Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hisense LCD és LED TV-k
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz aldebaran #71020 üzenetére
Elvileg igen. Megint más, hogy a kereskedők szeretik ezt vitatni, lehet belőle probléma. Van olyan web-kereskedő, aki eleve kiköti, hogy az elállás joga bolti átvételkor nem érvényes. Az teljesen más kérdés, hogy ezt jogilag megteheti-e, szerintem nem, de ez őket nemigen érdekli. Egyébként nem 15, hanem 14 naptári nap az elállás joga.
[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
válasz aldebaran #50638 üzenetére
NEM!
Ha holnap veszed meg, az 23-a előtt van, vagyis november 7-ig vissza kell kerülnie az összegnek!!! Ha 23-án, vagy utána veszed, akkor december 7 lesz a visszafizetés határideje.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
nagyúr
válasz aldebaran #50630 üzenetére
"Az edigitalnal ha cetelemmel veszem meg, akkor a következő hónapban ha kifizetem a maradék, felvett hitel összeget, azért felszámítanak valamit?"
Vigyázz-vigyázz! A cetelemes kamatmentes vásárlás maximuma 45 nap, de jóval kevesebb is lehet, a havi zárás napja (22.-e), a vásárlás napja, és a fizetési határidő (7.-e) függvénye, hogy mennyi lesz a kamatmentes időszak! Pontosan olvasd el a feltételeket! Ha betartod az időpontokat, tényleg kamat és költségmentes. (Csak az éves kártyadíj van.)
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz aldebaran #50630 üzenetére
Minél előbb megveszed, annál többet nézheted (még rímel is). A januárig tartó várakozás elég hosszú lehet, ha már ennyire elhatároztad a vásárlást.
Cetelem: Van egy vásárlásod, az elszámolási időszak végén kapsz egy csekket a havi törlesztésről és egyet az elszámolási időszak vásárlásairól. Ha határidőn belül visszafizeted a vásárlás összegét, akkor nincs kamat rászámolva. A vásárlás jó időzítésével ez a periódus akár 40 nap is lehet.
-
Neszójábe
senior tag
válasz aldebaran #49495 üzenetére
+1 "3D-ben összességében használhatónak találtuk a 42ST60 képességeit, de közel sem voltunk lenyűgözve, ezt olvashatták tesztünkben. Szerencsére az 50GT60 ezen a téren látványos előrelépést mutat. Noha a felbontás, ahogy a VT20 óta egyik Panasonic plazmán"
Ha már itt tartunk, ezt is magyarázza el nekem valaki...
[ Szerkesztve ]
Peace
-
senior tag
válasz aldebaran #48025 üzenetére
Ez nem teljesen így van. Sokan sokszor leírták már itt, hogy a különbségek leginkább akkor jönnek ki két TV között, ha egymás mellett ugyanarról a forrásról nézed őket. Ha megveszel egy ST-t, és nem lesz mellette a GT, akkor nem fogsz azon rugózni, hogy milyen szar az az ST a GT-hez képest...
Én G20-at cseréltem ST-re. Anno én is azért vettem a G20-at, mert VT-re nem akartam annyit költeni, viszont a képminőség fontos volt/ma is az. Mielőtt megvettem, kikértem pár ember véleményét privátba, az egyik DM-FAN, a másik janos666 volt, mindketten megerősítettek abban, hogy jó választás az ST60. 2 hete van meg a ST60, és egyáltalán nem bántam meg, hogy azt vettem, és nem GT60-at. Persze boltban lehet látni köztük különbséget, de az ST60 már G20-hoz képest is jobb - nem is kicsit, pláne kontrasztban és fekete szintben. Na most a G20 is elég korrekt készülék mind a mai napig, szóval ha az ST60 ahhoz képest is fejlődés, akkor nem értem, hová ez a nagy aggódás. Persze, ha lenne felesleges 400 ezrem, lehet, hogy GT60-at veszek, de hidd el, ha eddig nem VT20/30-at néztél, akkor az ST60 is jó lesz :-) Input lag nálam nem szempont, egyáltalán nem játszom, más dologban meg szerintem nem nagyon lehet belekötni ennél a TV-nél.
Egyébként, ha a gondolatmenetedet tovább fűzöm, akkor nem is értem, miért nem ZT-t veszel, hiszen az meg a GT60-tól is sokkal jobb - sőt, attól jelenleg nincs jobb, tehát az kellene legyen a cél.
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
nagyúr
válasz aldebaran #48028 üzenetére
"Pénzem max 320e. Inkább adok a minőségre, mint a nagyságra, mert így mehetnék akár 65"-ig, de a minőség sz.r lenne."
Nem tudom, hogy milyen 65"-os tévéig mehetnél ami belefér "max 320"-ba, de javasolnék valamit. Akkor ne adj a méretre, ha nem okoz gondot egy-egy igazán jó minőségű film közelebbről nézése. (Fotel előrehúzás stb.) Ha fix a nézési távod és aránylag távol van, akkor azt javasolnám, igencsak gondolkodj el a méret vs. cizellált képminőség gyakorlati érvényesülésén.
-
mhmpista
aktív tag
válasz aldebaran #48025 üzenetére
Én fix keretből inkább a méretre mennék.
És akkor ha látsz egy 50es GT-t akkor aztfogod érezni hogy jaj de kicsi
http://www.displaywars.com/50-inch-16x9-vs-55-inch-16x9
Itt lehet jókat játszani.
Mérd oda a jelenlegi tvdhez amit nézel, én jókat derültem rajta.
37es lcd után 64es plazma, igen szórakoztató a különbség[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz aldebaran #48010 üzenetére
Ha nem sikerül barterezni, akkor én is várok az árcsökkenésre és veszek egyet. A VT még jobb (ma délelőtt vitték el, vége a 7 hetes élvezkedésnek) de annak az ártöbblete már (számomra, de egyébként reális) horrorisztikus.
Mivel a nézési távolságom 3,8 m, semmi értelme sok pénzt kiadni tévére, úgysem látom a különbséget teljes valójában.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz aldebaran #48005 üzenetére
Egyértelműen jobb a GT, és nem kicsit. Aki ezt nem veszi észre, nyugodtan vehet LCD-t is. Viszont az ST magas input lagja normál használat (tévéműsor és filmnézés) közben egyáltalán nem vehető észre.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Neszójábe
senior tag
válasz aldebaran #48005 üzenetére
Jobb?
Miket nem mondasz...
Az E merci is jobb, mint a C, sőt, még attól is jobb az S.
Ugye érted mire gondolok. Még jó, hogy jobb, azért van a 150k+, meg a G betű sz S helyett...
Itt az a kérdés, hony NEKED jobb-e... Ehhez pedig nem kell érteni. Ha az itteni szakik azt mondják, hogy játékra ne, mert magas az input lag, azon el lehet gondolkozni (egyébként pont most vett egy ST-t egy laikus, aki hetekig agonizált itt az input laggon, aztán bevitte a PS3-at és szinte semmit nem vett észre...). De ahhoz nem kell szakértelem, hogy egyáltalán látod-e a különbséget. És a villanyszerelőnek is megmondod, hogy milyen kapcsolót szereljen a falra, mert ezt Neked kell eldöntened. Ő nyílván felrakná a 15k-s kapcsolót, mert az jobb, mint a 7k-s. De ha csak azért, mert jobb, de egyébként a 7k-s is teljesen megfelel a feladatának és Neked tetszik, azért nem fogod a drágábbikat választani.
Egyébként meg nem akarlak megygyőzni, vedd a GT-t, úgy is szeretem a Panát, kell nekik a lóvé...z: nincs, mert ha ÉN nem látom a különbséget, akkor pont leszarom, kinek mi a referencia...
Peace
-
Neszójábe
senior tag
válasz aldebaran #48001 üzenetére
Még mindig nem értem, miért érdekel egyáltalán az input lag...
Illetve még mindig azt gondolom, hogy a referencia szónak, leírva, semmi jelentősége, akárhány évre veszed a tévét. Ha bemész a boltba és azt mondod, aztak**va, nekem gt kell, akkor várj és költs, de egyébként nincs értelme.Peace
-
TCr
veterán
válasz aldebaran #48001 üzenetére
Annyira nyomjátok ezt a "hátha megoldják az input lag problémát software frissítéssel dolgot"...
Abszolút 2 esélyes a dolog, vagy megoldják, vagy nem.
Gyanítom utóbbi, ugyanis ha elég erős lenne a hardware, eleve nem lenne input lag.
Vagyis csak minőségrontással lehetne megoldani, az meg szvsz nonszensz.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
-
psg5
veterán
-
nagyúr
-
janos666
nagyúr
válasz aldebaran #41792 üzenetére
Panasonic plazmán általában akkor kell 4-5 köré tenni a Fényerő beállítást, ha Full Range RGB a forrás. Keress a lejátszó képbeállításainál olyat, amiben benne van az YCC vagy a 709, illetve ha ilyen nincs, de van olyan, hogy RGB, akkor az, ami nem RGB, valamint az RGB lehet jelölve még úgy is, hogy Expanded, Extended, Limited (mondjuk a limited a második legjobb).
(Magyar menükben pedig nehezen tudok segíteni, mert egyre durvább hülyeségek vannak bennük, mint ha rejtjelezve lennének.)
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz aldebaran #41858 üzenetére
Az sRGB helyett az YCbCr (BT.709) a javasolt beállítás, a 60p-t sürgősen elfelejteni és NTSC/PAL/24p-ra állítani.
Így nézzenek ki a videóbeállítások:
- Videókimenet: auto
- Képfrekvencia-váltás: NTSC/PAL/24p
- Kép mérete: képernyőhöz igazítás
- Képarány: 16:9
- Árnyalatterjedelem: YCbCr (BT.709)[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BBéci
legenda
válasz aldebaran #41792 üzenetére
Kalibrálni kell majd azt a tévét, aztán beszéljünk a részletekről és képminőségről! Pár nap múlva megnézem az a részletet kalibrált ST60-on.
Mellesleg a kontrasztot is változtatgathatjátok, ha több részletet szeretnétek látni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz aldebaran #37743 üzenetére
A hdtvtest.co.uk ST60 tesztjében volt ezzel kapcsolatos tapasztalat. Ettől függetlenül highly recommended minősítést kapott és kiváló TV, a bug-okat meg majd javítják.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
modflow
veterán
-
Gabesz26
senior tag
válasz aldebaran #26777 üzenetére
Tényleg jó áron van az 50ST60 . Az 50ST50 tavaly kicsit fentebbről indult [link]
Kíváncsi leszek képben mit hoznak az új modellek a marketing +500 FFD, meg a sok "hasznos" smart mellett.Az S60/ST60 külsőre tetszik, de a VT, ZT szériánál az a talpkialakítás... minden csak nem szép (szerintem).
[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
válasz aldebaran #21477 üzenetére
meg nem mondom, itt ajánlotta egy fórumtárs, utoljára kb egy éve volt rá szükségem. Talán már nincs is fenn a gépemen. Valami nagyon egyszerű kicsi progi. Kijelölöm a file-t, máris adja az aktuális Lx.x kódolási infót, bejelölöm, hogy ez legyen L4.1. Nyomok ok, és gyakorlatilag kész. Ebből gondolom, hogy nem csinál semmit, csak ezt átírja. Az a lényeg, hogy eztán már gond nélkül játsza a TV. Még az sem kizárt, hogy csak rákerestem google-val, hogy mkv remux oszt amit dobott, azt felraktam.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Gabor970
addikt
válasz aldebaran #21473 üzenetére
nem kódolja át, nem tom pontosan mit csinál, gyakorlatilag szinte pár pillanat, csak miután megcsinálja, aztán nem L5.1 hanem L4.1 jelzés látható a kódolással kapcsolatosan. Sajna nem értek hozzá, szerintem nem csinál semmi mást, mint a jelölést változtatja meg. egy öreg MSI Wind netbookon szoktam csinálni, szal tuti nincs átkódolva.
-
-
Gabor970
addikt
válasz aldebaran #19446 üzenetére
sztem itt a fórumon, aki érdemben tanácsot adhat, mindenkinek evidens, hogy D vagy E sorozatú samsung az minden esetben 51 és nem 50. Ezzel együtt természetesen igaz, hogy kérdezzen mindenki pontosan!
[ Szerkesztve ]
-
vtechun
veterán
válasz aldebaran #19357 üzenetére
50ST50 : Nagyon sokat megy a készülék. Napi 6-10 órát. (pedig mindketten dolgozunk az asszonnyal ). Nekem a legnagyobb problémám vele a foszforlag (ha ez az - pl. A gyanú árnyékában ahogy rángatják a kamerát, az emberi bőr túlhevül, izzik... Lehet a kalibrálatlanság az oka, nem tudom). Rtl-t sokat nézünk, nagy suttyomban be is ghostolt, azóta nagyítok
Sok HD filmet is nézek, lehet majd kölcsön kérek egy asztali lejátszót, hátha jobb lesz mint a mostani xbmc linux alapokon (amivel, mióta 24p-vel használom, azóta film közben bizonyos időközönként 5-10 perc, képkocka eldobást,
-
janos666
nagyúr
válasz aldebaran #19248 üzenetére
Mindig lehet várni még egy évet, csak mostanában kissé pesszimista voltam e tekintetben, hogy mit hoz 2013. Inkább saccoltam volna azt, hogy szinte csak újrakeretezik a 2012-es paneleket. Variálnak picit a külső design-al (se szebb, se csúnyább, csak más), smart funkciókkal, marketinganyagokkal (akár a semmiről is), stb, de lényegében szinte megegyező (talán csak "nagyítóval" észrevehető mértékben jobb) képminőséget adnak majd.
Ha változik a foszfor, akkor bizonyára más lesz egy kicsit "a kép íze" -> még ha nem is lesz egyértelműen jobb, de más lehet. Pl. változhat a foszforlag mértéke és a mozgás érzete, ha változik a delay és/vagy decay idő (mire kivillan és mire kialszik a cella a vezérlés által kívánt időhöz képest).
Anyagi oldalról viszont lehet, hogy többet ér még idén lecsapni egyre, mert úgy tűnik elég komolyan vette a Panasonic, hogy ők többé nem árulnak veszteséggel. És az árversenynek ugye két oldala van. Így a Samsung is emelhet az árakon, ha nagyjából tartja a lépést minőségben. Arról nem is beszélve, hogy önmagától is agresszív kezdett lenni a Samsung is, már idén is. Tehát szökhetnek felfelé az árak. (Ha nem is a nyitó árak, de elmaradnak a későbbi leárazások...)
Az is biztos, hogy jövőre kevesebb TV-t gyártanak le, mint idén, ami a tömeggyártás szabályainak megfelelően azt jelenti, hogy fajlagosan többe kerül az előállítás, tehát kénytelenek lesznek drágábban adni a TV-ket, ha nem akarnak veszteséggel árulni.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz aldebaran #19240 üzenetére
A HDJ fórumon elköptek egy érdekes infót: A Panasonic 2013-ban változtat a foszforon.
Sőt, egy másik, hasonló volumenű változást is beígértek, tehát úgy tűnik, hogy 2013-ban sem csak apró simításokkal állnak majd elő, hanem (még ha nem is 2011->2012 mértékű, de) jelentős változásokkal.Biztató, hogy akkor talán mégis kidobnak valami tényleg kiváló képminőségű TV-t a piacra, még mielőtt megszámláltatnak a plazmák napjai (de még nem lesz megfizethető OLED).
-
törölt tag
válasz aldebaran #19208 üzenetére
Az A-400-on kévül várható Dune TV sorozat frissítés is. A Dune 103D, 203D és 403D az olcsóbb vonalat képviseli majd, ropogós SMP8772(3) procival. Kapsz Full HD 3D-t, mellé kadenciahelyes megjelenítést. 1-3 hónapot kell várni rá, a legkisebb 103-as nem hinném, hogy sokkal 30k felett kerül forgalomba. A Dune Base 3D megjelenése pedig hetek kérdése.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz aldebaran #19208 üzenetére
Most jönnek szép egymásutánban a Sigma és a Realtek chipes, 3D képes lejátszók is, a nagyobb gyártók is most hozzák ezeket a modelleket, így a Dune is és a Popcorn is (utóbbi A-400-asa egy-két hét múlva már talán kapható is lesz). Ezek nem lesznek olcsó gépek, arra ne számíts, pl. várhatóan 300 euró lesz az A-400 ára magyarhonban, tehát olyan 100 eFt-ért tudod majd hazavinni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz aldebaran #19167 üzenetére
Nem, nem oldja meg, már ezerszer kitárgyaltuk itt a topicban, hogy a belső lejátszók 60 Hz-re force-olják a 24p tartalmat, így nincs mód kadenciahelyes lejátszásra. Az akadozást az IFC-vel lehet elfedni, de attól meg artifaktos lesz a kép és továbbra sem lesz rendben a kadencia. Nem kell erőlködni: ezt csak külső lejátszóval oldod meg, köztudott tény.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz aldebaran #19165 üzenetére
Minden TV-vel ez a helyzet, nemcsak az ST50-nel. A csúcskategóriás vasak is ugyanezt tudják, ahogy a többi gyártó TV-i is. Az a lényeg, hogy rá lehessen írni, hogy tudja. Az, hogy rosszul, az már mindegy. Ennyit az agyonhypeolt Smart funkciókról.
Meg kéne már érteni az embereknek, hogy sosem lesz olyan, hogy egy készülék mindenre alkalmas. Pláne nem a high-end szegmensben.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BBéci
legenda
válasz aldebaran #18830 üzenetére
Senki nem erőlteti a kisebb felbontású tévéket, inkább a nagyobb méretet és a megfelelő nézési távolságot.
A pixelhiba miatt lemondasz a full HD lényegéről és a moziélményről, ami a látószögtől függ. Furcsa álláspont, nem hinném, hogy követőid lesznek.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
janos666
nagyúr
válasz aldebaran #17965 üzenetére
Atyabaszott űristen! Honnan veszik a marketingesek azokat a számokat?
Ez nem egy ívhegesztő plazmája.
A büdös életben nem fog 1500-al vagy 500-al világítani (egy mai PDP panel bármely pixele).A Samsung a legvilágosabb (~120 körül), a Pana a legsötétebb (~80 körül), LG a kettő közt.
Bár ez is változó, mert az ST50 is tud ~120-at, és láttam már LG-t, ami 68 körül megállt.És ez még mind kis ablakon mérve, teljes képernyő fehéren 60 alatt mászkálunk mindegyiken!
(#17968) gyiku
Tesztekben a ~120cd/m^2-t célozzák, amit plazmával elég ritkán érnek el, így általában azt jelenti, hogy maxra tekerik.
A Normal mód (amivel általában összevetik) pedig annyira le van húzva, hogy rá lehessen biggyeszteni a papírt, hogy Energy Star x és az EU megfelelője a sok A betűvel (vagy nem is tudom épp hogy jelölik). A Dynamic általában még többet eszik.
De bolti módban a LED is többet eszik. És inkább itt szokott lenni, hogy Normal-hoz képest is lentebb lesz állítva ~120-hoz, nem fentebb. De ez sem aranyszabály.[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz aldebaran #17965 üzenetére
Ha életszerűre állítod be a tévét, akkor inkább ilyen 80-150 cd/m2-ről beszélhetünk plazmák esetén, már az 500 is túlvilági adat. Fényerőben valamivel jobb a Samsung, de pl. egy ST50-et is fel lehet tornászni 130-ra anélkül, hogy észrevehetően zajosodna a fehér.
A legjobb aláírás a héten
-
Gabor970
addikt
válasz aldebaran #17817 üzenetére
az ember nem azért vesz 50"-es FULL HD, de akár HD Ready plazmát, hogy azon AVI-t nézzen!
Néhány hónapja akasztottam össze bajszom egy lakóval, aki 42"-es G30-ast vett, mert neki kell jó képminőség, inkább kisebb legyen a TV, majd kiderült, hogy 1,7giga méretű HD AVI-kat nézett. Nos ez így nem működik szerintem jól.
El nem tudom képzelni, hogy egy 200e-250e Ft alatti LCD képe bármikor is közelébe menjen egy legolcsóbb plazmáénak is. Az ST50-et nem ismerem, de a leírtak alapján tényleg ár/érték arányban a legjobb. Sajna nincs olyan sok plazma típus, hogy nehéz legyen kiválasztani adott árból a legjobbat. Ugye a Samu 51E550 lenne olcsóbban, de csak kicsit olcsóbb, és itt jön a "ha már -- akkor már" s máris az ST50 a nyerő. Az 51E6500 samu meg ha jól tudom vele egy árban van, itt minimálisak a képminőségbeli difik a hozzáértők szerint.Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
mp54
senior tag
"Uraim, úgy tudjátok ajánlani ezt a plazmát, mintha részesedést kapnátok a bevétel után..."
Épp az az óriási jelentősége az itt leírt (hozzáértő!!!) véleményeknek, hogy nem a gyártó, a kereskedő érdekeit nézve (saját érdek pedig nincs!), hanem egyedül a VÁSÁRLÓ szempontjait szem előtt tartva adnak tanácsot (saját tapasztalataik ill. mértékadó tesztek alapján)! -
spiritex
veterán
Igen, én úgy tudom ajánlani, és méghozzá azért, mert annak idején, amikor megláttam az első plazmákat, olyan fajta megkönnyebbülés és megnyugvás lett úrrá rajtam a lesújtó lcd-s élményeim után, mint, amit egy elítélt érezhet, amikor szabadul... Ugyanis úgy voltam vele, hogy ha a tv kínálat = lcd tv kínálat, akkor inkább nem lesz tv-m soha.
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
BBéci
legenda
Azt ajánljuk, amit érdemes megvenni, ami jó.
Fel nem foghatom, hogy lehetnek emberek milliói annyira vaksik, hogy nem veszik észre, mennyire vacakok az LCD tévék.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz aldebaran #17669 üzenetére
Az 50ST50-ből alapvetően a THX-profil hiányzik, plusz ugye nincsenek professzionális képmódok sem, amik azért hasznosak (bár ideiglenesen most a csúcsmodellekben sem igazán használhatók egy firmware bug miatt). Ezen felül egyes funkciókban szegényebb, mint a magasabb modellek, nincs benne DVB-S tuner és egy HDMI-csatlakozóval kevesebb került rá, mint a GT50-re/VT50-re. Ettől függetlenül korrekt TV, korrekt áron.
#17676: az #1. HSZ-ben kicsit komolyabb teszteket linkeltünk az ST50-ről, azok picit informatívabbak technikai vonalon, azokat is nézd meg!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz aldebaran #17664 üzenetére
Akkor bizony elég sokat szenvedsz, ezeket már egy viszonylag alap, mai médialejátszó is tudja (a 3D-t leszámítva, mert az még új feature és csak most kezdtek el terjedni azok a lejátszók, amelyek már jól kezelik), ideje lecserélned az Alcor-t. Számodra nem alternatíva a TV-k beépített lejátszója sem. El kell fogadni, hogy itt bizony invesztálni kell a dedikált lejátszóba.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Zozzy
aktív tag
válasz aldebaran #17659 üzenetére
Nem feltétlenül kell médialejátszó. Nem akarom megköveztetni magam, és előre hamut szórok a fejemre, de azt kell mondjam, hogy ha nem vagy érzékeny a már sokszor említett 24p-s "akadásokra", akkor akár még elégedett is lehetsz a beépített médialejátszójával.
Én nem tudom, mire kell figyelni, így nem is látom akadozónak a lejátszást. Persze, ha nagy filmfogyasztó vagy, mint én, akkor tagadhatatlanul hasznos egy külső lejátszó eszköz (HTPC akár, vagy a javasolt médialejátszó). Találkozni fogsz ugyanis rosszul-, vagy ritkán használt formátumban kódolt anyagokkal, ami kifog a beépített lejátszón.
Nekem van HTPC-m erre a feladatra, mégis gyakran előfordul, hogy csak egy pendrive-ot teszek a TV-be, és onnan nézek filmet, illetve DLNA-n keresztül is simán élvezhető akár a FullHD lejátszás is. Amivel gond van, azt vagy el sem kezdi játszani, vagy eleve nézhetetlen a kódolás miatt, de az ilyen fájlok aránya nálam eddig kb. 10%.
Ja, egy fontos dolog: igenis megy az 5.1 (akár DD, akár DTS) úgy is, ha külső eszköz a forrás, TV-n keresztül. -
Warpig
aktív tag
válasz aldebaran #17646 üzenetére
Szia!
Nekem ilyen tv-m van.
A wifije teljesen jól működik, youtube akadásmentesen megy, akár hd tartalommal is.
Én a belső lejátszót nem használom így az mkv képességről nem tudok nyilatkozni.
Böngészőt éppen csak kipróbáltam. Megy, de kurv@ kényelmetlen a távirányítóval szüttyögtetni. Mivel nem tervezem a használatát, így BT billentyűzetet sem veszek.A tv adások teljesen jól mennek, infó sáv nagyon jó dolog. A teletexet nem is kell böngészni, csak ha az egész napos műsorra vagy kíváncsi. Vannak olyan SD csatornák, amik nem néznek ki túl jól, de nem vészes. A pár HD csatorna viszont lelép a képről, tényleg csodaszépek (köztük a PVTV HD , ezen nagyon meglepődtem amikor először megláttam. FullHD horgászat egész nap, magyarul). Szerencsémre most volt kábeltv fejlesztés nálunk és digitális adásra lett fejlesztve.
Idő vagyok, világok hatalmas pusztítója. Azért jöttem, hogy megsemmisítsek minden embert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- LEGO klub
- Minden ami hőszivattyú