Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Steam Deck
- Gaming notebook topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- A processzorba integrált hűtésen dolgozik a Microsoft
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tigerclaw
nagyúr
Python és C# mellett belekezdtem a Swift-be is és elég furának tűnik azokhoz képest. Egyrészt mintha félkész lenne. Lehet hogy csak a másik kettő kényeztetett el a rengeteg, néha szinte túl sok beépített class-al, óriási függvénykönyvtárral, de pl. az MS .net dokumentációja is nagyon részletes, ahhoz képest amit a Swift-hez találtam.
Amellett hogy alap classokat nem találok, de ami van az is mintha bonyolultabb, fapadosabb lenne, miközben látni a Python féle kötetlenebb felfogást is.
Most pl. nem értem azt hogy rengeteg helyen constansokat használnak, oda is aminél változó lenne a logikus. Persze tudom, hogy itt máshogy működik a constans, mert futás alatt is lehet neki értéket adni egyszer, de akkor is fura.
Miért jobb egy
let x = readLine()
mint egy
var x = readLine()
amit reflexből írnék?...ja pont most olvasom, hogy a readLine() nem egyszerű String-et ad vissza, hanem optional-t. Akkor ezért írt a fordító valami unwrap problémát.
fura az
if let x = readLine() {
valami
}
szerkezet is. Mármint hogy honnan kap boolean értéket. Esetleg az "if let" itt egy összetartozó speciális statement?Persze még nagyon az elején vagyok, de a Swift mintha sok dolog máshogy működne.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- iPad Pro m2 11" hibátlan 2026.07.26. Apple Care + full dobozos
- BESZÁMÍTÁS! iPhone 16e 128GB Black - 100% akku - Apple gari
- BESZÁMÍTÁS! iPhone 14 128GB Red - 100% akku
- T14 Gen1 14" FHD IPS i5-10210U 16GB 256GB NVMe magyar vbill IR kam új akku gar
- XPS 15 9530 15.6" FHD+ IPS i7-13700H RTX 4060 16GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5300 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó Huawei P30 128GB / 12 hó jótállással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple iPhone 16 Plus 256GB,Újszerű,Kábel, 12 hónap garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest