Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen házat vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Akciókamerák
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv az úraknak.
Volna egy ref es 6970 esem és egy ARCTIC COOLING Accelero TWIN TURBO II szeretnék rá épiteni tudom hogy rá megy de a ventilátor áram elátását a vga rol eltudom intézni mert jó lenne ha látnám h emeli fela vga a fordulatot előre is köszi esetleg valaki tobbna pár képet rola ?
-
rob5
aktív tag
válasz
Apollo_21
üzenetére
Szép kis jószág lett
, nekem a setsugen 2 karcsúbb azért, akasa viper ventit tettem én is rá a hozzá adott slim 120mm venti nem mozgat meg annyi levegőt. A gyors kötöző nekem is játszik, mindent meg lehet oldani vele. És nem használom ram süniket vrm hűtést sem , a gyári hűtésről lefeszegettem a hűtőbordát ami rá volt ragasztva, flexel kivágtam a setsugen helyét újra gap padoztam ( 6W/mK ) és volá kész a sufni hűtés. A vrm és a ramok tekintetében a sünik nem tudtak volna ennyit 27 fok alapon játék 42 körül, ha helyesen mér a hwinfo64.
Neked meddig megy fel a vrm átlag? -
Apollo_21
addikt
Csak nem bírtam a porszívózajt, most repült rá egy Alpenföhn Peter 79XX Edition, friss mx4el pasztázva 2db cooler master ventivel 1200on mennek..zaj és extrém hőfok sincs...
Stressz teszt alatt minden hőfok megállt 51ben...tegnap éjjel játékközben ez 85volt...
-
Apollo_21
addikt
Fogyasztás nemlényeg..eddig amd-m volt..most lassan egy éve lesz hogy intelre váltottam, csupán a jobb húzhatóság és a jobban kordában tarthatóság célzatával (melegedés).
Na ehhez viszont kell a jó erős vga..kívánja mint étel a só-t
CF mindíg is álom volt, 1x már sikerült AMD alapokon amit áthelyeztem i5 3570K alá..vízhűtés társaságába.
Ott az intel is meggyőzött h jobb és a CF-et sem látom borúsan mint pár ember..egyáltalán nem hasztalan...
akkora löketet ad a másik kártyának h gyakorlatilag....mint vmi más dimenzió..
És hamár benevezek ismét új kártyára egy 4gb-os nitro jólehet..hátmég 2
Persze kikell majd fogni a szépen húzható példányokat. -
Apollo_21
addikt
Cél ismét egy jókis Cf csak kell hozzá 2jó kártya és egy 1000es táp...
A 3gb-os CF jóvolt..de akkor jöttek be a 3gb-t is benyaló játékok...
Inkább 4gb-t a jövőre nézve..az erőt meg a 2kártya majd kiadja....
Ezért is nézem a 380at..lehet hogy egyedül kicsit gyengébb....de 2db már bitang erős lesz.
Vagy tényleg 2db megbízható régi példány..de kizárólag 4gb-t os. -
Apollo_21
addikt
Üzemi hőfokok mik ezeknél a ref példányoknál..most toltam maxon egy kis Heroes of the storm-ot..ment kb 30-40percet..79fokra ment fel..nem tojtam be tőle..de pasztázással lehet lejjebb vinni? érdemes vesződni vele?
-
Apollo_21
addikt
280X Toxic-om volt fél évig...kb 3hónapja adtam el..elötte pedig cf-ben ment egy 7970 dual-x el..
A toxic..hibás volt..artifactolt össze vissza...dual-x meg egyáltalán nem jött be..istenítve volt mekkora jó kártya de nemájultam el tőle..
Úgyh ha újra vmi afféle karim lesz kizárólag 7970...vagy akkor vmi überrégi NV...580; 680.. vmi extrém ritka példányba...most van egy fent 3gb-os 580..de drágának tartottam így lett ma a 6970
-
Apollo_21
addikt
925re húzva a gpu-t már 3493...van ebbe még

-
Apollo_21
addikt
1.95ös Sima 3d mark alatt 3376 stock órajellel..proci és vga tekintetében is...
-
Apollo_21
addikt
Akkor lenyomok minden tesztet ahogy beadja basic-nek..mert advanced nincs elérhető állapotba..

-
Apollo_21
addikt
Nah, afterburner tud feszt állítani szépen...alaphelyzetben 1,175V-ot kap..adtam neki 1.215öt..sztem itt menni fog majd a 975ös órajel is neki..nézek firestrike tesztet....
-
Apollo_21
addikt
Nah, néztem 925ös gpu-t elhasal...csík stb...restart kékhalál, egyebek

Úgyh, nempiszkálok semmitse
Feszt hol tudnék állítani? ha egyik progi nem engedi valszeg fesz lockos nem?
Idle 48-52fok venti függetlenül..most 55%on fix-en...ez megfelelő számára? ennél lejjebb neis akarjam gondolom
-
rob5
aktív tag
válasz
Apollo_21
üzenetére
Nem is annyira rosszak a hőfokok. Igen alapfeszen viszi amiket írtam, a feszt ha babrálom 960/1440 1,195 volton ment.
Ez már fűt és annyival nem több az fps mint az alapfeszes 925/1425.Próbálj elsőre egy laza 920/1420 értéket szerintem lazán viszi nem rossz ez az XFX.
Elég határon vannak a 6970-es kártyák tuning szempontjából, ez nem a 7850 és 7870 széria az már más tészta
. -
Apollo_21
addikt
Itt is vagyok, kis bajlódás után...betettem mondom remek..driver fel..jólesz aztán hallom h üvölt 100%on..kép nincs..mondom hm....erre véletlen rájöttem hogyha hozzáérek az 1ik kábelhez ami a tápból jön akkor van gond...ugyh kontaktos a kábelem..
Táp csere lesz....Viszont h on is legyen, jókari, bíztató a kinézet annak ellenére hogy ref. számomra legalábbis..
A hang..igazából nem lepett meg..a 280X toxic-om majdnem ugyanilyen volt 55%on mint ez 50%en..tehát nemmondanám annyival rosszabbnak...sem a DcuII-m sem a Dual-X em után... nagyjából 55%nál mindnek volt ennyi hangja...
Feszt nemtudok állítani Gpu tweakben legalábbis...880/1375 az órajel...power target 120%ra löttem ventit fix 50%-ra... -
rob5
aktív tag
válasz
Apollo_21
üzenetére
Szia!
Ugyanez van most nekem is átmenetileg ref hűtővel 1,175v alapfeszen a gpu 925gpu/1425memo, eddig bátran tolhatod feszt ne piszkáld. A maghőfok 85 C fokig -ig is felszaladt gyári ventilátor szabályozássa,l egy kicsit feljebb viheted az msi afterburnerben nyersz pár celsius fokot mínuszban. A hőfokokat figyeld folyamatosan.
Én adtam egy Scythe Setsugen 2 az "arcára" átlag 64 fok játékok alatt és csend van
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok!
Boldog tulaja lettem egy xfx 6970 2gb-nak...azt kérdezném hogy mennyire lehet megkergetni tuningot illetőleg?
Illetve milyen hőfokon tartható nem sűvítő ventivel? Ref. kariról beszélünk... -
sssirius
tag
Bocs, nem akarok spamelni, de azért jelzem, hogy megoldódott a dolog. Voltam olyan gyökér és nem dugtam be a ventillátorok tápkábelét a kártyán lévő csatiba...
Így alapjáraton 40C körül van és 20 perc játék után a max érték 55C volt. Ez elfogadhatónak számít?
Lehet, hogy így sem a legalacsonyabb a hőfok és egy jobb pasztázással lehet javítani, de szerintem ez már a vállalható kategória.Kösz mindenkinek a segítséget, de én voltam a béna.
-
sssirius
tag
válasz
üzenetére
Amúgy nekem már az is furcsa, hogy a chip körül van egy négyszög alakban elhelyezkedő fém színű "tok", és annak az egyik széle "lelóg a hűtőről". Próbáltam máshogy forgatni a cuccot, de úgy nem ment rá... valószínűleg így van gyárilag, de azért leírtam, hátha mégsem

-
törölt tag
-
sssirius
tag
Sziasztok!
Egy Saphire Radeon HD 6950 2GB kártyának terhelés nélkül kb milyen az üzemi hőmérséklete? Esetleg terhelés alatt?
Újrapasztáztam és azt látom, hogy terhelés nélkül is mászik lassan felfelé. Kb 5 percel a bekapcsolás után terhelés nélkül (csak böngészés) most éppen 52 C-on áll.
Normális ez? Mennyi az egészséges, ameddig felmehet?
-
perecKING
senior tag
válasz
Danshee
üzenetére
+1 az S1 javara
Bűzös
En is hasznaltam s1 hutest 2 ventivel kb 5db kartyamon!
Aztan nvidiat vettem
pl r9 280x , 6950...Eszmeletlen! Csak utana a tobbi osszetevo hangja kezd majd idegesiteni

Par kepen van is a vga hutes topiknban
Most nekem az asus 6970 elviselheto. Meg az s1 is elkelt...raadasul a tapom ugy kerreg mint egy ipari daralo amiben tucskoket daralnak

Uh en igy hagyom...
-
Danshee
tag
Persze nem azért mondtam, hogy a tiéd rossz lenne, és egyértelműen aktív hűtéssel ajánlottam.
De egyértelműen az én opcióm a legolcsóbb kivitelezés és azért ajánlottam, mert nekem bevált.
Mindenki eldöntheti magának, hogy melyiket fogja kipróbálni (9000FT vs 17000FT).
Szép napot!
-
Bűzös
csendes tag
válasz
Danshee
üzenetére
Udv ,
Eloszoris , kezdjuk ott , hogy annyira baromsag , hogyaz s1 benne sincs passzivan a support listbe , ez az elso dolog a masodik pedig , hogy nem eppen gyari megvalositas a gyorskotozo meg venti kombo , de valoban mukodik ... (Ventillator szabalyzas powa )
Lattam a megoldasodat par hsz elelorebb , engedd megkerlek , hogy had ajanljam azt a megoldast amit mindenfele hazi beavatkozas nelkul , supportlistestol mukodik , megha draga is . ( Ezt a tulaj el fogja donteni , hogy neki igenyt tart-e ra .)
Nekem twin turbo 2 om volt meg volt elegedve , igaz az 550ti nem egy kazan .
Szoval vegszora , en is tervezek hutot cserelni a hd 6970 en , d nekem cf ben van igy meggondolando , hogy mit teszek ra , pl nekem rogton kiesik az S 1 , illetve elferne passzivan csak ugymeg leeg.
-
Danshee
tag
válasz
Béka 3
üzenetére
Az én 6970-es kártyámon Arctic Cooling Accelero S1 Plus van 2db 12 centis ventillátorral és 58 fok fölé semmilyen tesztben nem megy a kártya. A kompatibilitásban nem írják le a 6900-as kártyákat, csak turbo module (hozzá kapható ventik) felhelyezése esetén kerül be a listába. De bármilyen 12 centis ventillátor jó hozzá, azt ajánlom külön vegyél hozzá 2db 1500rpm-eset. A memória bordákat meg jól helyezd fel.

-
Bűzös
csendes tag
-
Béka 3
tag
Sziasztok!
Van egy ASUS HD6970 kártyám. Hűtője szépen lassan szétment. Tudtok erre a kártyára olcsón valami jó hűtőt ?
Válaszotokat előre is köszönöm

-
perecKING
senior tag
válasz
üzenetére
Na uzemel a "kicsike" 6970 2gb
hat bug egy kicsit a gtx 980 jetstream-hez kepest
) amit szinten hangszigetelt hazikoban tartottam...
igen erzekeny vagyok a gep zajara. Mindig nema konfigot epitek...de most olcso kellett.Viszont a vga hagjat elnyomja egy TX850W corsair tap 14cm es kerrego, daralo, suvito hangja

De legalabb minden olcso volt

-
törölt tag
válasz
perecKING
üzenetére
Lehet neked a füled nem lesz annyira érzékeny, de a két venti egymásra igen csak gerjed. Én próbáltam valahogy úgy berakni a gépházba hogy ne nagyon hajoljon meg, így valahogy segítettem a hangján és már már nem zavar
Mondjuk nekem HD6970 2Gb. Előtte HD6950 2gb volt, csak gariba erre cserélték, és szinte ugyanaz a hűtő van rajta mint a 6950-es karin, és közbe a 70-es az legalább 50W-al többet eszik, és nyilván így melegebb is, szóval ezért is kicsit hangosabb nekem 
-
Vinrael
tag
válasz
Danshee
üzenetére
Na azt majd még lehet megnézem én is.

Egyébként az én kártyám sajnos nem valami tuningos darab. 1350 fölé ha felviszem a memória órajelet, akkor szétugrál a kép pár perc játék után. De érdekes, mert amúgy nem melegszik fel. 920/1325ön mondhatni stabil volt, de fél óránként random befagy a játék és kilép (más játék is). Pedig nem melegszik túl, mert még a mostani dögmeleg délután is csak 70,5 fokig ment fel (gpu-z-be a maximum érték ez volt gpu temp3-nál). 2011-be vettem, azóta nem volt újrapasztázva egyszer se, csak kifújva. -
-
perecKING
senior tag
sziasztok!
gtx 980 ról "downgradelek"

Melyek a "jó" típusok 6950/70 vonalon?
Nem ártana ha tudna 3D-t hdmi-n.
pl: Gigabyte Windforce 6950

-
Visormail
addikt
válasz
Visormail
üzenetére
Az előző hozzászólásom folytatása:
Most vettem egy Zalman ZM-MFC2 előlapi panelt ami mutatja a teljes gép fogyasztását. Feltettem az Ati tray tools-t, elindítottam és alapba GPU 250MHz, Mem 150MHz, Fesz 0,9V értékere állította magát. Ezzel persze villózott a kép még böngészés közben is, csak a memóriát tettem fel 300MHz-re és úgy tűnik készen is vagyok. Most minden megy simán, böngészés, youtube hd, vlc/mpc-hc/kodi hd filmekkel, minden hardveres gyorsítással, semmi képhiba nincs.
Ettől a teljes gép fogyasztása idle, ill az előbb említett tevékenységek közben ~100-ról ~70W-ra változott. Amikor eladtam a HD4850-et letöröltem az ATT-t, de megint kell, a catalyst az automata beállításaival... -
Bűzös
csendes tag
Esetleg Asus 6950 1gb-s verzson nincs valakinel felesleges ? megszabaditanam nemi kp ert

-
-
Vinrael
tag
Sziasztok!
Van itt olyan aki 6950-el tolja a Project Carst? Mert ugye a PC köztudottan gányul megy AMD-s kártyákon, és kíváncsi vagyok, hogy másnak hogy fut, hogy van -e értelme csak ezért frissítenem egyet a régi jól bevált 13.4es driveremen...
-
Danshee
tag
válasz
satee76
üzenetére
Hali!
Nekem is 6950-em van csak 6970-es biossal, egy kicsit durvább hűtéssel és 930/1425-ös órajelekkel.
Az én tapasztalatom az volt, hogy alap hűtés sem engedte 80 fok fölé miután beállítottam rendesen a hűtést, mert ezeknek a kártyáknak a biosában szándékosan le van vezérelve a ventillátor sebesség, ami alapból 90 fok fölé is engedi a kártyát... Nekem mindenképpen jó vétel volt, viszont az élettartamra gondolva lehet jobban járnál egy 7000-es kártyával, egyik ismerősömnek a 2010-ben vett bolti asus 6950-én minden tuning és piszkálás nélkül 2014-ben tönkrement a videomemória és sajnos az összes ilyen típusú kártyán előfordulhat hasonló ennyi idő után. -
mpierre
veterán
válasz
satee76
üzenetére
Amióta megvettem az asus ref karimat megjelenés után és még shader moddoltam is, azóta hibátlanul működik. Most kapott vizet, így meg nem megy 45°C fölé a hőmérséklet, előtte is max 65°C körül volt léggel. Napi használatban van.
Hogy pénzügyileg mennyit nem tudom, hogy most milyen áron mennek ezek a karik. -
satee76
aktív tag
Sziasztok !
Ha használtan akarok egy 6950-et mennyire megbízhatóak ?
Mármint nyilván egy 4-4,5 éves kártyákról lévén szó nem tudom mennyire melegednek, mennyire lehet túlhajtani őket, szóval élettartamban van-e valamilyen tapasztalat. Ennyi idő után használtan van-e értelme huszonezreket kiadni érte? -
atomeec
senior tag
válasz
Ricardo128
üzenetére
Miért kérsz elnézést? A 6950->6970 mod elég relatív. Nekem nem referencia kártyáim vannak, de minden további nélkül engedélyezni tudom a plusz shader-eket és annyi. Persze 6970 bios-t még véletlenül sem engednék rájuk...Szóval ha neked a kapcsolóval sose ment a kártya, lehet az előző tulaj valamit elfuserált, aztán úgy hagyta. Először utánajárnék, és szereznék netről eredeti bios-t rá, és megnézném, hogy esetleg úgy elindul-e a gép.

-
Ricardo128
senior tag
válasz
Ricardo128
üzenetére
Most olvasom az első hozzászólást. Elnézést kérek!

-
Ricardo128
senior tag
Üdv!
Igaz fél hónapja porosodik már ez a fórum téma, de én most lesöpröm, és kérdeznék. Jó ideije már, hogy megvettem a 6950-es kártyámat, amin van BIOS kapcsoló, így átlehet pöccinteni 6970-essé. Ezt szeretném most megcsinálni. A probléma csak az, hogy amikor átkapcsolom a kapcsolót, a gép úgy nem ad képet. Használtan vettem a kártyát, körülbelül már 1 éve, eddig semmi gond nem volt vele. Vásárlás után néhány héttel próbáltam átkapcsolni 6970-re, de mivel nem adott képet, ezért hagytam. Gondoltam jó lesz az, viszont most meg furdal a kíváncsiság, hogy milyen lenne, ha... Szóval, ha valaki tudna rá gyógymódot, megoldást, tanácsot azt megköszönném.
Előre is köszönöm!

-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Danshee
üzenetére
AC S1 van a családban, de inkább jött egy HD 7790. Mégis csak GCN, DX12 kompatibilis
Ez meg megy majd.Az üröm az örömben, hogy a 7790 ventijét meg kéne kenni, legalábbis az remélem megoldja a baját, hogy kerreg. Először azt hittem a HDD, aztán veszem észre, hogy a VGA felől jön. Majd rágányolok egy PWM-es ventit, és kész

Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Napelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- VGA kibeszélő offtopik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Autós topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3847
- Apple iPhone 14 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Új, Aktiválatlan, iPhone 15 (128 GB) (rendelhető)
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3985, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
esetleg hány fokot nyerek ezel a hütövel? most alapon 40 fokos a vga ref hütésel 60% os ventivel terhelve max 84 volt eddig.
Jó.... rendes házventiben gondolkodtam

Én is így voltam a porszívó hanggal, egy jobb hűtés elkel rá sajnos, én is megrántottam 1,88 voltra és 945/1430 tökéletes, így játék közben 58-60 fok körül mozog és nyertem egy-két fps-t.
, gyorsan letöltöttem én is ezt a verziót 3080 pötty lett 925/1425 proc 4500mhz.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

) amit szinten hangszigetelt hazikoban tartottam...
egy asus lett....meg sajna ki sem probaltam