Hirdetés
- Elképesztő lemaradásban van az aktuális Loongson CPU-család
- Nyomtató topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Dobná a fizikai kezelőszerveket a Sony gamepad koncepciója
- Elárulta a Puget Systems, hogy melyik komponensből mennyi romlik el
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- RAM topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
prodigma
csendes tag
válasz
Marty76
üzenetére
Szia,
nem tudom kaptál-e már választ a kérdésedre. Most fedeztem fel ezt az oldalt.Na, szóval ehhez a kommunikációhoz fel kell telepíteni a PC-re egy cxserver nevű programot, ami nem ingyenes, és a PLC-hez sem jár. Települ többek között egy TComms nevű Active-X vezérlő, ez működik Excelben is. Én egy Delphi programban használtam, ha a PLC-ben engedélyezett, akkor írhatsz-olvashatsz az Omron PLC bizonyos memóriaterületein, tehát tetszés szerinti jelcsere végrehajtható.
Települnek még azt hiszem tekerentyűk, kapcsolók és kijelzőelemek is, de azokat nem használtam.
A TComms-ra duplakattintva előjön a kommunikáció beállítását lehetővé tevő programocska, itt az aktuális CPU által biztosított kommunikációs csatornák közül lehet választani. Én a Toolbus-nak nevezett (semmi köze a buszokhoz, mármint Modbus, Profibus, stb.), sima soros kommunikációs protokollt használtam.
A teljes Toolbus kommunikáció le van írva az Omron doksikban, sajnos az ellenőrzőösszeg számítására adott példa a doksiban hibás.Remélem hasznos voltam.

Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S10+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- 207 - Lenovo LOQ (17IRB8) - Intel Core i5-13400F, RTX 3050
- Használt iPhone 14 felvásárlás gyors, korrekt, biztonságos
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest