- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
A CRT TV beégése nem volt olyan ritka, mint az LCD-jé, persze a plazmáét messze nem érte el...
A CRT TV beégésének oka a elektronoktól felmelegedett, egyenlőtlen hőtágulás a lyukmaszkon... Ha az megtörtént gyakorlatilag kimoshatatlan volt...(#52707) Zozzy: Azért amit írsz elég durván hangzik, mert a TV saját menüje még így is töredékként van jelen egy TV adás logójához képest... 2s vagy 10s, még ha 100 csatorna is van, nehogy már ilyennel keljen foglalkozni...
Akkor már kérdezem, aki csak házimozira használja annak mi a helyzet az alsó és felső sávval, mert az a rész kevésbé fog öregedni, mivel a filmek 90% szélesebb mint 16:9... Tapasztalat?
[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
Én is láttam már sok-sok lcd monitort sok évig működni, statikus számlázó programokkal stb, nem voltak beégve... A gyenge minőségűek közül előfordul, de ez nem üzemszerű jelenség, mint a plazmánál a változó foszfor, hanem hiba... A legtöbb lcd soha nem tud beégni...
Az egyik legjobb példa a máig működő, első generációs digitális kijelzős quartz órák, nincsenek beégve a számok, pedig hány évesek is és mennyit mennek naponta? -
kovadika
őstag
Köszönöm, hogy ajánlottad. Már épp kezdtem letenni róla.
(#31620) patakidr
Lehet később én is észreveszem majd, de ha van is, minimálisnak kell lennie, ha ketten se láttunk semmit. De amiatt biztos nem fogom cseréltetni, és kockáztatni megint. Örülök, hogy hibátlan tévét kaptam, csak imádkozok, hogy pixelhiba ne jöjjön elő.[ Szerkesztve ]
-
-
-
kovadika
őstag
Köszönöm a linket. Felhívtam őket, rákérdeztem konkrétan, hogy bontatlan, új, nem visszaküldött készülék-e. Azt mondták csak ilyet forgalmaznak, egy van raktáron, péntekre megkapom.
(#31367) Giinos
Nem bolti gari van, hanem pán-európai gyári, bármelyik szakszervizben érvényesíthető.[ Szerkesztve ]
-
WhiteWalker
nagyúr
Oké,csak soproni cég...ország másik fele,nem szivesen autóztatnám annyit egy futárcéggel, és a garancia is egy soproni boltba szól..áhh , így felejtős, túl drága mulatság , nem kockáztatnám a spórolt pénzem...
Végre elszántam magam...Panashop marad, az a tuti biztos...legalábbis remélem,hogy nem kapok gányolt tévét náluk[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
-
spiky03
veterán
Ez pontosan így van.
És köszönöm a segítségedet a teszt közreműködésében.Majd ha sikerül eladnom a mostani LG BD lejátszómat akkor veszek egy Pio BDP-150-et és akkor már majd tudok nézni rendes 3D-t is. Addig meg marad az SBS, de tesztnek ez is megteszi majd nekem!
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
Jaja, én is pont most akartam beírni, hogy a belső lejátszója az ST50-en simán viszi az L5.1-et.
Így nem kell konvertálgatnom.Mondjuk nem váltott át automatikusan a 3D-s megjelenítésre, hanem nekem kellett megnyomni a "3D" gombot. De annyi baj legyen.
[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
BBéci
legenda
Szerintem mindenféle tesztelésre az elérhető legjobb minőségű zenét, filmet kell választani, mert így nem fogják tudni, az SBS vagy a szemüveg miatt nem igazán hibátlan a kép. Illetve azt sem tudják, milyennek kellene lennie, amit látnak.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Félreértettél. A 27 gigát Spikey írta, annyi szabad helyre van szüksége. Aminek a címét bemásoltam, az 31,48 GB. Nem hazai oldalon találtam.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Nem arra gondolt, mert írta, hogy 27 GB a mérete.
Aki HALF SBS-t néz, az kevés, mint sünben a dauer! Geszti Pétertől kölcsönöztem.(#28969) nuke7
Már 30 évvel ezelőtt is neveztek félistennek, de itt csak a múlt héten jöttek rá.[ Szerkesztve ]
-
tamáspapa
aktív tag
Na, úgy tűnik, ez volt a megoldás. Mindent beolvastattam újra és most mintha mindent látnék a tv felől indítva is, majd holnap tüzetesebben megnézem. Mézgaaladár belinkelt egy oldalt, ahol le volt irva a DLNA beállítás. Nálam majdnem úgy megvolt, csak a Médialejátszóban be kellett pipálni az "Adatfolyam"-nál a lejátszó távvezérlésének engedélyezését, az alatta lévő - a médiafájlok lejátszásának automatikus engedélyezése eszközökön - az ki volt pipálva. Így most látok minden mappát és fájlt a tv felől is és úgy tűnik, el is indul minden. Majd holnap csekkolom.
Egy gondom van csak: a mappák és a fájlok nem abc-sorrendben vannak, illetve a számozottak sem sorban a tv képernyőjén. Lehet ezzel vmit csinálni, hogy úgy legyen, mint a szgépen?
Ja és persze köszi a jó ötletet !
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
A szemét ribije.
Hát akkor tényleg egy Pana szemcsit kell beszereznem, mert nálam ilyen hatás nem volt azzal a Samsung szemüveggel.
Lehet, még ki kéne próbálni a 3000 huf-osal is, mert arra írták, hogy ott volt kifelé érezhető 3D hatás is, pl a Sammy nagy kalandjánál.
Kölcsön kérném a szemcsid egy próbára, csak az a baj, hogy kicsit messze vagy.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
-HajTömeg-
őstag
Így megvan igen.
Ezeket,akkor érdemes kikapcsolni?
Ha jól értem,akkor ez irányított,hogy amint bekapcsoltam az xboxot,automatikusan átkapcsolt rá a tévé,majd kikapcsoláskor automatikusan visszaállt a csatornára,ami előtte ment.
Ugye?
Pedig ezt szerettemKTTech
Jaok,akkor megnyugodtam
Viszont alatt az "energiatakarékos készenlét" és az "automatikus készenlét" menüket nem engedi ki-be kapcsolni,ahogy az útmutató írja.
Csak vonalak vannak a ki-be helyett. "------"
Ezmér?[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
DM-Fan
Topikgazda
A DLNA-val az a legnagyobb probléma, hogy hektikus és a különböző gyártók és szoftverek különbözőképpen kezelik. Durva furcsaságokba lehet beleszaladni. A FLAC-lejátszás például a legtöbb esetben nem támogatott a DLNA használatával, ugyanakkor bizonyos csillagok együttállásakor mégis megoldható, de - ahogy írod -, ilyenkor meg jön valami másik probléma.
Az integrált lejátszási lehetőségeknek mindig ez a rákfenéje, maga a DLNA. Ha a TV-k tudnának mondjuk NFS- vagy SMB-protokollt, akkor az égvilágon semmi gond nem volna, minden menne csont nélkül a NAS-ról, PC-ről egyaránt. Ekkor már "csak" az volna a probléma, hogy a beépített lejátszók még mindig nem tudnának 24p kadenciát.
Ezer szónak is egy a vége: külső médialejátszó és már meg is oldódott minden probléma egy füst alatt.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
-
BBéci
legenda
Így születnek a városi legendák.
DM-Fan elmagyarázta, hogy miért.
(#17738) Zozzy
Aki azt állította, nem értett a témához.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
A félreértés elkerülése végett, mert látom, hogy sokaknak nem tiszta:
A sztereó lekeverés a TV-be HDMI-n csatlakoztatott eszköz esetén a TV-ből optikán kivezetett hangra vonatkozik.
Ill. az erősítő csinálhat az optikán bejövő sztereó jelből virtuális sokpontegyet, de az minőségben nem dedikált sokpontegy.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
DM-Fan
Topikgazda
Jaaaaa.... így már értem, Te nem arról beszélsz, amiről mi! Az teljesen egyértelmű, hogy a HDMI-ARC-on keresztül megy a többcsatornás jel a TV felől az erősítő felé, ha a TV-be dugod az USB-t, vagy a TV-t kiszolgálod a PC-vel WiFi-n (gyakorlatilag egy és ugyanaz a helyzet, mivel mindkét esetben a TV beépített médialejátszója dolgozik, ami HDMI-ARC-on és optikain is kiküldi az 5.1 jelet). Ez optikai kimeneten is ugyanúgy működik, ez nyilvánvaló, ezt nem is vitatta senki.
A kérdés itt nem ez volt, hanem az, hogy ha HDMI-vel kötsz eszközt közvetlenül a TV-re, mondjuk egy PC-t/médialejátszót, akkor annak hangja a TV optikai kimenetén is DD5.1-ben jelenik-e meg és megy az erősítőre? Mert a Pana TV-knél nem, az biztos, ott bizony sztereó lekeverés van! LG-knél már láttunk olyat, hogy kimegy a DD5.1 ilyen esetben is a TV optikai kimenetén, de Panánál legjobb tudomásom szerint nem létezik ilyen és erre utal a manual is.
Továbbá sokakat megtéveszt, hogy ugyan a TV csak sztereó jelet továbbít az optikain, de az "intelligens" erősítő csinál belőle ál-5.1-et, ami valójában egy sima sztereó jelből mátrixolt valami, aminek köze nincs a térhangzáshoz.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
aldebaran
őstag
Hát elég nagy mkv fogyasztó vagyok, a sorozatokat is úgy nézem, ha lehet. (küső vinyón 150-nél is több film van 1080p-ben... )
Jelenleg egy alcor-om van, amin jöt a mindigtv adása egy beltéri antennával, ez van a samu 40A556 tévémre kötve. Ezt akarom most majd lecserélni, ha sikerül. Sajna az alcor már azzal sem bírkózik meg, ha menüs az mkv, illetve a feliratokat is csak külső srt formátumból támogatja, a kimenete pedig csak 1080i Ezeket át kell forgatnom az mkvmerge-vel, a feliratot meg kiveszem az mkvextract-al, a level@5.0 -st meg átkódolom tipard video converter-el. Jó meló...
Meg azért megnéznék majd pár 3D-s mkv-t is.
Általában vaksötétben nézem a filmeket.
[ Szerkesztve ]
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
Csabroncka
addikt
Lehet sokan lehordanak, de nekem pontosan az ilyen megoldások miatt tetszik az IKEA megoldása: egyszerűen fogom leakasztom, visszaakasztom ide-oda hajtom ahogy szeretném, persze van súlya a TV-nek, emiatt kellett asszony segítsége amikor bekötöttem, igaz nekem szekrényre van felfogatva.
"in medias res"
-
BBéci
legenda
5,3 méteres nézési távolsághoz nagyon pici a 2 m széles vászon. Nem a levegőbe beszélek, mivel ugyanakkorát nézek 4,2-ről és alig várom, hogy végre megint 2,4-est kapjak. Nos, ezek fényében, 530 centiről egy 50 colos tévén semmi nem látszik a full HD felbontásból, még SD-hez is túl nagy távolság.
-
< CyberBob >
őstag
Ha el akarják adni a plazmákat és itt elsődlegesen a Panasonic-ra gondolok akkor alakítsanak ki olyan környezetet a szinte minden nagy bevásárló központban megtalálható márkaboltokban ahol jól látszik a különbség. Ne egy szétvilágított üveg kalitkában keljen állva demó vagy tv adással kipróbálni a fél milliós tv-ket. Persze amikor tavaly a Pana központi márkaboltban is úgy kellett vadászni, hogy a nagyobb típusokból legyen egy kirakva akkor ne csodálkozzunk, hogy nehéz dönteni.
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
t-bali3
senior tag
Azért az nagyon komoly, hogy mennyiért dobálják ezeket a Pana szemüvegeket! 4 db a legjobb esetben is 80 e Ft. Ezek fényében az E550 bomba vétel 270 e Ft-ért 4 db szemüveggel...persze tudom az ST50 valószínűleg veri képminőségben, de ár-érték arányban bomba lehet. Kíváncsian várom róla a teszteket!
-
mp54
senior tag
Jó a kérdés, választ inkább majd a tapasztaltabbak adnak (én személy szerint a Netdepo "alá"nem mennék...), DE: nézd pld. a garanciát is: pld. Netdepo: 2 év; Panashop 3 év!!! Ha nem sürgős, várj meg egy 5 éves garancia akciót! Olimpia előtt VALSZEG lesz...
[ Szerkesztve ]
-
kisgyerek85
senior tag
Amit a (#10032) postban írtam lejátszókat azok tudják a blu ray 3d-t! Ez itt mind realtek chipset-es. Azért írtam, hogy nem tudok olyan sigmáról ami tudná a blu ray 3d-t.
jav: akkor lehet az a post kavart be neked? mert konkrétan nem teljesen értettem, hogy miért kéne neked htpc miután leírtam olyan lejátszókat amik tudják.
De ha neked praktikusabb htpc-t építeni akkor tedd azt. Én az egyszerűbb megoldással éltem és nincs a játékosommal semmi bajom.
[ Szerkesztve ]
-
foppa
tag
Rendes 3D lejátszásához mindenféleképp szükséged lesz egy asztali Blu-ray lejátszóra! Az új Popcorn lejátszók is csk side-by-side mkv videókat játszanak le, az meg nem Blu.Ray 3D!
Amúgy nekem DUNE van, és teljesen meg vagyok vele elégedve, de a Popcornnal sem jársz rosszul! -
ZEN1TH
őstag
30-as szériát én már nem vennék, már csak az 5 év gari hiánya miatt sem. Az UT50 is remek széria lett egyes vélemények szerint, ugyanis hozza a rendkívül jó feketét és mozgásmegjelenítést mint a felette lévő készülékek. Komolyabb teszt még nincs róla ugyan, de amúgy is várj a vásárlással az EB-ig a gariakciók miatt. Hamarosan biztos teszteli majd egy komolyabb EU-s oldal, addig is nézd meg valahol élőben. A tesztek és a látottak alapján már el tudod majd dönteni, hogy kell e neked az ST.
https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest