Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz erdoke #64280 üzenetére
Félreértettél: én sem az akciós BD-kre hajtok unblokk, hanem megvárom, hogy akciós legyen az, ami érdekel, mert ez az állapot szinte minden kiadványnál bekövetkezik. Kivéve a limitált ritkaságokat, de azokat meg úgyis megveszem megjelenéskor - ha olyan a film, hogy tényleg magaménak akarom tudni. A fontosabb filmek már polcon is vannak.
Fél tucat előzetessel én még 150-200 BD után sem találkoztam, nagyon max. 3-4, ami a korábbi lemezeken jellemző volt, de ott is lehetett egyetlen gombnyomással menübe ugrani (popup), sőt, a Disney-lemezek konkrétan rögtön az elején felkínálnak egy ikont, hogy azonnali ugrás a főmenübe.
Időm nekem sincs sok, de ha van egy kicsi, akkor ezzel szívesen foglalkozom, mert szeretem csinálni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz erdoke #64248 üzenetére
Egyáltalán nem érzem körülményesnek a lemezezést, sőt, áttekinthetőbb, mutatósabb így a gyűjtemény, arról nem beszélve, hogy egy-egy szép digibook-ot lapozgatni, steelbook-ot kézbevenni már önmagában is esztétikai élmény. Helyet nem külösebben foglal, nálam ugyanúgy falon vannak lebegőpolcon a lemezek, ahogy a TV is, oda meg úgysem tennék mást.
A DVD-korszakból ismert "ne lopj" kampányfilmek sosem voltak BD-ken, az esetleges ajánlók pedig BD-ken ugorhatók egyetlen gombnyomással (már ha vannak egyáltalán, mert egyre gyakoribb, hogy egyből a menüt látod a forgalmazó logója után) és még buherált lejátszó firmware sem kell hozzá. Ráadásul így az extrákról sem kell lemondanom és a minőség terén sem kell kompromisszumot kötni. A legtöbb BD-t akcióban veszem, 3 eFt körüli áron.
BBéci: vigyázz, mert a TV-d is veszélyes hulladék, ahogy a vetítőd és a hangsugárzóid is. Ne mondd, hogy anno Te pl. nem vettél vinyl-t. A filmeket ma jogszerűen BD-n forgalmazzák Magyarországon. Attól pedig, hogy valaki rühelli az optikai adathordozókat, még ugyanúgy kelendő és igen népszerű termékek, mint ahogy a 100 eFt alatti HDMI kábelek is.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
vellerd
tag
válasz erdoke #63770 üzenetére
Nah igen, erre én is gondoltam, de ha olyan készülék is van ami szükségmegoldások nélkül is képes rá, akkor minek bonyolítson az ember. Még a végén a feleségem bekapcsolni sem tudná.
Eladó Pioneer TS-E2099,Q9550 Proci,160GB Sata HDD, 2,5" 250Gb Noti HDD 3napot használt 100/100
-
Dorian
félisten
válasz erdoke #63709 üzenetére
Ezzel is egyetértek. De valahogy felülről kellene kezdeni a példamutatást. Azt gondolom, nem várható el a néptől a tisztességes adózás, amíg pl. a politikusok számla nélküli költségtérítéseket zsebelnek be, vagy a vagyonnyilatkozatuk csak vécépapír. Ugyanilyen okokból pl. a rendőrök, politikusok és egyéb vezetők által elkövetett szabálysértéseket, bűncselekményeket is legalább 2x-es szorzóval büntetném. És mindennek feltétele a teljes átláthatóság.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz erdoke #63706 üzenetére
Viszont most meg tömködhetjük be az egykucsos adó miatt keletkezett óriási adóbevétel csökkenést mindenféle egyéb adókkal. Elméletben én is azt gondolom, hogy helyes az egykulcsos adó, de gyakorlatban ezt az ország állapota nem engedné meg.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Gyulus76
aktív tag
válasz erdoke #63613 üzenetére
Nekem is látatlan vétel volt a GT60. A PV70 megalapozta annyira a bizalmat, hogy a tesztek, specifikációk és a letölthető kézikönyv elolvasása után dönteni tudjak. Kipróbálni, megnézni nem volt lehetőségem, mivel elérhető közelségben sehol sem árulnak plazmát, csak a Tescóban 42X60-at. A helyi műszaki boltok rendelésre se tudtak volna hozni GT60-at. Ez a mai magyar vidéki valóság.
-
erdoke
titán
válasz erdoke #62222 üzenetére
Begépeltem egy példát, de valahogy lemaradt a véglegesből:
Talán 2005-ben vettük az első, 42-es SD plazmánkat, a sógoromék jó egy évvel később a 32-es Sony LCD-t. Ma is megtekinthető mindkettő, náluk ugyanaz a kábeles Digi a forrás. Inkább nem illetem jelzőkkel...A legjobb aláírás a héten
-
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz erdoke #61781 üzenetére
Hát én mást tapasztaltam. Az 50G20-nál voltam úgy, hogy piszok hidegben jött és miután levettem a dobozpalástot először rajta hagytam a fóliát, de láttam egy fél óra után, hogy párásodik belülről és inkább levettem. A készülék hátulja még ekkor is csont hideg volt, további fél óra nejlon nélküli állapot után pedig már kezdett érezhetően javulni a helyzet. Szóval szerintem egyértelműen jobb, ha nincs rajta semmi, így tényleg tud áramlani a levegő a készülék nyílásain keresztül is és egyértelműen gyorsabban szikkad minden felület belül is. Ha van ideje állni egy napot is akár, akkor szerintem is mindegy, de ha a mielőbbi üzembehelyezés a lényeg, akkor szerintem egyértelmű, hogy teljesen le kell csupaszítani, úgy minden akadálytalanul tud távozni, aminek távoznia kell. Ilyen hidegben én is azt mondanám, hogy minimum 3 óra legyen az akklimatizálódás, de nem baj, ha akár több is!
Gicz: ja, ha pedig a jelen évet vizsgáljuk, akkor nagyon valószínű hogy nyáron már semmilyen plazmát nem veszel. Legalábbis Panasonic-ot biztosan nem!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
tisn
addikt
válasz erdoke #61676 üzenetére
es zavar, hogy en igen?!
amugy az allaspontom az, hogy most semmikepp, kb. 8-10 evet nyugodtan lehetne varni, addig eldol a nemet megujulos kiserlet, az eu shale, es ha meg igy kis kell, akkor mar ki tudjuk valasztani a tapasztalatok alapjan a legjobb reaktortipust
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz erdoke #61625 üzenetére
"Azért engedtessék meg, hogy egy tervező mérnöknek nagyobb rálátása legyen, mint a partvonalról bekiabáló kibicek tömegének."
Nagyobb rálátása van. A saját szakterületére. Nem másra. A globális és egyetemes jellegű kinyilatkoztatás viszont partvonalról bekiabáló kibic-kategória, mint ahogy olyan találóan írod.
-
tisn
addikt
válasz erdoke #61598 üzenetére
Hát igen, már előre rettegek az atomerőművel kapcsolatos népszavazástól. Szinte senki nem ért hozzá: nincs megfelelő rálátása sem a biztonsági, sem az energetikai, sem a gazdasági vetületére,
en meg az epitesetol rettegek
nyilvan nem veletlenul titkositottak az adatokat 10 evre
erdekes modon a kommunikacioban sehol sem szerepel, hogy 25-30ft/kWh-s onkoltsegi aramar varhato 32 evig (pax1 kb. 13ft-ert termel, az alig mukodo (tul draga) gonyui csucsgazeromu pedig 26ft/kWh-ert)minden ev csuszas a beruhazasban kb. 2ft-al dragitja a kWhnkent
a biztonsaga egy nagysagrendel jobb mint a jelenlegi, de a nagykibocsatasu baleset valoszinusege messze nem 0
a gen3+-os reaktortipusok kozul (kozte a valasztott vver1200-es) egyiknek sincs meg 5 ev uzemeltetesi tapasztalata
az ar rendkivul soknak tunik (3750MRDhuf), ennel olcsobban epul tobb helyen a vver1200
raadasul 32 evre hitelt felvenni -> kb. duplazza az arat
+ beruhazasok kellenek (halozatfejlesztes, tartalekfejlesztes, stb...)(de kar felhozni a polityikat)
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz erdoke #61628 üzenetére
A statisztikára még mindig csak azt tudom mondani, hogy amíg Te sem tudsz produkálni az ellenkezőjét bizonyítót, addig én is hivatkozhatok a saját megfigyeléseim, tapasztalataim, fórumos infók alapján kialakított azon véleményemre, hogy nem annyira tartósak a készülékek, mint rég. Ezek az olvasottak is több alapot szolgáltatnak, mint az, hogy egy nem létező statisztika hiányát felhánytorgatva tekintjük totál megalapozatlannak, minden ellenkezőjét igazoló tényadat nélkül.
Az a Sony CRT, ami előtt igen sokat ültem, 25 éve üzemel, ez alatt kb. fél időben volt benne egy IC-csere. Kétlem, hogy bármelyik mai TV ezt utánacsinálja. És igen, jó dolog, hogy eddig kitartott, még ha el is járt fölötte az idő, mert mai napig üzemben van, szükség van rá.
Az előző két plazmám is megy, igen, de ez nem olyan nagy szó, tekintve, hogy a Pana spec. azon kevés gyártók egyike, aki bőszen osztogatott 5 év garanciát és a régebbi plazmám is még csak 6 éves. Náluk valószínű ez a tervezett minimális élettartam, ezek alapján még nem merném azt mondani, hogy megdőlt bármilyen elmélet. De kérdésedre reagálva, igen: boldog lennék, ha még legalább 10 évet menne mindkettő, mert akkor is szükség lesz rájuk, egyáltalán nem gondolom elavultnak most sem a G20-at sem, legfőképp a méret miatt váltottam a VT-re, ha pedig már váltottam, akkor jót vettem.hatesz: senki nem nézett hülyének, pusztán azt szerettem volna, ha téged nem néznek annak, de legközelebb ígérem nem reagálok a HSZ-eidre és akkor nem lesz min megsértődnöd.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz erdoke #61625 üzenetére
Sok igazság van az általad leírtakban, de a tervezett avultatás indirekt módon is megtörténik: a termékciklusok rövidítésével (és ez bizony maximálisan tudatos magatartás) érik el a gyártók azt, hogy az emberek belekényszerülnek az általad is említett, 10 év alatti 2-3 vásárlásba és emögé kőkeményen odaállítják támogatásnak a marketinget. A legjobb példa épp a TV-gyártók példája, akik a smart-baromságok évről-évre történő fejlesztésével, a készülékvékonyítással és a trendi LED-ezéssel jönnek sorra, minden modellévben és tolják bele az arcodba, hogy az idei modellt már b*sztathatod a telefonoddal is, vedd meg, mert erre neked hatalmas szükséged van!
Ennek megfelelően a termékeket nem is gyártják túlzottan minőségi alkatrészekből - ahogy írtad is: minimális élettartamot terveznek, addig (több-kevesebb sikerrel) megy is a készülék - nyilván ez is használatfüggő, extrém esetekben, pl. heti egyszeri bekapcsolással egy mai eszköz is elmehet 10 évet, de ezek szélsőségek. Átlagos, vagy annál picit intenzívebb használati szokások mellett a garanciális idő lejártával viszont időzített bomba a készülék - ezt szerintem mind tudjuk, akik elektronikában kicsit is jártasak vagyunk/vásároltunk már kettőnél több készüléket az elmúlt 5-10 évben. Nem hiszem, hogy innen a topicból pl. bárki is megvenne akár egy használt Pana plazmát is 150-200 eFt körüli összegért akár, ha már nincs rá garancia. Nem véletlen.Persze, aláírom, hogy megvan az az előnye is a dolognak, hogy így folyamatosan modern készülék van a birtokodban - bár hozzáteszem, hogy az első plazmámat is arra használtam, amire a jelenlegit is: filmet néztem rajta és nem hiányozna a mostaniból sem a sok smart-baromság, ha nem volna benne se. Sőt, meg merem kockáztatni, hogy ha már akkor, 6 évvel ezelőtt meg tudtam volna venni egy 65"-os fullHD modellt (ami még akkor kb. megfizethetetlen volt az átlagember számára), akkor nagy eséllyel ma is azt nézném.
Ugyanakkor valahol szerintem jogosan elvárható, hogy ha Te úgy döntesz, hogy prémium kategóriás terméket veszel x okból (TV-nél maradva: mert kell a kiélezett képminőség, a dupla tuner, a nagy képméret, stb.), akkor ne kelljen attól rettegned, hogy a tudatosan is rövid minimális élettartamra tervezett (remélem így nem fáj annyira, mintha azt írnám, hogy tervezett elavulással megalkotott - bár szerintem érdemi különbség akkor sincs) terméked 2 év + pár hónap (ergo garanciaidő lejárat után) mehessen a szemétbe, mert ja, egyébként nem javítható gazdaságosan (elég gyakori eset). Ilyen szinten ugyanis megkérdőjeleződik a prémium kategória mivolta is, holott egyes gyártók igenis oda tudnak figyelni arra, hogy bizonyos árszint fölött ténylegesen is minőséget kapj: lásd pl. az ASUS egyes prémium alaplapjain a válogatott, strapabíróbb FET-eket, kondikat, vagy akár a high-end szegmensben a tényleg minőségi, manufaktúrában készülő erősítőket, stb. De abban pl. biztos vagyok, hogy egy VT-szintű Panasonic plazma sem kap nagyobb figyelmet a gyárban, mint egy ST vagy egy GT, hiába kerül többszörösébe. Ahol ez megvan, az a ZT, ami még a VT-árának is másfélszerese. Ez meg azért valahol nem normális.
Arra vonatkozóan meg a minőségmenedzsment konkrét doktrínákat fektet le egy világszinten jelenlévő multinál, hogy mennyi legyen a termék várható élettartama a garanciális időszakhoz viszonyítva, előre tervezik a garanciában visszajövő készülékekre szánt forrásokat - azokat előre el is kell különíteni a könyvelésben, ezek nagyon is tervezett dolgok. Hívhatjuk ezt akárminek, a lényeg az, hogy a termékciklust egyre inkább rövidítik, aminek az elsődleges célja, hogy a vállalat fenntartható legyen, termelje a profitot. Ezekhez kár a kis libakergető cégeket hasonlítani, mert nyilván máshogy működik mindez egy kis termelő vállalatnál és máshogy egy magából folyamatosan új termékeket ontó világmárkánál, amely alsó hangon a világ országainak 75%-ában jelen van minden szinten. Az említett megbízhatóság, tartósság pedig már rég nem nyom annyit a latban, sajnos, de pont a felgyorsult világ és a lerövidült termékciklus miatt nem is annyira hatja már meg az embereket ennek hiánya sem, mondván, 1,5-2 év múlva úgyis veszem a következőt.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Ijk
nagyúr
válasz erdoke #61546 üzenetére
Szerintem leginkább a verseny ami a minőség rovására megy. Építek egy autógyárat és olyan kocsikat gyártok amihez 10 évig nem kell hozzányúlni, mert egyszerűen olyan időtartamra méretezem az utolsó csavarig. Meg lehet csinálni, csak a gyártási költség mondjuk 50%-al megugrik. Ez nyilván a fogyasztói áron is meg fog mutatkozni, és a világon senki nem fogja megvenni az autómat amikor az indiai fele annyiba kerül.
Nem tudom a KURO mennyire jó példa, de azt hiszem a legtöbb még a mai napig működik. Minőségi alkatrészekből készültek, jó drágán. Ez is lett a vesztük, annak ellenére hogy 5 évvel megelőzték a konkurenciát képminőségben.
Az elmúlt 2-3 évtizedben elárasztotta a piacot a távolkeleti silány minőségű áru. Hiába ment tönkre hamar, hiába volt gagyi, vették mint a cukrot. Megadta az illúziót hogy töredék áron ugyanazt a szolgáltatást megkapják az emberek.Sajnos ebből a szélmalomharcból vagy egy tudatos fogyasztói társadalom, vagy egy kommunizmushoz hasonló, államilag vezérelt zárt piac jelent kiutat. Sajnos az előbbire egyszerűen nem látok semmilyen esélyt.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Zanik
addikt
válasz erdoke #61414 üzenetére
Találtam olyan webáruházat, ahol 5 napon belül kihozzák, de annyi szarságot hallottam már az itthoni boltokról, hogy abban sem vagyok biztos, hogy ezek az idióták egyáltalán tudják, hogy kell egy plazmát szállítani (az 1.hsz-ben leírja DM-Fan). Aztán itt van az, hogy még az Edigital is szarakodik a garanciával, ami pedig azért elég nagy név, és alapból nem feltételezne róluk ilyet a naiv vásárló.
Vettem már a PanaShop-tól kamerát az Corvin-nál lévő boltjukban, és azt kell mondjam igen kevés helyen tapasztaltam olyan vevőbarát hozzáállást mint ott.
Azt hiszem írok nekik egy e-mailt, hátha tudnának szerezni nekem egy példányt valahogy!
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz erdoke #60736 üzenetére
Nekem már így is mozgatnom kellett a polcokat/eltenni onnan az oldalsó állványpolcokat és erre a konzolra ez a max méret, ami fölment: kb. 0,5 - 0,5 cm maradt a falirész síneleméből kétoldalt a TV hátuljára szerelt akasztókon kívül. Ennyit tudott a konzol, anno direkt úgy vettem, hogy 65"-ig jó, mert tudtam, hogy az lesz a teteje, nincs nagyobb TV. Plazma nincs is, más meg nem érdekel. Az OLED-ből meg 10 év múlva lesz csak ennél nagyobb elérhető méretben - ha lesz egyáltalán. De szerintem nekem már csak vetítőm lesz, ennél nagyobb TV-m nem.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
-
hunspikey
őstag
válasz erdoke #59453 üzenetére
Hál istennek, van egy oldal kanané is - egy két személyes, melyen állat expert módon el tudok terülni - hozzám képest a leopárd a fán kutya pöcse - és így csak 2.3 méter a távolság- na így tényleg király a cucc. Az 55-öst csak így néztem.
De nincs panasz- míg az 55 colos előző konkrétan nem volt látható a szemközti kanapéról, azért a 65-öst elég jól látni. Ad élményt. Úgy érzem révbe értem ezzel a mérettel. Ennél nagyobb már ostobán mutatna kikapcsolt állapotban - mivel az már egy két négyzetméteres fekete lyuk lenne a falban
edit: fekete különbség-re: igen van némi különbség feketében egy 50 és egy 65 colos közt ugyan abban a családban, de messze messze nem akkora mint az 50-es és a 60-as széria közt.
[ Szerkesztve ]
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
oncsi
őstag
válasz erdoke #58593 üzenetére
"Rádiós billentyűzetet nem kezel, nem fog tudni mit kezdeni a vevőjével."
Próbából most rádugtam egy Logitech vezeték nélküli bill-egér párost a G20-ra, és rögtön felismerte rendesen.
De ezeket már a WD Live is felismeri, meg az összes OTG képes Androidos kűtyű is ami itthon van.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
heim
tag
válasz erdoke #58593 üzenetére
Szerintem beszerzek egy PI életét 3D ben hogy megpróbáljam a valódi 3D-t is Egy PS3 al szerintem le is tudnám játszani. Szóval akkor ezeken kívűl semmi más beállítási lehetőség nincs autómatikusan mennie kellene a 3d nek valószínüleg az MKV lesz a ludas, vagy a gyerekek mozognak sokat....
Csak Norrisz poénokhoz alapvető tudás szükségeltetik, Csak Norrisz a legkeményebb (PSN ID: Heimsz)
-
heim
tag
válasz erdoke #58588 üzenetére
Igen sötétben, világosban majdhogynem élvezhetetlen. A 3D gombot minden esetben meg kell nyomni különben csak felezett képek jelennek meg. Van olyan 3D is ahol nem kell megnyomni a gombot? Ott esetleg van más beállítási lehetőség? vagy ennyi?
Csak Norrisz poénokhoz alapvető tudás szükségeltetik, Csak Norrisz a legkeményebb (PSN ID: Heimsz)
-
Anonymus23
veterán
-
heim
tag
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz erdoke #58465 üzenetére
Én pont nem foglalkoztam a fekete szint megítélésével, mert ilyen kivilágított környezetben ezt szinte lehetetlen lemérni. Ellenben láttam rengeteg zajt, szemcsésséget, fakó színeket (főként a kék gyengeségét), általában nagyon kontrasztszegény képet, amit nem tudok mire vélni.
Mindez mondom M1HD adással. Épp hírek voltak és azt valóban 1080-ban adják.
Plazmán mindez tökéletes. Nem azért írtam, mert fel akartam ajzani a topik lakókat, hanem mert nagyon csalódott lettem az oled - M1HD tv adás reprodukciójától.Öt napja láttam az LG-t és azóta is lamentáltam, hogy le merjem-e írni a látottakat, vagy inkább tartsam magamban, de úgy látom, maradtam volna inkább csendben. Már mindegy.
"csak a zene van"
-
nagyúr
válasz erdoke #58307 üzenetére
"(2D) BD-t "lite" módban tud, azaz menü nélkül."
Tudom, a mai, jóval drágább lejátszók is csak azt tudják.
"Cetelemes kártyával 24300 Ft jelenleg."
A Cetelemes árat nem érdemes írni szerintem, mert akinek van ilyen kártyája az úgyis levonja fejszámolás útján a teljes árból, akinek meg nincs, vagy nem olyan helyen veszi ahol fel lehet használni, annak meg mindegy, kinek milyen kedvezménye van.
-
vati182
aktív tag
válasz erdoke #58163 üzenetére
(#58163) erdoke
Igen kaptam amit lehetett, de az elején úgy indítottam hogy mivel ez a legaktívabb fórum amit találtam azért ide írok, különben írtam volna valami kifejezetten a TV-mnek a megfelelő fórumba ha olyat találtam volna hamarabb.
D azért köszönöm...(#58164) MaUser
Igen szerintem is végül átalakító lesz csak ne tegye tönkre a TV-t csak e miatt aggódtam, de majd valahogy megoldom... -
BBéci
legenda
válasz erdoke #58159 üzenetére
Azzal kezdte, hogy nem akar átalakítót, mert olyannal már vannak rossz tapasztalatai. Persze abból is van bóvli és profi kivitelű.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Janó1999
tag
válasz erdoke #58131 üzenetére
Van ajánlott típus?
HDD nem kell, USB nem kell.
Ami fontos lenne, hogy hálózatról lejátsszon 1080 3D filmeket.Ezeket találtam hirtelen:
http://www.edigital.hu/Multimedia_lejatszo_Android_mini_PC/WD_TV_Play_medialejatszo-p352318.htmlhttp://www.edigital.hu/Multimedia_lejatszo_Android_mini_PC/WD_TV_Live_medialejatszo-p290494.html
Vélemény?
-
erdoke
titán
válasz erdoke #57747 üzenetére
Izé, a vége MaUsernek ment volna, csak lemaradt a hivatkozás.
(#57748) mocsi24
Nézd meg a tévé hátulján a SCART melletti jelet. Ha oda-vissza mutat, akkor mindkét irányba képes továbbítani. Éppen ezért nem csak bemenet, tehát egy SCART kimenet-RCA átalakító továbbra is az, amire neked szükséged van![ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
FhRossi
tag
-
janos666
nagyúr
válasz erdoke #57565 üzenetére
Mikor HDTV-t észlelnek, akkor az AMD és Intel GPU is YCC-t állít be alapértelmezettnek. Előbbi szépen csinálja az RGB->YCC konverziót, ami szükség szerint letiltható, utóbbi ocsmányul és kötelezően (én legalább is eddig nem tudtam beleszólni egyik iGPU-uknál és driverüknél sem).
De amúgy is gyengus a shaderkapacitása is, véletlen sem futja szebb chroma upsample algoritmusokra.
Ja, és a DXVA-s deinterlace-t is az AMD csinálja legjobban, az Intel leginkább talán sehogy, a szoftver deinterlace pedig elég drága (komolyabb CPU játszva elbírja, de nem energiatakarékosan és a lasabbakkal már lehetnek bajok 50/60fps-nél).TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz erdoke #57475 üzenetére
Jókat röhögök mindig ezeken a "Rájöttem vegyen a fene hülye media lejátszót" típusú benyögéseken, hogy helyette milyen jó 40 eFt-ból PC, ami mindent visz.
Kb. olyan ez, mint hogy minek a BMW-be a gyári kielzős navi, majd felfúrunk a műszerfalra egy netbook-ot.
Mindent visz? Lassan 3 éve van meg a Popcorn-om, eddig kb. egy digitális fényképező által készített videót leszámítva mindenel simán boldogult. Nemigen van olyan releaser, akinek a munkáit egy ilyen szintű lejtszó ne jatszana minden további gond nélkül. És ez sem került több 45 eFt-nál, ugyanakkor nem nagyobb, mint egy tégla, háttérbilágításos távirányító jár hozzá, korrekt a garfikus kezelőfelülete, lazán kommunikál a NAS-sal, néma kussban van és 5 W a teljesítményfelvétele.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
mayday00
őstag
válasz erdoke #57464 üzenetére
Rájöttem vegyen a fene hülye media lejátszót. 2 magos proci, hozzá lap, ram. Megvan 40k ból.(filmnézésre bőven elég) Ház stb van...
és az tuti mindent visz.Mindent. Ami létezik. Ez a megoldás.[ Szerkesztve ]
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
ricpet
tag
válasz erdoke #57464 üzenetére
Sajnos nem javították a hibát, sőt a 2012-es firmware jobb, mint a legújabb. Nagy bitrátájú anyagok nem akadnak, míg az újjal igen.
Úgyhogy visszaraktam a régebbit és beállítottam 1080p 60Hz-re, így nem nagyon tapasztalok 24p-hez képest bármiféle különbséget (pedig nagyon nézem) és így a 24.000 fps is akadásmentes.
Köszönöm a segítséget mindenkinek. -
mayday00
őstag
válasz erdoke #57459 üzenetére
Pont akartam kérdezni. Több koreai film 24,000-es. Ezt akkor nem 24,000-viszi a lejátszó?
De pl a Sherlock (S01, S02) BD kiadása 1080i / 25 fps . De tudnék még példákat sorolni. Valami amerika 2 BD szintén 1080i / 25 fps
[ Szerkesztve ]
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
DM-Fan
Topikgazda
-
dgabro
tag
válasz erdoke #56676 üzenetére
Nem is pont arra számítottam, azt csak azért részleteztem, hogy van összehasonlítási alapom, és feltűnő ez a jelenség, és furcsa.
Igazából a kérdés arra irányult volna, hogy létezik-e, hogy az E8000-es plazma nem bírkózik meg egyszerű divx-ekkel (ami azért szerintem furcsa).
De érzem, hogy fölösleges volt, mert Samsung is, meg belső lejátszó is, így vékony jégen táncolok itt -
MaUser
addikt
válasz erdoke #56626 üzenetére
Öko-t nem használom, mert nem lehet állítani a karaktesztikákat pl. ambient sensor-nál. Így nappal jó lenne, de este nekem már sötét.
Kalibrálva szvsz ez már nem lesz. Előző kettő volt monitorokkal együtt, TV-knél a vége az lett, hogy jó-jó, de a filmek 90%-nál, sportnál, stb. külön profil kéne, mert nem az igazi, hiszen a forrás sem tökéletes (pl. add vissza a kalibrált tv-n a kocsim színét -> nem fog menni). A mostani cinema kb. hozza azt, amit a sony-nál belőttem magamnak (kalibrált + live color low - red gain 1 - backlight 2).
Btw, ha azt szeretném látni, amit az ablakon kinézve látok, akkor nem kéne tv.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
Isual
veterán
válasz erdoke #55672 üzenetére
Szóval optikán kivezetve a hangot - DAC - Ez - hangcucc, még így sem lehet belőni?
Más: Pesten melyik Panashopban érdemes/lehet összehasonlítani az 50ST60-50GT60-at legoptimálisabb körülmények között (esetleg 55ST60 is van)? Holnap Pesten leszek, így mindenképp bemennék és eldönteném az ügyet. (Persze ha műkszik ez a lip-synces cuccos.)
[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest