- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Dell notebook topic
- OLED TV topic
- Analóg fényképezés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
OddMan
őstag
válasz
fahrii #21687 üzenetére
Én a helyedben biztosan nem szedném szét azt a kártyát, a DCUII egy király hűtő és ráadásul annak szabályozottak a ventilátorai is, ellentétben az Arctic-al.
A PC házat nem lehet átalakítani, legrosszabb esetben veszel egy nagyobb házat, de a drága jó minőségű hűtővel szerelt kártya legalább épp és használható marad. -
4 csavar tartja a takarót, ebből 2 szar és nem lehet lecsavarni
csak én lehetek ilyen szerencsétlen... -
válasz
djculture #21675 üzenetére
A Kereten van egy hajlítás, amiatt ütközik, néhány mm az egész.
A borda jóval bentebb találtható.
Ezen a képen látszik.Amúgy itt is kb annyi hely van mint nekem, de mégis normális hőfokokat kapott. Hogy lehetséges?
http://forums.vr-zone.com/hardware-depot/1050755-asus-amd-hd6970-direct-cu-single-x-fire.html -
válasz
djculture #21673 üzenetére
És ha lecserélem a hűtőjét az twin turbo iire és beteszem az alsó slotba? Ahogy nézem úgy nem lenne probléma simán elférne. Egyáltalán a memóriákra kell az a hűtőborda? Ahogy nézegettem ezt az asus féle hűtőt a memóriáknak nincs semmiféle hőelvezetés. Így talán nem fogom rövidrezárni a pasztával
-
Esetleg még 1 opció, hogy lecserélem a directcu ii hűtést a twin turbo ii-re, amivel sikerült tönkretenni az előző 6970esem. Persze ezt a cserét már egy hozzáértő végezné. Úgy már beférne a kártya.
-
válasz
djculture #21668 üzenetére
https://onedrive.live.com/redir?resid=1ED481A636F4983B!1433&authkey=!AF_BJTn59HeGvFM&v=3&ithint=photo%2c.jpg
Ez lenne a probléma. Egymásra van cuppanva a két kártya, hiába tettem egy ventit a ház oldalára a kártya mellé egyszerűen terhelés alatt nem bír lehűlni. Ha meg tudnám cserélni nem lenne probléma.
-
Folytatódik a szerencsétlenkedésem. Vettem egy directCU iies hd6970et. Csak az a probléma, hogy 3-4 mm híján nem fér be a házba. Mit tegyek? Már komolyan azon gondolkodom, hogy egy fogóval kicsit megnyomorítom a takaró lemezt a kártyán
-
Sanyi2134
csendes tag
válasz
Taifa Díaz #21663 üzenetére
Igen de mint írtam a ez csak módosított 6950 tehát csak a shaders van feloldva rajta de a feszültség maradt 1.1v és az órajelek is maradtak 6950-es (800gpu 1250memo) ezt tudom felhúzni fesz emelés nélkűl 840 1325re ez után már 1.130mv megy 900 1335-ön de itt sokaknak megy 950 1400mhz alapon nekem azt meg sem közelíti.
-
Sanyi2134
csendes tag
Sziasztok van egy 6950 saphire dirt3 2ventis karim és módolt biosa van tehát nem 6970es így az alap órajelek 800Mhz 1250Mhz(memo).
Kérdésem az lenne lehet-e erre rárakni egy 6970es bioszt?
Ha nem akkor meddig mehetek el fesz emelésbe, most tartok 1.150mv és így stabilan megy 900Mhz(gpu) 1325Mhz(memoria)
Hőmérséklet 70fokMit javasoltok mit lehet tenni még hogy jobb legyen a kari?
Válaszokat előre is köszönöm.
-
OddMan
őstag
Úgy néz ki mégsem lesz "Arctic Accelero Twin Turbo II" hűtőm. Sajnos már sehol nem lehet kapni.
-
mpierre
veterán
válasz
GNKING #21658 üzenetére
Az nem lesz egyszerű. Vga kopter csati mérete kb fele az alapliénak. És ez utóbbival van szerelve. Átalakítót még nem láttam. Továbbá marad a kérdés.hogy elegendő-e a 2 db kopter meghajtásához ott max elérhető delej.
fahrii: Maradhat. 6950 és 6970 rakható cf-be. Unlock ide, vagy oda.
-
Így, hogy sikeresen tönkretettem a HD6970em rendeltem egy másikat használtan.
Sajnos a jelenlegi kártyám csak egy unlockolt 6950 és nem bírja a 70es órajeleit.
Vegyem vissza az új kártya órajeleit, úgy hogy megegyezzen a másikkal, vagy hagyjam úgy nyugodtan? -
OddMan
őstag
válasz
senzaj #21655 üzenetére
Megrendeltem az Accelero Twin Turbo II hűtőt. A hűtőhöz való használatit már elolvastam, de azért jó lenne kicsit részletesebben is látni a folyamatot. HD6970-re szeretném majd felszerelni. A gyári használatit már elolvastam.
senzaj: Bocs nem neked akartam címezni, hanem mindenkinek.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
OddMan #21653 üzenetére
Teljesen jó a kártya. Assassin's Creed Black Flag és Thief hibátlanul, részletes grafikával fut rajta FX8320 cpu társaságában full HD felbontáson. A Mantle API-vel és a GCN architektúrával meg úgy vagyok, mint anno a DirectX 11-el - az idő majd kiforrja, hogy megéri-e váltani miatta, vagy még annyit se hoz látványban, mint a tesszelláció.
-
OddMan
őstag
Arctic Accelero Twin Turbo II hűtőt használ valaki?
Szeretném lecserélni a 6970-es kártyám referenciahűtőjét, mert irgalmatlan hangos.
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy mennyire nehéz ezt a hűtőt felszerelni és mennyivel lesz halkabb az eredeti hűtőmnél? A másik kérdésem, hogy a twin turbo ventijét mi fogja szabályozni, a ventillátor kábelét közvetlenül rá lehet dugni a 6970-es kártya venti csatijára? -
zsoika
addikt
Igen! Kinézetre ua. de a tiéd gyárilag 6950/6970 bios-os az enyém sima dual fan és ez sajna (vagy hála Istennek mert csak szétbarmolnám) nem moddolható. Azért kérdeztem, hogy ilyened van e, ezek szerint te csak a kinézetét nézted...ha hamarabb kiderül hogy Dirt Editionod van már szóltam volna hogy csak kapcsold át.
-
zsoika
addikt
És ez meg hogy lehet?!
Használtan vetted és már elötted moddolták vagy tutira nem a sima dual fun-od van. A Toxic ha jól tudom gyárilag 6950/6970 es bios-al jött ki de az meg téglahűtős, tehát neked maximum Dirt edition-od lehet. Hát nem tudom...minden esetre örülj neki.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
mpierre #21643 üzenetére
Azt nem tudom, hogy miből számolja, de saccra jónak tűnik - a grafikai beállítások és részletesség ismeretében -, és tudtommal a lagolás nem akkor kezdődik, amikor elfogy a dedikált vga memória. Ha így lenne, nem egy régebbi 1 gigás kártyámnak kellett volna elfogynia, lagolnia HD-ben.
-
mpierre
veterán
válasz
Taifa Díaz #21642 üzenetére
Ez is egy külső progi, de a vga-ban nincs olyan egység ami számolná, hogy mennyi memória is fogyott el... Maradjunk anyiban, hogyha lagol a játék, akkor megette a gém a 2GB-t.
-
mpierre
veterán
válasz
Taifa Díaz #21632 üzenetére
És mivel derítetted ki, hogy annyit kajál a játék?
-
Janou
őstag
válasz
fahrii #21634 üzenetére
Nem-e tört le esetleg a GPU magnak a sarka. A borda és a gpu mag ugyebár 1:1ben érintkezik. Ez volt régebben az Athlon XP-k korszakában is és akkor lehetett hozzá venni réz lesarkazásvédőt. Arra szolgált hogy hűtő felrakásakor nem sérüljön meg a mag, amikor ráfeszíted. Szerencsétlen esetben letört a sarka és használhatatlan lett a CPU. Amúgy ez csak egy ötlet.
-
Taifa Díaz
őstag
Más téma: Thief. Hát, nem kicsit el vagyok hűlve. A játék Normal beállításon 1530 MByte videó memóriát bezabál HD-ben, és már itt totális gpu limitbe futok (ref. 6970-es kártyával). Bár fps azért átlag 42 körül mozog, és játszható, azért rohadtul kíváncsi lennék, mit mutat Mantle API-n futtatva.
-
válasz
Taifa Díaz #21627 üzenetére
Nem, a venti pörög szépen
Amúgy már én is jártam így (meg hogy nem adtam neki tápot).
Mit gondoltok egy hozzáértő tud vele kezdeni valamit? -
Fantasztikusan végződött a Twin turbo ii szerelése. Úgy néz ki valahogy sikerült tönkretenni a kártyát, nem hajlandó felállni vele a rendszer és kapok egy "hosszú-rövid-rövid" hibajelzést. Pedig szerelésnél úgy vigyáztam rá mint egy hímestojásra, egyszerűen elképzelni nem tudom mi lehet a hiba...
-
válasz
ricshard444 #21603 üzenetére
Holnap jön új ház, alaplap, vga hűtő (a tégla helyére).
A ház egy CM Centurion 6, a hűtő pedig twin turbo 2.
Hogy helyezzem el a ventiket a lehető legjobb hűtés érdekében? -
Giii
senior tag
Ideiglenesen egy Smsung Syncmaster SA300(no HDMI,no DVI, sima VGA csati
) -as monitor lesz rákötve a 6970-es kártyára.Kérédésem az,hogy mennyire veti vissza a teljesítményt? Érezhető a VGA-HDMI közti "jel átalakítás".
-
F e Z o
veterán
Az egyik webáruház oldalát böngészve akadtam rá zalman 69*0 vrm bordára. 50 munkanapot ír rendelésre, ami azért elég sok, de mégis, hátha kell valakinek, pl. akinek univerzélis gpu blokkja van.
-
-
-
Sziasztok,
A kb 3 éves 1st genes sapphire hd6950em mellé ma vettem egy hd6950 oc-t. Az a problémám, hogy iszonyatosan elszálltak a hőfokok, kb használhatatlan lett a gépem. Idleben is 50% fanspeed mellett mind2 kártya 44 fokon áll, terhelés alatt pikkpakk felugrik 90re (menne fentebb is csak nem hagyom).
Mind2 kártya unlockolt, de alap órajel. Mit tehetnék?Kép a gépházról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Sims 4
- Google Pixel topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Milyen légkondit a lakásba?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- sziku69: Szólánc.
- Milyen TV-t vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- 27% Számla! Sapphire RX 7900 XTX Vapor-X 24GB GDDR6 Nitro+ Videokártya! BeszámítOK
- MSI GeForce RTX 4070 VENTUS 3X E 12G OC
- Garanciális GIGABYTE GeForce RTX 4060 AERO OC 8G Videokártya
- Eladó egy használt MSI RTX 3060 Ti Gaming X 8GB LHR videókártya
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés ACER PREDATOR HELIOS 18
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest