- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gaming notebook topik
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- HP notebook topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Steam Deck
Aktív témák
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz formax #34297 üzenetére
gratulálok a készülékhez, használd egészséggel!
lehet rosszul értettem valamit a leírásodból, de ha nem, akkor egy tanácsot adnék:
a diginek több hd csatornája is van nagyobb előfizetésben.
(m1, m2, duna, natgeo x2, music chanel, digi sport x2)
próbáld meg először ezt.
ezeknél nagyon szép a minőség!" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
formax
tag
Sziasztok!
Pénteken megvettem a tv-t. Az Avplanet valamilyen oknál fogva 10 nap után sem tudta szállítani a kiválasztott Panasonic P42C3-at, helyette kedvezményesen felajánlotta a P42C3XE-t, amit el is fogadtam. A különbség mindössze a V-Audio Surround hang mód megléte ennél a modellnél, és 5000 Ft.
(A szekrényátalakítás helyett egy - a szekrénybe épített falra erősített - oldalra forgatható konzolra helyeztem a tv-t, így a tv oldlara forgatásával a szekrényajtók is nyithatóak maradtak.)
Itt Szigetszentmiklóson a szobaantennával nem tudtam fogni a digitális jeleket, de mivel Digitv-s előfizetésem van, ezzel nem próbálkoztam tovább.
Gyakorlatilag csak SD forásaim vannak, csak azokról tudok beszámolni. A Digitv-s műsorok képe változó: némelyik képe jobb, másoké gyengébb, de mindegyik élvezhető, a régi 72 cm-es Sony tv-m képénél sokkal-sokkal szebb. Az élességet 5-ről visszavettem 2-re, mert eléggé fodrosak voltak a kontrasztosabb élek, és a True Cinema profilt választottam, ezt láttam legtermészetesebbnek.
A (normál) dvd-k képe viszont csodaszép, részletgazdag képek, gyönyörű árnyalatok láthatóak (habár gyorsabb mozdulatoknál a képelemek széle néha kissé homályosabbá válik - ennek okát nem tudom), és ez igaz az eredeti és a másolt (ezért tömörített) dvd-re is.
A beépített média lejátszón egyelőre csak a képeket tudtam az SD kártyáról lejátszani, a kipróbált avi fájlok egyikét sem látta, és játszotta le.
A PC-t HDMI kábellel rákötve tökéletesen lejátszhatóak a filmek, de a laptopom 1440x900 felbontásához képest a számítógép képernyőjéhez képest természetesen kissé látható az alacsonyabb felbontás, főleg az asztalnál, Total Commandernél stb.
A hangja nem egy nagy szám (a nagydobozos crt tv-é sokkal szebb), élvezhető, de kapcsolhattam akárhogy, sorround ki-be, mélyek magasabbra, zene, szöveg stb.: a mélyek kissé hiányoznak; mindenképpen tervezem egy külső - mélynyomóval rendelkező hangszóró rákötését. Most csak a music centert kötöttem a dvd lejátszóra ill. a műholdvevőre próbaképp, de annak is szebb a hangja, csak a tv-hez képest nem jó helyen vannak a hangszórók.
A tv a nappaliban van, 3 ablakkal, egy erkélyajtóval, egy üvegezett konyhaajtóval - mégis a tv teljesen jól látható nappal is, egy gyenge függöny behúzásával pedig már abszolút élvezhető a kép, este pedig kész élvezet...
A bejáratás dolgait (pl. kizoomolni a szélső sávokat) a család gyorsan megértette, és alkalmazza.Összefoglalva: nekem, mint laikus felhasználónak, átlagos igényekkel, abszolút megfelel a tv. Elképzelhető, hogy beszerzek egy digitális adás vételére alkalmas antennát, valószínű, hogy a hangrendszert is fejlesztem, de további fejlesztések nélkül is úgy érzem hosszútávra jó lesz ez a tv az egész családnak.
formax
-
HUTCHDB
nagyúr
úgy tudom, nem volt még leírás itt (legalább is én hirtelen nem találtam) samsung plazmák firmware –ének frissítéséről.
gondoltam leírom, talán másnak később segítségként szolgálhat:1.) samsung oldaláról le kell tölteni a megfelelő (ahogy ők használják) „förmver”-t.
ez egy .exe fájl.2.) pendrive-ot meg kell fat32-vel formázni (elvileg nem szereti ha van rajta más adat, így javasolt a teljesen üres, formázott tároló használata)
3.) a förmver exe fájlt ( a jelenlegi legfrissebb a c6500-hoz a T-VALDEUC_3007.1.exe ) a pc-n el kell indítani, majd installálási útnak a pendrive meghajtót kell telepítési helynek megadni.
(xp-n egyszerűen át kellett írni a meghajtó nevet)4.)miután készen van, a pendrive-ot tv-be betenni, és vagy automatikusan felismeri, vagy szoftverfrissítésként elindítani.
(a művelet kb. 3-4 perc, és nyilván szünetmentessel a legbiztonságosabb.
ettől függetlenül mindenki saját felelősségére végezze!)korábban elfelejtette a beállításokat, de a mai frissítéskor, nálam minden, még az utolsó fehéregyensúly beállítási értékek is megmaradtak.
ettől függetlenül nyilván más típusnál előfordulhat, hogy újra kell mindent állítani, amely nem frissítési hiba." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz DM-Fan #34293 üzenetére
na azt nem tudom.
azért lenne jó egy olyan pontos filmnév, (pontos relase névvel együtt) amiről tudjátok, hogy így van benne a felirat.
ha elküldtök egy címet, megszerzem, majd kipróbálom." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
kigyi_23
addikt
Na az éjjel átmostam a TV-t Elaludtam este úgy, hogy azt sem tudtam mi van. Popcorn-ról néztem filmet. Reggel nézem ott mellettem szépen sorban vannak a távirányítók xD. Na mondom ok, de ki kapcsolta ki a TV-t? Na és a Hangfalakat?
Bekapcsolom fogadott a készülék legutóbb automata készenléti állapottal kapcsolt ki felirat A popcorn-on előbújó képernyővédő tökéletes a plazma mosásra Így most ilyen is volt becslésem szerint 3 órát mehetett rajt ez is A Tv kikapcsolásáról tudtam, hogy megcsinálja, mert olvastam a kézikönyvben, de a hangfalak megleptek, ezek szerint abban is van hasonló beépítve, ha nem kap jelet ne menjen feleslegesen.https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz HUTCHDB #34289 üzenetére
na megnéztem.
első körben nem nyúltam semmihez.
a nyelvet lehetett váltani.
a hunsub könyvtárban lévő feliratot (külön könyvtárban volt) nem lehetett a filmhez hozzárendelni a tv lejátszójában.aztán kivettem ebből a hunsub könyvtárból, és a gyökérbe tettem.
ezután gond nélkül játszotta a feliratot is.közben feltettem az új frimware-t, (nem tudom, hogy e miatt-e, de) megjelent egy felirat menü is, melyben egyéb mellett a szöveg méretét, és időbeli eltolását is lehet állítani.
szerintem ez így tökéletes.az viszont igaznak bizonyult, hogy ha nem veszem ki a hunsub könyvtárból a feliratot, akkor nem látja, de kb. 10 másodperc alatt a total commanderrel olvashatóvá tehető.
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
-
-
gban
veterán
válasz Nova96 #34286 üzenetére
Ezt most értsük úgy hogy tanácsot kérsz?
Tanácsolom, tedd föl a kérdésed konkrétan, és ne itt (hacsak nem plazmát akarsz ténylegesen, de abból meg nincs 32-es), hanem az LCD tv topicban.mod.: látom ott is feltetted, így linket nem adok oda, nem keresem tovább hogy hova ment még el a kérdés, gondolom Ctrl-C, Ctrl-V -vel, a 2 másodperces eltérésből ítélve...
Postázást nem vállalok.
-
Nova96
őstag
Üdv Monitoros fórumbaba kezdtem de rájöttem hogy, 32-es tv legyen.
-HD felbontás legyen benne .HDMI. És szép éles kép. -
madgie
titán
-
-
fokukac
nagyúr
válasz HUTCHDB #34282 üzenetére
Ja, szinkronosan nyilván nem veszi észre az ember...
Az mkv-nak pont az a lényege, hogy bármit bele lehet rakni, akárhány hangot, akárhány feliratot. Sajnos, ezt a Samsungnál nem így gondolták...
egy darab, külső feliratod lehet, átnevezéssel játszhatsz vele, és ennyi.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz fokukac #34281 üzenetére
na ezt még nem próbáltam.
általában magyar BR-eket nézek, de volt már olyan, ami eredeti nyelvű volt, és ott a mellé rakott magyar feliratot kezelte.
igaz nem ellenőriztem le, hogy mi a pontos kiterjesztés, mivel eddig nem volt vele gondom.
lehet szerencsém volt.
ezt a .hun.srt kiterjesztést holnap letesztelem." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
fokukac
nagyúr
válasz HUTCHDB #34280 üzenetére
ja, viszont nem játsszák le az mkv belső feliratait, továbbá a külső feliratok közül is csak egyet hajlandóak egyszerre kezelni, és azt is csak akkor, ha pontosan ugyanaz a felirat-név, mint a videó neve, az elmúlt 6-8 évben általánosan elterjedt vobsub-os szabványt (.hun.srt, .eng.srt) hírből sem ismerik.
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz donhere #34265 üzenetére
a beepitett lejatszoval kapcsolatban jeleznem, hogy a samsungokban talalhoto media player.
nalam (c6500) eddig minden avi, mkv, ts (m2ts) formatumot vitt kulso hdd-rol, pendrive-rol.
egyedul az (atalakitas nelkuli) iso-val nem boldogul.maga a keszulek (a lejatszon kivul) is, egy igen jo plazma, panasonic g20 kozeli minoseggel.
ar/ertek aranyban szerintem igen jo valasztas, alternativakent ajanlom.
(c7000 meg jobb lenne, de nem tudom kaphato-e meg akcioban valahol.)" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
szp1
addikt
válasz szonti #34277 üzenetére
Akkor ne foglalkozz vele, nagy bajt nem csinál, a retek logo ezerszer kártékonyabb ( maga az adó is persze... )
[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
válasz szonti #34272 üzenetére
Rosszul olvastad, az alsó és felső csík esetében nincs ilyen opció, csak a 4:3 anyagnál állíthatóak az oldalsó csíkok, általában többféle szürke árnyalatra.
Igen, azért célszerű, hogy a panel ott is hasonló igénybevételt kapjon
Ezáltal homogénebben használódik.
A moziméretnél a megoldás az, hogy egy-egy ilyen film után célszerű teljesképernyős anyaggal járatni a TV-t. A panel "öregedésével" a ghost esélye csökken.[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
gban
veterán
-
szonti
aktív tag
Sziasztok!
Néhány helyen olvastam, h azoknál a filmeknél, amik nem 16:9 es arányúak hanem mondjuk 21:9 tehát alul felül fekete csík van a fekete csíkot érdemes szürkére állítani a panel érdekében. Ezt mért kell, beégés ghosting miatt? Csak azért érdekel mert elég furcsán néz ki ha nem fekete, hanem mondjuk szürke az a csík.
-
szp1
addikt
válasz gaborka1981 #34258 üzenetére
Gratulálok a TV-hez, különösen a Dune-hez....a kettő együtt nagyon ütős párosítás.
Sok jó "filmélményt" kívánok.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
gabben85
csendes tag
Nálam az S20-nál sötétebb jeleneteknél "mákos" a kép, a jelenségről kigyi_23 kolléga már tett fel videót,bármit állítok teljesen nem tudom megszüntetni. Világos jeleneteknél még semmi gond, gyönyörű képe van, de sötétebb részeknél zavaró tud lenni( hacsak nem 5m-ről nézek tv-t) De nyilván nem azért vettem. Másik meg hogy az üvegfelület belső oldalán mintha kis karcok lennének szabályosan egy irányba, ez a képminőséget nem befolyásolja, dehát marhára idegesít. Jövö héten hívom is a szervízt, csináljanak vele valamit. Sajnos nagyot kellett csalódnom a Pana-ban, hogy eddig nem örömöt, hanem bosszúságot okozott. pedig a zúgással már teljes mértékben megbarátkoztam, pedig 3m-ről simán hallani-ami énszerintem már a "normális határon" kívül van. Jövő héten remélem lesz valami előrelépés az ügyben, majd beszámolok róla.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz donhere #34264 üzenetére
"bár azzal nem értek egyet, hogy rugalmasságot ad, hiszen egy külön doboz, külön távirányító, még több csatlakozó."
Amiről Te beszélsz, az nem a rugalmasság, hanem a kompaktság. A rugalmasságon azt kell érteni, hogy míg egy asztali médialejátszóhoz igen gyakran (adott esetben akár havi szinten is) jönnek a firmware-frissítések, ezáltal biztosított a fájlformátum-támogatásuk folyamatos naprakészen tartása, funkcióinak esetleges bővítése, addig a TV-hez még az adott modellévben jön 1-2 frissítés, aztán kalap-kabát, a későbbi formátumokkal semmit nem fogsz tudni kezdeni. Épp ezért nem nagyon érdemes arra alapozni, hogy olyan TV-t találj, aminek a médialejátszója mindent lejátszik, mert ez csak időlegesen (de többnyire még úgy sem) lehet igaz.
A rugalmasság alatt lehet érteni azt is, hogy egy erre dedikált különálló hardver funkciókban is sokkal erősebb, jobban testre szabható, stb.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
gaborka1981
csendes tag
válasz donhere #34264 üzenetére
Kipróbálni jelenleg nem tudom amire kértél mert dolgozom, de majd megpróbálom. Arra hogy több kábel, távirányító csatlakozó stb. nem egészen értek egyet . Egy HDMI kábel megy a TV-be mindösszesen. Nekem pl hangrendszerem nincsen még tehát ez nem jelent plussz kábelezést. De hidd el jobb a médialejátszó. Mindenképpen lebeszélni tudlak arról hogy fő szempont legyen a kiválasztásnál hogy olyan TV-t vegyél aminek a médialejátszó képességét emelik ki. Ne ez legyen a cél hanem a képminőség. Én pl pont ezért vettem ilyen kombó lejátszót mert Bluray-ig beleértve mindent visz és így egy készülékkel megoldok mindent. Igaz árban magasabb kategória de ma már minden árkategóriában találsz lejátszót.
-
donhere
tag
válasz DM-Fan #34263 üzenetére
Ezt szomorúan hallom.
Kinéztem egy alap panasonic plazmát, és ahogy kezdek velük megismerkedni úgy nő az igény az egyre jobb széria felé. tehát akkor már a G20 sem megfelelőMegmondanátok akkor melyik pana tv az amelyik lejátszik minden manapság használt formátumot ?
Magyarország jobb pozícióba került a korrupciós listán, bár ez nem volt olcsó.
-
donhere
tag
válasz gaborka1981 #34261 üzenetére
Értem.
bár azzal nem értek egyet, hogy rugalmasságot ad, hiszen egy külön doboz, külön távirányító, még több csatlakozó. Persze kinek a pap kinek a paplan Ha megkérnélek kipróbálnád hogy viszi-e a nagyobb mkv-kat?Magyarország jobb pozícióba került a korrupciós listán, bár ez nem volt olcsó.
-
DM-Fan
nagyúr
Én is gratulálok a TV-hez és a lejátszóhoz is, mindkettő remek választás, használd őket egészséggel!
Get Moded!
-
gaborka1981
csendes tag
válasz donhere #34260 üzenetére
Az igazság az hogy a pontos választ nem tudom, de szerintem nem. Illetve a következő a véleményem róla: Ha olyan 10 GB körüli HD filmed van ami .mkv kiterjesztésű azt nem viszi de ha olyan 2GB körülire tömörített HD filmed van ami .avi kiterjesztésű azt lehet hogy pendrive-ról viszi. Ez azonban csak ötlet a pontos választ nem tudom. Annyit próbáltam annó hogy az 1T külső vinyót USB-n rákötöttem de nem történt semmi. Csak kiírta hogy rácsatlakozott valami a TV-re. Ezt a témát nem is erőltettem tovább, már eredetileg is rendes médiajátékosban gondolkodtam és mindenkinek ezt ajánlom. Óriási rugalmasságot és lehetőségeket ad.
-
donhere
tag
A TV media lejátszója nem viszi az mkv fileokat ?
-
kpal
nagyúr
Jó választás volt egészséggel használd még jó hogy nem Led tv-t vettél.
-
gaborka1981
csendes tag
Sziasztok!
Először is szeretném megköszönni DM-Fan-nak és minden kedves fórumozónak, hogy segített, hogy végül G20 Pana plazmát vegyek.
Ha megengeditek pár gondolat és eddigi tapasztalat, hátha segít másnak is a választásban hogy mely TV-t, gyártót részesítsék előnyben.
Új lakásunkba kerestünk TV-t. Először Samu C6500 Led TV-ben gondolkodtam de hamar törölni kellett a gondolatot amikor a feleségemnek megmutattam a cuccot.
Szerinte a kép műanyag, túl mű, szellemképes stb. Ekkor egy segítőkész Auchan-os kolléga javasolta, hogy gondolkodjunk inkább plazmában és javasolta a G20-at.
Jónéhány MM látogatás és kb. a fél fórum elolvasása után megszületett a döntés: G20 lesz. Az Auchanban vettük meg a cuccot. Ezért meg lehet kövezni, de nem bántam meg mert eredetit adtak, a káván fóliázva, a doboz sértetlen stb stb. Wagon R+-ba állítva pont jól befért. Hazaérve az előírásszerű pihentetés megvolt. Én egy egész éjjelt szántam rá.
Másnap analóg adást rákötve indult a TV-zés, beállítás stb. Én már rögtön az elején zoom1-ben kezdtem minden TV adást nézni. Szerintem nem kellemetlen és megszokható.
A fórumozó kollégák által leírt ghosting stb. effektekkel eddig én nem találkoztam. Lehet hogy én kevésbé vagyok erre érzékeny ...... A képprofilok közül nekem a THX jött be, de nagyon. Egyértelműen gyönyörű a látvány, telített színek, csodás árnyalatok, stb. A TV zúgásáról csak annyit, hogy igen van nem zavaró mértékben, minél világosabb a képtartalom annál jobban hallani de szerintem ezt senkit se tántorítson el. Még egy érdekesség de szerintem az idő előrehaladtával egyre jobbak lettek a színek. Lehet ez szubjektív vélemény és hülyeség is de én ezt vettem észre.
A TV megvétele után nem sokkal a letöltött 8-10-12-15 GB mkv filmek, pár DVD számára kerestem játékost. HD Dune Smart B1 lett a dologból. Nekem nagyon tetszett hogy optikai olvasó is van benne és Bluray lemezt is lejátszik, noha még nem rendelkezem ilyennel. Mit mondjak.....új élményekkel lettem gazdagabb hogy ilyen képminőségben láthatom a sok sok letöltött filmem, amiket eddig csak monitoron nézhettem.
Ugyan a G20-am csak 42-es de ennek ellenére is élvezem a dolgot. A fórumban ment régen a párbeszéd hogy mit mekkora távolságról kellene nézni. Én pl 2,5 méterről nézem ami a korábbi hozzászólások alapján messze van, de nekem mégis elég.
Összeségében nagyon elégedett vagyok. Mindenkit bíztatni tudok egy minőségi plazma és lejátszó megvételére még akkor is hogy tudom hogy az anyagi keret sok helyen véges.......nekem is erre futotta de nagyon megérte.
Sziasztok! -
DM-Fan
nagyúr
válasz stifi82 #34246 üzenetére
"Megy a film 16:9-ben és ha közelről nézem a feketében olyan mint ha tele lene fehér pontokkal ez normális?"
Nem feltétlen normális, bár forrásfüggő a dolog. Tipikusan okozhat ilyen ditherzajt a magasra emelet fényerő, de akár a kontraszt is. Próbáld meg csökkenteni a fényerőt és nagy valószínűséggel meg fog szűnni a túlgerjesztésből fakadó zaj is. Nem hinném, hogy a kábel szedne össze bármit is, az nem ilyen hibában nyilvánulna meg, itt nincs analóg zaj.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Veyron #34244 üzenetére
"viszont a gyors mozgások nagyon zavaróak voltak, teljesen természetellenes volt a kép..egyszerűen nézhetetlen volt számomra. A samuknál nem tapasztaltam ezt. A g20-nál vmi beállítási probléma lehetett?"
Igen, feltehetőleg az IFC lehetett bekapcsolva (emlékeim szerint gyárilag be van), ami a 600 Hz-es alképpontfrissítést aktiválja, ami miatt természetellenesen folyamatos lesz a kép, úgymond videó hatású lesz. Valószínűleg azért nem tudta az eladó sem kikapcsolni, mert nem a kép menüben kell keresni.
Nálam az 50G20-on semmi probléma nincs a gyors mozgások megjelenítésével, sőt, szinte tökéletesnek mondanám, BD-ről és megfelelő kadenciával hajtott mkv-ról legalábbis mindenképpen."Ami engem érdekelhet, a palettából az 50-55vt30 viszont 55vt30-as árából kijönne egy 65gt30-as viszont én ezt nem találtam a magyar pana oldalán lehet, hogy nem is értékesítik idehaza?"
Persze, hogy nem, mivel még rendkívül újak és még a kisebb modelleket is csak elég foghíjasan lehet kapni. Nagyon korán van még, csak most kezdtek el szállingózni az idei modellek, szerintem addig nem is érdemes ilyen vásárlásban gondolkozni, amíg nincs kellő felhasználói tapasztalat az új modellekkel kapcsolatban, hacsak nem akarod magad játszani a kísérleti nyúl szerepét.
Én a helyedben megpróbálnék egy V20-at vagy VT20-at kifogni a végkiárusítások közepette. Kis szerencsével elég jó áron lehet ilyenkortájt utolsó darabokhoz hozzájutni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
HUNRONIN
tag
Sziasztok!
Milyen TV-t (esetleg Monitor TV-t) ajánlanátok nekem 80-120cm között?“Az élet kellemes.A halál békés.Az átmenet az, ami problémás." — Isaac Asimov
-
szp1
addikt
válasz Grawens #34247 üzenetére
A szenzor által érzékelt környezeti fényerősség és a képanyag tartalma alapján állítja be a fényerőt egy algoritmus alapján.
Szerintem nyugodtan kapcsold ki.[ Szerkesztve ]
-
donhere
tag
próbálom megérteni a panasonicot de nem tudom A legolcsóbb plazmatévéje amiben van USB csati az a G20E ?
-
Grawens
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi képen is látható "OPC" beállítás vajon mire szolgálhat?
KÉP
Sem a felhasználói útmutatóban, sem az interneten nem leltem választ. Am, egy 50PK550-ről van szó. -
stifi82
aktív tag
Van 1 kis időm és nézegetem az s 20amat közelről. Megy a film 16:9-ben és ha közelről nézem a feketében olyan mint ha tele lene fehér pontokkal ez normális? Messziről szép a kép. Hdmi vel van összekötve laptoppal 5m. Összeszedhet valami zavart? Mert most megnéztem az upc műholdas tvn scartal van összekötve ott nincs annyi fehér pont a feketében. Most akkor mi is ez valójában?
-
fokukac
nagyúr
válasz Fernet #34242 üzenetére
Hello!
közben azt a trükköt találtam ki, hogy ha hdmi audo helyett 1080i/60Hz-re állítom manuálisan, akkor ha ilyenkor be van kapcsolva a 24p, akkor a 24p-s filmeknél rendesen, 24 Hz-en, 1080p-ben hajlandó lejátszani.
Így ki tudom kerülni a csíkozódást, és a 60Hz-et is...
paranormális, de ez van. viszont örülök
Hátulütője, hogy így 25Hz-es tartalmaknál kézzel kell átállítanom, de amúgy tök jól működik.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
Veyron
tag
Üdv!
Tv vásárlás előtt állok, 50”-tól felfele keresek plazmát. Kipróbáltam néhány típust a samu c530-at c6500-at a pana g20-at. Egyik sem győzött meg igazán. A v20-as és c7000-es is érdekelt volna csak nem találtam. A Saturnban volt szerencsém pár samu-t és pana g20-at tesztelni és kijelenthető, h a pana vmivel jobb képminőséget produkált egy olyan környezetben, ami nem éppen alkalmas tesztelésre. A g20-at összekötöttem a laptoppal kipróbáltam rajta a Inception, Band of Brothers blu-ray-eket néhány 720 és 1080p-s hd rip-et valamint dvd filmet. A kép élességével nem volt gond, tetszett a megjelenített kép, (a feketéről nem érdemes nyilatkozni egy neonokkal túlvilágított teremben) viszont a gyors mozgások nagyon zavaróak voltak, teljesen természetellenes volt a kép..egyszerűen nézhetetlen volt számomra. A samuknál nem tapasztaltam ezt. A g20-nál vmi beállítási probléma lehetett? Nyomkodta a beállításokat az eladó, de nem tudott változtatni rajta. Én leginkább tesztek alapján a pana 50 v20 vagy c7000es felé hajlanék, de nem láttam őket élőben .Azon is gondolkoztam, hogy megvárom a 2011-es felhozatalt meg a teszteket. Ami engem érdekelhet, a palettából az 50-55vt30 viszont 55vt30-as árából kijönne egy 65gt30-as viszont én ezt nem találtam a magyar pana oldalán lehet, hogy nem is értékesítik idehaza? Csábítóak a C7000es és a V20 árai, de én látatlanban nem vásárolok és nem is szeretném elkapkodni a vásárlást. Tudom, hogy a tesztek és fogyasztói vélemények alapján nem egy kategória a c7000es meg a v20, viszont én a saját szemembe hiszek. Nagy a dilemma, hogy most vegyek e vagy halasszam későbbre.Valamilyen jó tanács jól esne
-
atom360
tag
válasz crea1984 #34236 üzenetére
Anyira nem kell paráznod, rákötheted gépre. csak ésszel. Nálam ugyanez a tipus többet megy htpc-röl mint bármi másról és semmi baja. Tök sötét szobában jel nélküli forrásnál is kristálytiszra a képe. Azért azt érdemes beállitani, hogy pár perc inaktivitásnál elinduljon valami teljesképernyös képernyövédő.Véleményem szerint a ghost nem veszélyes jelenség, csak tipus szerint több kevesebb ideig van jelen. Van akit zavar van akit nem. Szerintem még a gyengébb paneles tipusokat sem lehet beégetni két ora alatt, csak ha megszakitás után is ugyanaz a képtartalom kerül vissza a panelre. Őszegezve, én pozitivan csalodtam a plazmákban az lcd-hez képest, akár pc használatra is jobban bevált nekem.
-
fokukac
nagyúr
válasz szonti #34240 üzenetére
a sorozatok többnyire 16:9-esek, így ott nincs fekete csík, változik a képtartalom, nem lesz nyoma a feliratnak.
Mozifilmeknél más a helyzet, a szélesebb képarány miatt.R1per2: 2,5 hete vettem, ahogy írtam is.
[ Szerkesztve ]
-
fokukac
nagyúr
válasz R1per2 #34232 üzenetére
Még nem írtam élménybeszámolót, de most kikívánkozik:
2,5 hetes Panasonic 50S20-am van, és azt kell, hogy mondjam, hogy még nem láttam rajta ghost-ot, pedig kerestem... Igaz, hogy TV-t nem nézek, de volt már olyan, hogy a médialejátszó menüje ott maradt perceking, szép nagy vastag fehér betűs hjundáj logóval, fehér betűkkel, csíkokkal, és egészen elképesztő módon semmi nyomát nem látom.
Az összehasonlítási alapom egy C530-as Samsung, azon percekig látszik pl. a médialejátszó menüjének a nyoma, a logók, csíkok, vagy egy 10 percnyi CNN u tán a komplett headline is.,
4:3-as, vagy 21:9-es képtartalom után az a rész fényesebb...
(a Panán nem látom a csíkok nyomát sem, igaz, nem néztem még sok csíkos tartalmat, fél óra volt a max.)Ehhez képest a Panasonic istenes, az első perctől kezdve, nem gondoltam volna, hogy ezt ennyire jól is meg lehet oldani, hogy ennyivel előrébb lehet járni a technikában a versenytársakhoz képest.
Abszolút megérte az S20-as azt a plusz 60 ezer Ft-ot!A képminőséget tekintve nagyon meg vagyok elégedve, minden téren, gyönyörű képe van!
Egyetlen egy dolog zavar benne, a cicergés, (igaz, picit túlfejlett hallásom van, én vagyok az, aki olyan zajt is észrevesz, amit más nem, hallom, hogy mit beszél a szomszéd, pl)
De már ezzel is kezdek megbarátkozni, végül is film közben nem hallom.És még a saját hangszóróinak is egész szép a hangja, még nem éreztem késztetést, hogy rákössem a hifire...
Nem sok időm van nézni, sajnos, eddig kb. 20-30 óra lehet benne maximum. Mozi üzemmódban használom, annak tetszett legjobban a képe, a fényerőt, kontrasztot pedig lejjebb vettem 5-10 ponttal, este így is jó, nappal meg úgyse vagyok otthon.
[ Szerkesztve ]
-
crea1984
tag
válasz R1per2 #34232 üzenetére
Bár lehet nem jó az összehasonlítás, hisz nem egy évjárat a kettő azóta lehetett már fejlődés, De nekem eddig LG 42PQ2000 volt most Samsung 50C430. Az LG-t már használtan vettem nem én járattam be, de az nagyon hamar ghostolt. Samsungom első nap kicsit hasonlóan viselkedett,de most már sokkal jobb a helyzet még ghostot nem tudtam előidézni nála ( de mint látszott betegesen figyelek is rá egyelőre) az LG-nek elég volt pár perc azonos képtartalom. Ami egyébként megszokható, a beégésre kell inkább figyelni, az szerencsére sose volt.
[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz szonti #34231 üzenetére
igaz nem engem kerdeztel, de itt a forumon volt mar olyan visszajelzes minden markaval kapcsolatban, amely arrol szolt, hogy egy adott tipus is lehet ghost- ra hajlamosabb es abszolute nem.
ettol fuggetlenul en azt a kovetkeztetest vontam le az itt korabban leirtak alapjan, hogy a panasonicnal van legkevesbe jelen a ghost." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
R1per2
tag
válasz szonti #34231 üzenetére
Igen, jellemző a ghosting, az nem javult semennyire bejáratás után sem.
Filmfeliratoknál tud kifejezetten zavaró lenni, mert a megjelent szövegek helyén világosabb az a két sor a filmen. Kíváncsi vagyok ugyanez történik e egy Panasonicnál is.
Makacsabb ghostom is volt egyszer, másnapra tűnt csak el teljesen, amikor starcraft2 VOD-kat néztem, és egy hülye reklám erős piros világító betűkkel virított ott kb. 1-1.5 óráig (közte hiába volt szünet).
Szóval nagyon kell rá figyelni tényleg! Aki csak retekklubot néz minden nap, az számíthat akár beégésre is.[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz R1per2 #34228 üzenetére
nem gagyi az!
egyebkent errol az egesz "erettsegrol" en is irtam mar korabban, a sajat tapasztalataim is ezek, es szerintem szo sincs placebo hatasrol.[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz crea1984 #34226 üzenetére
ja, akkor ok.
tudom, hogy vannak olyanok, akik nem hisznek a bejaratas fontossagaban, de en elfogadtam DM-Fan es a tobbiek javaslatat.
es ezt ajanlom masoknak is!" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
crea1984
tag
válasz HUTCHDB #34225 üzenetére
Ja félreérthető voltam
Samsungom bejáratos, de ha letelik az 500 óra utána kipróbálom. Természetesen nem hajtom meg, sőt elég beteges vagyok még egy csatornát se nézek 10-15 percnél tovább a csatorna logó miatt
Viszont valami hihetetlen,hogy óráról-órára egyre szebb a képe, nagyon fontos a bejáratás úgy látom
[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz crea1984 #34224 üzenetére
Nyilvan lehet olyanrol szo, hogy tulvezerli valaki a dolgokat, de ezt egy egyszeru visszaallitassal le tudod ellenorizni.
VISZONT NEM AJANLOM, HOGY A SAJAT BEJARATOS TV-DET FULLRA VEZERELD!" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
crea1984
tag
válasz HUTCHDB #34223 üzenetére
OK!
Nem én arra gondoltam,hogy elállította a beállításokat, mindent fullra rakott és egyszerűen megjelenítési hibát okozott. Amit egy normál beállítással ellehetne tüntetni. Pl hagyományos LCD monitornál is ha full kontrasztot és fényerőt nyomunk akkor a színek teljesen elmásznak. Ilyesmire gondoltam, hogy milyen tanácsot adjak neki, mert az én beállításaimmal sose jött elő, de hát azt nem várhatom el,hogy ne állítgassa a tv-t saját kedve szerint.
A samsungom még bejáratos, de én is kifogom próbálni, hogy mindent maxra teszek, fényerő, kontraszt, színek és lehet nálam is ugyanúgy jelentkezne a hiba, én arra gondoltam, hogy ez valami plazma sajátosság túlterheléskor a pixelek nem tudnak megfelelő fényt kibocsájtani és "gerjednek" -
HUTCHDB
nagyúr
válasz crea1984 #34220 üzenetére
Szerintem is nezze meg egy szerelo.
Azzal meg nem veszitesz semmit, hogy megallapitja mi a hiba.
Vagy most arra gondolsz a vevo rontotta el?
Ez a jelenseg hiba. Hogy mikor keletkezett es mi okozta, mi szerintem innen nem nagyon tudjuk megallapitani.
Mindket ok miatt en biztos, hogy szerelohoz vinnem." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
crea1984
tag
válasz R1per2 #34221 üzenetére
Én is ezt vallom! Panasonicnak tényleg nagyon szép képe van, de 42" LG ről váltottam mert nagyon kicsi volt és eszembe se jutott ujra 42" -t venni még ha szebb képet is kaptam volna. Sőt most még ez az 50" se nagy nekem, de következő vásárláskor is a méret lesz a szempont nem a képminőség, mert ez nekem tökéletesen megfelel minőségben. Szerintem egy alternatívát kell találni, még minőségi, szép kép, de méretben legyen minél nagyobb. Szerintem ezeknek megfelel a Samsung és LG is. A panasonic más kategoria,de sajnos árban is. Egyértelmű, ha Panasonic lenne olyan árban mint a samsung vagy LG azt választanám, bár egy dizájnert felvehetnének magukhoz, ha már a látványról beszélünk, mert külsőleg nekem elég csúnyácskák.
De szerintem ez nagyon szubjektív téma, más meg a képminőséget nem adná semmiért.
-
R1per2
tag
válasz szonti #34188 üzenetére
Ugyanazt tudom javasolni, mint atom360. Pontosan ugyanilyen cipőben jártam 1 éve, mint Te, és a nagyobb LG-t választottam inkább. Kompromisszum volt, de nem bántam meg a döntésem, egyértelműen a szelekció sorrendjénél előrébb van a méret, mint a márka, és az azzal járó képminőségbeli különbség elfogadása.
Ha van rá lehetőséged, nézd meg valahol olyan forrást rendes sötét szobai körülmények között, akár egy ismerősnél, akinek van ilyen tv-je, annyira nem "gáz" az az LG, ez is plazma tv, számomra hanyattesős élményt nyújt még 1 év elteltével is, amikor meglátok vmi új fasza forrást.De ez csak egy vélemény, neked kell eldöntened mi a fontos számodra, mert mások pont az ellentétét fogják javasolni.
[ Szerkesztve ]
-
-
crea1984
tag
válasz DM-Fan #34217 üzenetére
Azt mondta,hogy nem adás függő, bármilyen forrásból csinálja,de mióta intelligensre tette az energiatakarékos módot nem jön neki elő. Próbálta újra előhozni,de most meg nem csinálja neki. Állítólag valami olyat mond, ha kikapcsolja az energiatakarékos módot utána félóra múlva előjön. Ebböl meg mintha túlmelegedésre lehetne következtetni, mert amikor visszaváltja intelligensre, akkor is megmarad, majd 10 perc múlva eltűnik és nem jön elő többet, ha kikapcsolja az energiat. akkor is csak bizonyos idő után jön vissza..Mintha túlmelegedne, vagy nem tudom, ezek csak találgatások, ti azért plazmában tutira jártasabbak vagytok ezért kérdezem, hogy mi lehet a gond.
-
crea1984
tag
válasz HUTCHDB #34214 üzenetére
ja bocsi!
Tehát a hiba az volna, hogy a kép szélén ilyen piros pixelesen vibrál, ami tényleg zavaró lehet. Valamint 22. mp körül még beljebb is bepixelesedik kicsit ilyen pirosan. Nálam ilyen sose volt, és nem tudom, hogy ez most hiba-e.. vagy mi történt. Lehet valami el volt állítva a kontrasztnál vagy nem tudom, ilyenekre tudok csak gondolni.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz crea1984 #34212 üzenetére
Megneztem a videot.
Sajnos en ebbol nem latok semmit, mar mimt, hogy nem tudom mire figyeljek, mi a hiba jelenseg.
Szoban fuzhetnel hozza kommentet." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
-
crea1984
tag
Mint írtam 2 napja eladtam a 42PQ2000 plazmámat, és ma szolt a srác, hogy valami baj van vele. Teljesen lehűltem, mert 1 éve használom és hibátlanul működött, nagyon szerettem csak kicsi volt és 50 -est akartam venni. Mutatom a hibát:
Ez mi szerintetek?
Roppant bosszantó és kellemetlen nekem, direkt jó ismerősnek adtam el, mert tudtam,hogy patika a tv, erre pont tönkre megy ahogy elviszi?
-
atom360
tag
válasz szonti #34188 üzenetére
Hello. mindenképp a nagyobb lg-t. Ha nem lessz mellette egy g20 szintü masina nem is lessz mihez viszonyitani azert a pk350 nem szar tv, föleg egy lcd-hez képest. nekem ps50c430 van és nem bántam meg pedig volt már panám is 42-es méretben.'Nem cserélném vissza. Meg rossz érzés lenne havernál az 50- es elött ülni, tudván hogy otthon csak egy "kis"'tv vár.
[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz crea1984 #34209 üzenetére
Most, hogy ismet atgondolom ezt a dolgot, azert Rick nem csak a duna hiradonal emlitette ezt, vagy hasonlo hibat, hanem a vago fele hiteles reklamnal is.
Ott viszont en semmilyen gondra nem emlekszem." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz crea1984 #34207 üzenetére
Korabban irtam, hogy engem nem zavar, hiszen amig nem hivta fel a figyelmet ra Rick4, addig nem is tudtam, hogy ez a " hiba" letezik. Azt a napi 3-5 masodpercet kibirom.
Ettol fuggetlenul, vagy ezt a hianyossagot elfogadva 100%-osan meg vagyok elegedve a plazmammal.[ Szerkesztve ]
-
crea1984
tag
válasz HUTCHDB #34206 üzenetére
Samsungos vagyok.
50C430 direkt néztem most a DUNA TV-t. Most lett vége egy műsoruknak ugyanolyan sebességgel ment a szöveg piros háttérnél simán olvasható volt( Olvasható ha tud valaki olyan gyorsan olvasni ) mint ahogy egy plazmátol elvárható.... ez pedig mind a kettőtöknél olcsóbb kategóriás készülék.( vagy ha a próba csak full HD-re vonatkozott akkor nem szóltam)
[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz fokukac #34201 üzenetére
A c 6500 - nal is jelen van ez a dolog.
De ahogy a videokat neztem, azok alapjan en jobbnak itelem az enyemen az olvashatosagot.
(egyebkent meg lehet, hogy a valosagban detto ugyanolyan )
Ha viszont szigoruan azt nezzuk, hogy az lcd-n jobb a megjelenites, akkor szerintem csak nem olyan jo az elektronika ennek a szovegfutasnak a feldolgozasahoz a samsung plazmakban.
Az is elofordulhat, hogy egyeb tipusoknal is jelentkezik ez a hiba, ezert is kertem volna velemenyt mas gyartmanyu keszulekek tulajdonosaitol.
Eddig viszont senki nem reagalt, illetve nem jelzett vissza erdemben." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
Rick4
félisten
válasz Johnny Cage #34196 üzenetére
Nem, hogy nagyságrendekkel jobb, hanem gyakorlatilag elhanyagolható, leírások szerint 0,001ms, sok helyen úgy fogalmaznak, hogy gyakorlatilag nincs is. Ebből kellene az elmosódott, hosszabb válaszidejű lcd-khez képest élesebb, jobb képet adni mozgásleképezésnél...
Aztán hogy ez a dolog most milrt nem megy úgy ahogy kellene, nem igazán értem, valójában azt az egyet nem hiszem el, hogy a műsorgyártó nem volt képes olyan minőségben rögzíteni a műsort, vagy a szolgáltató olyan minőségben sugározni, hogy az ne eredményezzen egy ennél tökéletesebb képi visszaadást. Valahol csak ott lehet a gond, hogy a készülék erre már nem képes.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
Aktív témák
- Apple asztali gépek
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Telekom mobilszolgáltatások
- MIUI / HyperOS topik
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Ukrajnai háború
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Asztalos klub
- További aktív témák...