- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dirtyz
őstag
Sziasztok!
Tegnaptól én is egy ilyen kártya "boldog" tulajdonosa vagyok, miután a 4890-em egyszer csak megadta magát...Smoky2011: nálam egy 500-as FSP BlueStorm II viszi a karit szó nélkül...
-
ZozzHUN
addikt
válasz
botilevente #14298 üzenetére
Ja, a kari kreál
-
botilevente
tag
Nem értem ezt az egészet, mikor kiadtam a kezemből tökéletesen működött!
3d mark is lement és 5ezer felett kapott egy i5 2300 al egy Corsair CX 600W!
Unlockolni szerettük volna de azután is működött rendesen, venti hibát meg sosem jelzett túlpörgéssel meg ekkora hőmérsékletekkel....Le vok döbbenve h ilyeneket kreál a kari...
-
-
ffodi
veterán
válasz
Smoky2011 #14289 üzenetére
Ez így nem igaz. Tájékoztatásképp a 6 és 8 pines PCI-E csatlakozókban kizárólag GND és +12V-os tüskék vannak (+ Sense 0/1, ami jelen esetben nem lényeges). A +12V-os tüskék mindkét esetben rendre az 1,2,3-as tüskék (sárga vezeték, ha esetleg nem egyértelmű), és ugyan ott helyezkednek el (és természetesen a csatlakozó formája is olyan, ami nem véletlen). A többi tüske GND (illetve az említett Sense, ami ellenőrzőjelet szolgáltathat). Egyszóval, amit a boltban mondtak, az badarság, a tápod elég a vga-hoz, valami user error van, ahogy a többiek is írták.
A különbség a két csatlakozó között annyi, hogy a 8 pinesből több teljesítményt tudsz levenni, de mivel a ref is 2*6 pinnel megy, így azzal nem lehet gond, hogy nem kapcsol be vele a gép, ha mindent megfelelően csatlakoztatsz.
-
ZozzHUN
addikt
Lassan mar ott vagyok hogy odamegyek es megnezem sajat szemmel hogy mi a gond. Btw a sipolas milyenseget is mondhatnad mert power error-t dalolassza akkor szerintem az atalakito a rossz.
-
Smoky2011
tag
Megvettem a 6pin+8pin átalakitot....850Ft volt
Bentvoltam számtech boltba aztmondták,hogy 8pin az 8pin anyi kell neki és a 8pin böl 2-ö az nem a földelés hanem azis feszültség.
6+6 pin el meg biztos nem indul el a Kari mer az a fesz kevés neki
Aztmondták ha nemjo akkor kell vennem egy uj tápot,de nem Enermax-ott mer az meg van osztva a fesz...Hanem Corsiar-t vagy Raptoxx-ott kell vennem és minimum 650W-osat
Ja és akkitöl vettem buherálta a bioszát,,,,lehet visza kell raknom a gyári Biost.
Ventik nem megfelelöen egyeletesen pörögnek akkor szerintem is logikusá vált,hogy a Bios vezérlésel van a gond -
SzlobiG
félisten
válasz
Cybertrone #14287 üzenetére
Régi fajta ez hiába Enermax.
-
Smoky2011
tag
válasz
Gery15 #14281 üzenetére
[Ilyen tápom van ]
Enermax Libery 625W
óNemondjátok,hogy ez nem viszi el a Karit -
Smoky2011
tag
válasz
Gery15 #14281 üzenetére
6+6pin-el else indul
Sipol a gép Inditáskor
Énis azon vagyok,hogy ma meglesz az átalakito 6pin+8pin és a Táp videokari eláto részéröl fogja kapni a feszt
Hát ha igy se müködik akkor nmetudom mitfogok csinálni
Mondom abszolut nem az én hibám tegnap kaptam meg a karit..és azota ezt csinálja
-
scope2007
addikt
válasz
- = Zk = - #14273 üzenetére
így van... nekem is 3870x2őm volt.. 6+6al is ment simán.. csak tuning nem ment, 6+8al használtam egyébként
-
Gery15
addikt
válasz
Smoky2011 #14277 üzenetére
De bizony az... láttad, hogy 6+8kell neki és neked meg 6+6van tehát, ha nagyon logikus lennék akkor így nem működik... De mivel többen is írták és én is tudom, hogy működik 6+6pin. Akkor nálad miért nem megy?
Nem hinném, hogy a kártyának lenne baja...
Sokkal inkább nálad van a gond. Vagy cserélj tápot vagy pedig kösd olyan ágakra ahol csak a vga-t kell ellátnia, ahogy írták mert előttem is. Ha pedig így nem megy és nem akarsz új tápot venni akkor pü-be írd már meg, hogy hova dobod el a kártyát.
-
Smoky2011
tag
válasz
kockaharcos #14269 üzenetére
Ugy User Error,hogy már akkor ezt csinálta mikkor beüzemeltem a karit???
Hát az szerintem nem az én hibám
Holnap kiprobálom egy 6pin+8pin-es átalakitoval-aztán ha még mindig baszakodik akkor egz lendités a szemételepre -
ZozzHUN
addikt
Akkor lehet a csati is rossz, nalam volt ilyen, pedig bontatlan 6 pin-es volt.
Amugy ne nagyon terhelt agrol hozd a 6 pin-es csatit. En ketto kulon agrol viszem az egy 6pin-be
-
kockaharcos
senior tag
válasz
SzlobiG #14265 üzenetére
Nekem sem volt 8 pines mikor megvettem, 6+6 pinnel nem indul el a kártya, csak 6+8-al, de egyébként ugyanez az átalakítom mint a srácnak, a corsair CX400 vígan viszi még modolva is, szóval ez valóban user error, ahogy Gery15 is írta!
Szépen sípolt, mintha Mozart-ot hallottam volna
-
GNKING
tag
válasz
Smoky2011 #14264 üzenetére
Én is ugyan így jártam, annyi különbséggel hogy nekem képet se adott a kártya.
Chieftech GPS 500AB-A tápom van amin 2db 6pin vga csati van.
Elárulok 1 titkot neked az a +2 pin csak test pont, az egyik 6pin levág helyette szakszerűen beforraszt 1 8pin táp csatit és voala működik azóta is, no problem.(#14266) ZozzHUN
Nekem Asus 2900XT-m volt amin 6+8pin csati volt és az is ment 6+6pinnel, a jelenlegi tápommal.
-
Smoky2011
tag
[Ilyen a Molexes átalakito látcik is,hogy csak 3-om tüske van és a 8pin-es részéböl nekem 2pin-helybe nincs semmi]
Igy tökre nemjooo-ugynolyan mindha 8pin-es helyre 6pin dugnék,,,azmeg alapbol nem elég nem???
nemhiába van az asus-on 8pin..anyi fesz kell neki
Na holnap betudok szerezni egy 6pin-8pin es átalakitot talán azzal jolesz -
Smoky2011
tag
válasz
Gery15 #14259 üzenetére
Nállam 95Fokig felment...3DMark11-en kaptam 3200Pontot,de ugy,hogy Molex-8pin-es átalakitoval..Molexen csak 3 tüske van
Haveromnak is 600W os tápja van Enermax Önneki van a Téphoz 8pin-es Vga kábel alapbol,nekem csak 6pin es van..
Ott 75fokra ment max a kari,és 4200Pontot csinált 3D Mark11
Amikor Single Link DVI be volt kapcsolva akkor csinálta ezt nálla,de mikkor Dual Link DVI-be volt kapcsolva akkor semmi nem volt nem volt hangos a venti se pörgöt mind állat szépen ment
ugyhogy szerintem itt az energiaelátásal van a gebasz
Kevés feszt kap nállam vagy nemtudom.. -
proci985
MODERÁTOR
sok kimenet mondjuk jó, jelenleg talán egyetlen kártya a piacon, amire rá lehet dugni 6 kijelzőt az ezerdolláros hub nélkül. plusz DP csatik vannak rajta, ami jó, mert miniDP monitoron kb nem létezik, cserébe miniDP -> DP átalakító meg drága.
Smoky2011: molex csatik rendesen beharapnak?
lehet kéne venned egy nomális 8pinest, ilyet még nem láttam, hogy az erek egy részét elfelejtik bekötni, még akár egy molex ágról is. nagyon teszkós megoldásnak tűnik.
-
Smoky2011
tag
válasz
Cybertrone #14256 üzenetére
Nem csak anyira felhuztam magam a karira
Esküszöm a sapphire-m jobban ment mind ez
Egész nap baszakotunk vele és semmi -
Smoky2011
tag
Itt senki nem arra a fö dologra figyel áramelátás
Na Ennermax Liberty tápom van és a Vga kimenetem 2-szer 6pin csak,,,ezert csak a Kártyának az egyik felébe tudom bedugni a másik felébe Molex-8Pin es átalakito van
És igy nemkapja meg a megfelelö áramot mer a molexen csak 3pin van a 4 helyet..igy ugyanot tartok mind 6 pin lenne... 2 ö kiesik
3DMark 11 teszten Olyanok a ventik mind akki bürögtete egy autot felgyorsul,leáll felgyorsul leál-és igy FPS 0-Fps 20..érted.. Játéknál ugyanezz Beakad jo beakad jo...
Haf 912 Plus-om van ful ventizve...... tesztelés után 95fok volt a karii
Holnap tudok szerezni egy 6pin-8pin es átalakitot nem molex-es hanem a rendes 6pin
Faszom televan ezzel akarival máraMondat végére pontot kell tenni nem smiley-t. Ha mégis használsz hangulatjelet, akkor meg elég belőle egy. Tanulj meg inkább helyesen írni.
[ Módosította: #65675776 ]
-
kasa85
őstag
válasz
mpierre #14252 üzenetére
Köszke akkor nem molesztálom benne a beállításokat.
Gondoltam ha már a lúd legyen kövér.
Minden esetre nem tudom miért,de nem nagyon tetszik ez a moncsi.
Nem annyira vakító a fények,és sokkal letisztultabb mint az eddigiek.
Színben aláz gyaláz,de valami még sem kerek .
Mondjuk arra kíváncsi lennék mi az ami jobb kép minőséget hoz,hátha szoktál alap értékről állítgatni valamit a katában.
Én max tuning,venti,és a 3D beállításokban legalul az AA csúszkát középre rakom. -
scope2007
addikt
én meg csak jót tudok róla mondani [asus dc2].. ha van megfelelő gépház hűtés akkor némán teszi a dolgát.. hőfokok is tökéletesen rendben vannak [50fok], még úgy is, hogy a gépház közel van a radiátorhoz [még nem rendeztem át a szobát téli rendszerbe
]
a tuning az nem érdekel.. abba lehet jobban elvérzik, arra nem tudok mit mondani -
mpierre
veterán
válasz
kasa85 #14250 üzenetére
Magyarul nem találni leírást. De erről az eye candyről akad teszt is.
Avagy TP-s oldalról idézve: "LCD Overdrive basically fakes a faster refresh rate on LCD panels. When a pixel is going from one state to another, LCD Overdrive basically tells the pixel it needs to change more than it really does, for just a brief moment, to trick it into changing at it's maximum speed. Problem is, it can often try to trick the pixel for too long, introducing noise and discoloration into your picture.
Most modern monitors already have this built into their controller hardware.
This is really only a benefit if you have a naturally slow panel. I personally don't use or like it."
Röviden: Teljesen felesleges mert jó monitorod van.
-
GNKING
tag
Asus 6950DCII 2GB vga-ra ki milyen vízhűtő blokkot rakott fel?
Én úgy értesültem hogy nincs rá semmilyen, legalább is full cover.
-
kasa85
őstag
válasz
mpierre #14241 üzenetére
Hát részben
Le fordíttattam ,és elég érdekes kissé kusza az értelmezése.
Ebben a három menüpontban van értelme állítani,mert mindent ki szeretnék sajtolni a megjelenítőből.
Ha tudsz Magyar nyelvű leírást ahol ki térnek a Catalystban milyen lehetőségek vannak jól jönne.
Sportot nem nézek azt inkább űzöm,Akció filmet nézek inkább rajta.
Pontosan mire való az a beállítás,mert ha a csúszkát el tolom jobbra akkor azok a függőleges vonalak amik jobbra,balra mennek egy kicsit elmossa. -
Yany
addikt
Holnap leszek egy ASUS HD6950 DirectCU2 -reményeim szerint boldog- tulajdonosa. Mire számíthatok a kártyával kapcsolatban?
Összefoglalom, amit nem is olyan régen írkáltunk róla: nem halk, interferálnak a motorhangok, a tuningról szóló cikkeknek a fele sem igaz, meleg (bár ez engem nem izgat, ha közben legalább halk is lenne), bazi nagy. Amúgy minőségi az összeszerelése, sok a kimenete, más dolgokat meg szerintem te is megállapítottál már róla a neten. Egyébként keress rá itt az Asus szóra, elég sok dolgot meg fogsz tudni.
-
xnace
őstag
Sziasztok,
Holnap leszek egy ASUS HD6950 DirectCU2 -reményeim szerint boldog- tulajdonosa. Mire számíthatok a kártyával kapcsolatban?
Van valahol cikk, vagy leírás a tuningról, vagy a finomhangolásról?
Gépem többi része az adatlapomon.
-
Smoky2011
tag
Hali.
lenne egy olyan gondom, hogy vettem egy Asus 6950 Direct CUII 2gb kártyát és 3028 pontot csinál összesítésben 3Dmark11 alattmiért lehet ez?
procim: 1090T 6 magos 3200mhz
proci hútő: Alpenföhn Brocken
memória: 2x4gb
tápegység: Enermax Liberty 620wa videókarira 6+8 pin kábel kell.
a tápomon 6+6 pines lehetőség van.
a 8pines kábel molex csatin kapja az áramot de hiába 8 pines az átalakítóm csak 2x3 pin vezeték jön ki a molex átalakítóbol. erről beszélekaz ábrán mind a 8pin kap áramot az enyémen meg csak 6 pin kap áramot, 2 kábel hiányzik az enyémből
és nem azért kapok ennyi pontot mert nem kap elegendő áramot a múködéshez??????
a 3dmark11 teszt után 94 fokra megy fel a hömérsékletede csak 3028 pontot csinál
alapbol a kártya 45-46 fokos -
kasa85
őstag
Sziasztok.
Kéne egy kis Help.
Van egy beállítás a CC centerben,és nem tudom mire alkalmas.
Azt olvastam,hogy javítja a kép mozgások mosottságát vagy mi a csuda.
Ha el kezdem a csúszkát jobbra tolni akkor látni,hogy a függőleges csíkoknál egy kicsit után húz.
Érdekelne,hogy pontosan mire is jó ez.
Ha olyan van,hogy teljes mértékben el magyarázza a CC ben lévő beállításokat Magyarul az is jól jönne.
Jelenleg ki kapcsoltam,de azért érdekelne ebben az opcióban érdemes e valamit állítani,és mi célt szolgál ez a kalibráció.
A profilomban lévő monitort használom.
Segítségeteket előre is köszönöm.A többi minden alapon van a My Digital Flat-Panels opcióban.
Amivel még jobban ki lehet hozni a képi megjelenítőm minőségét beállításokban jöhet
Kerestem pár helyen ahol a Catalyst C C teljes ki térően el magyarázná mi micsoda,de ami van vagy 5éves,és csak felületesen ír a pontos beállítások jelentőségéről. -
- = Zk = -
félisten
válasz
antikomcsi #14236 üzenetére
Akkor valószínű, hogy szivacs
hát, sajnos nagyon úgy fest!....
-
válasz
- = Zk = - #14234 üzenetére
Köszi, igen, próbáltam parancs sorból is. Nem jelent hibát, mindent szépen megcsinál, ki is írja, hogy új verzió, meg régi verzió, meg, hogy sikeres, de újraindítás után 1408 shader.
Akkor valószínű, hogy szivacs.
-
F e Z o
veterán
válasz
Cybertrone #14231 üzenetére
Visszatérésem alkalmából egy moddolható 6950-et SzlobiG-től.
Majd a részleteket ts-en.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
antikomcsi #14232 üzenetére
akkor nagy valószínűséggel nem moddolható....
-
SzlobiG
félisten
válasz
antikomcsi #14232 üzenetére
Nem moddolható a kártya.
(#14230) mpierre Adom a számlaszámot.
(#14231) Cybertrone Az egyik MSI-met.
-
Üdv Mindenkinek!
Nos a következő kérdéssel fordulnák Hozzátok.
Van egy ref. 6950-em az a szép piros-fekete "pöcökkel" a végén.
Tettem már rá pár 6970 biost, próbáltam a scriptel, ami a topikban is linkelve van, próbáltam, alap órajeles shader feloldós biost.
De sokadjára is maradt az 1408 sader. Az itt is leírtak alapján csinálom, bios kapcsoló 1-es állás, ati winflash, bios file, és program. Megcsinálja, ki is írja, hogy sikerült. Azonban újra indítás után marad az 1408 shader.
Mit rontok el szerintetek?
-
F e Z o
veterán
válasz
SzlobiG #14218 üzenetére
Nézd a dolgok jó oldalát, legalább én is nekieshetem végre a BF3-nak holnaptól. 5850-4870 után felüdülés lesz a kari, ebben biztos vagyok.
Egyébként ahogy olvasgattam a teszteket, persze patent lett az új széria, de borzasztóan túl van árazva, persze gyogyi klántársamnak már van egy 7970. Fanatizmus.... -
SzlobiG
félisten
válasz
mpierre #14219 üzenetére
Nem éppen, annak még sokat kell hogy lejjebb mennyen az ára.
Egyszerűen nincs olyan gém most ahova kéne a power és nem is lesz az idén semmi extra, szal azért hogy malmozzon a gépbe felesleges kettő pénz meg most jobban kell amikkel most játszogatok nem is érzem a hiányát.
-
SzlobiG
félisten
Mától egyel kevesebb vga van a gépembe megszűnt a cf.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
- = Zk = - #14215 üzenetére
akkor én a 3870 OCvel mit szóljak?
jobban futnak a programok 3840x1024en, mint anno a 3870en 720pben.
más: csináltam méréseket Duke Nukem 3Dvel, úgy néz ki az fps 30-60 között mozog, pályától és helyszíntől függően. az alapján unreal3 engine alá 6950 2gb elég 3840x1024/2560x1600ra. remek.
-
steve0707
tag
válasz
- = Zk = - #14215 üzenetére
Így igaz
-
AtHoS
nagyúr
Hát pedig erről szól a fáma:
Persze saját tapasztalatom nincs az ügyben, nem kapcsolgattam semmiféle kapcsolót, de még csak órajelet sem emeltem rajta
-
kockaharcos
senior tag
Üdv mindenkinek!
50@70-eltem kíváncsiságból az Asus Direct CU II 2GB kártyámat!
íme az eredmény: [link]
ez alapján csináltam: [link]
Aki nem ért hozzá, ne csinálja, nem azért linkeltem, hogy ez alapján csinálja bárki is, csupán ha valaki hitetlenkedne!
Én nem vállalok felelősséget senki/semmi miatt.
Mindenki csak saját felelőségre! -
AtHoS
nagyúr
Nem tudom.
Olvastam, hogy modolhatóak, de olyat is, hogy nem. Ráadásul, mintha kétféle széria is keringene belőle. Talán a topikban is írták, hogy elég átnyomni a kapcsolót, máris kész a mod vele.Én minden esetre nem foglalkoztam vele, alapon használom. Így is bőven elegendő ahhoz, ami kell. D3-at várom már, de gondolom az se fog majd ki rajta
Ventiszabályzásnak meg utánanézek. After működik ccc-vel párhuzamban vagy le kell dobni hozzá ccc-t?
-
AtHoS
nagyúr
Igen, ez a verzió van nekem.
Néhanapján játék alatt azért eléggé hangosodik a hűtője terhelésnél.
Mondjuk ez eléggé relatív, mert 3db 12 cm-es venti van a gépben, melyek 700 közeli fordulaton üzemelnek, tehát semmi hangjuk nincs. A tápventit sem sikerült még kihallanom. Csak a VGA ventit lehet hallani, ha magasabb fordulatra pörög.Alapon 25%-on, 1660 rpm környékén mocorog, így csöndes.
Majd megnézem, mikor kezdem el túl hangosnak vélni
-
proci985
MODERÁTOR
ja, egyrészt macera átszerelni, mert nincs kupak a gpun, másrészt meg pl a giga gyárt 6950 2gbt, accelero extreme hűtéssel. a HIS ICEQn is egy zalman borda van. bőven vannak rendes hűtéssel ellátott 6950esek, és olcsóbbak, mint venni egy refmodellt és egy aftermarket hűtőt. 6970esíthetőség lehet bukik,
másrészt meg a kétkomponensű arctic cooling ragacsot szerintem nem annyira egyszerű leszedni, mint itt írták. nagyon nem.
-
tomic
addikt
válasz
Stukker1987 #14203 üzenetére
Én sem bántanám.
Főleg mert gari vesztéssel járhat. -
-
McKnight
tag
válasz
- = Zk = - #14200 üzenetére
Rövidebb a kártyától, de viszont magasabb úgy 1,5-2 cm-el.
A másik PCI-sín felett meg olyan 3 mm-re van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Politika
- Milyen TV-t vegyek?
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Külpolitika
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest