- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nyomtató topik
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
Aktív témák
-
gg72
veterán
válasz Skyhunter #12277 üzenetére
Én is egyetértek abban, hogy ha szinte csak BD-re kell, akkor felesleges a 100ezres kategória.
Nekem eddig 3 BD-lejátszóm volt (Sony S350, Pioneer 51FD, Sony S370), az utóbbi kettőt jelenleg is használom, az S370-et tegnap vettem egy akcióban (40ezer Ft + 3 ajándék BD, ezt be is linkeltem ide korábban). És hiába 40ezerrel olcsóbb, mint a Pioneer, BD-képminőségben nem látni különbséget (42 colos Full HD Sony LCD), DVD-ben jobb a Pioneer, illetve az egész megjenelése sokkal "magabiztosabb". Ez az új Sony valami eszméletlenül pici, soha nem gondoltam volna, hogy "ekkora" is lesz egyszer egy BD-lejátszó. Amúgy csak jókat tudok mondani róla, eszméletlenül gyors (lemezek beolvasása, menük kezelése, stb.), viszonylag halk (nincs benne ventillátor), BD-re tökéletes, de DVD-re is nagyon jó. Mindemellett USB-ről tud MKV-t lejátszani (Fat32 meghajtóról) és kezeli az SACD-t is.
A lényeg: tényleg kár kiadni manapság 100ezret egy lejátszóért, de ha mégis ebben az árkategóriában keresel, nagyon jó választás a Pioneer BDP-320, ennek ára 70ezer alatt van mostanság. Ez DVD-re is tökéletes, valamint a megjelenésre is komolyabb, mint a Sony, igaz picit lassú és nem tud sem SACD-t, sem USB-s dolgokat.
-
BBéci
legenda
A nálam járt 100000 alatti BD-lejátszókkal addig voltam kibékülve, amíg nem kaptam néhány komolyabb - 1800-2400 eurós - készüléket.
Bár irtózom minden kétbetűs márkanevű szerkezettől (kivéve VW), a DM-Fan által javasolt lejátszót mások is dicsérték, talán nem járnál vele rosszul.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DM-Fan
nagyúr
Miért akarsz feltétlen 100 eFt-ot rászánni? Szerintem pont megfelelő akár egy tavalyi LG BD-390, ami gyakorlatilag mindenevő (ennél több formátumot nemigen ismernek a drágább lejátszók sem) és ráadásul kijön 65 eFt-ból. Az új LG BD-lejátszók még ennél is olcsóbbak. Szerintem a 100 eFt pont nem az az ársáv még, ami annyival többet nyújtana a 60-65 eFt-os árkategóriánál akár képminőséget, akár szolgáltatásokat tekintve, mint amennyivel többe kerül. Szerintem. De majd jön a megszólított és megerősít vagy megcáfol.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Skyhunter #8091 üzenetére
Egyelőre nem tudok róla semmit, de ha valahol lesz, akkor az az Aréna Imax mozija lesz. Amúgy én is nagyon várom a filmet, imádom Cameron-t, szörnyű hogy kvázi 12 éve (a Titanic óta) semmilyen munkáját nem láttuk. Pedig örültem volna, ha csinál még egy Terminator, vagy Alien filmet. Amit eddig láttam az Avatar-ból, hát az alapján elég bokalef*sós látvány lesz.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Skyhunter #7126 üzenetére
Hát, sajnos a plazmáknál gyakran előfordul, hogy fehér megjelenítésben kicsit gyengébben teljesítenek, de ez azért nem általános.
Speciel a PS50A756-ot sok helyen pont azért dicsérik tesztekben, mert igen jó képminőséget képes produkálni, mélyek a feketéi és csak a képjavítók és szűrők (pl. Edge Enhancement) bekapcsolása rontja el a képét.
Próbáld úgy bekalibrálni a TV-t, hogy egy kis kontrasztot (white level) adsz neki mérsékelten, de a fényerővel (black level) csínján bánsz és próbálod ellensúlyozni. Ugyanakkor figyelj oda, hogy ne izzítsd túl a panelt, mert attól is természetellenes képe lesz. Illetve azt szoktuk még javasolni ennél a modellnél, hogy a "Dynamic" képbeállítást kerülje el a user, mert elég elcseszett színképe van.Nem tudom, hogy miről játszol le Blu-Ray-t, de pl. PS3-nál van olyan opció a menüben, hogy Super-White (vagy valami hasonló, lusta vagyok most bekapcsolni, sorry). Esetleg ennek engedélyezésével próbálkozhatsz.
Amúgy nem értem, hogyan lehetséges, hogy SD-adásnál jó a fehér színed, HD-nál meg kevésbé, bár az tény, hogy már én is találkoztam jónéhány HD-anyaggal, ami baromira el volt cseszve, úgymond érdekes filtereket használt az operatőr. Nem lehet, hogy csak a HD-anyagoddal van probléma? Vagy általánosságban jellemző a probléma olyan HD-anyagoknál is, amelyekről tudod, hogy más megjelenítőn hófehér fehéret produkálnak?
Nekem sikerült bekalibrálnom úgy a Pana-mat, hogy a fekete fekete (konkrétan a japán tesztvideós Blu-Ray-en az egyik videó olyan, hogy fekete háttér elé tesznek szenet - na, ezen kellően be tudtam állítani az arányokat), a fehér pedig gyönyörű, már-már vakítóan fehér, de mégsincs beégve (a japán videón fehér háttér előtti csipke szolgált ennek beállítására).
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Skyhunter #6709 üzenetére
Hát, ezt így nehéz lenne belőni, de azt hiszem még mindig tekinthető ökölszabálynak, hogy az igazán jó 40"-os LCD-k is 200 eFt fölött mozognak árban. Plazmában már 200 eFt alatt is kapsz jó, 42"-os HD-Ready-t, viszont fullHD-t plazmából is csak a 200 eFt-os határ fölött.
Tekintve, hogy hatalmasra nőtte ki magát az LCD piac is és abban nem olvasok annyit, nem merném azt mondani, hogy 200 eFt-ból még nem lehet jó, normális méretű, fullHD LCD-t venni, de amelyik LCD modellek nekem eddig elnyerték a tetszésem, sajnos mind igencsak fölötte voltak árban (mondjuk úgy 1,5-2x-es szorzóval számolhatsz a 200 eFt-hoz képest).
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Skyhunter #6364 üzenetére
Hát, ha visszaolvasol, akkor a közelmúltban elég sok embernek ajánlottam plazmákat elég nagy árszórással.
Amúgy 2,5 méterre a 46" is elég, ha nem sajnálod a pénzt, akkor végy 50"-ost!
Ha Panasonic-ot szeretnél, akkor arról tudj, hogy:
- 46"-os méretben csak fullHD modellek léteznek, ellenben
- 50"-osban HD-Ready-t is kapsz, viszont
- 50"-os fullHD-k nagyon drágák.Ergo:
- ha 50", akkor szerintem HD-Ready, így ár/érték arányban marad a legjobbnak számító 50X10E, ami árban úgy 250 eFt körül mozog (ugyanez mpeg4 tunerral - 50X10Y olyan 290 eFt)
- ha 46", akkor nincs más, csak fullHD, így a tavalyi modell 46PY80P az esélyes versenyző, ami árban úgy 280 eFt körül mozog.Esetleg:
- ha mindenképp 50"-os fullHD-t akarsz, akkor 50S10E úgy 380 eFt tájékán, tehát ez azért már erősen zsebbenyúlós.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Skyhunter #5534 üzenetére
Ha meg vagy elégedve a TV-ddel, akkor ne cseréld le, ha nem, akkor meg jó választás az 50PZ80, az adott Samsung-nál mindenképp jobb. 2,5 méterről bőven jó méret az 50".
Fényerő tekintetében a plazma bőven van olyan szinten, ami minden igényt kielégít, nálam kalibrálás után feles érték alatt van a kontraszt, de a fényerő is csak picivel feles fölött és bőven sok a fénye. Magasabbra állítva elviselhetetlenül fényes tud lenni, kiégeti a szemed. Véleményen szerint fölösleges viszonyítani az LCD-hez, ahhoz nézd, hogy mi az optimális szint, azt meg bőven eléri - meghaladja.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Skyhunter #4448 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólókhoz, a 42PV8-at (akár a 42PX80-at is) ajánlom neked. A 7-es szériát felejtsd el, sok volt köztük a hibás darab és ezen felül érezhetően szebb képe is van a 8-as szériának.
Így ugyan lehet, hogy nem 150 eFt lesz a számlán, hanem 160 eFt (mondjuk már láttam 152 eFt-ért is), de megéri az a 10 eFt (se) plusz kiadás azt, hogy utána ne bosszankodj és teljesen elégedett legyél. A PV8-cal teljesen az leszel, TV-re, DVD-re tökéletes, ár/érték viszonyban jelenleg verhetetlen.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 5
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Milyen TV-t vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Proxmox VE
- Autós topik