- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
duti No1
tag
válasz
Hencso #22498 üzenetére
Már vettem egy ilyen 8 as pakkot, de azért nagyon szépen köszönöm
Erre nem kell ragasztó paszta, ezen ilyen kétoldali öntapadós ragacsos "szivacs" van.
Gondoltam rá hogy eladom majd, de igazából sajnálnám, úgy hogy lehet megtartom majd ilyen vészeseti kártyának.Te raktál a vrm- re valami spec hűtőt vagy oda is ram sütiket ragasztottál?
-
duti No1
tag
válasz
Hencso #22478 üzenetére
Úgy megtetszett
Mondom adok egy esélyt még a kártyának.
Veszek még ram sütit meg vrm re valami alumínium tömböt aztán összedobom.
Egyébként újrapasztáztam így nettezni lehet vele de videó vagy 3d program alatt így is fégsebességgel
90c fölé ugrik, és ott megadja magát.Ref hűtő kalap szart nem ér.Ha ez nem segít, akkor már nincs remény.. -
zsoika
addikt
válasz
Hencso #22491 üzenetére
Szia! Soha nem volt tuningolva, így is elég forrófejű a ref hűtés miatt. Nem is csodálom amilyen állapotban volt a paszta (80°C körül mozgott még külön ventivezérlő programmal is, sima CCC által vezérelve laggolt a játék mert 90°C ). A barátomnak van BGA gépe megkérhetem hogy cinezze újra, de szerintem nyák baja van. Legalább 1cm volt az elhajlás a nyákon, szerintem a folyamatosan nagy hőterhelés miatt...ilyet még másik kártyán nem láttam
-
válasz
zsoika #22489 üzenetére
Égés nyom nem láttatok a feteken vagy a nyákon..? Annyi hogy a nyák több rétegből áll össze és mikroszkopikus vezetékek tömkelegét rejti + a forrasztások .. nos annyi hogy próbálj youtubon utána nézni hogyan kell meg sütni esetleg phn újra BG áztatni hozzá teszem mind a 2 nél van kockázati tényező hogy végleg tönkre megy.. sütéssel az összes forrasztás újra kötödik 231,9 °C on olvad a cin! próbálkozni lehet minden kísérlettel esetleg még mielöt ilyen drasztikus meg oldásokra folyamodsz az elöt nézd meg egy másik deszkában vagy másik slot ban többet nem tudok mondani
-
zsoika
addikt
válasz
mpierre #22488 üzenetére
Lehet hogy igazad van! Én magam sem tudom pontosan hogyan működik, mert soha nem volt CF-em. Sajnos majdnem tök mindegy, mert még ha nekem van igazam, akkor sincs igazán létjogosultsága. Nagy fogyasztás, nagy hő, drága alaplap, nehézkes szoftveres beállítás, és kevéske VRAM miatt inkább csere nagyobbra.
Én is várok egy CF est aki vágja minden csinnyát-binnyát és az eredeti kérdésre is!
Lehet e kezdeni v.mit ezzel a hibás kártyával? -
mpierre
veterán
válasz
zsoika #22487 üzenetére
Gyanús a dolog. Mert a cf afr módban számolgat. Ez annyit jelent, hogy az egyik kockát az egyik, míg a másik a másikat számolja, stb. Tehát mindkét kártya memóriájában ott van minden számításhoz szükséges adat... Pl ha egy 1 és egy 2GB-s karit kötsz össze, akkor csak 1GB memód lesz, mert mindkét kártya ramjában ugyanazok az adatok vannak....
De egy tapasztaltabb majd megmondja pontosan. Eddig kerültem ezt a megoldást.
-
zsoika
addikt
válasz
mpierre #22486 üzenetére
A gap-pad szétszakadt amikor pasztázva lett ezért kellett cserélni, de amúgy sem árt egy ilyen forrófejű kártyánál. A gap-pad vastagsága 1mm ref kártyánál és tökéletesen fexik(amikor újra szétszedtük látszott a benyomódás nyoma rajta illetve a pasztán is. Én úgy tudom, hogy csak a GPU teljesítmény adódik össze a VRAM nem ...tehát a gyenge pontja a CF-nek hogy hiába erős ha csak 2GB a VRAM. (multinál ma már kevéske).
-
mpierre
veterán
válasz
zsoika #22484 üzenetére
A gap padokkal óvatosan, mert ha nem jó vastagságú, akkor máshol nem megfelelő a kontakt. A régi gap pad is tökéletes, mert annak nem változnak jelentősen a tulajdonságai az idő előrehaladtával.
CF-ben még nem hallottam (nem tudok róla), hogy hibás kártya jól működne. Cf esetén is használja mindkét kártya memóriáját és gpu-ját is. Csak az egyik képkockát az egyik, míg a másikat a másik számolja. Nem tudom, hogy ehhez jó-e a hibás kari... Gyanítom, hogy nem.
-
brady28
tag
Sziasztok.
Előző téma engem is érdekelne, vagyishogy csikozós-pöttyözös vga működhet e CROSSFIRE-ben második kártyaként vagy ez halott ötlet?VAlaki próbált már ilyet?
Előre is köszi a válaszokat!
Üdv -
zsoika
addikt
Sziasztok! Unokatesómnak a ref.6970-es ilyen képet ad azonnal a bekapcsolás után . Javítható vagy eladás hibásként mert CF-ben még jó?
A kártyát újrapasztáztuk és a VRAM ra is új gap-padok kerültek...ekkor vettem észre hogy az alaplapja nem kicsit meghajlott. Összerakáskor a hátsó fekete fém lap kiegyenesítette, lehet ekkor szakad el valami a nyákon. Pasztázás ráfért mert elég kemény volt a paszta de azóta ilyen sz.r, előtte jó volt. -
duti No1
tag
válasz
F e Z o #22475 üzenetére
Terhelés alatt pár másodperc alatt fekete kép jelentkezik, asztalon akár fél órát is elvan, és csak utána dob fekete képet.Elég sok fórumon valami black screen dolgot emlegetnek.Megeshet hogy ennek is ez a baja?
Találtam youtubon valami videót de igazából nem értem.Most akkor megeshet hogy valami driver hiba volt és van rá valami javítás?
Itt a videó..
https://www.youtube.com/watch?v=OohS-6J_DP4 -
-
duti No1
tag
Sziasztok!
Van egy amd 6970 es kártyám ami a gép bekapcsolását követően kb 30 perc elteltével dob egy fekete képet.
Ezek után csak reset gomb segítségével tudok életet lehelni a gépbe.
3D alkalmazás esetén előbb elszáll, szinte már az indítást követően.Gondolom én mint laikus, hogy valami túlmelegszik rajta.Kérdésem az lenne hogy orvosolható ez a hiba vagy kuka?
Hozzáértő válaszaitokat előre is köszönöm -
Ombre85
tag
Korábban írtam, hogy nem pörög fel normálisan a 6970-es kártyám. Szétszedni nem mertem, mert VGA-t még sosem buheráltam és nem ezzel akartam elkezdeni, külső programot (amit ajánlottatok, az az MSI AB) próbáltam elkerülni.
Végül sikerült megoldani a problémát, a Crimson helyett visszatettem a régi Catalyst-ot, azóta olyan a hangja, ha komolyabban játszik az ember, mint egy űrhajónakEgy másik probléma, amibe belefutottam, hogy a Crimson állandóan hibát észlelt és leállt win7 alatt, újratelepítés után. Ezért is tettem vissza a korábbi szoftvert, de mint utólag kiderült, a Win7 telepítése után le voltak tiltva a frissítések és régi lemez lévén, nem volt rajta az SP1, úgy pedig nem stabil a szoftver. Ezt fontos figyelni, mert egy napom ráment, mire rájöttem, ugyanis semmi nem figyelmeztetett...
-
HollyBoni
veterán
Közben egy GTX 580 lett.
Találtam egy EVGA-t amire még van 7 év garancia, és gyárilag full cover vízhűtés blokk.
-
HollyBoni
veterán
Hogy birkózik meg a mai játékokkal ez a két kártya? Jobb és modernebb kártyára gyűjtök, de fogalmam sincs mikor fog összejönni rá a pénz. Gondoltam addig veszek egy 6970-et és rádobok egy vizes blokkot, fillérekért mennek aprón.
-
panses
aktív tag
válasz
F e Z o #22442 üzenetére
Már elfelejtetted, vagy az óta sem hiszel a szemednek?
[shader unlock 1GB] -
gears27
aktív tag
Érdekes [ennél]a tesztnél még a 94 fokot is elfogadhatónak tartják
-
gears27
aktív tag
válasz
Ombre85 #22453 üzenetére
Sziasztok! Nekem is hasonló a gondom, mint az elöttem szolónak de nekem olyan 80 fok fölé nem nagyon megy, terhelés alatt. Ez még normális? Amúgy normál használat mellett olyan 45 fok kb. Ilyen kártyáról van szó: [link]. Illetve még a kérdés, hogy ennek a MSI Afterburnerbnek, van valami magyar tutorialja, hogy hogyan kell a ventiken tekerni? Illetve amit googléböl letöltök az is jó lehet? ui: Mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket kivánok
-
F e Z o
veterán
válasz
Ombre85 #22453 üzenetére
MSI Afterburnerben tudod a FAN menüben szabályozni a ventilátor sebességét, hogy adott hőfokon mennyit forogjon, mert a 95 fok azért nagyon sok terhelés alatt.
Gondolom nem mai kártya, egy újrapasztázás is sokat segíthet valami normális minőségi pasztával, amit 1k környékén már lehet venni, mert minden bizonnyal a gyári paszta már rendesen kivan száradva. -
Ombre85
tag
Van egy ref 6970-es kártyám, nemrég vettem használtan. Tökéletesen működik, de egy gyúrósabb tesztnél vettem észre, hogy a venti fordulatszáma 2000 fölé nem nagyon szeretne menni még 95 C-s hőmérséklet esetén sem. Úgy tudom, ezek a centrifugális hűtők, ennek a kétszeresét is pörgik (nem is hangos, így hihető, hogy nem pörög fel). Mi lehet ennek az oka, érdemes lenne szétszedni és megnézni?
-
Visormail
addikt
Ha esetleg valakinek nem tűnt fel a legacy letöltő oldalon is a Crimson Edition Beta melletti download gomb alá már a 15.12 van betéve, ami szintén támogatja a kártyát, most tettem fel.
Windows® 10 (32 & 64-bit versions)
Windows® 8.1 (32 & 64-bit versions)
Windows® 7 (32 & 64-bit versions) -
Sh4rKy
senior tag
válasz
F e Z o #22444 üzenetére
Nem sikerült ráfaragni, most vettem két hűtőventit a házba, megpróbáltam velük megszellőztetni...
Próbálgatom akárhogyan, újrapasztáztam a cuccokat, de egyszerűen a kártya melegszik... a temp 3 érzékelője vagy befosott, vagy én nem tudom mi van vele, de ha a gpu temp#1 temp2# nem megy 80 fok fölé, akkor is ez elszáll 120 fokra is majdnem... semmi throttling, semmi fagyás, semmi gondja sincs, de egyszerűen zavar... már nem tudom milyen irányból adjak neki hűtést... -
Sh4rKy
senior tag
Sziasztok. Unlock topik elég halottnak tűnik ezért gondoltam itt érdeklődök.
Hozzám került egy sapphire.HD 6950 1GB s verzió. Ennek az unlockjához valakinek van leírása esetleg?
Választ előre is köszönöm. -
ASch
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy ASUS EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 videókari.
Játék után windowsba visszalépés után 1 perccel a ventillátor sebessége 100%-ra ugrott. Azóta is ennyivel pörög, akármit csinálok vele (másik gépben is). AIDA-ban irreális hőmérsékleti értékek vannak. (GPU mag: -138°C, a többi GPU hőmérsékleti értékek 1000°C felett...)
A ventillátor fordulatszámát semmilyen programmal nem tudtam változtatni. (Catalyst overdrive, Afterburner stb.)
6970-es BIOS volt rajta, 3 éve ezzel működött folyamatosan. Visszakapcsolva a gyári BIOS-ra ugyanezek a hibajelenségek vannak.
További érdekesség: ASUS P8Z68 V-Pro alaplapban a 16x 3.0 PCI-E slotban kb 1 éve nem működik a kártya, azóta a 16x 2.0 PCI-E slotban gond nélkül használtam. Egyébként a kártya továbbra is használható, csak nagyon zavaró a 100%-os folyamatos ventillátor sebesség.Van valakinek valami ötlete, mi lehet vele a probléma és hogyan lehetne orvosolni?
Köszi előre is! -
gery14
senior tag
Sziasztok. HD 7790 1GB vagy HD 6950 12gb a CPU- Intel Core 2 Quad Processor Q8300 3.3ghz re huzva.
amikel játszom BF4multi- B.O.3-GTA5 CS.GO P.M ben is jöet válasz mivel holnap megkel rendelnem az egyik kártyát.
táp chiftec 550w
-
BPY-167
tag
Üdv!
Tapasztalt már valaki olyat 6950-esen hogy indításnál nem ad képet?
A monitor kiírja hogy nem támogatott felbontás.
Próbáltam más monitorral más kábellel de akkor is csinálja.
Ha kihúzom meg vissza dugom a kábelt akkor meg jó.
(volt már az óta win újra telepítés is de a hiba meg van) -
F e Z o
veterán
válasz
BUZZLGHTYR #22425 üzenetére
Apróban van egy rakat használt vga hűtő olcsón.
-
válasz
BUZZLGHTYR #22422 üzenetére
ez a referencia hűtés!
-
válasz
Tabort #22419 üzenetére
nem tudom a cső az felesleges annyi hogy jó szelöző házad legyen legyen benne huzat meg pakold tele ventivel max 5 fokot nyersz ezzel a meg oldással esetleg újra pasztázod. de akkor kell venned THERMAL PAD (1mm vagy 0.5mm es kell ) amit méretre tudsz vágni fentebb ott van hogy hány mm esek kellenek valaki pont ez után érdeklődött a topikban
-
válasz
BUZZLGHTYR #22420 üzenetére
furatáv egyezik az összes nél... gondolom azért rendelted mert ref hütéses az asusod szerintem elég lesz hozá aza kis xenon jól meg van pöcintve.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
estét.
rendeltem egy ac twin turbo 2 hűtést, nekem asus hd 6970 van, jó lesz rá?
alapból felmegy akár 90 fokra is, így jobb lesz a hűtőteljesítménye?egyébként egy e5450 3,8ghz megtudja hajtani?
-
Tabort
csendes tag
válasz
Hencso #22418 üzenetére
Bocs, hogy nyaggatlak, de nem hiszem, hogy lesz pénzem mostanában egy komolyabb ventire, akkor sem, ha 5ezerért megkapnám. Viszont szeretném, ha elélne egy pár évig a videokarim.
Arra gondoltam, hogy vennék egy ilyen ventit [link] , és egy PVC csuklós csőre kifelé nézve rászerelve ráirányítom a vga hűtő ventijére. Segítene vajon? Esetleg jobb, ha a NYÁK lap hátuljára irányítom?
Mint írtam, van egy laptop hűtőm, amit oldalról ráfújok, de az szerintem kb semmit nem ér. Teljesen zárt a referencia hűtő, szóval vagy a ventilátor felől tud még plusz levegő bemenni, vagy a lap hátulja van még szabadon.
Bocs, de tényleg ilyen nagyon olcsó megoldás kellene valahogy. -
Tabort
csendes tag
válasz
#97716736 #22414 üzenetére
Bocs megint itt
Azzal a hűtővel gond lenne, hogy csak 5 centi szabad hely van alatta? Eléggé korlátozottak az anyagi kereteim, szóval vagy ventit veszek, vagy nagyobb házat. Ez a kérdés, hogy melyik segít jobban.
35cm magas most a ház és a vga miatt az oldalát sem tudom feltenni, mert a tápcsatik nem engedik20-25cm széles kéne, hogy legyen. Magasságra 45 centiset gondoltam. Azért úgy sejtem, hogy többet érne, ha ebben a házban maradna így és a ventit cserélném, igaz?
Oldalról egy laptop hűtő van nekitámasztva, 1db 7 centis ventivel, ami nem tudom, igazából mennyit ér -
válasz
steve1021 #22402 üzenetére
Aerocool Twin Turbo 2 itt a spec hozzá amugy 92mm esek a ventik .. nekem 65 foknál följebb nem volt eddig GTA5 alatt sem és ki próbáltam a Star Wars Battlefront 3 Bétáját 1080i high texturákal 4x él simitásal és ott sem ment 68 nál följebb szóval teszi a dolgát viszont hozzá teszema szerelés ügyeséget igényel mivela rem sünöket fel kell pakolni ... és a kártya elején a dvi portoknál is kell 1 hütöbordát dobni a ramoknak... alapjában a felfogato keret jól van hozzá be állitva ugy hogy azt nem kell bántani viszont ha össze raktad akkor 1ó száradni kell hagyni a memorián a ragasztot a ramsünök allat és arra is ügyelni kell hogy nem kell sokat baszni alályuk mert keveset adnak mega sok baszta elszigeteli a höt tömören ennyi de ha nem mersz nekiálni meg csinálni szivesen meg csinálom neked!
(Sorry a helye írási hibák ért de a mai nap reggel 4:30 kor indult és most ültem le a gép elé
)
-
Tabort
csendes tag
Sziasztok!
Ilyen karim van: [link]
GPU meter gadgetet használok, és játék közben 90 °C fölé is megy a hőmérséklet. Nem sok hely van a kártya alatt, kb 5cm. Oldalról is megy rá egy kis venti. Normális/nem veszélyes a 90 °C? Több hely kéne neki?
-
kriszbon
őstag
válasz
steve1021 #22404 üzenetére
Valószínűleg akkor lejön az egész a bordáról, de még tovább is bontható.
Akár passzívan is használhatnád csak bordákkal, de nem ajánlom hogy megtedd.
Csak olyan ventit tudsz betenni oda, ami be is fér, és rögzíteni is tudod.
Lehet más Sapphire kártyán is van pont ekkora venti (de én ezt nem tudom), így esetleg ne csak kimondottan ehhez, vagy ilyen kártyát keress. -
steve1021
csendes tag
válasz
kriszbon #22403 üzenetére
Kösz a linket!
Várjunk csak a képen látszik,hogy ha lebontom és a 4 csavart kicsavarom akkor hozzáférek a ventikhez onnan meg már csak egy sima 8 cm ventit kell betennem.Vagyis akkor valószínű,hogy ki tudom cseréli a ventit.Én az hittem,hogy ez egyben van és nem lehet szétszedni. -
kriszbon
őstag
válasz
steve1021 #22402 üzenetére
Ha szétszeded, akkor mindenképpen pasztázd át jófajta pasztával(esetleg Arctic MX-4 jó lenne), mert a megszáradt paszta végett is jobban melegedhet, így a hűtő is padlógázon repeszt, vagy közel hozzá.
Lehet jobb lenne inkább kicsi műszerolaj, talán tartósabb lenne benne.A hűtő kinézete leszerelve: [link]
-
steve1021
csendes tag
válasz
kriszbon #22400 üzenetére
Igen amit Írtál az teljesen igaz.Én is így gondolom ahogy leírtad.Még egy dolgot megpróbálok egy kis WD-40 et hátha elhallgat tőle a venti.Eddig ez a legolcsóbb megoldás
(#22401) Hencso :Szép, hőfokról tudsz nyilatkozni?Terhelés alatt milyen értékeket hoz?2 db 8as venti van rajta?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest