyek és ha meglöknek se én állok keresztbe. kb mint egy gokart. hasonló a helyzet, mint az NFS:Shiftben: power lapolni a Murcielago Works verhetetlen volt, viszont karrier módban a Nissan GTRrel az ember nem kapot idegbajt. bónusz: a Lanciával épp most jutottam át a 14. szinten
, jöhet a GT1.
azért egy kormány/kontroller nem árt, billről nem igazán irányítható.
-
kasa85
őstag
válasz
Rasiel #12112 üzenetére
Nálam az necces lenne.
Lapozó fájl nélkül úgy napi 10GB alatt ír.
lapozó fájlal napi 40GB ot ír.
Az első generációs SSD nél ki kötés a ki kapcsolása.
Jelenleg garis leg frissebb flash van fent remélem cserélni fogják.
1.5flash,és vissza felé akkora a kondi mint a képen.
A legújabbal ami 1.6 annál fele akkora lesz a kondi ami érthetetlen bug -
proci985
MODERÁTOR
Shift2vel játszik valaki? a driver rendszeresen (kb óránként egyszer) alaphelyzetbe áll. a HIStől kapott driverrel BSOD is volt, most már csak alaphelyzetbe rakja magát néha.
illetve külön bónusz, hogy úgy néz ki a messenger (ill live essentials 2011) + youtube együtt is képes timeout driver recoveryt csinálni: msn már a 3870el is képes volt instabilikodni, ez csak rosszabb lett.
-
kasa85
őstag
-
-
ZolikaE46
senior tag
válasz
Whit3Rav3n #12104 üzenetére
Az a baj eddig nem volt ilyen problémám. Hiába raktam újra a gépet sajnos nem segített. Remélem valami új driver majd helyre hozza!
A 11.10 Preview 3 driverrel Graphics Score: 5568; 11.10 WHQL driverrel sikerült Graphics Score: 5579; Most felraktam amd honlapjáról a 11.10-es drivert és a Graphics score: 5452 lett. Nem segített semmi és nem értem mitől lett ez a butulás... Mint Látjátok nem adom fel egy könnyen a hiba keresést hajnali 5kor, de most már kezdem feladni álmos lettem...(#12105) zack Rendben van minden az SSD-el. Megnéztem, csak nem szeretem baszogatni főleg, hogy így utólag tudom nem segített az újra telepítés!
Látod látod valami nem okés ezekkel a driverekkel vagy Én már nem tudom mivel...
-
zack
nagyúr
A CF helyreállásával megtáltosodott a BF3.
60-100fps van 2560x1440, Ultra, 16xAF, NoAA, HBAO on, és a lag is csökkent.A CF gond helyett viszont jött dxgmms1.sys bluescreen, ami állítólag a VGA drivertől van, és játék közben dob egy kék halált. Isteni mi?
11.10 WHQL van fent CAP4 nélkül. -
zack
nagyúr
válasz
ZolikaE46 #12100 üzenetére
Nézd meg az én SSD rendszer meghajtómat...
1300 óra használat, és 1378 Gb írás. Kondíció: 100%.
Berakod a gépbe és használod. Ha az írástól tönkremegy, mástól is összefosná magát.
Célszerű a megbízhatóságra menni vásárlásnál, nem pedig a csúcs gyorsaságra.
Gyorsaságban gyakorlatilag észrevehetetlen az előny, pl. az én X25-M G2 SSD-m és a mostani csúcs SATA3 hiper-szuper újdonságok között, míg stabilitásban és tartósságban hatalmas különbségek lehetnek.
OCZ úgy tudom pont a gyors, viszont a kevésbé tartós kategóriába tartozik.Én senkinek se ajánlom...Sok a gond velük.
-
Tirexi
addikt
válasz
ZolikaE46 #12100 üzenetére
"most addig ezen kattogok amíg nem javul meg"
Én a helyedben akkor kezdenék el kattogni ha komoly változás van egy játékban is.
Amíg csak egy teszt program mutat 100 ponttal kevesebbet de egy game ugyan úgy megy addig a szemem sem reccen meg. Minek szívjak vele feleslegesen?De adok egy tippet hogy orvosold a hibát:
Tuningold a VGA-t és a CPU-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest