Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Micro Four Thirds
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
válasz
prodigma #1653 üzenetére
Helló prodigma!
"Két hét után visszaküldték a motorboxot "nem behatárolható hiba" magyarázattal, majd kifizettették velünk a cserealkatrészt..."
Ha egy hiba nem reprodukálható, akkor ez történik nyilván.
Hiszen egy készüléket, ami kifogástalanul működik, nem lehet megjavítani. A "hol volt, hol nem volt" hibák gyakran ilyenek.
Mi is jártunk már így nem is egyszer (nem siemens eszközzel). A laborban mindannyiszor tökéletesen működött nekik, nálunk 2-3 készülék is rendszeresen produkálta a hibajelenséget."Egyéb Omronos problémák esetén Sárvári Tibor általában még aznap személyesen segített a helyszínen, mindegy, hogy Győrben, vagy Mezőkövesden voltam-e éppen."
Gondolom ha naponta 20 hívást kapna, ezt már nem tudná megcsinálni...
-
dekorn
csendes tag
válasz
prodigma #1648 üzenetére
Szia prodigma,
köszönöm segítséged meg fogom nézni , ámbátor a SIWAREX M mérleg modul , mint ahogy annyi más a Siemensnél teljesen különálló programokkal lehet paraméterezni és frimware-t frissíteni mint a PLC-ket, de lehet hogy úgy van ahogy mondod.A SIWAREX M modul programjai egyébként , amit használok, a Siwatool meg a Siwaloader.
-
Szirty
őstag
-
Marty76
csendes tag
válasz
prodigma #1581 üzenetére
Szia prodigma!
Köszönöm a segítségedet és részben neked is és másoknak is köszönhetően már pályára álltam az ügyben!
Sokáig gondolkodtam hogyan is induljak el ezen az adatokat kinyerni plc-ből projekten , de végül is úgy látom hogy sikerül, részben a Te általad felvázolt megoldással megtalálni a nekem megfelelő kivitelezést.
A lényeg az, hogy OPC szerver gondolatmenetén indultam el. Elsőként OPC servert kerestem omron plc-hez ,amiből van bőven a neten, itt megemlítem , hogy nem csak omronhoz. ... minden más plchez is. Szóval, a nagy keresgélés közben rátaláltam az OMRON saját CX-SERVER OPC programjára.
Szinte elsőre működött a kapcsolat! Rengeteg példamegvalósítás települ fel a gépre a programmal együtt. Itt találtam rá a Te általad ajánlott excelből (VB) alkalmazható Active-X vezérlőkre amelyek szintén nagyon egyszerű megoldást nyújtanak a memória területek PLC-ből történő kiolvasásához. Az egyszerű megvalósítást idéző jelben említeném , mert azért nem olyan egyszerű dolog, de lényeg , hogy egy idő után elsajátítható és ami a legfontosabb VAN SIKERÉLMÉNY !!
Most a további lépés , hogy egy olyan OPC klienst találjak vagy "készítsek" amivel az adatokat egy dinamikus weboldalon is meg tudom jeleníteni.Mindenesetre szívesen veszem a további segítséget és ötletet,mert lehet , hogy van ennél könnyebb út is.
-
Marty76
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Iqos cigaretta
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpársportok
- NVIDIA® driverek topikja
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Huawei Watch GT 4, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest