Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Képernyős trükkök növelik a notebookok üzemidejét
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
bandi0000
nagyúr
Lenne egy kérdésem, mert kezdem elveszettnek érezni magam az authentication és authorization világában
Biztos én vagyok a suta, de nem találok tényleg jó leírásokat mind a JWT mind az Oauth2 megvalósításához, tényleges alkalmazásban
JWT esetében már van egy olyan app, amiben egy sima access tokent használok fix lejárati idővel, viszont a refresh token nem tudom hogy pontosan hogy használjam, mármint az elképzelésem róla:
Kap a kliens egy access és egy refresh tokent
Access tokent használja míg le nem jár
Ha lejárt, akkor a refresh-el kér egy új access tokent és megy minden mint a karikacsapás
És itt a köd, az access token meddig érvényes? örök életű, vagy simán hosszabb életű pl 1-2 nap? Ha lejár, akkor viszont automatikusan login-ra irányítok?A másik az Oauth2 erről is olvasgattam, néztem tutorialt, de nem nagyon áll össze a kép a konkrét megvalósítással, ugyanis nekem a tervben van egy .net Core rest api és Angular kliens
A tutorialokba vagy facebook/google által jelentkezett be, vagy ha jól értettem, akkor egy Identity Servert használt
Szóval ha pl google-t használok, akkor elvileg megkaphatok egy tokent, amivel kérhetek egy access tokent, vagy megkaphatom, a felhasználó adatait is, ez utóbbi esetben gondolom eljuttatom a rest api-hoz, elmentem és oké, de akkor is kellene valami token, amivel tudom azonosítani nem ?
Vagy ha eleve az access tokent kérem a kliensről, akkor azt valahogy a szerveren is kellene validálni és úgy engedélyezni a dolgokat
Szóval inkább az oauth2 ami ködös, illetve sok weboldalnál használják, azt, hogy simán beregisztrálhatnak, vagy bejelentkeznek social accal, itt is a kérdés, hogy milyen tokent használnak, vagy hogy működik az authorization regisztráció/bejelentkezés után?
Kicsit hosszú lett, de ha valaki pár mondatban útbaigazít azt megköszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Arc Raiders
- Renault, Dacia topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Path of Exile (ARPG)
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Gyúrósok ide!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest