- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Táp ventilátor csere
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Philips LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
panada
tag
Nincs két egyforma panel, emiatt nincs olyan beállítás, ami mindenhol ugyanazt az eredményt adja. Itt is volt már többször a kalibráló ábrák csomagja linkelve, azokkal tudsz "házi kalibrálást" végezni, vagy kalibráltatod műszeresen és akkor kapod a legjobb eredményt az adott készülékre.
-
janos666
nagyúr
Fejből (nem biztos, hogy mind pontos): A Max-al mindig 60Hz-en jár a panel (interpolálással pótolja a hiányt). A Medium és Low pedig marad azon a bemenet egész számú többszörösén (60->60, 50->100, 24->96Hz), amint Off-al is lenne, de interpolálással "dúsítja", ami 60Hz-nél fogalmam sincs pontosan mit eredményez (valami pletyka alapján a dithermintát variálja a mozgás alapján, így kevesebb lesz a zaj, és így élesebb a mozgókép, viszont ez ugyan úgy véletlen hibákkal terhelt, mint minden "jóslás", pedig a 60Hz önmagában sem rossz, így nem tetszett, nem javasolnám, de érdemes leszögezni hogy ilyenkor 60Hz a panel freki, nem több, de mégis "belepiszkál" valamit), az 50Hz bemenet viszonylag szépen fog "folyni" (ízlés szerint akár még jó is lehet EU TV adásokhoz a Low fokozat), a 24Hz pedig elég agresszíven szintetikus hallucinogén élménnyé válik (nekem érzésre több lesz a baki, mint a helyes képkocka, szerintem horror).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Joco_77
senior tag
Ha normál filmezés közben nem látsz semmit akkor szerintem nem kell 20 centiről vizslatni a képet beégés után.
Egyébként a hófehér kép és a sötét(!) szürke kép a legérzékenyebb a beéségre azokon látod legjobban.
Nálam sötétszürke képnél látszik valami halvány logószerű valami, illetve sötétzöldes árnyalatnál.
De!
János666 ezt írta nekem:"Valószínűleg nem beégés az, csak (makacs?) IR, ami kijönne némi fehér-mosással, de az is felesleges ha normál használat közben nem zavar."
Tehát ha erős vizsgálódás közepette találnál valamit lehet csak IR lenne nem végleges beégés, ami idővel kijön.
Szerintem akkor érdemes foglalkozni a dologgal ha filmezés közben látod és zavaró(!). -
DM-Fan
Topikgazda
Bizonyos, alapvetően majdnem teljesen sötét jelenetek esetében, ha megjelenik valamilyen világosabb képtartalom (pl. sötét helyre valaki bejön egy fáklyával), akkor az elektronika az egész panel fényerejét megnöveli egy picit a belépett világos objektum miatt, így a helyiség sötétben maradó részei esetében is érzékelhető, hogy ugrik egyet a feketeszint és globálisan világosabb lesz a kép. Ha csökken a panelen látható világos képtartalom százalékos mennyisége, akkor visszaszabályoz és újra mély a globális feketeszint. A 20-as szériánál még erőteljesen megfigyelhető volt a jelenség, illetve egyesek a 30-as szériát is emlegetik, hogy látják rajta, később ezt a Panasonic teljesen kiküszöbölte. Egyes Samsung készülékek is érintettek voltak a dologban. Megszokható, de avatott szem azért rögtön kiszúrja.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
Nehéz a kérédés, ugyanakkor meg nem is az.
Az 50-es széria számos problémával, vagy lehetséges problémával volt sújtott: eleve ott volt az utolsó, elbaltázott firmware, amivel az ISFccc, kalibrálható képprofilok feketeszintjét odavágták.
Ezen felül számos példány panelje sávosodott, aminek következtében a homogenitásnak lőttek. Ez utóbbi probléma mondjuk csak eshetőleges (nem érintett minden péládnyt, illetve hol jobban, hol kevésbé volt feltűnő), valamint csak kiélezett helyzetekben lehetett látni (nagy, homogén felületek előtt mozgó kamera, pl. focimeccs, égbolton repülő tárgyak, stb.).
Végül ott volt a red blob, ami az 50-es széria számos példányát érintette, az elektronika hőterhelése miatt főként kétoldalt hajlamosak voltak kipirosodni a panelek.Szóval az 50-es széria elég problémás volt, sokan váltottak is az utolsó évben 60-asra a felsoroltak miatt. Ugyanakkor sokan ma is megelégedve használják, szerencse kérdése is volt a dolog.
A 60-as szériával a fenti anomáliákat sikerült kiküszöbölni, ott talán csak a line-bleeding lehet olyan defekt, ami időnként észlelhető (ez egyébként a korábbi modelleknél szintén megvolt), mást hirtelen nem is nagyon tudnék említeni, annyira meg vagyok elégedve a 65VT60-nal.
A méretbeli dilemma a másik nagy kérdés: 50"-os készüléket én ma biztosan nem vennék, maximum valami nagyon kis helyiségbe, de leginkább oda se. A 65" olyan 2-2,5 méteres nézési távolsághoz ideális, annál nagyobbhoz pedig már az is kevés.
Szóval vállalható a nagyobb 50-es szériás modell is, csak jól meg kell nézni előtte minden szempontból, különös tekintettel a fent felsoroltakra.
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
Amennyit aktuálisan adnak érte.
Hogy mennyit lehet elkérni érte, az megint más kérdés, de ez meg egyéni preferencia kérdése is - nevezetesen, hogy mennyire akarod gyorsan eladni. Utolsó szériás, igen keresett modell révén szerintem a 250 eFt sem a valóságtól elrugaszkodott ár érte, tekintve, hogy újonnan már nem kapható és ennyi pénzért a jelenleg újonnan vásárolható készülékek között nem sok versenyképes alternatívát lehet találni. További árbefolyásoló tényező lehet, ha még esetleg garanciális a készülék, simán elképzelhető ugyanis, hogy 2014. év elején vásárolt készülék 5 év garanciával került megvételre, ami ugye azt jelenti, hogy 2019. év elejéig garanciális.
Get Moded!
-
BBéci
legenda
A régebbieknél sem volt.
Ha lenne, akkor szerinted a gyárból miért nem azzal jönnek ki a tévék? Direkt szívatják a vásárlókat?
Két teljesen azonos típusú TV kalibrált beállításai között akkora különbségek szoktak lenni, hogy arról fogalmad sincs. Az értékek köszönő viszonyban sincsenek egymással.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DM-Fan
Topikgazda
Régebbi plazmáknál sem volt általános beállítás. A kalibrálás minden esetben egyedileg történik, nincsenek olyan beállítások, amelyek univerzálisan jók lennének minden példányhoz/minden eszközösszeállításhoz. Közelítőleg megfelelő értékek esetleg, de azokat még mindig nagyban befolyásolja a kiszolgáló eszközök konfigurációja, a környezeti fényviszonyok, stb. Nem véletlenül fizetik meg annyian a kalibrálást.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
hunspikey
őstag
Ha engem kérdezel, akkor azt mondom, hogy pelus használata első bekapcsoláskor javasolt
Most komolyan, a vt50 ott állt a west-end pana shopban a gt30-al egyetemben és nem volt kérdés annyival szebb. Hajrá!!!
Nálam a minőségi sorrend egyébként így alakult:
ut50
st50
gt30
vt30
vt50sajnos gt50 nem volt ki állítva azt nem tudom hol helyezkedne el.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest