Hirdetés
Aktív témák
-
szp1
addikt
Ez egy kicsit off lesz....
Rengeteg hozzászólást elolvasva szeretnék egy dologra kitérni a nagy tévékkel kapcsolatban.
Persze fontos a képméret és a felbontás és hatalmas dilemmákról olvashatunk itt a topikban is, hogy 42"-es vagy 50"-es, esetleg 58"-as(!!!) tv, elég-e a HD-Ready vagy okvetlenül Full-os kell-e, de egy dologról viszonylag kevés szó esik.
Ez pedig a HANG.
A házimozizáshoz mindenképpen hozzátartozik a megfelelő hangélmény is. Sőt!!
Néha fontosabb is mint a képi élmény, de az esetek többségében legalább olyan fontos.
Persze itt nem SD műsorokról, ilyen-olyan tvsókról beszélek, hanem arról amiért az ember plazmát vesz: DVD, BD, mkv, esetleg HD tv. Ezeknek a műsorforrásoknak általában szerves része az 5.1 DD-s jobb esetben DTS vagy netán 7.1-es hang.
Persze tudom én , hogy már az alsó kategóriás tv-kben is van mindenféle elektronikus hangjavítás., eseres trúszorrund meg dolbidigitál hádé meg hasonló varázslatok, de sztem abban egyetérthetünk, hogy a legfelsőbb árkategória kivételével ezek a tévék elég sz@rul szólnak. ( ne is várjunk csodát ekkora hangszóróktól és 2x10 watt-tól). Saját tapasztalatból tudom, hogy egy viszonylag olcsó 5.1-es erősítő és 5 normális fadobozos box és egy rendes mélynyomó egészen más dimenzióba helyezi a mozizást még egy gyengébb képmegjelenítő esetében is ( konkrétan 29"-es CRT-ről van szó).
Sajnos az ilyen-olyan elektronikusan tuningolt ócsó "házimozi" szettek is csak részmegoldást jelentenek - érdemes megnézni, hogy a műanyag dobozkák vagy oszlopok milyen és mekkora hangszórókat rejtenek..
Tehát: azt szeretném mondani, hogy inkább vegyünk egy kicsit olcsóbb tv-t mint amilyet pont "felérnénk", és a különbözetből inkább ruházzunk be egy elfogadható erősítőre rendes
fadobozokra,és főleg egy derék szubládára.Nem szeretném, hogy a topik elmenjen bármilyen irányba, hiszen itt a plazmákról van szó,
úgyhogy részemről le is zárnám a témát és bocs a kitérőért.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest