- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Az Enermax tényleg nem viccel, ha az új tápjának garanciaidejéről van szó
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós kamerák
- Gaming notebook topik
- Milyen lézer nyomtatót vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
F e Z o
veterán
válasz
zsoika
üzenetére
Hanem szakadt el, akkor felesleges. Refhűtőn tudtommal 1mm-sek vannak, s mennyiségre annyi kell, hogy lefedje a ramokat. 8db 15*15mm-es elég rá.
(#20994) asvald : Ha neked bevált akkor légy boldog, de ne mond azt, hogy egy minőségi paszta nem hoz +5 fokot egy sima szilikonpasztához képest. Lehet éppen emiatt nem lesz 85 fokos a karid, csak 80.Persze ízlések és pofonok. Nekem kb 2 éve van egy 1100Ft-os 10 gr-os coolink chillaramiq, s még a felét se használtam el, pedig elég sokat használom, kiválóan kenhető, nem vezeti az áramot és nem keményedik ki.
-
zsoika
addikt
Másik téma!
Sapphire 6950 2GB dual fan-om van
Gondolkodom 6950@70 bios modolásban shalder feloldással amivel akár 10%-al erőssebb lehet a kártya vagy csak trixx programmal próbáljam meg sima OC-zást ?
Szerintetek? -
zsoika
addikt
Sziasztok!
Ha már a pasztázásról beszéltek, van értelme pasztázáskor a ram-okon lévő hővezető szalagokat is kicserélni vagy az maradhat a régi? Ha igen akkor milyen vastag és kb.hány cm2 kell belőle? -
F e Z o
veterán
Ne ezüst alapú pasztát tegyél alá, vannak minőségi paszták, amik nem vezetik az áramot 1-2k között. Artic mx széria, Coolink Chillaramiq, Noctua nt-h1. Valamennyi segíthet, főleg,ha még ha a kiszáradt, gyári paszta van a gpu és a hűtő között. Melegedésre msi afterburner-rel lehet profilt csinálni, fullon azért tartósan nem menjen 85 fok fölé a GPU, arra azért figyelj oda.
-
GAbre
veterán
Sziasztok!
Vettem 1 ref. Asus 6970et.
De iszonyat hangos,és szépen melegszik,ahogy olvasom,ez "normális".
Akkor nem érdemes belenyúlnom,és ezüstzsírt raknom a gpura szerintetek?
75-80 fok 60%os fordulaton.
Illetve kérdezném mennyire érdemes melegedni hagyni?
Eddig nem engedtem 70 fok fölé a kártyákat,de ez a példány visítana akkor... -
echterion
nagyúr
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Nálam a gpuz nem írja a nevét, csak hogy gpu temp #1, #2, #3. De az aida például "gpu memio" néven jelzi.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
F e Z o
üzenetére
Gpu memóriavezérlő? Azt milyen néven jelzik a programok, mondjuk a GPU-Z? Van sima gpu temperature, van gpu temp 1, 2, 3, meg egy VRM temperature, de az a video memória hőmérséklete (nálam mindig ez a legalacsonyabb, több, mint 10 fokkal, mint a többi, per pillanat idle 35.2). A sima gpu temperature lesz akkor a gpu memóriavezérlő hőmérséklet?
-
F e Z o
veterán
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Én GTX 570 és 580-ra gondoltam. Teljesítményfelvételben ugyanott vannak, hangban jobbak az nv-k.Haver 580 sokkal csendesebb, mint az én refporszívóm.
(#20984) Lacpac : Nálam 5 v-on mennek a ventik, a radin meg pwm-esek vannak. Így elég egyszerű a szabályzás.
-
F e Z o
veterán
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Az AMD mérnökei lehet le**arják a zajt. Mind a két kártya ugyanannyit fogaszt, mégis az nv megoldása jobb.

-
Taifa Díaz
őstag
válasz
F e Z o
üzenetére
Á, nincs ezzel semmi gond. Nem kreáltam egyelőre venti profilt a gyári hűtőnek. Idle tökéletes a 24%-os fordulat, ahhoz sem nyúltam. Olyan 40% körül kezd megjönni a hangja, ezért kipróbáltam fix 39%-os fordulaton játékhoz, az is tetszett, nem lett túl meleg. Azért érdekes, hogy ezelőtt egy szintén ref GTX470-esem volt, annak 40% volt az idle fordulata, és ott még semmi hangja nem volt, 90%-os fordulatszámon viszont még sokkal erősebben süvített, mint ez a ref 6970-es. Pedig egy az egyben ugyanakkora ventijük van. Ezt hogy csinálják

-
-
zsoika
addikt
Szia! A CCC majdnem megfőzte unokatesóm ref.6970 -esét ezért az MSI Afterburnert használja ventilátor fordulat szabályzására. Te magad adhatod meg a karakterisztika meredekségét(hőfok/fordulat). Én is ezt a progit használom a vga monitorozására, nem kifejezetten fordulat szabályzásra, mert nekem dual fan hűtésem van.
A 63 fok tökéletes! Unokatesómnak is ennyi maxon (MSI-vel), ATi CCC vel majd 90 fokos volt és ledobálta asztalra a játékot, de egy istennek sem akarta a fordulatot emelni. -
zso73
veterán
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Nekem megégette a kezem a rácsnál a kártya. Most az MSI Fireburner progival szabályozom a ventit. 63 C° fölé nem megy. 70%-ra pörög fel a venti.
-
-
zso73
veterán
Sziasztok. Most vettem egy 6970-et.
kérdéseim volnának:
Ti melyik programot használjátok a ventilátor szabályozásához ? Használtok e egyáltalán ? I5 760 kihajtja-e ezt a VGA-t , vagy kevés neki ? Max terhelésnél meddig melegszik a kártyátok ?Az enyém AMD gyári.
-
Tatinho
tag
Sziasztok
Az ezen a linken is szereplő:
[link]
MSI és ASUS referenciákat 6950/6970-ből hogy hogy nem látom sehol??
Magyarországi oldalakon senki nem árul senki nem hírdet... -
echterion
nagyúr
válasz
devergo007
üzenetére
Nem szaggatnának, inkább az a kérdés, hogy online fps-ekkel játszol-e (pl. Battlefield 3)? Ha igen, oda kevés lesz a proci, egyébként nem.
Viszont tápot mindenképp cserélj, mert a 400-as sovány lesz ehhez a konfighoz. -
devergo007
csendes tag
1920*1080 ultra felbontáson q6600 3 ghz + 6970 radeonnal már szaggatnának a játékok?A tápomon egyáltalán megmozdulna ez a kártya? FSP hexa 400 at kevésnek tartom.Húzni nem akarnám a videó kártyát.
-
kaszas19
senior tag
válasz
devergo007
üzenetére
Ez attól függ mekkora felbontáson játszol? 1680 felett már általában vga limit van szerintem kitudnád hajtani azzal a procival is.
Szerintem ha veszel inkább vegyél 6970-nest és ha később cseréled a cpu-t nagyobbra vagy korszerűsíted akkor legalább nem kel vga-ára költeni. -
devergo007
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni tőletek.Kinéztem egy Radeon Hd 6970 OEM 2gb videókártyát.Ezt szeretném ez mellé a konfiguráció mellé berakni. Q6600,8giga Corsair DDR3 1333mhz,FPS Hexa 400 W. 3 Ghz-ig feltudom tornázni a procimat Kérdés hogy van-e értelme megvenni így a videó kártyát?Vagy ha nincs akkor mi lenne a max talán a 6870?
-
fatEEr
csendes tag
Rendben köszönöm a segítségeteket!
-
fatEEr
csendes tag
nem ez a config lessz hanem FX6100 lessz mellé csak érdeklőtem
De a biztonság kedvéért veszek mellé 1 600 w cm vagy thermaltaket
-
fatEEr
csendes tag
Sziasztok! Vettem egy 6970 -et mekkora tápra lenne neki szüksége? Elég 550 vagy legalább 600w legyen?
-
ЯΞD
senior tag
Értem köszönöm az infót! Egyébként ami jön decemberben valami új dolog az ati részéről az milyen szériákat érint? csak a 7xxx meg új vagy 6xxx, 5xxx is?
#20956) Apollo_21 Értem köszi. és a linket is. Bár egy asus kártya száma itt mérvadó lehet?
-
Apollo_21
addikt
Azt hiszem tavasszal futottak ki az utolsó Bs hibás kártyák (2013 jan 23-ra írja a link..)
"" A Sapphire nevű gyártó, 7870-es szériájának elismert, lehetséges hibája, BS, vagy Black Screen néven ismert. A hiba kisebb mértékben más gyártó termékeivel is előfordulhat, és a 7850-es szériát is érinti, de ezen gyártó, ezen termékénél a leggyakoribb. ""
A linken taglalják a serial szerint is azt hiszem, hogy melyik serial numbertől meddig tartóak eshetnek bele.
[link] -
kaszas19
senior tag
hát nem csupán egy márkára irányult több márkában is jelen volt/van ez a hiba de legtöbben a Sapphire márkából küldtek vissza.
itt olvasgas nem lebeszélni akarlak ha nem figyelmeztetni hogy vigyáz ne hogy bele fuss ebbe a hibába.
Annó mikor kártyát néztem vásárlás előtt úgy volt hogy 7850-et veszek Sapphire márkából de mikor utána néztem rá jöttem hogy érdemes maradni a 6900-szériánál még mert ahogy láttam nem csak 7850-nesek hullottak ha nem a 70-esek is nem kis számban.
A 7950 meg nekem sok volt már az nem fért bele. -
ЯΞD
senior tag
Nos amit linkeltetek és ajánlottatok Asus 7850-esbe sikerült megállapodni és csütörtökön valószínű már magamévá tehetem..
-
soultrapp
senior tag
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
Gondoltam,de azért megkérdeztem.
nekem is fullhd-ban megy,de csak mediumon. -
zsoika
addikt
BF3/4 királyság! Tökéletes (#20940) Taifa Díaz ajánlása ebben a kategóriában is ASUS DirectCU prémium minőség. Mint már írtam jó lenne többet tudni a gépedről az ajánláshoz, mert a 6970 250w fogyasztásával szemben a 7850 majd fele annyit eszik például. Ha ezt a fogyasztást nem tudja a tápod akkor még a 6970 mellé jó minőségű tápot is kell venned, ami a videókari árával együtt már nem éri meg...akkor már inkább a 7850-est venném.
-
soultrapp
senior tag
hello!
Valaki játszik bf4-et multiban 6950 1gb-os karival?
Mert nekem mediumon van majdnem minden,de van fps drop rendesen.
Ez gondolom az 1gb miatt van,
Másnál mi a helyzet? -
zsoika
addikt
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Príma darab
, és az eladó is megbízhatónak tűnik, de ilyen kártyához már jó gép is kell hogy ki tudja hajtani belőle a maximumot. Igazából a gép egészét kéne látni ahhoz, hogy konkrétabban ajánlani tudjunk mert hiába a jó kari ha pl. kicsi a proci vagy a magok száma. Össze kell hangolni a hardvereket. -
ЯΞD
senior tag
Köszönöm mindenkinek a gyors választ. Igen játékra és bf3/4. természetesen multi... Nos Ha már így ajánlgattok akkor meghallgatnék konkrét típusokat. Akár linkelve is jó lenne
Hát a hangja annyira engem nem zavara mert only füles párti vagyok az asszonyt annál inkább de ő meg megszokja
Szóval akkor ilyen 40k ig mit ajánlatok? Mert ezt 25 köröl el tudnám adni + most tudok hozzá dobni egy keveset. -
zsoika
addikt
válasz
F e Z o
üzenetére
Szia! Igen, lehet rá venni hűtőt de az vagy +10000 ft ...és írta a kolléga hogy szűkösek az anyagiak.
32000+10000 Ft = 42000 ennyiből már lehet hogy 78xx sorozat felé nézegetne(szerintem).
A 6950 OC és a sima 6870 GPU között érdemi különbséget nem látok, de a 2GB pont a duplája az 1GB-nak, ami pedig már jelentős. Tehát szerény véleményem szerint ha multizni kell neki és ráfizetés nélkül meg tudja oldani a cserét (nem zavarja a nagy hang jövő nyárig) akkor a legjobb választás a 6970 2GB. -
zsoika
addikt
Szia!
Hogy érted azt, hogy kevés neked?.......az 1GB kevés mert multiban játszol, vagy 6950 fps-e?
Unokatesómnak ilyen ref. 6970 van nagyon jó és erős kari, de iszonyatosan hangos. Vízhűtés esetén ajánlom vagy füles használata mellett.
Ő is emerico2004 -től vette, korrekt eladó. Sima AMD HD6970-est vette nem ASUS-t mert véleménye szerint ua. a belső csak a kinézete más. -
ЯΞD
senior tag
Sziasztok!
-Valaki tudna nekem infót adni arról. hogy gigabyte hd6950OC 1GB.
- vs -
-ASUS HD 6970 2GB között mi a tényleges különbség.Sajnos 1GB már kevés nekem és jelenleg nem állok anyagilag úgy, hogy új VGA-t vegyek így a nagyobb tesójára gondoltam lecserélni és majd jövő nyáron valami nagyobb beruházás keretein belül nézek valami highend-ed. Szóval Mennyit hozna nekem a konyhára a fentebb írt jószág?
Konkrétan ezt néztem ki most per pill [link]
-
AtHoS
nagyúr
A 13.9-es után kijött még jó pár verzió, szóval go catalyst topik
-
Pigyu
csendes tag
Kedves Mindenki!
Nemrég vettem egy Sapphire HD 6970-es kártyát (2 GB, GDDR5, 256 bit).
Nagyon meg vagyok vele elégedve, mert ár-érték arányban az egyik legjobb szerintem és hasít, mint a szél.

A gondom viszont az, hogy az új 13.9-es ATI Catalyst driverrel a kép gyakran elsötétül, aztán 2 másodperc múlva visszajön.
Kicsit idegesítő. Azon kívül, hogy visszarakom a 13.4-es drivert, mit lehet ezzel kezdeni?
A segítséget előre is köszönöm.

Üdv.!
-
mpierre
veterán
válasz
PeeterssoN
üzenetére
Azért az ismertebb gyártók termékeivel kisebb a mellényúlás esélye. Ha meg használt, akkor oroszrulett is lehet belőle, vagy további 2-3 év "bódogszág".
-
mpierre
veterán
válasz
PeeterssoN
üzenetére
Tulajdonképpen teljesen mindegy. A hibás példányok jelentős része már úgyis kihullott.
-
PeeterssoN
őstag
válasz
PeeterssoN
üzenetére
Lehet bugyuta kérdés volt?

-
PeeterssoN
őstag
Sziasztok!
a 6970 esetében melyik márkát vagy típust érdemes megvenni? Vagy mindegy csak vízhűtés legyen? -
kaszas19
senior tag
válasz
F e Z o
üzenetére
Szerinted

ez jó volna???
még ez lehet jobb lenne. -
kaszas19
senior tag
válasz
F e Z o
üzenetére
De igen ilyen kártyám van.
Úgy értettem hogy a felső burkolatot rakta vissza ventilátorokkal együtt alatta meg a GPU blokk.
Nézek én is hozzá akkor blokkot meg süniket szépen lefedek mindent, ventilátort még nem tudom hogy hogyan tudok majd úgy elhelyezni hogy ráfújja a kártyára a levegőt de még van időm kitalálni
-
F e Z o
veterán
válasz
kaszas19
üzenetére
Neked DCII van? Amire Te gondolsz, az a referenciahűtés alurésze. Hát nem tudom, az képes-e leadni a vrm-emek termelte hőt.
Elméletileg így néz ki a karid, hűtés nélkül (a vrmeken méretes fekete borda):
Itt elég lenne a GPU blokk és a 8 vramra süni.
Apróban 8k-ért vettem én is a GPU-X Core LC blokkot, teljesen elégedett vagyok. -
kaszas19
senior tag
válasz
F e Z o
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm
akkor lehet nem adom el a kártyát hanem meg tartom és erre veszek jóval olcsóbban blokkot.
Valahol láttam külföldi oldalon hogy egy srác úgy oldotta meg a DCII vizezését hogy a bordát levette felrakta a blokkot és vissza tette a burkolatot ventilátorokkal együtt így meg maradt a vrm és a memóriák hűtése is, ha megtalálom belinkelem
-
F e Z o
veterán
válasz
kaszas19
üzenetére
Nekem is univerzális blokk van rajta, a többi melegedő alkatrészen meg borda. Neked nyilván a vrm-emeken van borda tekintve, hogy DCII-es karid van. Ha levizezed a kártyát, akkor sem kell aggódni, mert ezek alig termelnek hőt, így nem melegszenek, egy 80-as vagy 120-as ventit aládobsz 5 volton, azt a kevés meleget lefújja úgyis róla, meg a vrm bordáról.
Az aida-ban lévő hőfokoknál a GPU MEMIO nem a vramok hőmérsékletét mutatja, hanem a gpu-ban található memóriavezérlő hőfokát, ezt csak azért írtam ide, mert sokan összekeverik a 2-t. -
kaszas19
senior tag
Sziasztok.
Szeretném kikérni a véleményeteket.
Adott egy Asus HD6950 DCII-es VGA, szeretném vizezni a kártyát is mint a CPU-út.
Azzal tisztában vagyok azzal hogy erre blokkot nem kapok mint a referencia kártyákra hogy teljesen lefedi a kártyát.
De lehet kapni hozzá universal GPU blokkot ami jó a 6950-esre is, idáig meg is lennék de ezzel nem hűtöm a memóriákat meg a többi alkatrészt.
Arra lennék kíváncsi hogy ha veszek ram süniket akkor elég lesz vagy melegedni fog a memória??? -
F e Z o
veterán
válasz
echterion
üzenetére
Nem mertem ramsünit rakni rá, voltak akik rányomták a bordát, s jobbra-balra mozdulattal valahogy leszakították a vrm alkatrész. Véleményem szerint ez a csavaros gap-pados megoldás a legbiztonságosabb.
Egyébként hol találtál ilyen bordát, amit ragasztani kell, milyen magas? -
echterion
nagyúr
válasz
F e Z o
üzenetére
Hm, akkor az enyém a ramsünikkel nem is olyan gáz. Most kipróbáltam 945-re tuningolva, így 79 fok volt a max, WoT alatt egy bő órát nyúzva. Ezt lehet, nem erőltetem hosszútávon. Bár, most találtam egy egész jónak tűnő egybebordát, amit csak fel kell ragasztanom hővezető ragszalaggal, és befedi a teljes cuccot egyenletesen, nem pedig ferdén, ahogy most a ramsünik éppen elférnek.
-
zsoika
addikt
válasz
zsoika
üzenetére
Sziasztok! Ismét előjött egy alkalommal a jelenség, így rátoltam a kártyára a FurMark tesztprogit.
Meglepetésemre semmi hiba nem jött elő, így az egyik szemem sír, a másik meg nevet mert félek hogy asvald kollégának lesz igaza, monitor hiba.
Holnap kicserélem a monitor kábelét, mert annak a hibája fájna legkevésbé.HÁTHA.
Tesztelés folytatódik... -
echterion
nagyúr
válasz
üzenetére
Na igen, de akkor ha egy nem hozzáértő kérdez, akkor ezt is hozzá kell tenni, mert nem mindenkinek egyértelmű ez (5-6 éve még nekem sem volt az).
(#20904) sephi: Én is ritkán találkozom mostanában már ilyennel szerencsére.
Mellesleg megkérdezem: most mivel hűtöd a vrm-et? -
F e Z o
veterán
válasz
SkyS1gn
üzenetére
Nekem heatkiller gpu-x 69x0 blokkom volt, ott rendesen szürke gap-padot adtak hozzá A gyári hűtésé tényleg elég tré. Olyan, mintha gézlapok lennének fehér pasztával összenyomva. Most öntapadós borda van rajta, mert az fc blokkot leváltottam egy heatkiller gpu-x core lc-re, hogy a következő generációs vga-kra is jó legyen, ne kelljen 10k buknom minden kártyacserekor a hűtésen.
A leendő 7990-edre megy fc blokk? Gondolom egy vagyon lenne rá. 25k+(#20901) echterion : Szerencsére nem jellemző ez matrica dolog, főleg refhűtéseknél.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone X 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3586
- Akció!!! Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Apple iPhone 14 Pro 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Az üzenet elküldésekor már eszembe jutott hogy nem lestem meg, de már késő volt és a gépet is kikapcsoltam.